13.05.12, 16:44
Cześć dziewczyny! Mam problem odnośnie mojego ostatniego stanu zdrowia - nie wiem co mi dolega.
Słabo sypiam, miewam duszności, czasami szybko robię się głodna i co jakiś czas dostaję krwotoków z nosa (miesiąc temu pobiłam swój "rekord" - 25 minut). Codziennie chodzę przemęczona niezależnie od tego, jak długo śpię w nocy czy jak wcześnie pójdę wieczorem spać. Miewam problemy z koncentracją i zapamiętywaniem. Do tego dochodzi nadwaga - nie jest jej dużo, ale jednak (ostatnio nieco przytyłam, chociaż ruchu jakoś nigdy sobie nie odmawiałam). Jem normalnie, bo nie mam zasady trzymać słodyczy w domu.
Jeśli któraś z Was by wiedziała, prosiłabym o szybką odpowiedź. Będę bardzo wdzięczna!!!
Obserwuj wątek
    • samuela_vimes Re: pomoc 13.05.12, 16:48
      tak, bo na forum sami lekarze...jak coś dolega to się idzie do placówki zdrowia a nie głupio pyta
      • antyrama01 Re: pomoc 13.05.12, 16:55
        Oj, wybacz, bo chyba uraziłam Twoje uczucia, a tego zdecydowanie nie miałam w zamiarze... ;-) Placówki już wielokrotnie odwiedzałam. A celem forum jest pisanie o tzw. "WSZYSTKIM", więc nie widzę problemu :-)
    • jan_hus_na_stosie Re: pomoc 13.05.12, 16:53
      może jesteś przepracowana i zestresowana i potrzebujesz długiego urlopu na regenerację fizyczną i psychiczną?
    • light_in_august Re: pomoc 13.05.12, 16:56
      Przy takich poważnych problemach zdrowotnych to trzeba iść do lekarza, badania wszystkie zrobić, a nie na forum pytać. Na podstawie posta nikt nie będzie próbował Cię tu diagnozować, nawet jeśli jest lekarzem.
    • antyrama01 Re: pomoc 13.05.12, 16:59
      Aha, dodam jeszcze że badałam tarczycę i krew a w wynikach nic - wręcz mam idealną normę
    • khadroma Re: pomoc 13.05.12, 17:02
      A poziom cukru badałaś?
    • berta-death Re: pomoc 13.05.12, 17:07
      Z uwagi na to, że to może być wszystko i bez szczegółowych badań, głównie laboratoryjnych, nie da się tego zdiagnozować, a już na pewno nie on-line, to najlepiej zrobisz jak pójdziesz do lekarza. Na początek taki ogólny pierwszego kontaktu wystarczy. Nawet nie trzeba czekać, zazwyczaj z dnia na dzień dostaje się termin. A jak pójdziesz rano na czczo to jeszcze tego samego dnia porobisz sobie zlecone badania.
      • simply_z Re: pomoc 13.05.12, 17:32
        moze to anemia
    • kora3 Do lekarza 13.05.12, 17:37
      bez złośliwości ...Takie coś może wskazywać na cukrzyce, ale i zaburzenia tarczycy np. i inne problemy hormonalne.
    • good_morning ROTFL 13.05.12, 17:50
      moja nowa specjalizacja od dzis to medycyna
      call me dr M
      • torado Re: ROTFL 13.05.12, 18:49
        good_morning napisała:

> moja nowa specjalizacja od dzis to medycyna
        > call me dr M

Good morning doctor M ;-) :-D
        • good_morning Re: ROTFL 13.05.12, 22:34
          your shrink
          do uslug ;D
    • alpepe Re: pomoc 13.05.12, 17:53
      pasuje do ciąży.
    • moonogamistka Re: pomoc 13.05.12, 18:22
      Rozumiem, ze pojscie do lekarza i zrobienie podstawowych badan Cie przerasta, tylko wolisz fantazjowanie z szklanej kuli i bajki z mchu i paproci?
    • tais86 Re: pomoc 13.05.12, 20:55
      OJP, a niby jakiej odpowiedzi Ty się tutaj spodziewasz? Naprawdę myślisz, że jacyś przypadkowi ludzie zdiagnozują Cię na podstawie paru zdań, niczego o Tobie nie wiedząc? Jeśli jesteś trollem, to gratuluję, osiągnęłaś najwyższy level w trollowaniu. A jeśli piszesz na serio, to jesteś niesamowicie głupia.
    • anna_sla Re: pomoc 13.05.12, 21:50
      tylko lekarz to stwierdzi, ale mogę Ci podpowiedzieć o co możesz go pytać/albo wręcz męczyć, bo lekarze rzadko podejmują ten temat: tarczyca, niedobór magnezu, niedobór żelaza, niedobór wapnia. Wszystkie te czynniki mają wpływ na to co opisałaś i wszystkie przerabiam stosunkowo często na własnej skórze.
    • mirtillo25 Re: pomoc 15.05.12, 11:40
      Moja diagnoza: hipochondria :)

PS
      Idź do lekarza. Zrób sobie badanie krwi. Tutaj nie znajdziesz odpowiedzi.
    • georgia241 Re: pomoc 15.05.12, 12:12
      Obstawiałabym anemię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka