12.07.06, 00:58
Kurcze chyba nie ma kobiety bez kompleksow. Ja mozna powiedziec wpadlam w
obsesje na temat swojego biustu. Otoz po karmieniu piersia ich rozmiar
zmniejszyl sie z B na wlasciwie nie wiem czy powinnam nazwac to A smile W
kazdym razie cos tam jeszcze odstaje od klatki piersiowej smile. Nakupowalam
kremow, zaczelam cwiczyc ciezarkami ale niewiele pomaga. Maz zadowolony i nie
narzeka i nawet denerwuje sie kiedy cos zaczynam mowic o biuscie ale ja mam
naprawde na tym punkcie obsesje i nie moge sie z tym pogodzic. Po prostu
czuje sie jakas niewartosciowa przez to. Z drugiej jednak strony nie moglabym
sie zdecydowac na operacje plastyczna. Dlaczego nie mozna kupic w sklepie
pompki i zwyczajnie ich napompowacbig_grin????
Obserwuj wątek
    • gacusia1 Re: Kompleksy 12.07.06, 03:02
      No coz...Moj biust po "podwujnym" karmieniu wyglada ZUPELNIE inaczej,niz
      przed sad Rozmiar moglby nawet w ostatecznosci zostac,ale jakies podciagniecie
      by sie przydalo...Kiedys mowilam,ze nigdy nie zrobie operacji biustu,a teraz
      zmienilam zdanie,tylko kasy brak sad
      • mamarazydwa1 Re: Kompleksy 08.08.06, 20:09
        Ja co prawda przed "drugim" karmieniem, ale ostatnio ogladałam sobie ceny
        operacji a dokładnie podniesienia biustu do góry. 8.000 i można rozłożyć na 20
        rat. Po pierwszym karmieniu nie było źle, ale jak po drugim biust stanie się
        moim kompleksem a po wychowawczym (bo takowy planuję) wrócę do pracy i będzie
        mnie stać tzn. kwota ta (rata) nie obciązy zbytnio naszego budżetu to chyba się
        zastanowię...Najbardziej boję się efektów i bólu...
    • lakie Re: Kompleksy 12.07.06, 07:49
      eee ja mam problem z biustem w drugą stronę. Nigdy nie miałam małego biustu, przed ciążą nosiłam staniki z miseczką D (75D) więc jeszcze dało się żyć tym bardziej że biodra mam szerokie i wszystko wyglądało w miarę ok. Za to w ciąży biust mi gigantycznie urósł i juz tak został. Teraz noszę miseczkę F (75F). Nie noszę dekoltów, bluzek na ramiączkach, niedobrze mi się robi jak faceci mi w dekolt zaglądają. No i kręgosłup mnie boli między innymi przez to obrzążenie z przodu. Uwierz mi że można mieć duży biust i się dobrze nie czuć, ja czasami czuję się jakbym miała 2 balony z przodu, że już o kupnie bielizny nie wspomnę, bo wszystko z dużą miseczką zaczyna się w sklepach od 90 cm pod biustem w górę sad Marzę żeby mieć takie najzwyklejsze 75 B albo C.

Kasia
      • a_pola Re: Kompleksy 12.07.06, 08:57
        Droga NOsmoking, chetnie sie z Tobą zmienie, wprawdzie nie mam tak imponującego
        rozmiaru ja Lakie, ale i tak nie znosze mojego biustu, jest duzy i ciezki, nie
        moge biegac, ani czuc sie swobodnie w dekoltach, naprawde z zazdroscia patrzę na
        male piersi, a o operacji mysle coraz czesciejsmile
    • be.em Re: Kompleksy 12.07.06, 09:46
      Kochana.. dobry stanik zrobi cudasmile Kremy i ćwiczenia na pewno wpłyną tylko
      dobrze na jędrnosć biustusmile mąż zadowolony, więc w czym problem..? Ja po ciąży
      wielkość mam taką samą - B, ale jędrność...hmmm... Skoro mój mąż ślini się
      nadal na widok mojego nagiego biustu, to pal licho!!! Cycki są po to, żeby
      karmić młode - wykarmiłyśmy i to jest oksmile
      • techmaster2004 Re: Kompleksy 13.07.06, 15:26
        be.em napisała:

> Kochana.. dobry stanik zrobi cudasmile Kremy i ćwiczenia na pewno wpłyną tylko
        > dobrze na jędrnosć biustusmile mąż zadowolony, więc w czym problem..? Ja po ciąży
        > wielkość mam taką samą - B, ale jędrność...hmmm... Skoro mój mąż ślini się
        > nadal na widok mojego nagiego biustu, to pal licho!!! Cycki są po to, żeby
        > karmić młode - wykarmiłyśmy i to jest oksmile
        Ale sie radośnie uśmiałam... brawo smile
      • gugitsa Re: Kompleksy 13.07.06, 19:36
        i jasne! facet i takj woli sie domyslac, co masz pod tym sexy stanikem niz
        widziec cie bez niego. ot, taka mala seksualna plachetka na byka... smile
    • nici11 Re: Kompleksy 12.07.06, 10:03
      Witam.Ja tez nigdy nie mialm malego biustu zawsze 75D czy to przed ciaza czy po
      niej.Zawsze mialam na tym punkcie swira ale teraz nie biore sobie tego do bani
      (przynajmniej sie staram)Chodze we wszystkich bluzkach,ktore mi sie podobaja bo
      jesli by bylo inaczej nie mialabym zbyt duzego wyboru.Jak sie komus nie podoba
      to niech nie patrzy!!! Zycze wam tego samego!!!
    • 76kitka Re: Kompleksy 12.07.06, 10:29

ja zawsze miałam mały biuścik i uważam to za wielki plus, w ciąży i podczas karmienia miałam piersi o monstrualnych rozmiarach, bo moje dziecko okazło się cyckoholikiem, najnormalniej w świecie przeszkadzały mi. Nie mogłam spac na brzuchu, gdy biegłam podskakiwały nawet w biustonoszu sportowym, bluzki mi się rozciągały. Teraz po dwóch latach karmienia mam na powrót mały, zgrabny biust, nic mi nie obwisło. Mój mąż zawsze twierdzi, że tu nie o rozmiar chodzi tylko o kształt.
    • koralka32 Re: Kompleksy 12.07.06, 10:44
      Ja mam podobny problem. Po ciąży i karmieniu mój biust zmniejszył się z B
      własnie na A. Wyobraź sobie moje zdziwienie gdy przestałam karmić i wybrałam
      siędo sklepu i poprosiłam o staniki 75B. Wszytkie okazały się za DUŻE. Piersi
      zrobiły się takie flakowate..brodawki jakieś dziwne..ale narazie akceptuje póki
      mąż zadowolony. Twierdzi, że mu to wcale nie przeszkadza.
      Przeczytałam nawet kiedyś wypowiedzi mężczyżn na jakimś forum, że dopiero
      kobieta ma prawdziwe piersi po wykarmieniu dziecka. Im takie się podobają.
      Cóż..ja zaakceptowałam.

Pozdrawiam cieplutko
    • oxygen100 Re: Kompleksy 12.07.06, 12:03
      kiedys gdzies czytalam ze to w czasie ciazy biust opada bo zmainy hormonalne
      wywolane ciaza powoduja deficyty w prdukcji kolagenu. Dlatego powinno sie do
      ktoregos tam miesiaca ciazy nosic dobry stanik 24 h /dobe. Nie wiem czy to
      prawda. Slyszalyscie cos na ten temat??
      Ja mam wiele kompleksow ale tlumacze sobei ze jestem tylko czlowiekiem nie
      cyborgiem i mam prawo. O!! np. ostatnio mam obsesje na punkcie starzenia sie
      zmarszczek ciagle doszukuje sie jakichs kolejnych zmian starczych, np. plam
      watrobowych. Ael zawsze moze byc gozrej bo mozna stracic dwie rece dwie nogi
      wzrok sluch i mowe i co wtedy?tongue_out
      • katklos Re: Kompleksy 12.07.06, 12:10
        I ja nie bedę oryginalna - biust po rocznym karmieniu nie wygląda tak jak
        przedtem...Rozmiar jest ten sam, tylko gorzej z "konsystencją"smile no i brodawki
        znacznie mi sie w ciaży powiększyły, i takie już nieststy zostały- to drażni
        mnie nawet bardziej niż owa flaczkowatość. Na szczęście nie mam zadnych
        rozstępow - ani na pierisach, ani na brzuchusmile Męzowi się podoba, więc chyba
        powoli zaczyna mi ta obsesja przechodzić...ale że równowaga byc musi, pewnie
        zaraz znajde sobie następny powod do zmartwieńwink

• yvona73pol Re: Kompleksy 18.07.06, 10:16
        oxygen, rasie podaj wink))) z tymi zmarszczkami, hie, hie... normalnie
        para-noja wink))
    • izabela_741 Re: Kompleksy 12.07.06, 12:17
      Tera ja;DD
      Biust mam od zawsze duzy. Ile nie powiem, bo ciagle mi sie cos z ta numeracja
      chrzani a jak sie zaczne rozbierac, to na mur beton ktos mi do pokoju
      wejdzie ;DDDDDD.
      Dawniej cierpialam z tego powodu, garbilam sie i nienawidzilam spojrzen panow w
      dekolt. Teraz jestem starsza i nieco madrzejsza i chrzanie wgapianie sie.
      Zazwyczaj bezczelnie lub olewajaco patrze na wgapiacza i jest ok.
      Po urodzeniu dziecka biust zrobil sie jeszcze wiekszy, wiec w szufladzie
      czekaja sobie na wyrzucenie sterty pieknych biustonoszy, ktore kupilam przed
      dzieckiem, moze ze 2 razy w zyciu ubralam a teraz sa juz za male i pewnie nigdy
      dobre nie beda dobre.
      Mysle, ze problem duzego biustu rozwiazuja dobre biustonosze. Niestety, czesc
      sukienek nie ubiore, chyba, ze znajde gdzies biustonosz "niewidzialny" pod
      sukienki bez ramion czy na waziutkich "makaronach".
      Wlasciwie wiekszych kompleksow nie mam : raczej zamartwiam sie czy zrobia mi
      sie pajaczki na nogach (siateczki zylek) i inne takie ciekawostki, ktore
      pojawiaja sie w mojej rodzinie.
      Dla poprawienia samopoczucia zamierzam usunac na jesieni laserem wlochy,
      zamknac naczynka kolo nosa i ... na razie tyle.
      Acha niedawno zrzucilam 4 kilo i dalej zamierzam powalczyc dla lepszego
      samopoczucia po letniej przerwie na lody i zimne piwo. wink
      • katklos Re: Kompleksy 12.07.06, 12:22
        No właśnie...pajączki - trochę ich po ciaży mam na udach, też mi z lekka sen z
        oczu spędzająwink
        Ja też w tym roku straciłam prawie 4 kg, waze teraz mniej niż przed ciąząsmile
        Niestety, podejrzewam, ze wyjazd nad morze, spożycie lodów i piwa swoje zrobisad(
      • lakie Re: Kompleksy 12.07.06, 12:54
        a te piękne biustonosze zakładane 2 razy leżące i czekające na wyrzucenie to w jakim rozmiarze?? Moze byśmy zrobiły mały biznes?? Za cholere nie mogę znaleźć stanika który by pasował na mnie i kosztował mniej niż 100 zł sad W akcie desperacji ostatnio pomierzyłam sobie nawet minimizery i wszystko było ok dopóki nie założyłam bluzki, tragedia, wszystko rospłaszczone na boki, to już wolę jak mi biust do przodu wystaje big_grin

Kasia
        • ludzikowa1 Re: Kompleksy 13.07.06, 13:50
          Ja na swoje piersi nie narzekam za to mam kompleks na punkcie swoich duzych ud.
          Moj maz uwaza ze sa seksowne ale ja zanim cokolwiek zaloze musze sie zobaczyc w
          lustrze z kazdej strony, zeby miec pewnosc ze owe duze uda zamaskowalam.
          Ach nigdy nie dogodzisz kobiecie.
        • 1spag Re: Kompleksy 13.07.06, 19:24
          8-D jak tak czytam wasze wypowiedzi to sie troche boje czy nie spadne ze stołka,
          prawie wszystkie się martwicie biustem albo za mały albo za duży, rozumiem kiedy
          za duży, bo albo nazwijmy, nie wyglada czasem estetycznie, bo ciezko dobrac
          ubranie,a z drugiej strony bądź co bądź ale ten atrybut kobiecosci nie jest
          piórkiem, więc współczuję posiadaczkom miseczek D i wyżej, ale z drugiej strony
          dopiski są takie, że mężowi się podoba to chyba OK w porządku itp.
          Jako facet uważam, że najfajnieszy jest biust, który się mieści w dłoni (męskiej
          oczywiście smile i jak któraś z przedmówczyń wspomniała, nie ważny jest rozmiar ale
          kształt. W sumie pomyślcie, że jeżeli miałbyście brzydszy biust to i tak komu go
          będziecie pokazywać, poza waszym ginekologiem no a przede wszystkim waszym
          mężczyzną, który na pewno was kocha nie tylko za biust, ale taką jaką jesteście
        • izabela_741 Re: Kompleksy 14.07.06, 11:24
          Lakie sprawdze jak wroce do domu, ok? Pewnie jakies 70C czy cos w tym stylu...
          Sprawdze, napisze na priv. Jak Ci spasuje rozmiar - przesle; zrobisz z tym co
          zechcesz. Kasy nie chce.
          Mam takiego dola, ze wczoraj wyzylam sie na zakupach na karcie kredytowej i - i
          tak nie pomoglo.
          No, moze troche - super kurteczka wiosenno-jesienna czeka na sezon...
          Ale...
    • szkodnik Re: Kompleksy 13.07.06, 20:18
      Ja tam lubie wszystkie biusty....smile hyhyhyhy (tylko ogladac) tongue_out
      • bujanna Re: Kompleksy 18.07.06, 10:29
        Ja mam duży biust 90d czasem e , ale uwielbiam chodzic w odsłoniętych
        bluzkach, z dekoltem.Czuje się wtedy kobieco, lubię jak faceci się za mną
        oglądają, a i mój mąż też nie nazeka.
        Za to żeby można było kupic piłę i obciąć kawałek brzucha, albo wziąść nożyczki
        i przyciąć trochę tego sadełka.
        moje skarby
        moje skarby 2
        • nosmoking1 Re: Kompleksy 18.07.06, 13:22

• nosmoking1 Re: Kompleksy 18.07.06, 13:22
            No w
            • nosmoking1 Re: Kompleksy 18.07.06, 13:23
              Kurcze cos mi komputer szwankuje smile
              No wlasnie gdyby sie tak dalo wyciac co nieco to ja bym sobie wziela i
              gdzieniegdzie poupychala i przyszyla smile)))
              • izabela_741 Re: Kompleksy 18.07.06, 14:52
                A propos wycinania, chyba jednak teraz zaczne zrzucac te 4-5 kilo. Nie, zebym
                jakos cierpiala ale potem trudniej mi sie bedzie zmotywowac.
                Tak wiec kobiety od jutra startuje z "wycinaniem" nadmiaru.
                Tylko czemu co kawalek sprzedaja lody, do cholery? I piwo takie dobre???
    • koniczynka777 Re: Kompleksy 19.07.06, 10:45
      Nie mam kompleksow na punkcie wygladu swojego,no mzoe paznokcie mi sie marza
      dlugie,ale nie tipsy.Natomist brakuje mi czesto pewnosci siebie w zyciowych
      sprawach i tzw. sily przebicia
      • lotos.flower Re: Kompleksy 08.08.06, 17:00
        ja na punkcie biustu nie mam kompleksów, jest mały (czyt. bardzo mały wink) ale
        pomagam sobie push- up'em
        moja zmora to zbyt długi nos i odstające uszy uncertain
    • zwykladziewczyna5 Re: Kompleksy 09.08.06, 02:28
      Na forum Moda narzekalam na moj biust. Chcialabym miec mniejszy, nie lubie go
      podkreslac, bo nie lubie spojrzen facetow skierowanych na moja klatke.
      Minimizer czyni cuda i podoba mi to, ze optycznie wydaje sie mniejsza. Co za
      radosc zalozyc bluzke, ktora bez minimizera jest za mala! Pojawia sie kolejny
      problem. Nie znalazlam jeszcze minimizera, ktora zakrywawalby ksztalt sutkow.
      Maja tak cienki material, ze sutki odciskaja sie przez bluzki. Nie mam zamiaru
      na to sie godzic, wiec naklejam sobie takie "kwiatki" w bezowym kolorerze do
      kupienia w sklepie z bielizna w USA. Paranoja. Aha, lubie uprawiac sport, a
      duzy biust bardzo w tym przeszkadza. Trudno mi sobie wyobrazic, ze moglabym byc
      jeszcze bardziej biusciasta gdybym zaszla w ciaze.
    • karolajna75 Re: Kompleksy 09.08.06, 07:54
      nr 1 to cycki - przed ciążą miałam 75B teraz 80C i w sumie powinnam się
      cieszyć, bo rozmiar większe smile, ale co z tego skoro oklapły. Kiedyś były
      fajne, podobały mi się, a teraz mam wrażenie, że bez stanika zakrywają mi pępek.

nr 2 to moja figura - podoba mi się figura chłopięca a ja takiej nie mam.

A reszta jest spoko... chyba nie jestem oryginalna w swoich kompleksach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka