27.05.13, 11:53
Oto rozpoczyna się w PL sezon na noszenie okularów przeciwsłonecznych. Jakies 80% bedzie je mieć na nosie w ciągu najblizszych miesięcy, swoją drogą zastawiam się dlaczego u nas noszenie ich zimą jest tak powszechnie krytykowane i uwazane za cos pretensjonalnego (?)
Jednak do rzeczy
chciałam zapytać jakie okulary aktuanie nosicie lub w najblizszym czasie zamierzacie -marka- cena- wzornictwo :P snobujecie się na drogie desingerskie czy znaczenia nie ma na ktorym straganie nabyte?
Obserwuj wątek
    • rkkrakow Re: okulary 27.05.13, 12:02
      okulary korekcyjne poniewaz noszone na co dzien staram sie miec dobrej firmy zeby sie nie rozlazly. no i szkla tez musza byc odpowiednia a za to sie placi. ale okulary przeciwsloneczne, oprocz tego ze powinny miec szkla z filtrami (szkoda oczu zwyczajnie, przydadza sie na starosc) to jak dla mnie moga byc z przyslowiowego bazarku (do okularow przeciwsl i tak zawsze nosze soczewki kontaktowe bo wszelkie przyciemniane szkla korekcyjne sa dla mnie totalna porazka)
    • altz Re: okulary 27.05.13, 12:03
      leokadiaxx napisała:
      > swoją drogą zastawiam się dlaczego u nas noszenie ich zimą jest tak powszechnie
      > krytykowane i uwazane za cos pretensjonalnego (?)
      Słuszne wątpliwości. Przy dużym śniegu bywa dużo ostrzejsze światło, niż latem, i jeśli ktoś pracuje na dworze, to może się nabawić zapalenia spojówek.
      • gree.nka Re: okulary 27.05.13, 12:28
        tak zwłaszcza gdy w mieście są przeważnie czarne ulice,
        ---
        Precz z powiadomieniami o wpisach !!!
    • gree.nka Re: okulary 27.05.13, 12:13
      ja to w samochodzie mam takie kupione z 5-10 lat temu okulary przeciw słoneczne w markecie lokalnym za jakieś 10-20 zł.
      Wydaje mi się, że są jeszcze dobre.
    • soulshuntr Re: okulary 27.05.13, 12:23
      nieprzerwalnie od 1994, latem i zima, wiosna i jesienia Ray Ban Wayfarer.
      • gree.nka Re: okulary 27.05.13, 12:27
        soulshuntr napisał(a):

> nieprzerwalnie od 1994, latem i zima, wiosna i jesienia Ray Ban Wayfarer.
        to takie jak u Jaruzelskiego?
        • tezee Re: okulary 27.05.13, 13:08
          Noszę aviatory Tom Ford nie były bardzo tanie ale też nie nabyłam ich w polskiej duzo zawyżonej cenie.
        • soulshuntr Re: okulary 27.05.13, 13:43
          Jaruzelskiego ?! Pfffff Masz szczescie, ze nie jestes gentelmanem bo wyzwalbym cie na pojedynek.
      • rraaddeekk Re: okulary 27.05.13, 22:13
        Fajny model, ale niestety bez polaryzacji, więc do samochodu się nie nadaje.
    • grassant Re: okulary 27.05.13, 14:13
      fotochromy 10 lat.
      • rekreativa Re: okulary 27.05.13, 17:14
        Ja też.
        • grassant Re: okulary 27.05.13, 19:58
          masz też niebieskie?
          • rekreativa Re: okulary 27.05.13, 21:56
            Ty masz niebieskie?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: okulary 27.05.13, 14:26
      Brendy polaryzowane. Ale już je zajeździłem, podrapane są.
      A persole 714 chciałbym sobie kupić :D
      • maitresse.d.un.francais Re: okulary 27.05.13, 16:16
        A persole 714 chciałbym sobie kupić :D

Nie czyń tego, będziesz wyglądał jak idiota. :-P
        • rekreativa Re: okulary 27.05.13, 17:15
          A czego jak idiota?
          Całkiem normalne te okulary przecież.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: okulary 27.05.13, 19:37

> Nie czyń tego, będziesz wyglądał jak idiota. :-P

Nie jak idiota tylko jak McQueen :)
          Bo tylko okularów mi brakuje... Tak to sobie przynajmniej wyobrażam :D
          • maitresse.d.un.francais Re: okulary 27.05.13, 22:03
            g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

>
            > > Nie czyń tego, będziesz wyglądał jak idiota. :-P
            >
            > Nie jak idiota tylko jak McQueen :)

Masz na myśli tego facia

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7d/Alexander_McQueen_by_FashionWirePress.jpg/220px-Alexander_McQueen_by_FashionWirePress.jpg

czy ten samochodzik?

https://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/22/2240/UO8ZD00Z/poster/lightning-mcqueen.jpg

Obaj (jeśli się można tak wyrazić) nie wyglądają za ciekawie.
    • headvig Re: okulary 27.05.13, 17:29
      mnie się okulary nie trzymają. zawsze je gdzieś gubię albo rozwalam, obojętnie czy kosztują 50 czy 200 - co sezon jakiś wypadek i trzeba nowe :)
      dlatego oduczyłam się kupować drogie - preferuję sportowe, ostatnio kupiłam marki go-sport, filtr i polaryzacja 40 zeta :)
    • zamysleniee Re: okulary 27.05.13, 18:05
      Noszę wiosna/lato/jesień/zima, nie żaluję na to.
    • mocno.zdziwiona Re: okulary 27.05.13, 18:10
      Wyleczyłam się z okularów za kilka stówek jak jedne zgubiłam a drugie porysowałam. Teraz kupuję z reguły w sklepach sportowych. Zwracam uwagę na filtry i na to żeby mi do twarzy pasowały (akurat mam takie rysy, że mało w których wyglądam dobrze). Za killadziesiąt złoty można nabyć całkiem porządne. I tak mi się trzymają do kolejnego porysowania (mimo że trzymam je w etui, ale używam bardzo dużo i po roku lub dwóch muszę kupować nowe).
    • akle2 Re: okulary 27.05.13, 18:23
      Snobuję się na okulary nabyte tylko u optyka, z filtrami, powłokami etc.
      Okulary w zimie mnie nie śmieszą, wszak śnieg odbija światło dość mocno. Ale noszenia ich na głowie - w pomieszczeniu lub po zmroku nie rozumiem, zawsze uważałam takie coś za żenadę.
    • mila2712 Re: okulary 27.05.13, 18:44
      ja noszę okulary ale ze zwgledu na wadę wzroku :/
      • mila2712 Re: okulary 27.05.13, 18:45
        ze względu oczywiście :p
    • lady.godiva Re: okulary 27.05.13, 20:31
      A po kiego grzyba nosić okulary przeciwsłoneczne zimą, kiedy to w PL przez 90% czasu nie ma słońca??
      leokadiaxx napisała:

> Oto rozpoczyna się w PL sezon na noszenie okularów przeciwsłonecznych. Jakies 8
      > 0% bedzie je mieć na nosie w ciągu najblizszych miesięcy, swoją drogą zastawia
      > m się dlaczego u nas noszenie ich zimą jest tak powszechnie krytykowane i uwaz
      > ane za cos pretensjonalnego (?)
      > Jednak do rzeczy
      > chciałam zapytać jakie okulary aktuanie nosicie lub w najblizszym czasie zamier
      > zacie -marka- cena- wzornictwo :P snobujecie się na drogie desingerskie czy zna
      > czenia nie ma na ktorym straganie nabyte?
      • soulshuntr Re: okulary 27.05.13, 21:18
        sie nosi przez te 10%. Sa rejony, gdzie te 10% urasta do 35%.
      • rraaddeekk Re: okulary 27.05.13, 22:16
        Jednak jeśli już jest słońce zimą, to świeci tak nisko, że zasłonki przeciwsłoneczne w samochodzie nic nie dają.
    • thelma333.3 Re: okulary 27.05.13, 22:22
      okulary słoneczne mam zawsze jak świeci słonce - zima, wiosna , lato czy jesień; o oczy i skore trzeba dbać, nie chce się dorobić zmarszczek :-)
      co do modelu to zawsze biorę u optyka, bo mam wadę wzroku, wiec nawet słoneczne muszą być korekcyjne, a model mam ray ban 3362 i uwielbiam je :-)
      a po ciemku to zdarzyło mi się raz mieć okulary słoneczne na nosie w kinie, jak zapomniałam normalnych, i o dziwo, wszystko widziałam (i dobrze ze wtedy je miałam, bo akurat poszliśmy na twilight wiec chwalić się nie było czym :-)
    • lacido Re: okulary 27.05.13, 22:48
      Noszenie ich zimą jest krytykowane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka