• rb2012 Re: gwiazdy 29.12.12, 16:33
      W 100 % zgadzam się z tobą
    • blond_suflerka Re: gwiazdy 29.12.12, 16:53
      No ludzie generalnie są teraz ogłupieni, młodzież bardziej bo ogłupiana od małego;)Ale nie można też mówić, że w 100%. Przecież wielu młodych słucha porządnej muzyki z sensem.
      • georgia241 Re: gwiazdy 29.12.12, 17:30
        To ja dam ci też link dawnej gwiazdy:
        www.youtube.com/watch?v=gFOynQ37jwU
        oraz obecnej:
        www.youtube.com/watch?v=kdZolhyQEpI
        Sam wybierasz, na co zwrócisz uwagę.
        • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 17:40
          zamiast pierwszego Twojego linku wkleiłbym to www.youtube.com/watch?v=lrODT6wE3nY
          (podobne klimaty i data powstania utworu, ale dużo lepszy wokal i utwór jako całość)
          a zamiast młodego Cugowskiego, który wg mnie "jest średni", wolę tego pana, który ma o niebo lepszy głos i piosenki www.youtube.com/watch?v=5747QmR5Xes

• lonely.stoner Re: gwiazdy 29.12.12, 17:18
      porownac Queen do Psy ??? To jakby wyciagnac szlagier Smolenia (cos mi sie kojarzy ze to podobne lata co Queen) do Sigur Ros (pewnie wiekszosc nie kojarzy dlatego wrzuce link do youtube)

• jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 17:28
        to co wkleiłaś to jakaś alternatywna muzyka, której nie da się słuchać na co dzień :)

Natomiast masz rację, porównywanie Queen do Psy jest nie na miejscu, żaden z teledysków Queen nie obejrzało na youtubie w ciągu ostatnich lat tylu ludzi, co jedną piosenkę Psy w niecały rok (ponad miliard odsłonięć). Wątpię też aby Queen w ciągu roku zarobił tyle kasy co Psy, które za same emisje na youtubie zgarnęły ponad 8 mln dolarów, plus 1,5 mln na iTunes, plus 4,5 mln za wykorzystanie ich wizerunku i piosenki w reklamie lodówki Samsunga, nie licząc kasy ze sprzedaży płyt i koncertów...

• good_morning nie wiem, czy zauwazyles ale; 29.12.12, 17:58
          chcialabym zwrocic uwage, ze queen funkcjonowal jakby w nieco innych czasach ;P
        • lonely.stoner Re: gwiazdy 29.12.12, 18:00
          jan_hus_na_stosie2 napisał:

> to co wkleiłaś to jakaś alternatywna muzyka, której nie da się słuchać na co dz
          > ień :)
          >

??? a ja jestem dziadek mroz i mam brode :)

Wątpię też aby Quee
          > n w ciągu roku zarobił tyle kasy co Psy, które za same emisje na youtubie zgarn
          > ęły ponad 8 mln dolarów, plus 1,5 mln na iTunes, plus 4,5 mln za wykorzystanie
          > ich wizerunku i piosenki w reklamie lodówki Samsunga, nie licząc kasy ze sprzed
          > aży płyt i koncertów...

rusz glowa- jakby Queen powstal za czasow youtube'a, iTunes i powszechnych reklam to tez by zarobil tyle co PSY. Poza tym za czasow Queen nie bylo internetu - co za tym idzie nie bylo globalnej wioski, wiesci roznosily sie znacznie wolniej niz dzis. To jest kwestia rozwoju mediow i tego jaki maja wplyw na przekaz informacji- a nie stricte popularnosci. Polecam Marshalla McLuhana sobie poczytac i wyciagnac wnioski pl.wikipedia.org/wiki/Marshall_McLuhan
          a poza tym- nie kojarze ile masz lat, ale pierdzielisz jak jakis stetryczaly dziadek.
          • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 18:05
            lonely.stoner napisała:

> rusz glowa- jakby Queen powstal za czasow youtube'a

ruszam i stwierdzam, że teledyski Queen są dostępne na youtubie od wielu lat a jednak nie cieszą się aż taką popularnością co jedna piosenka zespoły PSY :)

> a poza tym- nie kojarze ile masz lat, ale pierdzielisz jak jakis stetryczaly dz
            > iadek.

chyba stetryczałego dziadka to Ty w życiu na oczy nie widziałaś :)
            • good_morning bo nie wytrzymam! ;) 29.12.12, 18:09
              youtube - 2005
              queen - 1970
              mysl, Janie, mysl.... ;P
              • jan_hus_na_stosie2 Re: bo nie wytrzymam! ;) 29.12.12, 18:17
                czyli co, współczesna młodzież nie słucha muzyki, która powstała przed ich narodzinami? Biedna, uboga muzycznie młodzież :)

To ja jestem jakiś dziwny bo z połowa utworów jakie słucham powstało w czasach gdy chodziłem do przedszkola, podstawówki oraz przed moimi narodzinami :)
                • good_morning Re: bo nie wytrzymam! ;) 29.12.12, 18:22
                  a mowilam 'mysl', to nie, nie chce .... ;P
                  ok, zastanow sie; co byloby gdyby queen byl zespolem kultowym w dzisiejszych czasach
                  albo, co byloby gdyby youtube istnial od lat 50 np
                  • jan_hus_na_stosie2 Re: bo nie wytrzymam! ;) 29.12.12, 18:26
                    myślę, że gdyby PSY zaistniały w czasach Queen i miały przed nimi występ na koncercie o jakości jak zaprezentowałem w głównym wątku to zostałyby wygwizdane...

• good_morning Re: bo nie wytrzymam! ;) 29.12.12, 18:28
                      no ale to nie ma nic wspolnego z analizowaniem kto co zarobil i dlaczego
                      a nie ulega watpliwosci, ze zostalyby wygwizdane, ale i zapewne queen zostalby wygwizdany przez fanatykow psy ;D
                        • good_morning Re: bo nie wytrzymam! ;) 29.12.12, 18:55
                          ooo, ale mnie urzadziles na caly wieczor pracy :D
                          musze przyznac, ze nie sluchalam do tej pory, gdzies mi sie cos o uszy obilo tylko ale nie zachwycilo wtedy
                          najnowsza jest cala z fortepianem? w tym stylu?
                        • good_morning fajnie sie pracuje przy tej nowej plycie/nt 29.12.12, 20:24

• blond_suflerka Re: bo nie wytrzymam! ;) 29.12.12, 18:30
                      No a to akurat pawda. Ale-ja ostanio w tv usłyszałam w jakimś programie na temat fenomenu tej dziewczyny z ustami i cyckami z euro, że ona jest ładna!mądra! i że ludzie jej zazdroszczą i dlatego krytykują. Przez chwilę nie byłam pewna czy mi się to śni czy co. Czy ktoś sobie wyobraża, żeby kiedyś robić program o lasce, która do zaoferowania ma nie swoje cycki i usta?
                      • blond_suflerka Re: bo nie wytrzymam! ;) 29.12.12, 18:31
                        Sorki za literówki, piszę na nie swoim komputerze i ten ma inną klawiaturę;)
            • grzeczna_dziewczynka15 Re: gwiazdy 29.12.12, 18:54
              Eureka, kupa się sprzedaje lepiej niż dobra jakość;>

Ludzie zakompleksieni zawsze muszą czuć się lepiej od innych, przypadkowych osób. Kryterium jest nieistotne. Czy to ze względu na wiek (ah ta dzisiejsza młodzież, ah te mohery), czy ze względu na płeć, patriotyzm lokalny (Katowice kontra Sosnowiec, Gdańsk kontra Gdynia itd).

Doradzam pokochanie świata, obracanie się wśród ludzi, którzy słuchają Twojej muzy, mają podobny tryb życia o Twojego itd - będzie przyjemniej:)

P.S. Pracuję w gimnazjum, i tak słyszałam o mani Gangam style, trochę na serio trochę dla beki. Ale oprócz Psy słuchają też klasycznego roka -Led Zepplin, Floydów, Stonesów, grunge'u - Nirvany, Pearl Jamu, Alice in Chains itd. Proporcja outsiderów wobec fanów komercji = constance.
              • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 19:09
                przykro mi, ale od ciebie też czuję się lepszy i leje na pseudomądrości głoszone przez takie lewaczki jak ty :)

• grzeczna_dziewczynka15 Re: gwiazdy 29.12.12, 19:15
                  Jako lewaczka, starsza od Ciebie i bardziej doświadczona życiowo i empatyczna kobieta, stwierdzam, że skoro masz się czuć lepiej poprzez "lanie" na czyjeś mądrości- to miej przynajmniej satysfakcję netowego hejterzymu;) Miłego wieczoru.
                  • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 19:20
                    jeśli twoja empatia ma polegać na działaniu ludziom na nerwy to lepiej czasem swoje "mądrości" zachowaj dla siebie, wówczas nikt nie będzie musiał na nie lać...

• grzeczna_dziewczynka15 Re: gwiazdy 29.12.12, 20:10
                      Gentleman;)

Zablokuj mnie (tak jak zrobiłam z Twoim drugim nikiem) i problem z głowy, masochisto;>
                      • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 20:21
                        nie interesują mnie twoje opinie
                        żegnam

• blond_suflerka Re: gwiazdy 29.12.12, 19:19
                  A nie można by tak kulturalnie powiedzieć komuś, że się z nim nie zgadzasz? I jeszcze pytanie-jakimi słowami zareagowałbyś na krytykę jakiejś znajomej osoby i do tego w realu?\Kurczę, tyle się mówi i tym jacy ludzie są sfrustrowani, nieprzyjemni dla siebie, itd. Sam zobacz, że zrobiłeś teraz coś za co najczęściej krytykuje się tę niefajną część młodzieży. Czyli, że są agresywni, nie szanują dorosłych, strach zwrócić im uwagę, itd. No jaki przykład im się daje kiedy człowiek tak reaguje na jakąś krytykę?
                  • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 19:24
                    blond_suflerka napisała:

> A nie można by tak kulturalnie powiedzieć komuś, że się z nim nie zgadzasz?

w jej przypadku nie, działa mi ona wyjątkowo na nerwy i bycie kulturalnym wobec niej byłoby zwykłą obłudą z mojej strony i grą aktorską

i nie przesadzaj z tą agresywnością z mojej strony bo nic strasznego ani wulgarnego nie napisałem

• blond_suflerka Re: gwiazdy 29.12.12, 19:36
                      jan_hus_na_stosie2 napisał:

> w jej przypadku nie, działa mi ona wyjątkowo na nerwy i bycie kulturalnym wobec
                      > niej byłoby zwykłą obłudą z mojej strony i grą aktorską

Dobra, nie lubisz jej ale ona wyraziła swoją opinię w sposób kulturalny. Nie obraziła Cię i nie zrobiła nic ponad wypowiedzenie swojej opinii w sposób, który nie był atakujący, tak? Mogłeś w ogóle jej nie odpowiedzieć albo zrobić to krótkim asertywnym komunikatem, np. 'nie interesują mnie twoje opinie'. Ty natomiast posłużyłeś się tekstem o 'laniu na to co mówi lewaczka'. To oczywiste, że różne rzeczy nas wkurzają ale czy to powód, żeby wyrażać swoją krytykę w taki sposób?

> i nie przesadzaj z tą agresywnością z mojej strony bo nic strasznego ani wulgar
                      > nego nie napisałem

Nie, aż tak to nie to. Z tą młodzieżą to był przykład.
                      >
                      >
                      • grzeczna_dziewczynka15 Re: gwiazdy 29.12.12, 20:20
                        Nie każdy umie się zachować i powstrzymać emocje;)
                        Czyli im głośniej zapewnia, że "leje",tym bardziej jest zdenerwowany. No biedny Jasiek.
      • blond_suflerka Re: gwiazdy 29.12.12, 17:40
        lonely.stoner napisała:

> porownac Queen do Psy ??? To jakby wyciagnac szlagier Smolenia (cos mi sie koja
        > rzy ze to podobne lata co Queen) do Sigur Ros (pewnie wiekszosc nie kojarzy dla
        > tego wrzuce link do youtube)

Ja znam Sigur Ros i lubię bardzo!
          • georgia241 Re: gwiazdy 29.12.12, 18:09
            A o co chodzi z tym Egiptem, piramidkami i okiem? We wszystkich teledyskach to teraz dają. Czy muzycy są obligatoryjnie w jakiejś sekcie?
          • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 18:13
            niestety nie moje klimaty, nie trafia do mnie taka muzyka :)

• blond_suflerka Re: gwiazdy 29.12.12, 18:27
            Lonely a słuchałaś Radiostacji jak jeszcze była?
            • lonely.stoner Re: gwiazdy 29.12.12, 18:33
              sluchalam, ale kiedyz to bylo??? daaaawno temu!!!
              ja tak teraz sobie mysle to w sumie kazdy rodzaj muzyki lubie- Queen tez dobry, ale to muzyka powiedzmy dosc prosta, chociaz nie ma watpliwosci - klasyka. Ja tam od Queena wole posluchac sobie Mozarta. Bez urazy- zwlaszcza dla fanow Queen- ale to jest wlasnie taki typ muzyki ktora sobie mozna w aucie sluchac czy na imprezie.
              Hm, jedyne czego sie po prostu nie potrafie jakos nauczyc zrozumiec/polubic czy cokolwiek to jazz...
                • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 18:45
                  dla mnie to jakaś chora, psychodeliczna muzyka, jak jej słucham to mam wrażenie, że piosenkarka ma jakieś problemy z głową i poprzez muzykę wyraża jakieś swoje majaczenia i chore wizje, w dodatku muzyka jest przygnębiająca melodyjnie, przebija z niej smutek, momentami strach... brrrrr, nie mój klimat :)
                  • blond_suflerka Re: gwiazdy 29.12.12, 18:52
                    No nie wiem jak inni ale moim zdaniem najpiękniejsze utwory są jednak smutne. I naprawdę jest wiele takich rzeczy, które lubię ale świadomie nie słucham bo jak sobie tak posłucham godzinkę to łapię takiego doła, że trudno jest jakoś wrócić do radości i entuzjazmu.
                    A czasem z kolei specjalnie słucham czegoś smutnego jak potrzebuję sobie porządnie popłakać;)
                    • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 19:04
                      > A czasem z kolei specjalnie słucham czegoś smutnego jak potrzebuję sobie porząd
                      > nie popłakać;)

ja odwrotnie, potrzebuję czegoś wesołego co przywróci mi uśmiech na twarzy :)

www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I

• sid_l Re: gwiazdy 30.12.12, 16:02
                  Kocham Massive Attack, muzyka przenikająca przez każdy zakamarek ciała.:)
                  • fuzja.jadrowa Re: gwiazdy 30.12.12, 16:14
                    > Massive Attack, muzyka przenikająca przez każdy zakamarek ciała.:)

Zgadzam sie. Wiele kawalkow mrocznych i zmyslowych.
              • blond_suflerka Re: gwiazdy 29.12.12, 18:44
                Dawno temu to było ale ja ostatnio przez przypadek trafiłam na youtubie na 7 części składanki radiostacyjnych hitów. Oja! Łza się w oku zakręciła, gdyż radiostacja towarzyszyła mi w bardzo fajnym okresie w życiu.
                Pamiętasz to?
                www.youtube.com/watch?v=0Z1kRhiPE0E
                A co do muzyki tak w ogóle to ja też słucham chyba wszystkiego. Nawet te takie mniej ambitne piosenki bo przy nich się dobrze sprząta;) A jazzu słuchał mój jeden były. Tylko jazzu! To były ciężki czasy:D
              • skrytapiromanka Re: gwiazdy 29.12.12, 19:46
                lonely, piszę to z całym szacunkiem do Ciebie, więc proszę, nie obraź się:) jednak napisać o tym, że muzyka Queen jest prosta... no, tak może napisać wyłącznie ktoś, kto nie do końca zna się na muzyce, tzn. może lubi słuchać, ale na tym koniec. no i ktoś, kto słyszał We will rock you i na tym kończy się znajomość dyskografii. kompozycje Queen to miniopery, utwory wybitnie skomplikowane i trudne techniczne, które z prostotą mają wspólnego tyle, Sigur z alternatywą obecnie;) z którymi walczyć mogą ewentualnie utwory Pink Floyd.
                • lonely.stoner Re: gwiazdy 29.12.12, 21:59
                  skrytapiromanka napisała:

> lonely, piszę to z całym szacunkiem do Ciebie, więc proszę, nie obraź się:) jed
                  > nak napisać o tym, że muzyka Queen jest prosta... no, tak może napisać wyłączni
                  > e ktoś, kto nie do końca zna się na muzyce, tzn. może lubi słuchać, ale na tym
                  > koniec. no i ktoś, kto słyszał We will rock you i na tym kończy się znajomość d
                  > yskografii. kompozycje Queen to miniopery, utwory wybitnie skomplikowane i trud
                  > ne techniczne, które z prostotą mają wspólnego tyle, Sigur z alternatywą obecni
                  > e;) z którymi walczyć mogą ewentualnie utwory Pink Floyd.

eh ja wiem, i sie nie obrazam, ale muzyka queen jest w taki sposob prosta/prostolinijna ze trafia do wiekszosci sluchaczy- taki Jan na stosie ktory w zasadzie pewnie kazdy gatunek muzyczny poza prostym umcyk- umcyk tralalala uzna za alternatywe i cos zbyt ciezkiego do sluchania. Queen zas jest mily, wpada w ucho, to dla mnie ten sam styl prostolinijnosci (?) co U2 - tez na calym swiecie miliardy fanow i sluchaczy, z tego wzgledu ze to jest muzyka latwo wpadajaca w ucho, melodie moze sobie nucic podczas mycia garow nawet slyszac tylko raz ten utwor. Nie chodzilo mi o to ze sa to prostackie melodie, ale proste. W ogole to wydaje mi sie ze na tym polega czesto taka ogromna popularnosc = liczona w milionach fanow popularnosc - tego typu wlasnie wykonawcow.
    • marguy Re: gwiazdy 29.12.12, 19:26
      Gwiazdy?
      Jakie gwiazdy? Zwykle, dobrze skomercjalizowane, wyroby dla niewybrednej publicznosci.
      • jan_hus_na_stosie2 Re: gwiazdy 29.12.12, 19:33
        no to trzeba sobie postawić pytanie dlaczego publiczność jest niewybredna i co można zrobić aby to zmienić :)

moi rodzice w wieku przedemerytalnym zaczęli chodzić do teatru (3-4 razy w roku), dasz wiarę? Wcześniej w teatrze pojawiali się raz na 10 lat... :) Na zmiany nigdy nie jest za późno.

• sid_l Re: porownanie od czapy 30.12.12, 16:04
        Tandetne lata 80., nie liczy się.:) Jeszcze gdybyś Eurythmics czy Pet Shop Boys wrzucił - w końcu też główny nurt i komercyjne.
    • triismegistos Re: gwiazdy 30.12.12, 16:18
      Mylisz gwiazdę z pięciominutowym celebrytą. A takich nie brakowało i 20 lat temu.
    • good_morning gwiazdy - na pocieszenie ;) 31.12.12, 18:27
      nie jest jeszcze tak zle z ludzmi; slucham wlasnie listy top 1000 z ostatnich 24 lat radio Norwegia
      Queen - Bohemian Rhapsody jest na miejscu 2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka