maitresse.d.un.francais 21.12.12, 20:42 ... Lecha W. www.wprost.pl/ar/380647/Czasem-mam-pusta-lodowke/ No żesz sierotka, herbatki zrobić nie umie, a gosposi nie łaska zatrudnić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krytyk-systemu-edukacji Re: Kobietą być... 21.12.12, 20:52 > No żesz sierotka, herbatki zrobić nie umie, a gosposi nie łaska zatrudnić? Zabawne: facet twierdzi, że sam jeden obalił komunizm, a płacze, kiedy przyjdzie mu zaparzyć herbatę czy ukroić chkleb. :) Jaki kraj, tacy bohaterowie. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Kobietą być... 21.12.12, 20:53 to podpucha, by książka lepiej się sprzedawała Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_pierog Re: Kobietą być... 21.12.12, 21:07 A dlaczego akurat gosposię? Gosposia to nie łaska? Wychodzi na to, że jednak cały czas nam w głowach siedzi, że jak sprawy kuchenne, to baba musi obsługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais słusznie obywatelko 21.12.12, 21:08 ten gospoś też może być Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Kobietą być... 21.12.12, 21:17 > A dlaczego akurat gosposię? Gosposia to nie łaska? Ilu znasz gosposiów? :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Kobietą być... 21.12.12, 21:19 krytyk-systemu-edukacji napisał: > > A dlaczego akurat gosposię? Gosposia to nie łaska? > > Ilu znasz gosposiów? :) > No właśnie, a może powinno ich być więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_pierog Re: Kobietą być... 21.12.12, 22:04 Mówiąc szczerze to ja nie znam też za wiele gospoś, nie te sfery:) Ale jak kiedyś będzie mnie stać i będę zatrudniać kogoś takiego to na pewno facet musi być. Nie będzie się obca baba plątała po domu! Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Kobietą być... 21.12.12, 22:15 > Ale jak kiedyś będzie mnie stać i będę zatrudniać kogoś takiego to na pewno facet musi być. Powodzenia. :) Chociaż? Takiemu studentowi po politologii, socjologii czy europeistyce będzie się pewno wydawało, że Pana Boga złapał za nogi. A podobnież zdarzają wśród takich bezrobotnych absolwentów kierunków fabularnych również wyjątkowi przystojniacy (tzw. ciacho, ptyś z kremem). Brać i wybierać! Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_pierog Re: Kobietą być... 21.12.12, 22:18 Skończyłam dwie filologie i kulturoznawstwo i nie kojarzę za wielu przystojnych humanistów. Liczba chętnych zależałaby pewnie od zaproponowanej kasy - za duża to raczej nie byłoby problemu z wyborem. Poza tym zawsze można zaimportować siłę roboczą z innego kraju:) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Kobietą być... 21.12.12, 23:17 > Skończyłam dwie filologie i kulturoznawstwo Zatem będziesz miała ze swoim gosposiem niejeden wspólny temat. :) > Liczba chętnych zależałaby pewnie od zaproponowanej kasy - za duża > to raczej nie byłoby problemu z wyborem Przypuszczam. Chociaż jeśli o mnie chodzi, to nie ma takiej liczby zer, która mogłaby mnie skłonić do zajęcia stanowiska gosposia przy absolwentce kulturoznawstwa. Są jednak pewne granice upodlenia, i choćbym miał jeść chleb z cebulą… Odpowiedz Link Zgłoś
krakoma Re: Kobietą być... 22.12.12, 00:48 w arabii saudyjskiej gosposiami sa faceci, ale wszedzie jest brudno :/ oni nie widza tego, co kobiecie sie rzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
anemia.sierpowata Re: Kobietą być... 21.12.12, 21:27 > Wychodzi na to, że jednak ca > ły czas nam w głowach siedzi, że jak sprawy kuchenne, to baba musi obsługiwać. Nie, w glowach siedza nam czyste fakty - ze prace gosposi zdecydowanie czesciej wybieraja kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Kobietą być... 21.12.12, 21:07 Parafrazując sąsiedni wątek. Przynajmniej wiemy po co mężczyźnie kobieta :D Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Kobietą być... 21.12.12, 21:20 Mój eksmałżonek też tak uważał. Kopnęłam w tyłek. Pewnie do tej pory leci, bo kop był z rozmachem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Kobietą być... 21.12.12, 22:14 bez Danuty nie byloby lecha.....i vice versa..... kto wie czego jeszcze by nie bylo gdyby nie Ci dwoje.... a gosposia mogłaby być agentem KGB, Satsi, Mossadu lub CIA.....szanujmy to co nasze i święte...ok? Odpowiedz Link Zgłoś
aroden Czy ja wiem ? 21.12.12, 22:19 No Lechu byl jak marynarz... Jak wpadal to poplynal i cos zrobil :) Odpowiedz Link Zgłoś
rb2012 Re: Kobietą być... 21.12.12, 22:22 kolejny dowód na to że bez kobiety dom przestaje istnieć a pani Danuta dobrze robi ma wreszcie czas dla siebie -takie swoje 5 minut :D Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kobietą być... 21.12.12, 23:03 niech mi ktoś zrobi herbatę, mam za daleko do kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Kobietą być... 21.12.12, 23:05 z cytryną? poczekaj aż stopy wymoczę w miednicy to Ci pójdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kobietą być... 21.12.12, 23:08 czekałam całe półtorej minuty, w końcu poszłam po mleko. no nie mam cierpliwości;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Kobietą być... 21.12.12, 23:14 no nic.... narobiłas mi smaku na herbatę....z cytryną....po mleku mam rozwolnienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kobietą być... 21.12.12, 23:39 a ta klepacka z egiptu to się w mlekiem zalewała i pono na zdrowie jej wychodziło. a nie jakieś tam rozwolnienia. klepatra, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio bawarka ? 21.12.12, 23:19 six_a napisała: > czekałam całe półtorej minuty, w końcu poszłam po mleko. > no nie mam cierpliwości;) pijasz to na kolacje , a nie sniadanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: bawarka ? 21.12.12, 23:27 nie bawarka, tylko czyste mleko. bawarka zreszto też dobra. ale trzeba by czekać na herbatę, to nie dla mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: bawarka ? 21.12.12, 23:57 > trzeba by czekać na herbatę, to nie dla mnie:) Co to w ogóle za życie bez herbaty? Jakieś niepełne. Odpowiedz Link Zgłoś