Dodaj do ulubionych

znanylekarz.pl- parodia

02.10.12, 15:04
witajcie, czy macie doświadzcenie z tym portalem ale od strony komentującej negatywnie lekarza?
ja tak. myslalam ze ta strona jest stworzona dla pacjentów, aby mogli sie wymieniac spostrzezeniami. a wyglada na to, że można pisac tylko dobrze. Jesli jest to komentarz ostrzegajacy, w kulturalnej formie bez obrazy, jest dawany pod ocene lekarza. a ten decyduje czy go dopuscic czy nie.
jestem w szoku. nie wiem czy ludzie sobie zdaja sprawę z tego co ja doświadczyłam.
Obserwuj wątek
    • arandano Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 15:06
      tak kochana. polski real. chyba nie wiesz gdzie jestes.)(

to jest gowno, nie parodia nawet.
      • arabeska_a Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 22:15
        Wiele portali "z opiniami" tak dziala.
        Ja np. takze w ogole nie ufam "Gastronautom".
    • swiete.jeze Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 15:12
      Kiedyś ze dwa razy wystawiłam negatywne i od razu pojawiły się na stronie.
      • sundry Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 15:14
        Ja tak samo, widziałam trochę negatywów tam.
        • wez_sie Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 15:16
          do jakich lekarzy chodzisz najczesciej?
          • sundry Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 15:39
            Do dentysty i okulisty, na kontrole.
        • varna771 Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 15:54
          też widziałam kilka negatywów na temat pani doktor, której jestem pacjentką od kilku lat. Nie zniechęciłam się bo jestem zadowolona :)
      • pinia1214 Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 16:09
        kiedys tak. Ale obecnie juz to tak nie funkcjonuje. Wyglada na to że (kom.negat. rzecz jasna), musi zaakceptować lekarz. Może ten portal kupiło kilku lekarzy?
        generalnie rozczarowałam sie.
        • varna771 Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 16:13
          podobnie jest ze znanym prawnikiem (komentarze również są akceptowane przez tych których dotyczą :))
    • kbjsht Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 16:27
      a czego takiego doświadczylaś?
    • headvig Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 17:02
      ja tam wystawiłam parę negatywnych komentarzy.
      • piagizela Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 17:09
        Zgadzam się. Kiedyś wystawiłam kilka negatywów i bez problemów byly zaakceptowane. Kilka miesięcy temu poszłam do dentysty polecanego na tej stronie - mial wręcz niesmowite opinie, pelen zachwyt. Ja bylam bardzo rozczarowana i w kuluralnej formie wystawilam komentarz. Został odrzucony przez moderatorów, wystawilam go ponownie i to samo. Pozniej pojawily sie jakies 2 negatywy ale po chyba 2 dniach zniknęły. PArodia.
    • akle2 Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 17:09
      Gdyby to była prawda, to nie byłoby negatywnych komentarzy, bo tam jest wiele również złych opinii a nikt nie lubi być obsmarowywany i to jeszcze w necie
    • thelma.333 Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 20:54
      no wlasnie przymierzalam sie do wystawienia negatywnej opinii jednemu dentyscie
      ale jak to on ma ja recenzowac zanim sie pojawi to porazka
      • priopriory Re: znanylekarz.pl- parodia 03.12.13, 13:50
        po co gdybać a nie lepiej przed wystawieniem przeczytać regulamin portalu. Regulamin sprawę rozjaśni, szczerze wątpię aby negatywne opinie były autoryzowane, o na przykład skrajnie obraźliwe tak, z przekleństwami mogą być przez moderatora odrzucane
    • zeberdee28 Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 21:11
      Mnie od początku ten pomysł nie przypadł do gustu. Lekarza tak naprawdę może ocenić tylko inny lekarz - medycyna to nie klepanie starych golfów, gdzie każdy gołym okiem widzi że jest spier... Bardzo złą rzeczą jest dawanie ignorantom możliwości uwierzytelnionego pisania bredni które mogą zaszkodzić zarówno lekarzowi jak i potencjalnym pacjentom którzy się tą pisaniną zasugerują i zrezygnują z leczenia u danego medyka. Widać twórcy tego portalu zostali uświadomieni przez prawników wynajętych przez lekarzy że biorą odpowiedzialność za ewentualne straty poniesione na skutek tych często niemądrych komentarzy.
      • thelma.333 Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 21:18
        tylko jak znalezc dobrego lekarza?
        poza tym juz widze jak lekarza ocenia innego lekarza...
      • berta-death Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 21:22
        Bez przesady, przecież jak ktoś nie jest upośledzony umysłowo, to wie czy dana terapia mu pomaga czy nie. Wie, że jak chodził gdzieś 2lata i lek nie trafił z lekiem a inny zlecił odpowiednie badania i postawił inną diagnozę i od razu trafił z lekiem, który pomógł, to nie trzeba mieć medycznego wykształcenia, żeby wiedzieć, że ten pierwszy spieprzył sprawę. I jeszcze naciągał pacjenta na niepotrzebne koszty. Podobnie z opiniami, że ktoś jest cham i prostak. W przypadku zawodów związanych z pracą z ludźmi to też się liczy.
        • zeberdee28 Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 21:54
          Owszem - ale np. ten drugi mógłby za pierwszym razem użyć tego samego leku co ten pierwszy, ponieważ nie wiedziałby że ten pierwszy nie działa. Poza tym jak terapia działa ale nie tak jakbyś sobie to wyobrażała, bo masz chorobę której nie można wyleczyć w sposób dający ci satysfakcjonujący komfort życia to napiszesz źle o każdym lekarzu, bo żaden cię nie wyleczy tak jakbyś chciała - ty jesteś człowiekiem rozumnym więc się zapewne byś zastanowiła nad tym co piszesz, ale większość obywateli jest niezbyt rozumna za to bardzo wylewna, szczególnie w krytyce. Ludzie masowo kupują kosmodiski, chodzą do wróżek i wierzą w sztuczną mgłę a ty chcesz im dawać narzędzie do wiarygodnej oceny lekarza.
          • six_a Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 22:23
            przecież oni nie oceniają skuteczności działania leków, tylko jakość obsługi - czy lekarz był uprzejmy, czy poświęcił odpowiednią ilość czasu, czy zlecił badania, był zainteresowany historią/poprzednimi wynikami, czy też wręcz przeciwnie wypisał receptę, zainkasował stówę i powiedział do widzenia po pięciu minutach wizyty. to każdy umie ocenić.

tak samo w restauracji nie oceniasz składu chemicznego potraw, tylko smak, wygląd i to, czy obsługa była sprawna, a kibelek czysty.
            • gyubal_wahazar Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 22:33
              Jakość obsługi ? Jak ktoś ma poważny kłopot ze zdrowiem, to z reguły jak kilo kitu wisi mu samowar wiwr i ile mu czasu lekarz poświęcił, tak długo jak stan zdrowia się polepszył.

Popieram Zeberdka. Jedna pani drugiej pani, może fachowo doradzać w necie, gdzie zrobić pedicure czy trwałą, ale nie u jakiego lekarza się leczyć.
              • berta-death Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 22:42
                Jak ktoś ma poważny kłopot ze zdrowiem to tym bardziej powinien mieć jakąś bazę danych sprawdzonych i skutecznych lekarzy. Bo nie jest łatwo znaleźć specjalistę od naprawdę poważnych przypadków. I zdecydowanie lepiej nie iść do pierwszej lepszej przychodzi do kogokolwiek kto akurat ma wolny termin. Lepiej zasięgnąć opinii osób chorujących na to samo, oni zazwyczaj dobrze się orientują zarówno w chorobie jak i diagnostyce i leczeniu.

Natomiast jak to nie jest nic poważnego, tylko problem z gatunku wizyty u pedikiurzystki (a ta też nieźle potrafi spieprzyć robotę i niezłych kłopotów zdrowotnych klientowi narobić), to tym bardziej wskazane są opinie. Jeden lek przepisuje antykoncepcje na oko a inny zleca szczegółowe badania, jeden bagatelizuje zgłaszane dolegliwości inny interesuje się każdą błahostką, jeden wali antybiotykami inny znowu domowe sposoby i ziółka preferuje. Dobrze wiedzieć takie rzeczy przed wizytą. Ludzie mają różne preferencje i z różnych powodów chodzą po lekarzach.
              • swiete.jeze Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 23:00
                > Popieram Zeberdka. Jedna pani drugiej pani, może fachowo doradzać w necie, gdzi
                > e zrobić pedicure czy trwałą, ale nie u jakiego lekarza się leczyć.

Ale możesz się dowiedzieć któremu dentyście sumienie nie pozwala znieczulać, a któremu ginekologowi sumienie nie pozwala przepisywać antykoncepcji.
              • six_a Re: znanylekarz.pl- parodia 03.10.12, 13:17
                > Jak ktoś ma poważny kłopot ze zdrowiem, to z reguły jak kilo k
                > itu wisi mu samowar wiwr i ile mu czasu lekarz poświęcił, tak długo jak stan zd
                > rowia się polepszył.

wręcz przeciwnie, im poważniejszy problem, tym bardziej chcesz się udać do kogoś godnego zaufania i polecenia.
                i chcesz wiedzieć, czy lekarz będzie się starał ci pomóc, a czy cię wyleczy, to inna sprawa. zresztą bardzo rzadko w takich opiniach pojawiają się uwagi typu: wyleczył mnie polecam, bo przecież chorób jest mnóstwo i jakie znaczenie miałaby taka uwaga dla pacjenta? żadnego.
                • gyubal_wahazar Re: znanylekarz.pl- parodia 03.10.12, 14:27
                  Przypomniały mi się wspomnienia Religi, opublikowane kiedyś w Obcasach. Jako młody lekarz dokonał z sukcesem jakiejś wyjątkowej operacji. Poczuł się Bogiem, a następnych 7 czy 10 pacjentów pod rząd, zmarło mu na stole.

Co o nim wtedy napisałaby p. Zosia z p.Stefą na znanymlekarzu.pl ?

I właśnie dlatego, o opinię pytać będę innych lekarzy z tej samej branży, a nie pań Zoś i Stef z internetu
                  • six_a Re: znanylekarz.pl- parodia 03.10.12, 15:12
                    przypuszczalnie nic by nie napisały, skoro umarły.
                  • maitresse.d.un.francais I oczywiście była to wina Religi 29.12.12, 23:31
                    Gyubal wie, był przy tym. :-P
              • princess_yo_yo Re: znanylekarz.pl- parodia 02.01.13, 11:14
                sranie w banie, jak masz powazny problem ze zdrowiem to tym bardziej potrzebujesz lekarza prowadzacego ktory traktuje cie jak partnera i traktuje problem calosciowo, kogos komu mozesz zaufac i wiesz ze wszystkie twoje pytania zostana potraktowane powaznie.

dr house to swietny i bardzo zabawny serial ale w rzeczywistosci tak to nie dziala, jak sie chce pracowac z ludzmi to sie do tego trzeba przykladac i miec odpowiednie umiejetnosci a jak sie nie ma to tytulowanie sie lekarzem jest cokolwiek smieszne. rozumiem ze chamstwo w zawodach zaufania publicznego jest powszechnie akceptowane w niektorych miejscach, ale nie oznacza to ze jest to sytuacja prawidlowa.
          • berta-death Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 22:26
            Można użyć złego leku, ale jak się go zaordynuje na oko bez żadnych badań, bo lekarz uważa się za geniusza jasnowidza a potem stosuje prze 2 lata non stop ignorując stwierdzenia pacjenta, że nie pomaga to chyba jest coś nie tak. Poza tym jest jeszcze opcja skomentowania komentarza, gdzie spokojnie można rzeczowo wyjaśnić zaistniałą sytuację.

Moderacja powinna jedynie dotyczyć jakiś nierzeczowych opinii, zarówno negatywnych jak i pozytywnych, z których nie wynika o co konkretnie chodzi. I IP koniecznie powinni sprawdzać. Nie może tak być, żeby z jednego adresu dziesiątki komentarzy wychodziły, zwłaszcza dotyczących lekarzy z innych niż rzeczone IP miasto. To już jakiś program powinno mieć, który automatycznie usuwa tego typu wypowiedzi.
            I to by w zasadzie wystarczyło. Ludzie nie są skłonni z byle powodu wystawiać komuś opinie, komu by się chciało. A jak już taki się trafi, to jest on nieistotny statystycznie. To musi być ktoś wyjątkowo rozczarowany albo ekstremalnie zachwycony usługą. Z tym, że niezadowolony człowiek powie o swoim niezadowoleniu średnio 15 osobom a zadowolony 7, biorąc poprawkę na to, że tutaj trzeba się jeszcze dodatkowo wysilić to prawdopodobieństwo wystawienia opinii jest nikłe. W związku z tym jak już tak się stanie, to znaczy, że jest coś na rzeczy.
            Nie mówiąc o tym, że jak ktoś ma dużo pozytywów, to tym większe oczekiwania pacjenta i tym samym większe późniejsze rozczarowanie jak okaże się, że coś mu się nie spodobało. I negatyw gotowy, bo wtedy mamy do czynienia z osobą która poczuła sie oszukana i gdzieś musi to odreagować.

Ja jak sprawdzam jakieś opinie, na dowolny temat, np na allegro, to nie patrzę na to czy to pozytyw czy negatyw, tylko treść czytam. Ona zdecydowanie więcej wnosi niż plusik albo minusik.
      • wersja_robocza Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 21:24
        Lekarzy obowiązuje tzw. etyka ich zawodu, a ta zakazuje im o sobie nawzajem świadczyć źle. Prowadzi to przede wszystkim do wykluczenia denucjatora, a nie samego partacza.To m.in. jedna z przyczyn dla których tak trudno udowodnić błąd w sztuce lekarskiej. Są niezwykle z sobą solidarni.

Pacjent ma prawo do oceny lekarza, który nie robi nic innego jak świadczy usługi. O specyficznym charakterze ale jednak. I tak jak z jednym lekarzem pacjent czuje się komfortowo, bezpiecznie i w tzw. dobrych rękach, tak z innym czuje się nabijany w butelkę. I dlatego ma prawo go oceniać zgodnie ze swoimi odczuciami.
        • princess_yo_yo Re: znanylekarz.pl- parodia 02.01.13, 11:18
          nie wiem czemu jezyk polski tudziez polska rzeczywistosc moze wykrecac znaczenie terminu etyka do granic mozliwosci, gdyby to nie bylo zalosne to nawet byloby smieszne, bardzo w stylu monty python
      • pinia1214 ? 03.10.12, 11:29
        co takiego? Jacy sa lekarze to można zobaczyć np. programie E.Jaworowicz.

pacjent ma prawo wyrazać swoje odczucia zwiazane z leczeniem i zachowaniem sie lekarza.
        Wczesniej było mozliwe napisanie negatywnego kom. (oczywiscie nieobrazający lekarza), jego oceną itd. człowiek powierza swoje zdrowie, zycie nawet i oczekuje empatii i uczciwego,profesjonalnego leczenia. a jesli nie umie-to powinien skierowac do innego. W imie dobra pacjenta.
        przeciez ten portal wczesniej mozna bylo komentować, ku przestrodze innych chorych. Teraz nie. Swoją droga o lekarzu to tez swiadczy ze nie dopuszcza neg. Nie jest wiarygodny.
    • berta-death Re: znanylekarz.pl- parodia 02.10.12, 21:17
      Widziałam parę negatywnych, nawet sporo. Ale one dotyczyły tylko niezweryfikowanych kont. Te zweryfikowane to chyba faktycznie podlegają moderacji przez lekarza, bo podejrzanie mają same pozytywy. Ciekawe czy wystawiane przez pacjentów czy sami o sobie piszą. Pewnie się wzięli do kupy i postraszyli portal procesami o zniesławienie za publikowanie negatywów, więc dali im możliwość moderowania. W PL wolność słowa to fikcja, taki portal powinien być na amerykańskim serwerze, wtedy byłby nie do ruszenia.

Jest jeszcze opcja, że zalogowany lekarz może odpowiadać na zarzuty negatywnych opinii. I niektórzy tak robią. Spotkałam się z tym, że dentystka kulturalnie i rzeczowo odparła zarzuty. Nie brakuje tego typu rzeczy.
      Natomiast faktycznie te same pozytywne opinie są podejrzane, bo kompletnie niezgodne z zasadami marketingu. Ludzie nie są skłonni dzielić się pozytywnymi spostrzeżeniami, chyba, że coś naprawdę nieziemskiego ich spotkało. Natomiast jak tylko coś im się nie spodoba, to zaraz chlapią o tym na prawo i lewo. W związku z tym takie opinie jak miły, kulturalny od razu utrafił z lekiem, są moim zdaniem nieprawdziwe i niepisane przez pacjentów. Nikt by sobie nie zawracał głowy pisaniem po internecie, że lekarz okazał się kompetentny i spełnił jego oczekiwania, zwłaszcza w jakiejś błahej sprawie.
    • argentea Re: znanylekarz.pl- parodia 03.10.12, 13:32
      Umieszczałam tam i pozytywne i negatywne oceny i wszystkie zostały opublikowane.
    • przeciez.wiem Re: znanylekarz.pl- parodia 03.10.12, 13:54
      Wystawiłam tam komentarz negatywny na zweryfikowanym koncie, przeszedł bez problemu. Coś ściemniasz, może Twój koment był po prostu wulgarny, chamski?
      • pinia1214 Re: znanylekarz.pl- parodia 03.10.12, 18:51
        przecież mówiłam wczesniej ze nie było nic obrazliwego w moim komentarzu. Tylko suche fakty i spostrzezenia. Wszyscy jestesmy oceniani: czy to w szkole, czy w miejscu pracy. Tylko że tutaj to sa o wiele większe konsekwencje dla pacjenta.

Tak sobie pomyslałam, że jak lekarz wykonuje swoj zawód nalezycie i ma to powołanie-to nie bedzie sie bał krytyki, bo takowa raczej rzadko jest.
        Bedzie swoje robił i tyle. pewnie ze sa pienaicze, ale jak medyk pomoże komuś-to po co miałby ktoś go ocenic zle?

Ludzie jak juz chca się podzielic z innymi czymś negatywnym to przecież watpie zeby chętnie to robili.Raczej jest cos na rzeczy. to tak samo jak na allegro, raczej nikt nie chce pisac odrazu negatywa.zwykle jest to w najlepszym wypadku neutralny (albo wcale tego komentarza nie ma).

Kiedyś mozna było umieszczac neg.teraz jest inaczej.
        • senseiek Re: znanylekarz.pl- parodia 03.12.13, 09:51
          > Ludzie jak juz chca się podzielic z innymi czymś negatywnym to przecież watpie
          > zeby chętnie to robili.Raczej jest cos na rzeczy. to tak samo jak na allegro, r
          > aczej nikt nie chce pisac odrazu negatywa.zwykle jest to w najlepszym wypadku n
          > eutralny (albo wcale tego komentarza nie ma).

Allegro stalo sie zalosna parodia z tymi komentarzami.
          Dasz negatywa, to otrzymasz negatywa, i samemu dostaniesz po dupie..

• chersona Re: znanylekarz.pl- parodia 03.10.12, 18:41
      a to i mój negatyw nie został kiedyś zaakceptowany. po jakimś czasie wystawiłam neutralny komentarz i się pojawił, ale równo z nim jakiś banalny pozytyw. w sumie ten 'mój' lekarz ma sporo pozytywów i ani jednej opinii, że maca. nie wierzę, że zdarzyło się to tylko mnie, no chyba że gładzenie ręką po kolanie, potem wyżej po udzie a na koniec pośladku włączone jest w zakres badania jako odstresowujące.

PS w swoim komentarzu o macaniu nie pisałam, bo akurat dla mnie to nie był problem (jak lekarska łapka doszła do pośladka strąciłam ją z siebie i już tam nie wróciła), ale że dla żadnej innej pacjentki również?! oburzona jestem moralną kondycją pacjentek.
    • kora.123 Re: znanylekarz.pl- parodia 29.12.12, 22:48
      wczoraj przez przypadek szukając dobrego chirurga trafiłam na znanylekarz,zapisalam się do lekarza na dzisiaj na konkretną godz. poprzez znanylekarz.oczywiście lekarz 100 dyplomów, super specjalista(mnie i w moim mieście nieznany)ale urzędujący też w WARSZAWIE:)co zaczęło mnie niepokoić jako dociekliwą osobę:
      1.brak zdjęcia lekarz 2.sprawdziłam pracowników klinki w w-wie w której niby pracuje-brak takiego nazwiska 3.zdj. gabinetu w moim mieście "super wypas", za to brak CV lekarza, cennika i szczegółów i TERAZ SŁUCHAJCIE 4.dzisiaj rano otrzymuję sms z potwierdzeniem zamówionej wizyty na dziś DZWONIĘ do gabinetu JAKO OSOBA DOCIEKLIWA:)by spytać o szczegóły nikt nie odbiera, dzwonię na podaną komórkę A TAM ZASPANY MĘSKI GŁOS NIEZBYT PRZYJEMNY OŚWIADCZA, ŻE DZIŚ GABINET NIECZYNNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co wy na to????????????????????????:))))))))))))))))
      TOTALNA ŚCIEMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Super,że dzisiaj w dalszym ciągu szukając dobrego lekarza trafiłam na "Uważajcie na portale typu ZnanyLekarz"
      POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!
    • kol.3 Re: znanylekarz.pl- parodia 31.12.12, 17:56
      Uważam, że pozytywy to oni sobie sami piszą nawet się nie wysilając by zmienić styl i słownictwo. Niestety nabrałam się w ten sposób na jednego łódzkiego urologa.

Po drugie nie lubię negatywów w stylu "lekarze niegodny zaufania, drogo bierze."
      Jeśli jest krytyka, to powinna być uzasadniona, pisanie że lekarz drogo bierze na prywatnej wizycie to nieporozumienie.
    • ksionzka Re: znanylekarz.pl- parodia 31.12.12, 18:28
      Portal Znany lekarz tak jak każdy inny rozwija się. Kiedyś wystarczyło napisać coś i zaraz pojawiało się na stronie raczej bez względu na treść. Teraz wszystko zależy od tego czy profil danego lekarza jest zweryfikowany czy nie. Innymi słowy są lekarze, którzy nie mają gdzieś co się o nich pisze. Portal stał się komiczny bo z jednej strony w trosce o dobre imię lekarza bardzo ciężko zamieścić negatywny komentarz a w profilach zweryfikowanych lekarz musi coś zatwierdzić a oczywistym jest że raczej odrzuci negatywny komentarz. Z drugiej strony czytając portal na początku jego istnienia miałam wrażenie, że niektórzy ludzie powinni się leczyć psychiatrycznie takie głupoty wypisywali. I pewnie z tegoż powodu zaostrzono i zmieniono zasady czyniąc z portalu jeszcze większe bo nieobiektywne gó..o.
      • nglka Re: znanylekarz.pl- parodia 01.01.13, 23:44
        ksionzka napisał(a):

> Portal Znany lekarz tak jak każdy inny rozwija się. Kiedyś wystarczyło napisać
        > coś i zaraz pojawiało się na stronie raczej bez względu na treść.

I to nie było właściwe. ALE odrzucane powinny być TYLKO komentarze wulgarne. Żadne inne.

> Portal stał się ko
        > miczny bo z jednej strony w trosce o dobre imię lekarza bardzo ciężko zamieścić
        > negatywny komentarz a w profilach zweryfikowanych lekarz musi coś zatwierdzić
        > a oczywistym jest że raczej odrzuci negatywny komentarz.

I to jest bardziej straszne, niż komiczne, bo w takiej sytuacji opinie są zafałszowane a każdy powinien mieć prawo do własnych odczuć.

> Z drugiej strony czyta
        > jąc portal na początku jego istnienia miałam wrażenie, że niektórzy ludzie powi
        > nni się leczyć psychiatrycznie takie głupoty wypisywali.

A powyższe jest dowodem na to, że właściwą była sytuacja, kiedy takie opinie były zatwierdzane. Gdy czytam brednie, to są one w zasadzie potwierdzeniem głupoty komentującego. A gdy wiem, że lekarz ma możliwość odrzucania komentarza negatywnego - portal [i każdy lekarz] natentychmiast staje się dla mnie kompletnie niewiarygodny.
        Kto na tym wychodzi gorzej?
        a) lekarze, którzy rzeczywiście mają same dobre opinie, ponieważ "dzięki" opcji usuwania pacjent nie ma pewności, że opinie są realne
        b) pacjent, który natnie się na lekarza z 10 pozytywami i 1 negatywem [oraz 30 negatywami nieprzepuszczonymi :-)]
    • 5th_element Re: znanylekarz.pl- parodia 02.01.13, 11:29
      dobrze, ze wreszcie ktos o tym mowi glosno. Tez nie udalo mi sie kilka razy wpisac negatywnej informacji. Wszystkie z pierwszej reki. Na dodatek po jednej, ktora wpisalam (lekarka podajaca sie za chirurga plastyka robi takie zabiegi bez specjalizacji!) pod moim opisem jej partactwa pani "niedoszla lekarz" napisala lakonicznie "nie zgadzam sie" (wiem, ze to ona, bo babsko dzwonilo do mnie z awanturą). To kolejny ołtarzyk przeznaczony wyłacznie na pokłony i zachwyty nad banda w kitlach.
      • hermenegilda_zenia Re: znanylekarz.pl- parodia 02.01.13, 14:31
        Zasada przesyłania negatywnych komentarzy do wglądu osoby opisywanej związana była jak mniemam z chęcia kontroli oszczerczej propagandy prowadzonej np. przez konkurencję, czyli jeden lekarz pisze na necie paszkwil na drugiego, żeby do niego przychodziło więcej klientów. Podejrzewam, że jak wiele rzeczy w naszym pięknym kraju szlachetna w gruncie rzeczy idea została zupełnie wykoślawiona.
      • raszefka Re: znanylekarz.pl- parodia 02.01.13, 16:48
        5th_element napisała:
        To kolejny ołtarzyk przeznaczony wyłacznie na pokłony i zachwyty nad
        > banda w kitlach.

Samismy go sobie nie zbudowali.
      • senseiek Re: znanylekarz.pl- parodia 03.12.13, 10:00
        Botoks nie musi wstrzykiwac chirurg plastyczny..

> dobrze, ze wreszcie ktos o tym mowi glosno. Tez nie udalo mi sie kilka razy wp
        > isac negatywnej informacji. Wszystkie z pierwszej reki. Na dodatek po jednej, k
        > tora wpisalam (lekarka podajaca sie za chirurga plastyka robi takie zabiegi bez
        > specjalizacji!) pod moim opisem jej partactwa pani "niedoszla lekarz" napisala
        > lakonicznie "nie zgadzam sie" (wiem, ze to ona, bo babsko dzwonilo do mnie z a
        > wanturą). To kolejny ołtarzyk przeznaczony wyłacznie na pokłony i zachwyty nad
        > banda w kitlach.
        • senseiek Re: znanylekarz.pl- parodia 03.12.13, 10:02
          A jesli robila cos bardziej skomplikowanego trzeba bylo zglosic do prokuratury.
    • marta_znanylekarz.pl Re: znanylekarz.pl- parodia 12.02.13, 14:49
      Witajcie,
      Pracuję w ZnanyLekarz.pl i z zainteresowaniem śledzę wątki poświęcone serwisowi.
      Pojawiło się tutaj kilka zarzutów dotyczących publikowania opinii, które chciałabym wyjaśnić.
      Przede wszystkim wszystkie opinie w serwisie są moderowane tzn. zanim zostaną opublikowane, czyta je nasz moderator i sprawdza ich zgodność z regulaminem. Wszystkie komentarze zgodne z regulaminem są publikowane, niezależnie od tego, czy są pozytywne czy negatywne. Jeżeli ktokolwiek z Was ma wątpliwości lub jego komentarz nie został opublikowany i chciałby poznać przyczyny, zapraszam do kontaktu: opinie@znanylekarz.pl

Ponadto chciałabym podkreślić, że lekarze absolutnie nie akceptują komentarzy samodzienie - ani pozytywnych, ani negatywnych. Wyłącznie nasi moderatorzy mają taką możliwość.
      Pozdrawiam,
      Marta

• najmojsza Re: znanylekarz.pl- parodia 30.11.13, 12:08
        Odpowiedź na próbę wystawienia negatywnej oceny przebiegu wizyty pełnopłatnej (prawie 200 zł!) u jednego tzw. "lekarza" który ma u was wykupiony abonament (możliwość kasowania ocen jego poczynań)! Strach pomyśleć ile komentarzy po nieudanych zabiegach zostało wymoderowanych (ten dotyczył tylko skandalicznie przeprowadzonej "konsultacji"). Ten wasz portal to jawne popieranie oszustwa i żerowanie na chorych którzy potrzebują rzetelnej pomocy lekarza a nie "opłacacza profilu". Wstyd i hańba.

" Dziękujemy za dodanie opinii o lekarzu.
        Informujemy, że opinia nie została zaakceptowana przez moderatora w obecnej formie. Jeżeli chcesz, aby Twoja opinia została zamieszczona w serwisie, postaraj się ją przeredagować. Pamiętaj, aby wystawiona opinia była merytoryczna i pomogła innym użytkownikom w wyborze lekarza. Tzn. postaraj się opisać szczegóły dotyczące wizyty, podejścia lekarza do pacjenta itp.
        Fragmenty zakwestionowane przez moderatora:

"lekarz"

Skoryguj swoją opinię o lekarzu "
    • najmojsza Re: znanylekarz.pl Zwykle oszustwo 30.11.13, 12:20
      ta strona to zwykle oszustwo ludzi, którzy poszukują pomocy w przypadku choroby. Żerowanie (!) na ich niewiedzy i potrzebie leczenia choroby - bo po to szukają DOBREGO lekarza. Jednak ta strona za opłatą pozwala na patologie w kręgach tych lekarzy. Za przysłowiową garść srebrników... Bo co szkodzi takiemu "lekarzowi" "wybielić sobie profil" -następni chorzy potrzebujący pomocy, po przeczytaniu samych pozytywów, znowu się dadzą nabrać. Ta strona pokazuje, jak jedna patologia rodzi kolejną patologię....
    • berta-death Re: znanylekarz.pl- parodia 30.11.13, 22:53
      Niedawno zerknęłam i nową opcję tam wprowadzili. Można się tam facebookiem logować. Czyli nieco utrudnione zadanie jeśli chodzi o wystawianie sobie samemu pozytywnych komentarzy. Jak ktoś jest zachwycony usługą, to w czym problem, żeby o tym napisać podpisując się imieniem i nazwiskiem? Zwłaszcza jak nie chodzi o psychiatrę czy inną wstydliwą w opinii społecznej specjalizację.
      Potem łatwo sprawdzić, czy dana osoba w ogóle miała szansę być pacjentem danego lekarza, czy jest to profil prawdziwej osoby, czy fikcyjnie stworzony do celów komercyjnych. Tak masowo ludzie nie będą szli na nieuczciwe imienne polecanie komuś jakiegoś konowała, bo potem to oni będą oczami świecić i ich będą po całym fb opluwać, jak któryś ze znajomych się przejedzie na fałszywej opinii i coś mu się stanie.

Negatywnych to raczej imiennie nikt nie wystawi, ale w tej sytuacji pozytywne powinny być wszystkie imienne. Anonimowe należałoby traktować z dużym dystansem. Zwłaszcza jak nie są potwierdzone równie pozytywnymi wpisami na konkurencyjnych portalach, forach i innych miejscach, gdzie ludzie wymieniają się opiniami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka