milosniczka.highly.costam 28.08.12, 13:00 Co takiego jest w "modzie", ze tylu ludzi zwraca na nią uwagę? Czym więcej jest niż tylko napedzaniem kasy przemysłowi i wmawianiem ludziom ze powinni to i owo wymienić, bo już niemodne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie.strzelac.towarzysze Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 13:10 > Moda - czym dla Was jest? Przykładem propagacji memów. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 14:12 Moda, co do zasady, informuje mnie o tym, z czego aktualnie będzie można wybierać w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_pierog Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 14:13 Czymś co mnie zupełnie nie interesuje, choć niestety ma wpływ na moje życie, bo jak ogłoszą, że w danym sezonie nosi się pastele to trudno mi kupić cokolwiek, co nie miałoby barwy wylizanej landrynki. Odpowiedz Link Zgłoś
szafirowa_zatoka Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 14:38 Moda jest po to, zeby pokazac swoj poziom ekonomiczny. "Stac mnie" - wymieniam ubrania chociaz stare sa w idealnym stanie, czyli odnioslem sukces ekonomiczny w zyciu. Im drozsze a modne ubrania nosze, tym jestem wyzej na drabinie spolecznej. Chodzenie w starych, niemodnych ubraniach mowi samo za siebie (albo kutwa, albo biedak). Z tym, ze w spoleczensntwach "starobogatych" (my jestesmy nowobogaccy) dziala to zupelnie inaczej. Ubieranie sie jak "fashion victim" jak wiekszosc polskich gwiazdek jest totalnym obciachem. Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 14:46 czym więcej jest? na przykład estetycznym wyglądem, a nie noszeniem znoszonych i wyblakłych bluzek po babci, pradziadku itd Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 20:41 Służy mi do olewania i prychania na fashion victims, które koniecznie muszą mieć to, co modne, choćby wyglądały w tym jak Quasimodo. Do jednej z wypowiadających się - bo są tylko dwie możliwości: noszenie modnych ubrań albo bluzek po pradziadku, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 20:43 A, jeszcze powoduje duży wkurz. Bo człowiek idzie do sieciówki, a tam szmaty jak psu z gardła, w cenach, za które mogłabym mieć porządną tkaninę+uszycie z niej ubrania i jeszcze by zostało. Co sezon, to gorzej. Znakomitym przykładem jest firma na Z, która z każdym sezonem wypuszcza bardziej śmieciowe podkoszulki. No i wszystko szyte w Trzecim Świecie, w wiadomo jakich warunkach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 20:49 Niczym. Albo mi w czymś do twarzy i to noszę albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Moda - czym dla Was jest? 28.08.12, 22:29 > Re: Moda - czym dla Was jest? Dokładnie tym czego nie powinnam przestrzegać ;). Ja się kieruję własnym stylem bycia a nie trendami. Na ogół jestem co najmniej kilka-kilkanaście sezonów do tyłu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: Moda - czym dla Was jest? 29.08.12, 12:20 Dla mnie moda bywa formą wyróżnienia się na tle innych. Wiem w czym mi do twarzy i to wykorzystuję :) Fajnie że są różne trendy w modzie bo każdy może sobie dobrać coś do sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś