tanebo 29.06.12, 19:54 www.edziecko.pl/rodzice/56,79361,10954470,Chca_byc_traktowane_jak_ksiezniczki,,6.html a podobno wszyscy cudzoziemcy pieją z zachwytu nad polkami... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samuela_vimes Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:04 to ciekawe, mój tatuś 'cudzoziemiec' ma zgoła inne zdanie. Podobnie mój niemąż który nie też nie jest polakiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:07 pieja pieją...najbardziej podobno ekipa aljaziry co się na dachu mariota usadowiła zgadnij dlaczego? :P jak księzniczki im robia loda za samą ekspektatywę zaproszenia na falafela- ty też na ich miejścu byś się zachwycała :P jechałem ostatnio nocnym autobusem z kilkoma sniadymi turystami po 160 każdy i z długonogą polska cizią zawieszoną każdy żniwa trwają :P Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:22 po prostu kronikarz. widzi-zapisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:36 wiarusik napisała: > po prostu kronikarz. widzi-zapisuje. aha a ten falafel to skąd mu się wziął? bo z opisu nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:40 można się tego domyślić, to nie jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:40 > aha > a ten falafel to skąd mu się wziął? bo z opisu nie wynika a ty co? jechałaś tym nocnym, że wiesz lepiej co wynika z opisu? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:45 abrigado napisał: > > aha > > a ten falafel to skąd mu się wziął? bo z opisu nie wynika > > a ty co? jechałaś tym nocnym, że wiesz lepiej co wynika z opisu? podobnie głupiego pytania dawno nie widziałam na tym forum rozumiem, że aby wiedzieć lepiej, czy kotka urodzi kotki, czy pieski, trzeba asystować przy kocich porodach - przynajmniej tak wynika z tego, co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:47 masz aspergera? wszystko odbierasz tak dosłownie? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:49 abrigado napisał: > masz aspergera? wszystko odbierasz tak dosłownie? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:48 gdybym napisał, że nie wyglądały na orły- odpowiedziałabyś, że pewnie, ze nie bo są ssakami? u mnie nawet na falafela nie zasłużyłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:51 abrigado napisał: > gdybym napisał, że nie wyglądały na orły- odpowiedziałabyś, że pewnie, ze nie b > o są ssakami? Nie, to jest metafora. Natomiast fakt, że Arab kojarzy ci się wyłącznie z falafelem, to kwestia twojego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:56 znowu nieszczęsne "wyłącznie" ! kojarzy mi się "też" z falafelem! to wspaniały naród ( a raczej narody) z bogata kulturą odrębnym językime niesamowitymi tradycjami handlowymi. Jednak obecnie najbardziej w oczy rzucaja się bardziej spektakularne niż falafele i zapiski ibn Jakuba szczegóły jego dizałalności. swoją droga to ktorys z wczesnorenioweicznych podrózników arabskich opisał, że słowianki nader chętnie sypiają z kim popadnie do czasu oczepin, co bulwersowało tego podróżnika niezmiernie. więc jednak teraz arabowie tez się rozwinęli- nadążają za Słowiankami ;P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:58 abrigado napisał: > znowu nieszczęsne "wyłącznie" ! > > kojarzy mi się "też" z falafelem! > > to wspaniały naród ( a raczej narody) z bogata kulturą odrębnym językime niesam > owitymi tradycjami handlowymi. Jednak obecnie najbardziej w oczy rzucaja się b > ardziej spektakularne niż falafele i zapiski ibn Jakuba szczegóły jego dizałaln > ości. osz kurcze, w takim razie przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Hmmmm być może Arabki też by nader chętnie 30.06.12, 16:44 sypiały ze Słowianami - gdyby miały taką możność? Akurat u Słowian kobieta współżyjąca przed ślubem miała duże szanse na zamążpójście, w przeciwieństwie do dziewicy, która była postrzegana jako "ta, której nikt nie chciał". Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Hmmmm być może Arabki też by nader chętnie 30.06.12, 16:45 maitresse.d.un.francais napisała: > sypiały ze Słowianami - gdyby miały taką możność? > > Akurat u Słowian kobieta współżyjąca przed ślubem miała duże szanse na zamążpój > ście, w przeciwieństwie do dziewicy, która była postrzegana jako "ta, której ni > kt nie chciał". A twojego pisarza to zdumiewało, bo zapewne i wtedy Arabki były trzymane za gębę i pod kluczem i uważał, że kobieta jest warta tyle, co jej błona dziewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:52 > u mnie nawet na falafela nie zasłużyłaś... Och, jej, jej. Co ja biedna zrobię, abrigado nie chce mi kupić falafela. Bez falafela, i to koniecznie od abrigado, nie przeżyję absolutnie. :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:58 wyskoczymy gdzieś na herbatę po turecku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 21:00 abrigado napisał: > wyskoczymy gdzieś na herbatę po turecku? ;) > nie widzę się, jestem zamknięta w sobie ;-) lepiej mi poleć jakichś fajnych autorów z tego kręgu kulturowego Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 21:07 > nie widzę się, jestem zamknięta w sobie ;-) no toj uż masz swój zamknięty krąg... z kultury arabskiej zaczerpnąłem ideę wzajemności, sama iwęc rozumiesz...:P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 21:33 abrigado napisał: > > nie widzę się, jestem zamknięta w sobie ;-) > > no toj uż masz swój zamknięty krąg... > > z kultury arabskiej zaczerpnąłem ideę wzajemności, sama iwęc rozumiesz...:P > no właśnie nie bardzo rozumiem, ale skoro nie chcesz mi podać ciekawych tytułów, to sama sobie poradzę zamknięcie w sobie nie oznacza bynajmniej ograniczenia do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:21 abrigado napisał: > pieja pieją...najbardziej podobno ekipa aljaziry co się na dachu mariota usadow > iła > > zgadnij dlaczego? :P jak księzniczki im robia loda za samą ekspektatywę zaprosz > enia na falafela skąd wiesz, że na falafela? widzę, że zbadałeś sprawę dogłębnie Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:26 przeciez mówiłem, że jechałem nocnym ostatnio-był ścisk- skoro laski zrozumiały przekaz ja po dwóch fakultetach tym bardziej ;P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:35 abrigado napisał: > przeciez mówiłem, że jechałem nocnym ostatnio-był ścisk- skoro laski zrozumiały > przekaz ja po dwóch fakultetach tym bardziej ;P podsumujmy: 1. jechałeś nocnym 2. laski wisiały na śniadych facetach i z tego wyciągasz wnioski, że oni im obiecali WYŁĄCZNIE FALAFELA bardzo logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
abrigado Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:39 > podsumujmy: > > 1. jechałeś nocnym > 2. laski wisiały na śniadych facetach > > i z tego wyciągasz wnioski, że oni im obiecali WYŁĄCZNIE FALAFELA > a gdzie uzyłem wyrazu "wyłącznie" sofistko? jak mawiał sokrates do Ksantypy...:) jak się dobrze sprawiły to może dostały też tzatziki? nie jestem narratorem wszechwiedzącym ;P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 20:43 > jak się dobrze sprawiły to może dostały też tzatziki? nie jestem narratorem wsz > echwiedzącym ;P ogólnie sugerujesz że coś taniego i mało wartego i proszę mnie radośnie nie wrabiać w rolę Ksantypy ani siebie nie kreować na Sokratesa, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 22:50 gdybym była złosliwa i chamska stwiedzilabym ,że najwidoczniej rodaczki ci nie "dają" i wyłażą skrywane kompleksy ale litościwie zmilcze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Krytycznym okiem 29.06.12, 23:03 nie wszystkie Polki to księżniczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Wampir, czyli ciemna strona seksualności kobiecej 30.06.12, 16:49 forum.blood-luna.org/viewtopic.php?p=14581&sid=094309fae9d467add969dc1851316686 Kwestie bogini możesz pominąć, skup się na reszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Krytycznym okiem 30.06.12, 18:43 gniewska napisała: >za granica puszczaja sie jak diabli,z czarnuchami arabami,turasami i innymi brudasami Moj czlowiek. :) Turek bzyka w Kraju nad Wisla za 50 polskich chlopow. Wiekszosc chcialaby posilowac sie z ciapkami chociaz czesc mowi, ze nigdy w zyciu. Podejrzewam, ze te od Simona Mola tez mowily, ze nigdy z czarnym. A cudzoziemcy pieja z zachwytu, bo Polki potrafia niezle grac. Sa idealnym przykladem hipokryzji. Od Polakow wymagaja, a obcokrajowiec wystarczy zeby po prostu byl. Oczywiscie mam kompleksy, bo zadna mi nie daje i oczywiscie daja obcokrajowcom, bo Polacy smierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 30.06.12, 18:47 kombinerki.pinocheta napisał: > gniewska napisała: > >za granica puszczaja sie jak diabli,z czarnuchami arabami,turasami i innym > i brudasami > > Moj czlowiek. :) > > Turek bzyka w Kraju nad Wisla za 50 polskich chlopow. Wiekszosc chcialaby posil > owac sie z ciapkami chociaz czesc mowi, ze nigdy w zyciu. kąbi, musisz mieć doprawdy ciekawe źródła wiedzy - czytasz w ludzkich umysłach i znasz szczegóły współżycia Turków z Polkami Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Krytycznym okiem 30.06.12, 18:48 Jak nie masz nic do powiedzenia to zrob pranie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 30.06.12, 18:53 kombinerki.pinocheta napisał: > Jak nie masz nic do powiedzenia to zrob pranie. kąbisiu, stosujesz żałosną, seksistowską argumentację ad personam Niestety, od traktowania kobiet w ten sposób NIE rośnie. Sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Krytycznym okiem 30.06.12, 18:58 kombinerki.pinocheta napisał: > nuda no pewnie, skoro poruszyłeś po raz 1328450 ten sam temat. Odpowiedz Link Zgłoś