Dodaj do ulubionych

Wyznawanie miłości na facebooku

21.09.12, 12:09
Nie rejestrowałam sie nigdy na nk ani facebooku. Z powodu wyjazdu bliskich osób zagranicę postanowiłam założyć konto na fc (mają wielu znajomych ,wklejeja dużo zdjęć i chce je oglądać). jestem nowa, więc wiele zwyczajów mnie ciekawi , niektóre dziwia. Bardzo mnie zdziwiło wyznawanie miłości swojej zonie przez byłego chłopaka. Co drugi wątek to teksty typu
" dedykaje dla mojej asi - bukiet kwiatów" , zdjęcia z wakacji - z podpisem moja cudowana żona, zdjęcie z wycieczki - mojej najukochcńszej Asi itd itd. - dodam, że asia nie jest zarejestrowana na fc.
Może jestem mało ynteligentna ale o co tu chodzi. Mój chłop miłość wyznaje mi w cztery oczy, ja jemu też. Nie wypisuje na potralach jak go kocham. To moja sprawa i tyle. Dodaam, ze sprawa nie dotyczy chłopaka z podstawówki, gimnazjum czy nawet studiów, ale statecznego 40 latka z niemałymi dziećmi.
O co tu chodzi? Moze to tak trzeba a ja jestem do tyłu?
Obserwuj wątek
    • kasi-a789 Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 12:26
      to Twój były chłopak?
      • benit14 Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 12:43
        tak to były chłopak
    • light_in_august Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 12:33
      Ja tam też tego nie załapuję Jedną taką parkę, która kilka razy dziennie wymieniała się publicznie informacjami (ona: "ptysiu, gdzie dzisiaj wieczorem idziemy?", on: "może do kina, żabko?") oraz wyznaniami (on: "jesteś najwspanialszą kobietą na świecie", ona: "wiem!"), zablokowałam i już nie muszę tej żenady oglądać, uff.
      Codziennie też pojawiały się arcyciekawe komunikaty: pani x jest w miejscu a/b/c/d z panem x. I tak w kółko. Jakby kogokolwiek poza nimi interesowało, gdzie to się znowu wybrali miziać. Rzyyy...g.
    • wez_sie jestes do tylu 21.09.12, 12:38
      jestes do tylu, bo skrot od fejsbuka to FB a nie FC, chyba ze FC to cos wiecej od FB, takie FB+
    • nie.strzelac.towarzysze Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 12:41
      > Co drugi wątek to teksty typu " dedykaje dla mojej asi - bukiet kwiatów" , zdjęcia z
      > wakacji - z podpisem moja cudowana żona, zdjęcie z wycieczki - mojej najukochcńszej Asi
      > itd itd. - dodam, że asia nie jest zarejestrowana na fc.

Czasem żałuję, że dożyłem czasów Facebooka. Z drugiej strony, dla badacza natury ludzkiej, za którego się uważam, jest to doskonały, że tak powiem, punkt obserwacyjny.
    • six_a Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 12:46
      > jest zarejestrowana na fc.
      fejskuk? ić do kuchni i nie wracaj.
      • nie.strzelac.towarzysze Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 12:50
        > > jest zarejestrowana na fc.
        > fejskuk? ić do kuchni i nie wracaj.

Raczej Fan Club, co zresztą poniekąd odpowiada charakterowi tego chorego psychicznie serwisu społecznościowego. Otóż taki użytkownik zakłada na Facebooku właśnie rodzaj fan clubu samego siebie i dzieli się ze swoimi fanami różnymi wiadomościami dotyczącymi swojej osoby.

Dziwny, dziwny to serwis.
        • six_a Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 12:58
          jakby co, zastrzegam se prawo do nazwy facecook.
          to napisałam ja jarząbek wacław.

weź się zarejestruj się, będziemy frendsami no weźno.
          • nie.strzelac.towarzysze Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 15:25
            > weź się zarejestruj się, będziemy frendsami no weźno.

E-przyjaźń. :)
    • kbjsht Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 13:04
      no trolle tak lubią, co poradzisz
      • damka9 nastepnym razem 21.09.12, 15:21
        kbjsht napisała:

> no trolle tak lubią, co poradzisz

zapytaj czy i o której był stolec.
        • kbjsht buahaha 21.09.12, 22:49
          pewnie też tak robisz na fejsbuku i dlatego zabolało
    • bambinaa Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 14:42
      Niektórzy w realu przecież tak samo się zachowują, ciągle sobie z dziubków jedzą aż innych mdli.
      • facettt otoz to :) 21.09.12, 15:38
        otoz to.

a tak BTW - moze mi kto wyjasni, czym sie rozni nl od fb ?
        - bo nie chcialbym byc tym ostatnim.
        • aneta-skarpeta Re: otoz to :) 21.09.12, 15:49
          tylko tym, że nk jest już passe
          • facettt Re: otoz to :) 21.09.12, 15:52
            aneta-skarpeta napisała:
            > tylko tym, że nk jest już passe

- znaczy, nie mam czego zalowac, ze przegapilem ? :)
            • kbjsht Re: otoz to :) 21.09.12, 23:05
              zdecydowanie nie masz czego żałować, poza tym nk dotyczy tylko polskich użytkowników i to raczej portal, w którym przynależy się do określonych szkół a fb to samowolka bardziej- czasami aż zabawne jest to, co niektórzy tam wypisują i wstawiają (utwory , zdjęcia). no i na fb są użytkownicy z całego świata, nie tylko Polacy- tutaj z kolei pole do popisu mają koleżanki, które chętnie nawiązują znajomości za granicą z egzotycznymi zdobyczami- mogą utrzymać kontakt bez problemu ;)
        • facettt Korekta: 21.09.12, 15:51
          facettt napisał:
          > a tak BTW - moze mi kto wyjasni, czym sie rozni nl od fb ?

nk - mialo byc, naturalnie.
    • lady-z-gaga Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 15:58
      > O co tu chodzi? Moze to tak trzeba a ja jestem do tyłu?

Nie jestes tak bardzo do tylu, skoro pierwsze kroki na FB skierowałaś na profil byłego, ktory Cię nie powinien obchodzić.
      • benit14 Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 16:42
        Nie skierowałam pierwszych kroków na profil FB byłego. On sam wysłał zaproszenie, a że go znam to nie widze powodu by odrzucac znajomośc. Nie sadziłam, że niektórzy tak się uzewnętrzniają, i jest to dla mnie dziwne, to tyle. (nadmieniam, że wyznaje miłośc w powietrze bo żony na FB nie ma zalogowanej-a to już sprawdziłam).
        Zadałam to pytanie, bo sytuacja jest dla mnie nowa i zastanawia mnie takie zachowanie.
        Jeżeli komuś nie podoba się wątek niech go nie czyta. Udzielanie rad "idz do garów " trochę mnie rozbawiło. Ale może ow "radca" poczuł się lepiej, niech mu będzie
    • samuela_vimes Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 16:39
      zaraz napiszą, że zazdrośisz i jesteś w nieszczęśliwym związku :-D
    • swiete.jeze Re: Wyznawanie miłości na facebooku 21.09.12, 22:30
      > Może jestem mało ynteligentna ale o co tu chodzi. Mój chłop miłość wyznaje mi w
      > cztery oczy, ja jemu też. Nie wypisuje na potralach jak go kocham. To moja spr
      > awa i tyle. Dodaam, ze sprawa nie dotyczy chłopaka z podstawówki, gimnazjum czy
      > nawet studiów, ale statecznego 40 latka z niemałymi dziećmi.
      > O co tu chodzi? Moze to tak trzeba a ja jestem do tyłu?

Ja bym się cieszyła na twoim miejscu, bo łatwo to można zablokować. Gorzej jak przez 8h dziennie słuchasz rozmów na zmianę z misiaczkiem i z mamusią i w tym trójkącie podejmuje się decyzje o nowych meblach, planowanym urlopie, wrażeniach z urlopu i tym, ile serków Monte należy kupić.
    • demonii.larua Re: Wyznawanie miłości na facebooku 22.09.12, 10:40
      Różne cuda widuję na fb, co mi się nie widzi to blokuję i po problemie.
      Generalnie mam jedno bardzo wylewne małżeństwo w znajomych, może dlatego mi to nie wadzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka