ansena 09.04.08, 15:51 Lubię się wyróżniać, imprezować i mam wielu przyjaciół. Chciała bym sobie kupić jakiś wypasiony miejski samochodzik. No i oczywiście żeby był modny. Co byście kupiły tak do 50 tysięcy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danuu Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 16:17 Pod koniec roku wejdzie nowa honda jazz :> Teraz modny jest fiat 500, jesli ktos lubi fiaty. Bardzo ladnie prezentuje sie rowniez nowa kia picanto, ale jak masz duzo znajomych, to oni sie tam nie zmieszcza ;p Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 17:24 ja tak jak edavenpo :-) tyle, ze 5-dych nie wystarczy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
maadz Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 18:19 ja sie grzeje na suzuki swift teraz mam citroena c1 i tez jestem zadowolona btw jaki ma wplyw to ze masz duzo przyjaciol na twoj wybor auta? :D Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 18:24 bezdyskusyjnie MINI COOPER - nie ma bardziej stylowego miejskiego autka dla Kobiety;) Ewentualnie Suzuki Swift - w końcu takim jeździła Magda M ;) Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 19:40 alicepoint napisała: > Ewentualnie Suzuki Swift - w końcu takim jeździła Magda M ;) autorka watku napisala, ze lubi sie wyrozniac. w suzuki swift to jej raczej nie grozi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maadz Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 21:22 jak lubi sie wyrozniac to mini jej tego nie zapewni,w sumie zadne auto tego nie zapewni- no moze porche lub ferrari jednak najbardziej ją wyrozni cos na ksztalt..traktora!!hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pendlare Subaru impreza !!!!! 23.04.08, 12:29 uwierz mi jak kupisz impreze to zaden facet nie przejedzie koło Ciebie obojętnie :) i jak raz sie przejedziesz to nie bedziesz sobie mogła wyobrazic , ze kiedys jezdziłas jakims małym "blaszakiem" wiem coś o tym Odpowiedz Link Zgłoś
marta.fr Re: Modne miejsckie autko. 17.04.08, 01:35 love_mode napisała: > > Ewentualnie Suzuki Swift - w końcu takim jeździła Magda M ;) ja piernicze to jest naprawde powalający argument Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 18:25 mini mini mini!!!!!!!! p.s. ja najpierw przeczytalam "modne niemieckie autko" Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 18:36 a ja bym chciala wiedziec co ty rozumiesz pod pojeciem 'miejski samochodzik' i drugie pytanie: czy widzialas kiedys widok malego auta po wypadku przy predkosci 50 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
pompeli Re: Modne miejsckie autko. 15.04.08, 09:58 tu się z Tobą zgadzam. Ja też nie lubię małych samochodów, nie czuję się w nich bezpiecznie. Sama jeżdżę Volvo XC90 (większego już nie mieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Modne miejsckie autko. 17.04.08, 08:30 szkoda tylko ze jako jedyna na tym forum wiesz o czym mowie a tyle specjalistek sie tu wypowiedzialo Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 18:37 Ze względu na sentymenty retro: www.volkswagen.netkam.com.pl/beetle.htm Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 14:03 tylko że za 5 dych, to kupi połowę :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 19:35 używanego orurowanego landrowera, żeby nie mieć stresu jak mi jakaś"gwiazdeczka" po boku na parkingu przejedzie;-) A czasem widząc co się dzieje na ulicach to co najmniej Hammera i to uzbrojonego;-)tylko to juz nie za 50 tys;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 20:37 Ja tam się super czuję w mojej wieeelkiej mazdzie i nawet TIR-ów się nie boję, więc... polecam duże samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
horgen Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 20:53 mi się marzy nissan murano jest piękny, duży i kobiecy, moja miłość od pierwszego wejrzenia :P ale 50 tys. to duuuużo za mało Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 23:20 też mini ale mam też słabość to toyoty, yaris chętnie Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 23:46 rav4 ja chcialam jakies auto do lansu cabrio, ale postawie na czolg HAHHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Modne miejsckie autko. 09.04.08, 23:55 za 50 tys??!! o matko, dodaj drugie tyle bo tylko za 50 to sie nie wyroznisz zadnym fajnym autkiem. widze, ze chcesz sie wyroznic ale jednak kasy brak. albo kupisz "golasa"-ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 07:37 Zgadzam się co do MiniCoopera. Obecnie zachwycona jestem także nową Hondą Civic i nowym Mitsubishi Coltem. W ogóle japońskie są super :) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 09:55 Nie rozumiem, co to znaczy "modny samochód". Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 10:13 50 tys to zdecydowanie za malo zeby sie wyroznic w tej cenie jest mnostwo samochodow przyzwoitej klasy, jakosci itd ale sa zwykle, tuzinkowe zeby sie naprawde wyrozniac sposrod wielu innych aut mozesz zastosowac dwie opcje: - samochod do 50tys dobrej marki + jakis odjazdowy lakier karoserii - kredyt na kolejne 50 a najlepiej 100 tys i zakup porzadnego samochodu z klasa, np.: lexus rx350 dodge charger nissan 350z bmw z4 i tak dalej w tym stylu. z marnymi 50 tysiacami niestety nie uda Ci sie szpanowac na miescie. za wysokie progi. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 11:59 Z miejskich samochodów do 50.000 możesz kupić de facto smarta albo nowego fiacika w odjechanym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
gospodyni2 Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 12:10 dla mnie mini cooper to troche porażka, akurat sporo moich znajomych nim jeździ i kiepsko widze jego oryginalność. Błysnij Subaru Impreza jeśli umiesz jeździc i jestes przygotowana na wieksze wydatki. Ja tam jeżdżę Hultajem coupe z okrągłymi światłami i to jest samochód oryginalny. Jesli chcesz sie wyrózniac to polecam. jak szukasz miejskiego auta dla kobiety poprzestań na Yaris (nomen omen chyba największe gapy nim jeźdżą). Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 12:10 Po pierwsze wypasionego, modnego i nowego samochodu nie kupisz za 50 tysięcy. Nowy i modny, owszem ale z wypasów okrojony. Co rozumiesz przez wypas tak w ogóle? Klima, parktronic, mp3, elektryczne szyby i lusterka? Kolejna sprawa: typowo kobiece podejście do samochodu i jego zakupu. Samochód musi być BEZPIECZNY. I MAłO AWARYJNY. Bo jak ci się ten wypas rozkraczy na środku drogi to co zrobisz? Będziesz tipsami koło zmieniać?:))) I nie japończyk, bo będziesz cały czas do interesu dopłacać koszmarne sumy za serwisowanie i części (a jeśli myślisz, że Tobie akurat nic się nie zepsuje i nie będziesz potrzebować serwisu, to jesteś naiwna). Albo zapłacisz taniej za chińskie zamienniki, które ci się zepsują znów za chwilę. To ci powie każdy, kto choć trochę w biznesie samochodowym siedzi. Dlatego ja polecam opla corsę lub vw golfa. W ogóle polecam niemieckie samochody. Z tym, że tego drugiego na pewno nie kupisz za 50 tysięcy, nówki i wypasionego. Może postaw na przeceny z rocznika 2007 lub nawet 2006? Wtedy możesz się zmieścić do 50 tysięcy a mieć wszystkie wypasy jakie chcesz. No i jaki związek z samochodem mają Twoi przyjaciele, bo też nie jarzę? Przyjaciół to się powinno mieć chyba bez względu na to, czy się ma auto za kasę o wartości apartamentu czy się jeździ komunikacją miejską... Odpowiedz Link Zgłoś
gospodyni2 Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 12:13 jeriomina napisała: > Po pierwsze wypasionego, modnego i nowego samochodu nie kupisz za 50 tysięcy. > Nowy i modny, owszem ale z wypasów okrojony. > Co rozumiesz przez wypas tak w ogóle? Klima, parktronic, mp3, elektryczne szyby > i lusterka? > > Kolejna sprawa: typowo kobiece podejście do samochodu i jego zakupu. Samochód > musi być BEZPIECZNY. I MAłO AWARYJNY. Bo jak ci się ten wypas rozkraczy na > środku drogi to co zrobisz? Będziesz tipsami koło zmieniać?:))) > I nie japończyk, bo będziesz cały czas do interesu dopłacać koszmarne sumy za > serwisowanie i części (a jeśli myślisz, że Tobie akurat nic się nie zepsuje i > nie będziesz potrzebować serwisu, to jesteś naiwna). Albo zapłacisz taniej za > chińskie zamienniki, które ci się zepsują znów za chwilę. > To ci powie każdy, kto choć trochę w biznesie samochodowym siedzi. Akurat jeździłam Corollą wiele lat i moge z całą odpowiedzialnością powiedziec, że japończyki są minimalnie awaryjne. Ważne też w jakim kraju produkcja... Jesli chodzi o Niemca, to ew. Focus i to tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 12:26 Focus to Ford a zatem nie jest niemieckim samochodem:))) to tak gwoli ścisłości:) Odpowiedz Link Zgłoś
gospodyni2 Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 12:36 Ford - chodziło mi o to, że w Niemczech produkowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 13:19 Owszem, spora fabryka Ford-Werke znajduje się w Niemczech. Jednak na pewno fordy są gorsze jakościowo od takich oryginalnie niemieckich marek jak vw, opel, audi, o mercedesie nie wspominając. Popularnym autem na naszych drogach jest mondeo, jednakże nie doradzałabym takiego grzmota żadnej dziewczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 22:56 smiem twierdzic ze kompletnie nie masz pojecia o autach i nie powinnas dykutowac doradzajac komus Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 12:29 jeriomina napisała: > I nie japończyk, bo będziesz cały czas do interesu dopłacać koszmarne sumy za > serwisowanie i części> "japończyk" jest dość tani w serwisowaniu w porównaniu do "francuza". i faktycznie psuje się od francuskich odpowiedników o wiele rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 12:31 O francuzach nie pisałam, bo na nasze drogi to się w ogóle nie nadają, za miękkie są:) Tak naprawdę najlepsze są "pancerniaki" volvo:))) Aczkolwiek znajoma miała peugeota i bardzo sobie chwaliła, że wygodny, że design itd. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Modne miejsckie autko. 22.04.08, 12:11 Jeriomina, piszesz bzdury kompletne w dodatku nie oparte na praktyce. Aby udzielać rad trzeba jeździć, a nie tylko ogladać TVN Turbo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Modne miejsckie autko. 23.04.08, 11:31 Moje "bzdury" są oparte na rozmowach z wieloma mechanikami samochodowymi, od lat sprowadzającymi samochody, instruktorami prawa jazdy i właścicielami wielu samochodów. Dzięki, przekażę:))) Miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Modne miejsckie autko. 23.04.08, 14:16 Podpieranie sie Twoimi "ekspertami" nie jest dla mnie przekonywujące. Nadal uważam, że nie możesz doradzać nie jeżdżąc :-) A teksty, ogólniki, jakie czasem słyszę (Ty też to zastosowałaś) pt: "niemieckie najlepsze", "francuskie nie na nasze drogi" czy "japończyki mają drogie części" są niestety mocno mijające sie z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 14:06 eh, nie chciałam się odzywać, ale wiadomo że golf rulz :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
varda1 Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 13:26 Mercedes A tiny.pl/4s6t Może nie jest oryginalny i niepowtarzalny, ale ładny, bezpieczny, dobrze się nim jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 14:07 mnie ostatnio powaliło audi A5, eh, cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
ansena Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 19:30 Dzięki za porady:) Przejrzałam wszystkie propozycje i doszłam do wniosku że autko które mi się najbardziej podoba i na które mnie stać to Suzuki Swift:) Czy możecie mi coś więcej o nim powiedzieć poza tym że jeździ nim Magda M.?:) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 19:59 francuzy wcale nie miekkie są ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 20:56 wybierz auta ktore Ci sie podobaja i sa w zasiegu mozliwosci finansowych pojezdzij po salonach i przetestuj konkretne modele, ktore Cie interesuja na jazdach probnych... marudz i testuj dopoki nie bedizesz pewna kazde auto jest inne roznie sie je prowadzi jak poprowadzisz kazde z nich dowiesz sie ktore najbardziej Ci podchodzi jezli oferuja w w wersji diesel'a tez ise przejedz ;) jka juz sie zdecydujesz przeszukaj grupy dyskusyjne ;) jak jest z awaryjnoscia modelu na ktory sie zdecydowalas sa mniej i bardziej udane modele tej samej marki nie bierz malego silnika zeby mniej palil :) po miesiacu okaze sie ze to mul i bedziesz zalowala :) bedzie brakowalao Ci mocy przy wyprzedzaniu i nie tylko ;) wlasciwie chyba z czystym sumieniem moge odradzic Ci silniki ponizej 1,3 l Odpowiedz Link Zgłoś
wandetka Re: Modne miejsckie autko. 11.04.08, 09:31 No więc ze Swiftem jest tak że do wyboru masz kilka wersji zaczynając od silnika 1.3 aż po wersję sport. Są wersje 3 drzwiowe i 5 drzwiowe. To myślę tez powinnaś wziąć pod uwagę, bo jak jeździsz sama to 3 drzwiowa wystarczy ale jak już się ma dzieci to wygodniejsza jest wersja 5 drzwiowa. Suzuki ma fajne gadżety, np. wieszak na torebkę. Uważam że najlepiej będzie ja wejdziesz sobie na suzuki.pl i poczytasz o wyposażeniu i silnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Modne miejsckie autko. 12.04.08, 22:15 Ja jezdze swiftem od 3 miesiecy, mama TZ-ta od roku. Przedtem jezdzila honda jazz i twierdzi, ze nie ma porownania ;) Przede wszystkim - za ok 45 000 masz klime, kilka poduszek, abs, eps, radio z mp3 ze sterowaniem w kierownicy, elektryczne szyby itp Pierwszy przeglad kosztowal mnie 300 pln - z wymiana oleju, olejem, filtrami itp w cenie oczywiscie :] To jest bardzo tanio IMHO. Mam tez dobre ubezpieczenie załatwiane przez salon. Silnik 1.3 daje sobie naprawde dobrze rade, jest dynamiczny i bardzo elastyczny. Zima palil 7.0-7.5 (tylko miasto, tyle samo moj i mamy TZta), latem - ok 6.5 (to juz model TZtowy, mojego mam za krotko), w trasie jest szansa na sporo mniej ;) Dla porownania - TZ jechal nowiutka toyota yaris znajomych. Za podobna cene - lakier zwykly, praktycznie goła, silnik 1.0 3-zaworowy!! Smiech na sali, jedzie sie tym jak traktorem :D Nawet za glupie radio musieli doplacic, na klime nie bylo ich stac :D Odpowiedz Link Zgłoś
ansena Re: Modne miejsckie autko. 14.04.08, 19:23 Właśnie to mi się podoba w Swifcie. Niby płacisz te 45000 ale masz już w nim wszystko czego potrzeba. Tak jak patrzyłam na inne marki to oczywiście możesz sobie kupić za 30000 ale jak będą dywaniki to będzie dobrze:P Jak się poskłada taki wyposażenie jak w Swifcie to jest duża różnica w cenie. W sumie dobrze zrobili z tym wyposażeniem:) Chyba sie umówię na jazdę próbną:) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 20:47 dla mnie miejskie to znaczy automat Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 20:52 Ech, nie ma to jak zmiana biegów:) w tym największa radocha tkwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
hania87 Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 20:57 masz tu boska fure na pewno spodoba sie wszystkim twoim 'przyjaciolom', a jeszcze co nieco zostanie na tuning :) moto.allegro.pl/item337777305_ikarus_280_przegubowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Modne miejsckie autko. 10.04.08, 21:05 nie żartuj - to może być naprawdę coś. Na studiach znałam faceta, który właśnie kupił sobie autobus (używany) i robił na niego prawko. Minęło sporo lat, a żadna opowieść o superbryce nie zapadła mi tak bardzo w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
k8i Re: Modne miejsckie autko. 12.04.08, 17:55 Aston Martin Vantage :)) Ja już odkładam do świnki, może kiedyś uzbieram na moje marzenie ;) A tak poza tym to ja bym chciała rav4 albo murano albo LR freelander. Tyle, że ja poza wymarzonym Astonem nie lubię małych aut. Mam słabość do takich raczej... krów. Odpowiedz Link Zgłoś
gizmo292006 Re: Modne miejsckie autko. 12.04.08, 21:08 polecam Volkswagen New Beetle !!! za 50 tys kupisz używany ale jednak on najbardziej się wyróżnia z tłumu .... zapewniam że superowo się nim jeździ ... a w szczególności automatem .... wiem coś o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Modne miejsckie autko. 14.04.08, 12:57 Tylko biale bmw serii 1 w wersji cabrio. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Modne miejsckie autko. 14.04.08, 13:01 przeczytalam pierwszy post i...wymieklam :-))))))))))))))))))) Boze, jacy ludzie sa glupi :-) hm...bez obrazy Odpowiedz Link Zgłoś