29.08.12, 22:20
Czy miewacie tak, że przeraża was facet. Okropny w zachowaniu i wyglądzie - a jednak jest w nim coś takiego przerażająco pociągającego. Takie coś okropnie kręcącego ;) że aż gęsiej skórki się dostaje i ciarki przechodzą po plecach i udach ;D.
(Sorki to przez jajeczkowanie :))
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: Horror 29.08.12, 22:28
      nic mi nie mów. mam teraz ochotę na jajecznicę.
    • best.yjka Re: Horror 29.08.12, 22:29
      yuyia napisała:

> (Sorki to przez jajeczkowanie :))

Macica przejęła kontrolę nad mózgiem. Ekshibicjonizm ma swoje granice :(
    • six_a Re: Horror 29.08.12, 22:32
      zimny okład pomoże.
      i nie oglądaj nosferatu, to straszny film.
    • nie.strzelac.towarzysze Re: Horror 29.08.12, 22:34
      > Czy miewacie tak, że przeraża was facet. Okropny w zachowaniu i wyglądzie - a
      > jednak jest w nim coś takiego przerażająco pociągającego

Owszem, Józef Stalin.

https://i.imgur.com/dA1gk.jpg
      • six_a Re: Horror 29.08.12, 22:37
        a prowadzi może vloga? bo jak nie to się nie liczy.
        • nie.strzelac.towarzysze Re: Horror 29.08.12, 22:51
          > a prowadzi może vloga? bo jak nie to się nie liczy.

Właśnie niestety nie i bardzo tego żałuję. (Choć pewne materiały filmowe się zachowały). Szkoda, chętnie bym go zapytał o kilka rzeczy w komciach.

A Trockiego, gdyby również miał zamiar prowadzić takiego vloga, tobym tylko wyśmiał w komciach i mu zminusował wszystkie filmy. Śmiechu warty towarzysz!
          • wiarusik Re: Horror 29.08.12, 22:55
            nie zminusował, tylko dał łapkę w dół.
            • nie.strzelac.towarzysze Re: Horror 29.08.12, 22:59
              > nie zminusował, tylko dał łapkę w dół.

Tak jest, dałbym łapkę w dół przy wszystkich filmikach towarzysza Trockiego, i jeszcze bym go zgłosił na dokładkę.
              • wiarusik Re: Horror 29.08.12, 23:02
                i nie dał suba.
                • nie.strzelac.towarzysze Re: Horror 29.08.12, 23:28
                  > i nie dał suba.

To się rozumie samo przez się.
      • berta-death Re: Horror 29.08.12, 23:00
        Ma lepsze fotki. Za młodu to był całkiem, całkiem.
        https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQ9P2bLeHCmFh_XdM2SZXLJN-pLDVr2K8JcIoP9x--WZDt02ac
        • wiarusik Re: Horror 29.08.12, 23:03
          jak młody sakaszwili.
        • nie.strzelac.towarzysze Re: Horror 29.08.12, 23:24
          > Ma lepsze fotki. Za młodu to był całkiem, całkiem.

Owszem, za młodu był przystojnym mężczyzną i miał niemałe powodzenie. (Choć nie był bynajmniej pozbawiony pewnych usterek fizycznych: blizny po ospie, niedowład ręki po wypadku w dzieciństwie, także skromny wzrost).

Natomiast nie przypuszczam, żebyś chciała go bliżej poznać, naprawdę nie był to przyjemny facet. Na zdjęciu, które byłaś uprzejma wkleić, Stalin ma 28 lat (tyle co ja teraz) i zajmuje się głównie organizacją napadów rabunkowych, a zdobyte w ten sposób pieniądze posyła Leninowi na działalność partii bolszewickiej. Ponadto jest żonaty (chociaż to zdaje się dla wielu użytkowniczek forum nie jest wielka przeszkoda), a jego żona umrze w roku 1907 (zdjęcie pochodzi chyba z roku 1906) – zrozpaczony Stalin (choć wówczas jeszcze nie posługiwał się tym pseudonimem) na pogrzebie skoczy za trumną do grobu, a później, spostrzegłszy agentów Ochrany, ucieknie przez mur cmentarza.

Mnóstwo podobnych anegdot o tym człowieku.
          • wiarusik Re: Horror 29.08.12, 23:26
            o, miło widzieć rówieśnika.
          • berta-death Re: Horror 29.08.12, 23:52
            Co do skromnego wzrostu, to większość mężczyzn w tamtych czasach taki miała. Gugiel podaje, że 168cm, taki Lenin to chyba nawet tyle nie miał.
            • nie.strzelac.towarzysze Re: Horror 30.08.12, 00:08
              > Co do skromnego wzrostu, to większość mężczyzn w tamtych czasach taki miała.
              > Gugiel podaje, że 168cm, taki Lenin to chyba nawet tyle nie miał.

Różne źródła podają co innego, nie wiem prawdę mówiąc, czy jest w ogóle jest możliwe ustalenie jego dokładnego wzrostu. Na pewno poniżej 170 cm., Lenin (skądinąd wyjątkowo mało atrakcyjny, tu świadkowie epoki są zgodni) zdaje się również. Wydaje mi się jednak, że nawet jak na tamte czasy, nie takie znowu odległe, Stalin nie był zbyt wysoki (mam na myśli relacje świadków).

Natomiast co do blizn i ręki sprawa jest pewna, choć na zdjęciach tego na ogół nie widać.

I jeszcze jedno: Stalin miał magnetyzującą i bardzo silną osobowość, przyciągał ludzi. Do tego aura gangstera i rewolucjonisty, że o epizodzie poetyckim za młodu nie wspomnę, zdolności przywódcze, skłonność do ryzyka. – Wszystko to musiało wespół z przystojną twarzą działać na kobiety jak magnes.
              • berta-death Re: Horror 30.08.12, 12:09
                Każdy rewolucjonista pełniący funkcje przywódcze musi być charyzmatyczny, inaczej nie porwałby ludu za sobą. Rekrutacja na takie stanowiska jest ostrzejsza niż rekrutacja na sprzedawcę używanych samochodów albo na komiwojażera. A osoby cechami rewolucjonisty (nie tylko charyzmę mam na myśli) to nic dziwnego, że za młodu często parali się gangsterką, bo co innego można robić mając taką osobowość. Jeszcze księdzem można zostać, o czym zdaje się Stalin też myślał. Dodatkowo jak taki młodzian sobie nagrabił i narobił wrogów, to szefostwo miało na niego haka i miało jak wymóc lojalność. Ludzi kryształowo czystych nie bierze się do poważnych akcji.
                • nie.strzelac.towarzysze Re: Horror 30.08.12, 12:19
                  > A osoby cechami rewolucjonisty (nie tylko charyzmę mam na myśli) to nic dziwnego, że za
                  > młodu często parali się gangsterką, bo co innego można robić mając taką osobowość

On parał się gangsterką już jako rewolucjonista: pieniądze z napadów wysyłał Leninowi na potrzeby działalności partyjnej.

Natomiast tak, oczywiste, że ci ludzie mieli, musieli mieć, szczególne predyspozycje psychiczne. Lenin również nie był bynajmniej zwyczajnym człowiekiem pod względem konstrukcji psychicznej. (Choć tak burzliwej młodości jak Stalin nie miał).
                • grzeczna_dziewczynka15 Re: Horror 30.08.12, 17:06
                  księdzem, czy może batiuszką?:) No ale mniejsza o terminologię. Seminarium - źródło inspiracji totalnej inwigilacji;)
        • nie.strzelac.towarzysze Re: Horror 29.08.12, 23:36
          > Ma lepsze fotki. Za młodu to był całkiem, całkiem.

Wygląda na to, że się pomyliłem: otóż internet twierdzi, że zdjęcie to pochodzi z roku 1902, a nie z 1906, czyli Stalin ma na nim 23 lata i jeszcze nie ma żony. Zatem droga wolna! :D
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Horror 30.08.12, 17:02
        Dobrze, że zdjęcie bez uśmiechu;) Ponoć miał przegnite zęby. Czyli w dobrym, wschodnim stylu;>
    • headvig Re: Horror 29.08.12, 23:35
      Jasne, ten:
      images4.fanpop.com/image/photos/20400000/Khal-Drogo-game-of-thrones-20460614-466-700.jpg
      Szkoda że go usmiercili :(
      • light_in_august Re: Horror 30.08.12, 12:21
        Nooo, ten to był do mnie przemawiający, i owszem. A jak charczał w tym swoim dziwnym języku, to już w ogóle ciary na plerach.

A bardziej w temacie - no mam takiego jednego, a on ma mnie. Paskudny facet (nie no, jest przynajmniej wysoki), wredny taki, że wredniejszego ze świeca szukać, a coś tam między nami zawsze iskrzyło. Więc chyba się da.
    • gaviota44 Re: Horror 29.08.12, 23:47
      Idz spac.Wszystko mija,nawet najdluzsza zmija.
      • mariuszg2 Re: Horror 30.08.12, 11:58
        wymiękam
    • lonely.stoner Re: Horror 30.08.12, 11:38
      eee, myslalam ze bedzie o filmach :/
    • kadfael Re: Horror 30.08.12, 14:25
      No. Drakula w filmie Coppolli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka