Dodaj do ulubionych

Nie dziwię się biednym, że piją na umór.

19.09.12, 11:04
Przecież zarabianie 1000 zł żeby ledwo co przeżyć albo życie z zapomóg lub renty to nie jest życie. Jak człowiek spina się i poci by móc jeść chleb z pasztetową i traktować bo jak ciężką zdobycz to jaką ma radość z życia? Przecież to odbiera wszystkie chęci do życia. Nie dziwię się tym ludziom, że muszą sobie każdy dzień umilać tanim alkoholem. Taniej jest wypić codziennie tanie wino, niż zjeść tyle, żeby nie chodzić chłodnym.
Obserwuj wątek
    • justynabal Re: Nie dziwię się biednym, że piją na umór. 19.09.12, 11:14
      Dobrze, że nie zarabiasz tyle co oni i nie musisz tyle pić.
    • obrotowy ja to nie dziwię się bogatym, że piją na umór. 20.09.12, 14:06
      bo biedny, to w sumie nie ma nic innego do roboty.

za to taki bogaty: codziennie liczy te pieniadze, boi sie, ze go okradna,
      ze kursy akcji na gieldzie spadna, ze durna zona polowe tych pieniedzy przepusci...

normalnie na trzezwo trudno wyrobic.
    • ossownica48 Re: Nie dziwię się biednym, że piją na umór. 23.09.12, 20:02
      Czyli jesteś fiut ,a nie facet.Jęczysz na swoją niezaradność i tłumaczysz chlanie,
      • josef_to_ja Re: Nie dziwię się biednym, że piją na umór. 25.09.12, 15:57
        Ja akurat nie chleję. Nie pisałem o sobie, ale powiedzmy sobie szczerze: ktoś musi być permanentnym bezrobotnym, ktoś musi być robotnikiem niewykwalifikowanym z wykształceniem podstawowym i ktoś musi zarabiać najniższą krajową lub nawet poniżej płacy minimalnej na śmieciówce lub na czarno.
        • replika78 Re: Nie dziwię się biednym, że piją na umór. 01.11.12, 03:16
          a co powiesz, robaczku, o dziewczynie z 3 fakultetami, znajomością kilku języków, pracującej za 1300 miesięcznie?
          • josef_to_ja Re: Nie dziwię się biednym, że piją na umór. 02.11.12, 02:04
            Jeśli jest osobą, która coś potrafi, mającą duże możliwości i umiejętność radzenia sobie zawodowo (a to nie zawsze pokrywa się z wykształceniem) to niestety albo ma pecha albo mieszka w jakimś niezbyt dobrze prosperującym regionie. Przykre jest, że w niektórych regionach Polski osoby kompetentne i wykształcone nie mogą rozwinąć skrzydeł. :(
      • facettt sie zgadza. 25.09.12, 16:25
        ossownica48 napisała:
        > Czyli jesteś fiut ,a nie facet. Jęczysz na swoją niezaradność i tłumaczysz chlanie,

Sie zgadza. - ja chleje i nie zamierzam sie z tego nikomu tlumaczyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka