grzeczna_dziewczynka15 15.06.12, 09:20 Szybko i skutecznie, bo muszę kupę roboty odwalić, a jestem totalnie spięta, tak, że się nie mogę w ogóle skupić, ani fizycznie zmusić. A deadline za chwilkę. Jakie macie super-sposoby? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 09:27 To jest ogólnie dobry sposób, ale ja potrzebuję trzeźwo myśleć, bo robota nie jest mechaniczna, tylko kwasi-tfurcza;> A mam słabą głowę. Odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 09:29 To pewnie najlepszy sposób, tylko mam stresa, że czasu brak. Ale pewnie masza rację - zamiast na forum pisać, powinnam iść pobiegać. Ale jestem tak wypluta, że nie mogę się zebrać. No i pada:( Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:26 grzeczna_dziewczynka15 napisała: > To pewnie najlepszy sposób, tylko mam stresa, że czasu brak. Ale pewnie masza r > ację - zamiast na forum pisać, powinnam iść pobiegać. Bzyknij się. Ile masz lat, że nie znasz tej naturalnej metody odstresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:58 Super pomysł - o 11.57 - wszyscy kumple i pociągające koleżanki w pracach, na prostytutkę mnie nie stać, a facet daleko. Na auto-seksie nie mogę się skupić - ze stresu;> Super rada, naprawdę;> Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 09:27 Przez doświadczenie fizyczności - skupienie uwagi na zmysłach, nie na myslach. Zamykasz oczy, stajesz rozluźniona, 10 spokojnych wdechów, potem siadasz na krześle i skupiasz się na odczuciach zmysłowych z Twojego otoczenia - dźwięki ulicy, klimatyzacji, kolor światła za oknem, , zapach pomieszczenia. Twoja uwaga cieszy się z bycia tu i teraz i pozwalasz zmysłom wypelnić tymi odczuciami swoją uważnośc. W tym czasie nie słuchasz radia, muzyki, nie rozmawiam. Szukasz połaczenia między swoją uwazną świadomością a zmysłami. Jeśli przyczyna stresu jest też fizyczna, to przed rozluźnieniem wykonaj kilka przysiadów, skłonów, wyciągnij ręce do góry, jakbyś po coś wysoko sięgała, potem rozluźnienie i oddechy i powrót do zmysłow. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 09:37 Tere-fere - ta opcja na razie niemożliwa, dlatego proszę o radę;> Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 09:45 bateryjki wysiadły czy palce nie działajom? nie wiem po co się odstresowywać przed pracą, w stresie bardzo dopsz się pracuje. odstresujesz się potem podwójnie i bez widma pracy nad głową. albo waleriany walnij, mogą być krople żołądkowe - też ma. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:18 Różni ludzie, mają różnie, co do pracy w stresie. Generalnie, wiadomo, wszyscy pracujemy w stresie. Ale mi ostatnio, strasznie level stresu skoczył, tak niekontrolowanie, na tyle, że przeszkadza. Jakby nie przeszkadzał, to bym się o radę nie pytała. Ale dzięki Siksa;> Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:21 no jak niemożliwa? amerykańscy naukowcy dowodzę, że w stresie orgam się wzmaga.... i odstersowuje Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_stokrotka Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:30 mariuszg2 napisał: > no jak niemożliwa? amerykańscy naukowcy dowodzę, że w stresie orgam się wzmaga. > ... i odstersowuje Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:44 czynniki zewnętrzne są...stresogenne...myk polega na tym, żeby czynniki stresogenne zamienić na erogenne...i tu trzeba by sie watkodawczyni dopytac o żródło jej stresu Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:55 Psychoanaliza to czasochłonny sposób, a ja się trochę spieszę - deadline w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:58 psychoanaliza jest źródłem stresu? trzeba by to przeanalizować.... Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:07 Obawiam się, że widzisz tylko to, co na powierzchni i nie czytasz między wierszami, nie rozpoznajesz przenośni itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:36 w kwestii seksu raczej nie ma co czytać między wierszami...ani zaglębiać się gdzie nie trzeba.... Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:30 Ja nie twierdzę, że seks nie odstresowuje, wręcz przeciwnie, zgadzam się, bardzo relaksuje. Ale niestety opcja seksu jest w tej chwili niemożliwa. Czy ja piszę niejasno?;> Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_stokrotka Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:36 grzeczna_dziewczynka15 napisała: > Ja nie twierdzę, że seks nie odstresowuje, wręcz przeciwnie, zgadzam się, bardz > o relaksuje. Ale niestety opcja seksu jest w tej chwili niemożliwa. Czy ja pisz > ę niejasno?;> moze Ci się tylko wydaje ,ze niemożliwe dla chcącego nic trudnego ponoć :D Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:45 piszesz jasno ale niezrozumiale... Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:47 To z tego stresu. Sama te byki zauważyłam przed chwilą. Grrr! Ale zauważyłam, więc forum pomaga;) Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 09:45 sesja 'halo' albo podobnie odmozdzajacej gry gdzie mozna spedzic godzine krzyczac dieeee do telewizora (mi wystarczy godzina albo cos kolo tego), bikram yoga (albo inna yoga) ale bikram na mnie dziala najlepiej - 1.5 godziny wylewania wiader potu i koncentracji na sobie tylko i wylacznie (totalne let go). Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:16 Odmożdżenie zawsze w cenie;) No chyba wyjdę na rower;) Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:37 grzeczna_dziewczynka15 napisała: > Odmożdżenie zawsze w cenie;) > No chyba wyjdę na rower;) Przez tę godzinę siedzenia na forum już byś milion kilometrów zrobiła :] Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:43 Święta prawda - ale to też trochę odstrresuwuje. Plus multitasking - zrobiłam jedną rzecz do roboty, w tym czasie;) Z tych nie tfu-rczych, ale koniecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:27 grzeczna_dziewczynka15 napisała: > Plus multitasking - zrobiłam j > edną rzecz do roboty, w tym czasie;) Z tych nie tfu-rczych, ale koniecznych. Kanapki? :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:47 No c'mon! Kanapki to by była twórcza praca, nie mechaniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_stokrotka Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:09 posprzątaj chałupę lub umyj okna na mnie zawsze wysiłek fizyczny działa odstresująco jak mam egzamin to pierwsze co robię sprzątam mieszkanie a później w czystym łatwiej i przyjemniej można się uczyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
highly.sceptical Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:14 > Szybko i skutecznie, bo muszę kupę roboty odwalić, a jestem totalnie spięta, tak, > że się nie mogę w ogóle skupić, ani fizycznie zmusić. A deadline za chwilkę. > Jakie macie super-sposoby? Spotniała z zimna butelka Heinekena jest jednym z takich sposobów. Drugim – śledzie w oliwie z pięćdziesiątką mrożonej wódki (nawiasem mówiąc, jest to przystawka opiewana przez poetów, np. przez Czesława Miłosza). Są też sposoby niealkoholowe, choćby chwilowa ucieczka na łono natury (lasy, łąki, góry, rzeki), z tym że nie wiem, czy masz gdzieś po ręką jakieś łono natury, pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:21 Wege jestem - śledzie odpadają;> Alkohol też, jak już wcześniej pisałam, bo głowa słaba. Po secie nic nie będę w stanie zrobić. Łono natury mam pod ręką, i chyba go zaraz instrumentalnie użyję;) Odpowiedz Link Zgłoś
highly.sceptical Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:24 > Wege jestem - śledzie odpadają;> To dość absurdalne, ale w niektórych kręgach ryby nie uchodzą za mięso. (Poważnie). Zawsze możesz przyjąć taką perspektywę. :) > Alkohol też, jak już wcześniej pisałam, bo głowa słaba. Po secie nic nie będę w stanie zrobić. Toteż proponuję pięćdziesiątkę. :> Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:46 Nie zamierzam się kłócić o wybory dietetyczno-moralne, bo to mnie też stresuje. Więc tylko zaakceptuj empatycznie, że nie spożywam ryb ani owoców morza. Rada z łonem natury, jak najbardziej trafiona, dzięki;> Odpowiedz Link Zgłoś
highly.sceptical Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:52 > Nie zamierzam się kłócić o wybory dietetyczno-moralne, bo to mnie też stresuje. > Więc tylko zaakceptuj empatycznie, że nie spożywam ryb ani owoców morza. Ale czego Ty ode mnie chcesz? Przecież nie zaglądam Ci do talerza, tylko dzielę się z Tobą ciekawostką. Czyżbyś, jak to często bywa z ludźmi będącymi w mniejszości, żyła sobie w oblężonej twierdzy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:57 Że Miłosz opiewa śledzie, super, to ciekawostka. Że ryby to nie mięso, to nudziarstwo - jestem wege od wielu lat, wielu próbowało mi uzmysłowić mój błąd, hipokryzję whatever. Jaka twierdza? Wyjdź ze swojej! Odpowiedz Link Zgłoś
highly.sceptical Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:05 > Że Miłosz opiewa śledzie, super, to ciekawostka. Tak jest. "Panie Boże, lubiłem dżem truskawkowy i ciemną słodycz kobiecego ciała; jak też wódkę mrożoną, śledzie w oliwie"... i tak dalej. Opiewał. > Że ryby to nie mięso, to nudziarstwo - jestem wege od wielu lat, wielu próbowało mi > uzmysłowić mój błąd, hipokryzję whatever. Chyba opacznie zrozumiałaś, co pisałem. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_stokrotka Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:24 >z tym że nie wiem, czy masz gdzieś po ręką jakieś łono natury > , pewnie nie. aj tam jakże by nie miała pod ręką ... choćby i swoje łono całkiem naturalne :D Odpowiedz Link Zgłoś
highly.sceptical Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:28 > aj tam jakże by nie miała pod ręką ... choćby i swoje łono całkiem naturalne :D To również jest pewien sposób na odstresowanie, choć w pewnych kręgach (nawiasem mówiąc tych samych, które uważają, że ryby nie są mięsem) uchodzi za bardzo poważny tzw. grzech, czyli przewinę. Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_stokrotka Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:34 highly.sceptical napisał: > To również jest pewien sposób na odstresowanie, choć w pewnych kręgach (nawiase > m mówiąc tych samych, które uważają, że ryby nie są mięsem) uchodzi za bardzo p > oważny tzw. grzech, czyli przewinę. oj tam oj tam gdyby nie takie "grzeszki " to kto by się spowiadał pusto by przy konfesjonałach było a tak i ksiądz sobie ... posłucha Odpowiedz Link Zgłoś
highly.sceptical Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:41 > oj tam oj tam gdyby nie takie "grzeszki " to kto by się spowiadał pusto by przy > konfesjonałach było a tak i ksiądz sobie ... posłucha Tak jest. Przy czym zdarza się (podobno), że niektórzy, co skrupulatniejsi księża lubią dopytać o dodatkowe okoliczności, w jakich nastąpiła ta zabawa nieskromna: miejsce, tempo, technika itd. Dzięki tym szczegółom można lepiej dopasować pokutę, skroić ją, że tak powiem, na wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_stokrotka Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 12:24 highly.sceptical napisała: > Tak jest. Przy czym zdarza się (podobno), że niektórzy, co skrupulatniejsi księ > ża lubią dopytać o dodatkowe okoliczności, w jakich nastąpiła ta zabawa nieskro > mna: miejsce, tempo, technika itd. Dzięki tym szczegółom można lepiej dopasować > pokutę, skroić ją, że tak powiem, na wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:52 Bardzo się mylisz;> Myślisz jakimiś bezsensownymi stereotypami. Zresztą to wege hippisi śpiewali, że masturbation can be fun Odpowiedz Link Zgłoś
highly.sceptical Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:00 > Bardzo się mylisz;> Myślisz jakimiś bezsensownymi stereotypami. Mylę się co do tego, że masturbacja uchodzi w pewnych kręgach za przewinienie? :> Przecież nie pisałem nigdzie, że ja do tych kręgów należę, tylko po prostu niejako okiem socjologa... Aaa, nieważne. :) > Zresztą to wege hippisi śpiewali, że masturbation can be fun Nie znam tej piosenki. :( Ale hipisów na ogół lubię: bardzo pokojowi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:04 No wiadomka, dla każdego socjologa, że masturbacja to tabu dla wielu. Ale zakładanie a priori, że dla tych własnie co nie jedzą kotleta, to taki sam stereotyp, jak ten, że od masturbacji się ślepnie;> www.youtube.com/watch?v=TzwGfP98vGM Odpowiedz Link Zgłoś
highly.sceptical Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:06 > Ale zakładanie a priori, że dla tych własnie co nie jedzą kotleta, to taki sam > stereotyp, jak ten, że od masturbacji się ślepnie;> Pisałaś coś? Jakoś niewyraźnie widzę... Ha! ha! :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:08 :) Ja też mam sporą wadę wzroku... Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:16 Ciężko będzie. Proponuję zmienić organizacje pracy na chwilę. Podziel zadanie na etapy maksymanie 15-20 minutowe. I zajmuj się przez ten czas TYLKO tą jedną rzeczą, nie myśląc o innych, potem 2 minuty przerwy i następne zadanie. Pozwoli to odzyskać kontrolę nad zadaniem i czasem i zmniejszy niepokój/stres. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:27 i nie zapomnij o uzupełnianiu płynów, np. powerade. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:19 Przytul sie do kogos ciepłego kto ci powie parę frazesów pt. będzie dobrze, jasne że zdążysz, a w ogóle to czym się przejmujesz, będzie dobrze, nawet jak sie żdziebko spóźnisz to świat się nie zawali. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:01 takie pieprzenie w sytuacji stresowej wywoluje we mnie agresje Oo teraz powodów do stresu nie mam, ale wyobrazilam sobie ze mam i ktoś tak do mnie mówi i też się wku...łam :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:06 Dzięki za empatię;) Ale z drugiej strony rada Fomici nie jest taka głupia;) Tylko, że nie zawsze możemy się przytulić do TEGO kogoś, co własnie eskaluje stres. No ale pisała w końcu o kimś ciepłym, więc można przytulić się np. do kota;) Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:26 > takie pieprzenie w sytuacji stresowej wywoluje we mnie agresje Poważnie? Ale dlaczego? :D Nie ma lepszego sposobu na stres niz uświadomienie sobie, że to cos co wywołało stres jest małym, niewiele znaczącym detalem, epizodem w życiu, drobinką której za tydzień nie będę pamiętać, bo przyjda nowe, wieksze, wazniejsze. A skoro tak, to szkoda zdrowia na zamartwianie się, spinanie. No bo co sie niby takiego strasznego stanie jak sie spóźnisz o dzień z raportem w Excelu - świat sie skończy, wybuchnie, ktos umrze, pójdziesz do więzienia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:50 Spóźnienie się o dzień z głupotą administracyjną w pracy naprawdę mnie nie stresuje. Ale być albo nie być na takiej a nie innej drodze zawodowej, zresztą wymarzonej, bardzo mnie stresuje. Oczywiście, zawsze są kolejne szanse, ale głupio zaprzepaszczać całoroczną pracę, poza tym, o kolejną szansę jest znacznie ciężej, jak teraz coś spierdzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 15:24 > Poważnie? Ale dlaczego? :D Nie wiem w sumie, frazesy mnie chyba po prostu denerwują. Podobnie jak życzenia świąteczne wysyłane z szablonu do wszystkich. Takie udawanie, że ktoś poświęca ci uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 10:44 Ja bym polecał dowolne wygłupianie się. Poczuj w sobie dziecko, bądź spontaniczna i zapomnij, ile masz lat, że są ludzie dookoła, że coś wypada, a coś nie wypada. Nie wiem, zacznij skakać, tańczyć, rysować bazgroły, śpiewać - co Ci tylko do głowy przyjdzie. Niech Cię poniesie! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:12 ja wtedy myślę skrajnie, przewiduję co by było gdyby stała się opcdy że tAK ja najgorsza z możliwych zawsze okazuje się wtedy, że tak naprawdę żadnej katastrofy by nie było myślę też, że śmieszne jest że się tak stresuję, kiedy ludzie wokół mają naprawdę poważne problemy - zdrowie, rodzina, bieda etc, a ja mam właściwie wszystko i tylko wymyślam sobie problemy kolejną próbą jest oszukiwanie się :D , próbuję sobie wyobrazić że bardzo lubię to co robię, bo przynosi mi to satysfakcję twórczą/pieniądze/cel w życiu, że gdybym nie miała w danej chwili nic do roboty, to bym sobie wymyślała problemy życiowe, a tak mam pracę więc jest dobrze system jest niestety niedopracowany i nie zawsze działa ale, w połączeniu ze sportem, bywa że pomaga :P niezawodny jest zawsze wyjazd, czyli "ucieczka" od przyczyny stresu, ale na to nieczęsto sobie można pozwolić Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:19 No ja sobie uzmysławiam w takiej chwili po raz kolejny, że zaniedbanie sportu tłumaczone brakiem czasu owocuje taka masakrą. Muszę regularnie uprawiać sport dla higieny psychicznej. 3 razy w tyg dać se wycisk. A ja ostatnio tak jakoś raz na tydzień, bo niby nawał pracy i za mało intensywnie. Dzięki za rady - ludzkie i wykonalne;> Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:29 Najlepszy ruch na świeżym powietrzu. 20 minut roweru i będzie OK. Zrób sobie coś dobrego do picia np koktajl: jogurt naturalny, kiwi, banan dla orzeźwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 11:56 Tak! Marzę o koktajlu! Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_stokrotka Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 12:29 grzeczna_dziewczynka15 napisała: > Tak! Marzę o koktajlu! to dla przyzwoitości nie będę się dopytywała jakim :D bo mi tylko jedno dziś w głowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 14:50 ja mam muzyke, dziala zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 15:05 Mi pomaga: muzyka, spacer, kieliszek wina, seks z kimś albo solo. Mam bardzo fajną znajomą, która jak jest w stresie wyżywa się na kimś przypadkowym - urządza autentyczną drakę, np. fryzjerowi, za to że musiała czekać dwie minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 15:38 O ile seks, spacer czy wino, to fajne sposoby, wyżywanie się z premedytacją na przypadkowych ludziach to masakra:( Odpowiedz Link Zgłoś
po-trafie Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 15:37 Ruch, taki solidniejszy - jesli wiecej czasu to rower lub bieganie a pozniej krotkie rozciaganie. Jesli mniej czasu to chocby intensywne 20 minut na skakance. Po tym prysznic i czlowiek jest gotowy do pracy, glowa czysta i dotleniona, miesnie niespiete. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Dziękuję wszystkim, pomogliście;) 15.06.12, 15:41 Rower był, koktajl z truskawek był no i popisanie na forum, jako element odstresowania. Podzieliłam też pracę na małe części i 2 rzeczy już pyknięte, teraz reszta. No to powinnam się zabrać do pracy. No i włączam muzę! Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 19:42 Bieganie ok, szopink to najgorszy stres z możliwych. brr. W dobre dni tego nie znoszę, co dopiero w gorsze! Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 22:39 A jak wiekszy stres, to jeszcze wiecej czekolady, a potem jeszcze wiecej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: Jak się odstresować? 15.06.12, 22:49 rzadko sie stresuję, ostatnio jak zdawałam na prawko, fajkę se zapaliłam i przeszło:) czekolada też pomaga; mój rekord: 3 sztuki wciełam, jedna po drugiej:D Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Jak się odstresować? 16.06.12, 16:03 Ja sie od mądrych ludzi dowiedziałam (i działa kurde!!), że trzeba zastosować odwrotną psychologie, żeby stresu sie pozbyć i spokojnie robić swoje. Np. trzeba zawsze 'zaczynać' a nie kończyć, tzn. nie myśleć w kółko 'musze to skończyć, musze to skończyć' bo to tylko stres potęguje. Mówić sobie, że 'warto, aby coś zostało zrobione', a nie że 'musze' czy 'powinnam' (uzasadnienie jak wyżej). W pierwszej kolejności wykonać najmniej przyjemną czynność czy część pracy. (Bo nie myślisz o niej podświadomie cały dzień.) Założyć sobie krótszy czas pracy - to mobilizuje. (Prawo Parkinsona.) Napisać na kartce (codziennie rano) plan na dany dzień w punktach. (WAŻNE!) Powiedzieć głośno do siebie: 'Szukaj niebieskiego koloru' :) Bo niebieski uspokaja, a odszukanie go w otoczeniu sprowadza n ziemię :) Na mnie działa :) Wywalić wszelkie graty, bibeloty i pierdółki z pokoju pracy. Mnie najlepiej sie pracuje w ascetycznych, mnisich wnętrzach - bo nic nie rozprasza. Nie wiem jak tobie, ale może zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Jak się odstresować? 16.06.12, 16:34 Dobre praktyczne porady;) Oprócz tej z bibelotami. Mam ich pełno bez sensu, bo jestem zbieraczką. Nie mogę teraz zacząć sprzątać, bo się nie wyrobię do Gwiazdki;> Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Jak się odstresować? 16.06.12, 17:00 grzeczna_dziewczynka15 napisała: > Dobre praktyczne porady;) > Oprócz tej z bibelotami. Mam ich pełno bez sensu, bo jestem zbieraczką. Nie mog > ę teraz zacząć sprzątać, bo się nie wyrobię do Gwiazdki;> Nie sprzątaj! Wwal do kartonów :) Polecam, bo na mnie podziałało, a też była 'zbieraczką' :) Odpowiedz Link Zgłoś