Gość: tralalumpek IP: *.35.11.vie.surfer.at 15.07.04, 13:02 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2180473.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanchet Re: dobre.... 15.07.04, 13:10 dialog z zycia wzięty moja babcinka : wnusiu wypisz mi kochanie przekaz do banku ja: a gdzie babciu chcesz wysłać pieniądze babcinka: do radia maryja przecież ciągle ich słucham, oni tacy biedni nie dostają pieniędzy od państwa jak powinni (??????) no to ja jej teraz powiem na co idzie jej kasa- ale zapewne nie uwierzy tym szatanom. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: dobre.... 15.07.04, 13:12 blanchet napisała: >.... > no to ja jej teraz powiem na co idzie jej kasa- ale zapewne nie uwierzy tym > szatanom. )))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anka2413 Re: dobre.... 15.07.04, 13:13 "W toruńskiej rozgłośni Radia Maryja na pytanie o maybacha rzucają słuchawkami. Za to do "Gazety Pomorskiej" zadzwoniło już kilkadziesiąt starszych kobiet wyzywających dziennikarzy "od świń"." TEN FRAGMENT JEST NAJLEPSZY, POLSKA RZECZYWISTOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpepe Re: dobre.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:25 i pewnie żadna z wyzywających się nie wyspowiadała z wyzwisk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocco To zlodziej jest,okrada te stare dewoty........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:26 Wiemy juz o jego nowej furce........ Trzeba bedzie mu zwinac............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: dobre.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:11 Maybach dla Rydzyka S-klassa dla proboszcza E-klassa dla wikarego A-klassa dla alumna rowery i nadciśnienie dla babć sponsorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgr Re: dobre.... IP: *.rato.pl / *.rato.pl 15.07.04, 20:16 A chciałabyś aby prezes ogromnej rozgłosni i telewizji jeździł na rowerze ? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: dobre.... 15.07.04, 20:28 Gość portalu: pgr napisał(a): > A chciałabyś aby prezes ogromnej rozgłosni i telewizji jeździł na rowerze ? jezeli to mnie pytasz, to mnie jest wszystko jedno, za moje pieniadze tego nie kupil ale za wasze ja jestem za podatkiem koscielnym i odebraniem przywilejow klerowi polskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgr Re: dobre.... IP: *.rato.pl / *.rato.pl 15.07.04, 20:46 Kupił za ciężko zarobione na prezesowskim fotelu piniądze i może ze swoją kasą robić co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: dobre.... 15.07.04, 20:52 chciałeś powiedzieć ciężko ukradzione.. choć nie znowu tak ciężko. w końcu głupie babiny głodują na własne życzenie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: dobre.... 15.07.04, 20:54 chyba nie! szczwane klechy:) choć życie polskiego kk mam w głębokim.. poważaniu, więc mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: dobre.... 15.07.04, 20:57 a dlaczego sa na prawach wydzielonych? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: dobre.... 15.07.04, 21:00 hm.. po prostu za socjalizmu tak było, a potem do akcji wkroczyły klechy i nikt nawet nie śmił podskoczyć. to moja własna wersja:) a ciekawe, jak to jest w austrii np.? co trzeba zrobić, by płacić lub nie płacić podatków na dany kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: dobre.... 15.07.04, 21:03 blinski napisał: > hm.. po prostu za socjalizmu tak było, a potem do akcji wkroczyły klechy i nikt > > nawet nie śmił podskoczyć. to moja własna wersja:) a ciekawe, jak to jest w > austrii np.? co trzeba zrobić, by płacić lub nie płacić podatków na dany > kościół? > > > w austrii wpisujesz na karcie melsunkowej, ktora jest dosc waznym dokumentem, swoje wyznanie und aus! kasciol katolicki oprocz tego przysyla zawadomineie o wyskosci podatku liczonego od wysokosci zarobkow nawet tym , ktorzy sie nie zdeklarowali bowiem wychodzi z zalozenia ze kazdy polak to katolik > > Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: dobre.... 15.07.04, 21:05 w austrii wpisujesz na karcie melsunkowej, ktora jest dosc waznym dokumentem, > swoje wyznanie und aus! > kasciol katolicki oprocz tego przysyla zawadomineie o wyskosci podatku > liczonego od wysokosci zarobkow nawet tym , ktorzy sie nie zdeklarowali bowiem > wychodzi z zalozenia ze kazdy polak to katolik zaraz zaraz - mówisz o austriakach czy polakach w końcu? czy o polakach w austrii? i jak to wygląda w sprawie zdeklarowanych ateistów? też pewnie płacą takie podatki tylko idą na co innego? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: dobre.... 15.07.04, 21:09 blinski napisał: > w austrii wpisujesz na karcie melsunkowej, ktora jest dosc waznym dokumentem, > > swoje wyznanie und aus! > > kasciol katolicki oprocz tego przysyla zawadomineie o wyskosci podatku > > liczonego od wysokosci zarobkow nawet tym , ktorzy sie nie zdeklarowali > bowiem > > wychodzi z zalozenia ze kazdy polak to katolik > > > zaraz zaraz - mówisz o austriakach czy polakach w końcu? czy o polakach w > austrii? i jak to wygląda w sprawie zdeklarowanych ateistów? też pewnie płacą > takie podatki tylko idą na co innego? > > > > > obywatelstwo nie ma znaczenia, wyznanie sie liczy, osoby na stale zameldowane sa zobligowane do placenia podatkow, sa umowy o podwojnym opodatkowaniu ..... nie chce mi sie o tym pisac, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 101 Re: dobre.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:42 Google - Racjonalista + kasa Kościoła .Długie , ale interesujące . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgr Re: dobre.... IP: *.rato.pl / *.rato.pl 15.07.04, 20:58 jest ich tylko 150 tys więc nawet jakby płacili to nic by nie zmieniło. Poza tym jak obliczyć podatek od posługi ? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: dobre.... 15.07.04, 21:01 a ustrii znalezli rozwiazanie, kto jest zdeklarowanym katolikiem (i kazdego ineego wyznania) placi podatek, ksieza maja pensyjke i temat rozwiazany ja mysle ze gdyby taka forme w polsce wprowadzic to z 99%zdeklarowanych katolikow magle zrobiloby sie 30% .... Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: dobre.... 15.07.04, 21:02 no właśnie też jestem ciekawy, jak to jest w innych krajach. a ołacić powinni, żeby nie byli ponad wszystkimi - dla zasady. nie dotyczyłoby to przecież tylko kk, ale i innych kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom skad? 15.07.04, 21:10 a ile ostatnio dalas na tace? ;) Marioooooooo!!!!!!!!!!:))))))))))) ps. tralalumpek, kiedy jedziesz na wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: skad? 15.07.04, 21:15 liloom napisała: > a ile ostatnio dalas na tace? ;) > Marioooooooo!!!!!!!!!!:))))))))))) > > ps. tralalumpek, kiedy jedziesz na wakacje? ja rzadko chodze do kosciola, a jak ide to wrzucam 10 euro ja mam obok domu kosciol gdzie proboszczem jest polak wiec niestety taca lata po kosciele na urlop pytasz? mam w tym roku taki szarpany urlop, bylam juz w anglii, w przyszlym tygodniu pare dni salzburg i okolice, we wrzesniu pare dni w alpach, to to co wiem na teraz a tak poza tym to mam tak porozrzucane szkolenia i tysiac innych obowiazkow w pracy ze nie ma szans na dluzszy urlop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Re: skad? IP: *.19.11.vie.surfer.at 15.07.04, 21:33 co do wakacji - to wspolczuje - ja potrzebuje urlopu straszliwie, a urlop bez plazy i cieplego morza jest dla mnie brakiem urlopu. a z ta taca to byl zart. ps. gdzie ten mario? przeciez to temat dla niego;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: skad? 15.07.04, 22:29 Gość portalu: liloom napisał(a): > co do wakacji - to wspolczuje - ja potrzebuje urlopu straszliwie, a urlop bez > plazy i cieplego morza jest dla mnie brakiem urlopu. to znaczy ze do wloch czy horwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: skad? 15.07.04, 22:31 tralalumpek napisała: > Gość portalu: liloom napisał(a): > > > co do wakacji - to wspolczuje - ja potrzebuje urlopu straszliwie, a urlop > bez > > plazy i cieplego morza jest dla mnie brakiem urlopu. > > > > > > to znaczy ze do wloch czy horwacji? lub raczej chorwacji!!! > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: skad? 15.07.04, 23:23 po chorwacku byłoby ok:) po hrvatsku znaczy się;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: skad? 15.07.04, 23:27 blinski napisał: > po chorwacku byłoby ok:) > po hrvatsku znaczy się;) > > > > no wlasnie ja tako malo priczam jugoslowenski.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Re: skad? IP: *.19.11.vie.surfer.at 16.07.04, 00:33 nie, ani wlochy ani chorwacja :)))))) zajrzyj na podroze to bedziesz wiedziala. Odpowiedz Link Zgłoś