ganna_risatdinova
08.12.12, 17:21
Pytanie skierowane przede wszystkim do dziewczyn, które mają własne mieszkania i to będące ich wyłączną własnością (kwestia samodzielnej odpowiedzialności za mieszkanie), choć oczywiście wypowiedzi innych doświadczonych też więcej niż mile widziane.
A więc: czy robiliście remont np. łazienki albo kuchni, nie mając na przykład sprawdzonej zaufanej ekipy, tylko znalezionej gdzieś tam na wolnym rynku, i udało się ten remont przeżyć, nie zwariować i nie pójść z torbami?
Bo ja ostatnio zaczęłam przyglądać się własnej łazience i to coraz bardziej krytycznie.
Kupiłam kilkuletnie mieszkanie, które bardzo mi się podobało. Tak że nie musiałam nic specjalnie zmieniać, ot mój tata z kuzynem jedynie je odmalowali.
Ale... łazienkę facet zrobił bardzo zachowawczo, i jest że się tak wyrażę w stylu żadnym.
Jedynym ładnym elementem jest szklana okrągła umywalka.
Dodatkowo panowie wymieniający rury ścieli mi 2 kafelki, co dodatkowo obniżyło estetykę łazienki.
Więc chodzi mi coraz bardziej po głowie jej przerobienie. Ale roboty chyba byłoby dużo, bo trzeba by skuć wszystkie kafelki, wymienić wannę na prysznic i buk wie, co jeszcze.
Pytanie, ile by to mogło kosztować, ile trwać i czy warto?
Więc wszystkie doświadczenia remontowe forumowiczów chętnie widziane.