07.07.13, 18:44
Macie pamiec do imion? Ktoś się przedstawia to pamiętacie czy za chwilę "hmm jak on/ona ma?"
Wiem pamięc kwestia indywidualna, ja akurat do różnych pierdół mam głowę, a imion za choinkę nie mogę zapamiętac.

Ps. Jutro poniedziałek - jak życ, no jak życ.
Obserwuj wątek
    • mila2712 Re: Imię 07.07.13, 18:47
      zamysleniee napisała:

> Macie pamiec do imion? Ktoś się przedstawia to pamiętacie czy za chwilę "hmm ja
      > k on/ona ma?"
      > Wiem pamięc kwestia indywidualna, ja akurat do różnych pierdół mam głowę, a imi
      > on za choinkę nie mogę zapamiętac.
      mam pamięć do imion, nazwisk
      mam też pamięć wzrokową
      >
      > Ps. Jutro poniedziałek - jak życ, no jak życ.

cóż zrobić....ja idę do pracy
      byle do piatku :)
      • zamysleniee Re: Imię 07.07.13, 18:50
        > cóż zrobić....ja idę do pracy
        > byle do piatku :)

o jaaaa, piątek, kiedy to było
    • mariuszg2 Re: Imię 07.07.13, 18:51
      spoko....ja nie mam pamięci do twarzy.... np. nie wiem jak wygląda moja szwagierka albo teściowa....ciągle się pieklą, że cham i "dzień dobry" nie mówi... takie są grzeczne i dobrze wychowane.... ojca nie miały czy co?
      • zamysleniee Re: Imię 07.07.13, 18:57
        bo tak to już jest, że wielu osobników nie ma pamięci do twarzy teścia/teściowej
        co zrobic, nic z tym się nie zrobi, to jakby jakiś pokoleniowy wirus
    • gree.nka Re: Imię 07.07.13, 19:10
      wystarczy by taki nowy zalazł od razu człowiekowi za skórę - imię zapamiętane na bank razem z nazwiskiem :)
    • facettt a Imię Twe 44... 07.07.13, 19:16
      ja to nie, bo tych klasowych to polowy nie moge sobie przypomniec...

ale czytalem wyznania pewnego Araba...:
      mam 20 sztuk dzieciarni i wszystkie znam z imienia...
      • mariuszg2 Re: a Imię Twe 44... 07.07.13, 19:21
        facettt napisał:

> mam 20 sztuk dzieciarni i wszystkie znam z imienia...

wiem o kim piszesz...Janusz Korczak! zgadłem?
        • facettt No zara... nie przeceniaj mi tu arabow... 07.07.13, 19:37
          mariuszg2 napisał:
          > wiem o kim piszesz...Janusz Korczak! zgadłem?

No zara... nie przeceniaj mi tu arabow...
          Korczak - to byl Zydem, a ze Zyd to potrafi - to on znal z imienia wszystkie swoje 50....
    • rotkaeppchen1 Re: Imię 07.07.13, 20:03
      Do polskich i niemieckich mam, w wiekszosci przypadkow, gorzej do nazwisk ale tez daje rade. Najgorsze sa imiona tureckie, arabskie i inne tego typu, z ktorymi mam do czynienia, z racji wykonywanego zawodu. Nie dosc, ze musze prosic o wielokrotne powtorzenie, co juz jest denerwujace (czuje sie jak osobnik malo kumaty), czasem zdarza sie, ze ostatecznie nie wiem do konca, jak ktos ma na imie... Imponuje mi kolega z pracy, ktory skrzetnie zapisuje imie kazdego nowego ucznia i faktycznie, w wiekszosci przypadkow pamieta, jak kto ma na imie. No ale on ma 40-letnie doswiadczenie w zawodzie, mam nadzieje, ze za prare lat tez bede ekspertem w kwestii imon ;-)
    • rekreativa Re: Imię 07.07.13, 20:17
      Pamięć do imion, nazwisk i twarzy mam świetną, za to do numerów - masakra.
    • alienka20 Re: Imię 08.07.13, 17:21
      Ani do imion, ani do twarzy ;). Do liczb prędzej.
    • tonik777 Re: Imię 05.12.13, 09:57
      Ja mam często z tym problem. Chwilę po przedstawieniu się nowej osoby nie pamiętam jej imienia. Najgorzej był przy przejściu ze szkoły podstawowej do średniej i potem ze średniej do wyższej. Ni uja nie mogłem zapamiętać imion i nazwisko nowych kolegów i koleżanek oraz nauczycieli (wykładowców).
    • tymon99 Re: Imię 05.12.13, 10:41
      nawet gdybym pamiętał imiona, to i tak nie zapamiętuję twarzy.
    • rotkaeppchen1 Re: Imię 05.12.13, 11:26
      Ja mialam kiedys pamiec do imion piosenkarzy i nazw zespolow. Za pierwszym razem wpadala mi nazwa, czy imie i pamietalam. Jedniczesnie mialam trudnosci z zapietywaniem faktow podczas nauki. Kiedys ogladalam mtv z kolezanka i sypalam nazwami, jak z rekawa. A ona mowi: nic dziwnego, ze masz problemy w nauce, skoro calymi dniami uczysz sie tylko tych nazw i nazwisk na pamiec :-D
    • zrelaxowanaaanka Re: Imię 05.12.13, 13:06
      staraj się często powtarzać to od samego początku znajomości... albo powiedź rymowankę w stylu "Marta grzechu warta" albo "Aneta ujarzmisz faceta"
      ---
      Tylko dla Kobiet!!

po więcej interesujących treści: www.wenusianka.pl - na stronie piszą, że to "Twoje miejsce... Absolutnego Odprężenia"
    • za.don Re: Imię 05.12.13, 15:56
      zamysleniee napisała:

> Macie pamiec do imion? Ktoś się przedstawia to pamiętacie czy za chwilę "hmm ja
      > k on/ona ma?"
      > Wiem pamięc kwestia indywidualna, ja akurat do różnych pierdół mam głowę, a imi
      > on za choinkę nie mogę zapamiętac.

ja mam to samo.
      Koszmar, zwłaszcza dla kogoś, kto pracuje z wieloma ludźmi.

> Ps. Jutro poniedziałek - jak życ, no jak życ.

Nie wiem, ale pogadać zawsze można.
      Właśnie idę sobie zrobić kawę -`@'-
    • soulshuntr Re: Imię 05.12.13, 16:00
      Pani, ja nie pamietam co wczoraj na obiad bylo, a pani mi tu z zadaniami na IQ startuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka