Dodaj do ulubionych

facet atrakcyjny fizycznie...

25.08.13, 00:17
Czy jestem zbyt wymagająca? Jakieś 70% facetów nie jest dla mnie atrakcyjna fizycznie. Jest lato (jeszcze) i płeć męska pokazuje flakowate klaty i nóżki. Te ramionka z tłuszczykiem, które trzeba by długo macać, żeby zlokalizować mięsień. Te tłuste uda. Zapadłe torsy, i przygarbione plecy. No fuj po prostu. I piszę tutaj nie o starych dziadkach, tylko o zwykłych 30-latkach, także mężach i chłopakach znajomych. Jak to można z takim...? Mam takie ciche przekonanie, którego oczywiście nie wypowiadam na głos, że one są nie z pełna rozumu.

Moja opinia w kwestii atrakcyjności damskiej i męskiej jest taka: Ja, kobieta, gdybym sumiennie policzyła czas, który poświęcam tygodniowo na bycie atrakcyjną, na twarz, włosy, nogi, skórę - to wyszłoby kilka godzin tygodniowo. Facet ma poświęcać podobna ilość czasu na ćwiczenia na siłowni. A oboje, oddzielenie, na to, żeby wyglądać czysto i schludnie itp.

No więc jak to jest, gdy ma się faceta, który ma sflaczałe ramionka i takie same uda? Kobiety nie czujecie obrzydzenia?

Obserwuj wątek
    • loginoftheyear to roznie moze byc 25.08.13, 00:23
      nie z pelna
      albo
      nie z pusta
    • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 00:28
      na szczęście są tacy ludzie jak Pierce Brosnan, którzy kochają swoją kobietę bez względu na nadwagę, biorąc pod uwagę zdjęcia na których przytula się do swojej pulchnej zony śmiem twierdzić, że obrzydzenia nie czuje ;)

jak to mówią, wszystko co dobre jest piękne, nie wszystko co piękne jest dobre, może kiedyś to zrozumiesz ;)

• senseiek Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 10:35
          To co mowisz to naduzycie. Bo nie wiemy jak wygladala jak sie poznali.
          • znana.jako.ggigus a moze zona Brosnana byla gtuba, kiedy sie 25.08.13, 11:55
            poznali? Moze on lubi takie? Moim idealem urody jest np. taki Prince, 158 cm czystego seksapilu, chociaz jestem od niego nieco bardziej wyzsza.
        • rraaddeekk Re: facet atrakcyjny fizycznie... 02.09.13, 00:30
          "Pirs" to już emeryt:
          www.google.pl/imgres?imgurl=http://cdn26.se.smcloud.net/t/pics/thumbnails/2010/04/09/james_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg&imgrefurl=http://www.se.pl/rozrywka/plotki/zobacz-pierce-brosnan-na-plazy-james-bond-z-brzuch_135910.html&h=400&w=600&sz=34&tbnid=3wcuH9cWzYLqjM:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__P1FCbz2gxULwwRwtv7tDaOMImJM=&docid=C13DanXBQPj8DM&hl=pl&sa=X&ei=nr8jUtqhD8uJhQe2kYGQCw&ved=0CCwQ9QEwAA&dur=0
    • fuzja.jadrowa Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 00:35
      Nie wiem, jak to jest, bo moj ramiona i uda ma do wylizania.

Ale tak sobie mysle, ze czlowiek ogolnie jest istota obrzydliwa. Poped seksualny i zauroczenie (w tym takze cechami innymi niz wygladu) maja za zadanie to zagluszyc.

• jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 00:38
        fuzja.jadrowa napisała:

> Nie wiem, jak to jest, bo moj ramiona i uda ma do wylizania.

goli uda? a fuj ;)

• rekreativa Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 10:59
          To włochatych nie można lizać?
        • fuzja.jadrowa Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 18:42
          Nie goli ud, nie uczeszcza na silownie i nie wyglada, jak odwodniony kulturysta, jesli o to chodzi. ;)
    • grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 00:42
      No, prawda, trochę o siebie w Pl nie dbamy statystycznie.

Ale mi się moi koledzy i partnerzy koleżanek w większości podobają, albo na pewno nie robią tak kiepskiego wrażenia. Może mam mniejsze wymagania, a może uważam, że to mądrość i osobowość nadają ludziom atrakcyjności, nie jedynie mięśnie.
      • margot_may Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:05
        Dla mnie facet mądry to facet ćwiczący. Wtedy widać, że nie jest leniwy i ma samozaparcie.
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:12
          Ale wg mnie, motywacją powinno być zdrowie i przyjemność. Więc nie musi po parę godzin dziennie w siłce. Fajnie jak się rusza i ma z tego radość.
          • senseiek Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 19:28
            > Więc nie musi po parę godzin dziennie w siłce.

Jak sie cwiczy za duzo to miesnie spalaja same siebie, z powodu braku budulca we krwi.

Innymi slowy, ten kto za duzo bedzie cwiczyl, bedzie chudszy, i bedzie mial mniejsze miesnie, od tego kto cwiczy mniej.

"Koksy" robia sobie krotkie serie, duzymi ciezarami, de fakto malo cwicza. Przypomnijcie sobie Pudziana jak walczyl pierwsze walki- 1 minuta i juz nie dawal rady.. Duza masa miesniowa potrzebuje duzej ilosci tlenu.
        • ortolann Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:17
          Doktoraty dla bywalców siłowni.
          • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:22
            ortolann napisała:

> Doktoraty dla bywalców siłowni.

dobre :)
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:31
            A Kliczko brothers? Doktoraty mają i, zapewne, spędzają dużo czasu w siłowni;>
            • ortolann Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:46
              O tak, Kliczko brothers to stereotypowi przedstawiciele siłkowej gromady.
              Oczywiście, to była uszczypliwość zamierzona. Ale cały ten wątek jest dla mnie śmieszny. W uczuciu liczy się wszak nie mięsień, nie cera, nawet - o zgrozo! - nie uzębienie, ale coś całkiem innego. A jest to: niewiadomoco. Człowiek zakochany jest ślepy i głuchy a zakochuje się, bo go po prostu trafia strzała, dopada, piorun sycylijski go trzaśnie, prądem trzepnie i jak tam jeszcze można to nazwać. To dopiero potem, w życiu okazuje się dopiero czy z tym obiektem naszych uczuć da się żyć. I nie ma znaczenia czy on ma mięśnie, czy nie ma, ale za to liczy się czy wstanie do dziecka, czy jest wyrozumiały dla zmęczenia partnera, czy nie obrzydzi go widok partnera w chorobie, itp, itd. Ten piękny mięśniak z kaloryferem na brzuchu może okazać się rzadkim skur.wielem, a ten łysy okularnik ze sflaczałymi mięśniami i oponką może być oparciem w trudnej chwili. Poleciałam stereotypem, ale to zdanie w starterze wyrażające nadzieję autorki, że kobiety są głupie trwając przy mężczyznach niezadbanych zabrzmiało niespecjalnie ...
              • grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:55
                Oj wiem, wiem, droczę się;)
              • margot_may Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 02:23
                Miało zabrzmieć prowokacyjnie. I bardzo proszę o nieprzypisywanie mi zapatrzenia w fizyczność. Tak jak napisałam - ja chcę się podobać facetowi i poświęcam na to czas, ale oczekuję tego samego od niego. I tyle.
                Natomiast nie cierpię facetów typu - jestem takim inteligentnym przeciętniakiem, myje sie i chodze do fryzjera, prosze kochaj mnie! i patrz mam poczucie humoru! teraz to juz musisz mnie kochać.
                • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 02:32
                  margot_may napisała:

> i patrz mam poczucie humoru!

on chociaż to ma ;)

• znana.jako.ggigus ty wymagasz atrakcyjnosci fizycznej od faceta, 25.08.13, 11:53
                  ktory ci sie podoba. Wiec zostaw w spokoju wszystkich innych - slfaczalych przechodniow i mezow kolezanek.
                  Przyznam sie szczerze, ze nie widze problemu - nie oceniajcie, to nie nie bedziecie oceniani jakos tak podobnie mawial Jezus.
                  To co Ty robisz jest piekne, madre, mile i wlasciwe dla Ciebie, i nie ma nic wsplnego z rezsta ludzkosci.
                  • margot_may Re: ty wymagasz atrakcyjnosci fizycznej od faceta 25.08.13, 12:51
                    Ok, ok. Ale próbuję się dowiedzieć jak to jest dawać i nic nie dostawać.
                    • raohszana Re: ty wymagasz atrakcyjnosci fizycznej od faceta 25.08.13, 12:52
                      Kup kocie żarcie i daj bezmdomnemu kotu - zje i pójdzie. Tak to mniej więcej jest :P
                      • loginoftheyear :D:D:D/nt 25.08.13, 13:14
                    • znana.jako.ggigus a co dajesz slfaczalym mezom kolezanek?? 25.08.13, 13:23

• margot_may Re: a co dajesz slfaczalym mezom kolezanek?? 25.08.13, 14:33
                        Pełne dezaprobaty spojrzenia. Nie odpowiedziałaś na moje pytanie.
                        • znana.jako.ggigus ?? gdzie je zadalas? moze nie mnie 25.08.13, 15:34
                          masz na mysli?
                          nie oceniajcie, to nie bedziecie oceniani.
                          Na pytania chetnie odpowiadam.
                          • margot_may Re: ?? gdzie je zadalas? moze nie mnie 25.08.13, 15:42
                            No dobrze. No to jak to jest dawać i nic nie dostawać?
                            • znana.jako.ggigus oki wyjasnie 25.08.13, 16:11
                              wg mnie, sama bedac zadbana margot i patrzac na slfaczale jednostki, niekoniecznie dajesz innym, co raczej oferujesz. A oferta ma to do siebie, ze mozna ja przyjac lub nie.
                              I ci slfaczali moga zareagowac i pojsc na silownie i pobiegac, a maga takze olac twoja oferte.
                              To mile ze masz takie nastawienie - ja robie cos, reagujcie. Ale nie mozesz oczekiwac, ze otoczenie musi zareagować. Moze dla slafaczalych jestes napuszona pinda? moze slfaczali wola swoje, zapewne nieco pulchne zony? Moze slfaczali sa zajeci splacaniem kredytow, uzeraniem sie z tesciami i remonut lokali np.? I po prostu nie widza twojej oferty.
                              Ale moze tafi sie taki jeden (a moze juz sie trafil?) urzeczony Toba - sylwetka, charakterem czy tez caloscia.
                              A mozesz wkleic fotke? Zawsze jestem ciekawa, jak wygladaja tacy ludzie co sie zajmuja innymi.
                              Przyznam, ze przestalam czytac pisma o modzie, kiedy w jakiejs redakcji na jubileusz te panie stanely przed obiektywem i opatrzyly zdjeciami artykuly.
                              Ciekawosc mnie pali, wiec b prosze. Mozesz mi tez je przyslac na priv, jak sie wstydzisz.
                              • margot_may Re: oki wyjasnie 25.08.13, 17:58
                                Giggus, ja się nie pytam co wolą sflaczali, bo mnie to nie obchodzi.
                                Ja się pytam czemu przeciętnym kobietom, takim, które poświęcają na wygląd kilka godzin tygodniowo pasuje to, że ich mężowie/partnerzy tego nie robią.

Nie wyślę ci mojego zdjęcia. Reagujesz trochę emocjonalnie ("co dajesz mężom przyjaciółek") i nie mam gwarancji, że w przypływie emocji nie upublicznisz go na jakimś portalu.
                                • znana.jako.ggigus no wiesz nie moge pisac w imieniu innych kobiet 25.08.13, 18:15
                                  nie nazywam sie milijon i nie cierpie za miljony. Moze stan na ulicy i zapytaj?
                                  Nie wiem, co jest emocjonalnego w pytaniu - co dajesz sflaczalym mezom przyjaciolek, w koncu sama o dawaniu piszesz.
                                  Szkoda ze nie chcesz sie upublicznic, wg mnie jak ktos krytykuje wszystkich, to powinien sam/a dac przyklad. Panie piszace o modzie z jednym wyjatkiem nie byly dla mnie przykladem, wiec przestalam ich sluchac.
                                  I milo ze wiesz co robie, tam sobie knuje i mysle. Mysle o tej dykusji na tyle powaznie, ze planuje cie uwiecznic na jakims portalu, ha!
                                  ojej
                                  burza w szklance wody
                                  ale byloby fair sie pokazac

PS: biegam trzy razy w tyg ponag godzine i cwicze (pompki zalecane przez sensieaka czynia cuda!), jezdze codziennie rowerem i uzywam schodow. Ale nie wymagam od tego innych.
                                  • margot_may Re: no wiesz nie moge pisac w imieniu innych kobi 25.08.13, 18:45
                                    Ale dlaczego ty stawiasz siebie po tej stronie krytykowanej? W opozycji do mnie? Jak sama piszesz dbasz o siebie. więc co chodzi? Mąż nie dba? (Wcześniej pisałaś o prozie życia, jakby usprawiedliwiając.) Czyli wolisz skupiać się na mnie, zamiast odpowiedzieć sobie szczerze na moje pytanie.
                                    • raohszana Re: no wiesz nie moge pisac w imieniu innych kobi 25.08.13, 19:52
                                      Dobra, bo widzę, że nieco bardziej skomplikowane stwierdzenia ggigus nie wchodzą, to Ci przetłumaczę.
                                      Ona pyta - co TY dajesz z siebie, że pytasz "jak to jest dawać i nic nie dostawać"? Ewentualnie kto daje i nie dostaje.
                                      • znana.jako.ggigus dzieki za tlumaczenie:)) 25.08.13, 22:18

• znana.jako.ggigus nie odpowiadam na pytanie, ktore nie jest 25.08.13, 22:17
                                      skierowane do mnie. Ty sie wyzalasz na innych i piszesz, co im dajesz. Tlumacze ze to wg mnie oferta, z ktorej mozna, choc nie trzba korzystac i nagle stawiasz mnie po jakiejs stronie , wiesz, co zrobie z twoim zdjeciem, wiesz, w jakim stanie emocjonalnym pisze i domagasz sie odpowiedzi, chociaz nie czuje sie wywolana.
                                      A przypominam - zle sie czujesz w towarzystwie sflaczalych Ty, nie ja.
                                      • margot_may Re: nie odpowiadam na pytanie, ktore nie jest 25.08.13, 22:30
                                        Ggigus, gdyby moje pytanie było niecelne, nie spinałabyś się tak. :)
                                        • raohszana Giguś, psychoanaliza dzisiaj darmo :D 25.08.13, 22:38
                                          Randomowe nicki fundują :]
                                          • znana.jako.ggigus to ja jeszcze poprosze o dziecinstwie 25.08.13, 23:34
                                            A tak serio: margot pisze madre rzeczy z reguly, wiec mnie zaskoczylo. Ale moze sie naprawde stara i dba o wyglad (zdjecie, zdjecie!!), i nic. Ja to rozumie:)), w innych dziedzinach tez sie staram i to jak i nic. Ale nie pisze o tym postow, wiec nie moge zajmowac sie tymi, co mi odpowiadaja i wykladaja wlasne zdanie.
                                        • znana.jako.ggigus nie napinam sie, mam inny poglad na oferte 25.08.13, 23:32
                                          i wymagania.
                                          Ty wiesz, co zrobilaym z Twoim zdjeciem i w jakim stanie pisze. Hm.
                                          Ale fakt za duzo czasu poswiecam na odpisywanie osobie, ktora nagle zajmuje sie mna.
                                  • senseiek Re: no wiesz nie moge pisac w imieniu innych kobi 25.08.13, 19:40
                                    > PS: biegam trzy razy w tyg ponag godzine i cwicze (pompki zalecane przez sensieaka czynia cuda!),

:D :D :D

:*
                                    • znana.jako.ggigus o tak, przyznaje!! 25.08.13, 22:15

• senseiek Re: o tak, przyznaje!! 26.08.13, 08:51
                                        Pokaz obwod bicepsa... :)
                • ortolann Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 13:15
                  margot_may napisała:

> I bardzo proszę o nieprzypisywanie mi zapatrzeni
                  > a w fizyczność.

No, po tym poście raczej trudno się od tego powstrzymać...
              • simply_z Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 16:39
                y nie obrzydzi go widok partnera w chorobie, itp, itd. Ten piękny mięśniak z ka
                > loryferem na brzuchu może okazać się rzadkim skur.wielem, a ten łysy okularnik
                > ze sflaczałymi mięśniami i oponką może być oparciem w trudnej chwil

owszem ale może też świadczyć o tym,że prowadzi skrajnie niehigieniczny tryb życia(kiepskie żarcie ,mała aktywność fizyczna ,problemy z potencją itd) ,co za tym idzie nie jest rokuje dobrze jako przyszły ojciec ,a może się nawet zdarzyć ,że szybko trafi go zawał itd.
        • stokrotka_a Re: facet atrakcyjny fizycznie... 02.09.13, 09:08
          margot_may napisała:

> Dla mnie facet mądry to facet ćwiczący. Wtedy widać, że nie jest leniwy i ma sa
          > mozaparcie.

Czyli IQ 80, ale ćwiczy codziennie, więc mądry? Ciekawe masz kryterium mądrości.
      • pmk_pmk Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:31
        > No, prawda, trochę o siebie w Pl nie dbamy statystycznie.
        Och nie :) Polki dbaja o siebie wrecz obsesyjnie. Ilosc ladnych, zgrabnych kobiet powala, szczegolnie w duzych miastach. Zdecydowanie gorzej jest natomiast z facetami. Spotkanie przystojnego graniczy z cudem, ledwie znosni uchodza za przystojnych. A juz w starszych grupach wiekowych wsrod facetow nie jest zle, lecz jest dramatycznie. :(
        • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:58
          pmk_pmk napisała:

> Spotkanie przystojnego graniczy z cudem

nie ma obowiązku wiązania się z Polakami :)
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 02:00
            No nie ma, na szczęście;)
            • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 02:04
              złośliwiec :)

• grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 02:11
                złośliwczyni;>
        • magnusg Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:42
          Ty sie oczywiscie tez sama do tej grupy ladnych,zgrabnych i atrakcyjnych zaliczylas-nieprawdaz?
          • pmk_pmk Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 18:39
            Alez nie :) Ja z grubych i brzydkich zazdrosnic.
        • silic A jakim to cudem 30.08.13, 03:10
          uroda Polek zależy od obsesyjnego dbania o siebie ?. Podobnie też - jaki wpływ mają Polacy na to , czy są przystojni czy nie ?. Wypominanie tego to jak przyganianie garbatemu, że ma dzieci proste...
          Ilość "ładnych, zgrabnych kobiet" nie powala, zdecydowanie - także w dużych miastach.
    • pmk_pmk Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 01:33
      >Jakieś 70% facetów nie jest dla mnie atrakcyjna fizycznie.
      To i tak jestes lagodnego serca i niezbyt wybredna ;)
      • magnusg Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:43
        To tak jak ty z samoocena.
        • pmk_pmk Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 18:40
          Masz jakas obsesje na punkcie mojego nicka? Czy raczej ogolne niezrownowazenie?
      • ipsetta Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 22:12
        ale facet nie ma być przystojny! co to znaczy przystojny? facet ma być konkretny i zabawny!
    • jan_hus_na_stosie2 ten wątek jest przykładem tego 25.08.13, 02:14
      że reklamy telewizyjne jednak niektórym kobietom szkodzą ;)

• margot_may Re: ten wątek jest przykładem tego 25.08.13, 02:31
        Mężczyzna musi być zawsze czujny. Trzymaj żonę z dala od reklam.
        • tanebo Re: ten wątek jest przykładem tego 25.08.13, 08:29
          Tym bardziej że wygląd tych facetów jest wynikiem... ich odwodnienia. Kulturyści na zawodach odwadniają się dzięki temu staje się widoczny zarys ich mięśni. Na co dzień tak nie wyglądają. A kobiety łykają to jak pelikany.
          • tanebo dowód 25.08.13, 08:33
            Dowód
          • pmk_pmk Re: ten wątek jest przykładem tego 25.08.13, 10:23
            Nie chcialabym takiego przetrenowanego faceta. Jesli tyle siedzi na silowni i przed lustrem, to w glowie na 99% pustka az dzwoni.
            • jan_hus_na_stosie2 Re: ten wątek jest przykładem tego 25.08.13, 11:05
              nie chodzisz na siłownie - źle, chodzisz na siłownie - też źle, no i weź dogódź kobiecie :/

• pmk_pmk Re: ten wątek jest przykładem tego 25.08.13, 18:42
                Oj tam, oj tam. Jednej jakos dogodzisz ;) No moze nawet trzem jesli jestes inteligentny, zaradny, przedsiebiorczy i wydolny :D
    • minasz Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 07:40
      ta flakowatosc to chyba jaka genetyczna bo znam dziewczyny ktore na pierwszy rzut oka sa atrakcyjne a maja flakowate ciała-szczupłe i flakowate

co do siłowni przyznam ze niezbyt rozumiem niektorych facetów ktorzy koniecznie chca miec wszystko duze dla mnie najlepsza sylwetka to aerobowa

co do urody coz zrobic ludzie sie starzaja geny sa rozne -kazdy chciałby byc atrakcyjny
      pewien wpływ na to mamy ale nie tak duzy jak sie niektorym wydaje- prowadzac zycie miejskie zauwazyłem ze ludzie sa aktywni tak do 30paru lat potem to juz sporadycznie

no i jeszcze o tłustych facetach ktorych spotykam pod prysznicami na basenie- fakt dziwie sie kobieta jak moga z nimi wspołzyc chyba ze poprostu na nich nie patrza kiedy sa nadzy w ubraniach faceci otłuszczeni prezentuja sie lepiej tzn facet z krzepa
      • pmk_pmk Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 10:27
        Ha, ha, ha! Minasz, ty chyba jeszcze jestes dzieciakiem. Taki masz sposob widzienia swiata i innych ;)

Ilu widziales nagich ludzi? Nie w magazynach dla panow, nie na plakatach, bilbordach, itp., tylko normalnych kompletnie nagich ludzi?
        • minasz Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 16:01
          duzo podejrzewam ze duzo wiecej niz ty

na basenie pod prysznicami tam gdziue chodze duzo facetów w roznym wieku kapie sie nago
          na siłowni -wracamy spod pryszniców i ubieramy sie przy sobie
          poza tym chodze na sauny koedukacyjne gdzie obowiazuje strefa nagosci
          etc.
          • pmk_pmk Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 18:43
            Duzo czyli ile (szacunkowo) i w jakich grupach wiekowych?
    • grassant Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 10:47
      Jakieś 70% facetów nie jest dla mnie atrakcyjna fizycznie

Dla ilu % facetów Ty jesteś atrakcyjna fizycznie? Ilu poszłoby z Tobą do łóżka raz, a ilu 5 razy? :)
      • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:04
        grassant napisał:

> Dla ilu % facetów Ty jesteś atrakcyjna fizycznie? Ilu poszłoby z Tobą do łóżka
        > raz, a ilu 5 razy? :)

a ilu poszłoby do łóżka, ale za Chiny Ludowe by się z nią nie ochajtało :)

• grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:12
          To było o atrakcyjności fizycznej, nie o małżeństwie, Janie. Przecież to dwa różne dyskursy;)
          • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:15
            Dla mnie te 2 dyskursy w jakimś tam stopniu się zazębiają, bo co mi z idealnych fizycznie kobiet, ale za to niemądrych, leniwych czy wrednych? Nic :)

• rekreativa Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:33
              Janie, ale tak z czysto estetycznego punktu widzenia?
              Idziesz ulicą, przyglądasz się mijanym kobietom, czasem pomyślisz: "o, ale ładna", czy coś w ten deseń.
              Jak wiele mijasz kobiet, które uznałbyś za atrakcyjne fizycznie (pomijając całą resztę)? Ile procentowo?
              • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:36
                rekreativa napisała:

> Jak wiele mijasz kobiet, które uznałbyś za atrakcyjne fizycznie (pomijając całą
                > resztę)? Ile procentowo?

tak w moim wieku to jakieś 40-50% :)

• grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 12:44
              No ale tu jest mowa o "podobaniu" nie o tworzeniu związku.
              Cóż za mentalność kolonizatora - coś mu się podoba i musi to mieć. Nie można się po prostu nacieszyć widokiem, tak jak się patrzy na piękny krajobraz? Bo o coś takiego tu chodzi;>
      • rekreativa Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:05
        Ale co to ma do rzeczy?
        • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:08
          to ma do rzeczy, że jej dyskomfort wizualny na widok 70% polskich mężczyzn i tak nie ma znaczenia skoro te 70% mężczyzn może nie być nią zainteresowanych :)

• grzeczna_dziewczynka15 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:17
            No i to jest właśnie sedno problemu;> Polski statystyczny (zresztą Polska statystyczna również), uważa, że po to się dba o wygląd, żeby się innym podobać. A że Polacy nie są jakimiś "zwisiorami", że zacytuję Bieńkowskiego "Biało-czerwony", to się nie będą dla Lalek specjalnie starać.

A można przecież dbać o wygląd/zdrowie tak dla siebie, dla higieny.

(eh, moja hipokryzja, nie biegałam od tygodnia...)
            • mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:22
              eh..... grzeszę podobnie .....zarzuciłam rower 3 dni temu ......tłumaczę sobie, że mam wakacje :)
          • rekreativa Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:29
            Nie ma znaczenia dla kogo, lub czego? I jakie to ma znaczenie, że nie ma znaczenia?

Podejrzewam, że Twoja osobiste opinie o kobietach również nie mają wielkiego znaczenia choćby dla reszty forumowiczów, a jednak je wygłaszasz od czasu do czasu.
            Podobnie jak inni forumowicze i forumowiczki: wszyscy co dzień o czymś tutaj rozmawiamy i dzielimy się swoim zdaniem, choć dla jakichś istotnych spraw tego świata znaczenia to nie ma najmniejszego.
            • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:34
              a ja podejrzewam, że ten wątek nadaje się na wyżalnie bo frustracja autorce wylewa się uszami :)

• mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:38
                cicho być.....nie narzekać .....fajny temat :P
                ona nie spotkała jeszcze księcia na białym kucyku .....ma prawo być rozżalona
              • rekreativa Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:42
                No jest sfrustrowana, bo by chciała z jakimś panem ten tego, a tu się 70% prezentuje w jej oczach jak nieświeża rybka. I z kim swoje potrzeby zaspokoić, hę?
                • mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:45
                  jak to powiadają .....szukajcie a znajdzecie
                • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:47
                  jeśli sama jest taka zajebista, wysportowana i piękna jak opisuje to bez problemu powinna coś wyhaczyć dla siebie wśród tych pozostałych 30% :)

• mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:51
                    hm hm widać to pic na wodę ......
                    • jan_hus_na_stosie2 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 12:02
                      a może ma paskudny charakter, brak poczucia humoru, wobec czego mężczyźni wybierają mniej urodziwe koleżanki, ale sympatyczniejsze zamiast niej :)

• mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 12:09
                        byc może tak jest
                        w końcu nie tylko wygląd się liczy ( w jakimś % na pewno ale nie to jest w życiu najważniejsze)
                        • margot_may Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 13:06
                          fakt, jestem wybredna jak mało kto. :)) Wątek powstał, przez mojego kolegę. Zna moją opinię i wziął się za siebie. Nie dla mnie broń boże, dla siebie. Dwa razy w tygodniu po dwie godziny na silowni i wygląda świetnie. Bardzo smakowicie.
                          Zawsze myślałam, że taka sylwetka to efekt nie wiadomo jakiej pracy, a tu proszę. Myślę, że wielu facetów byłoby bardziej zadowolonych ze swojego związku, gdyby zadbało o swoją atrakcyjność.
                          • mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 17:50
                            być może tak ....ale naważniejsze to dbać o siebie dla własnego dobrego samopoczucia.....
                            • gree.nka Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 19:54
                              Miluś
                              to Twój mąż czy nie mąż
                              :)
                              • mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 20:06
                                nie to nie mój mąż ......
                                mój jest wysokim brunetem z zarostem
                                • gree.nka Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 20:19
                                  hm, ten też jest fajny :)
                                  • mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 20:23
                                    Mila fajny ?
                                    no nie za bardzo :)
                          • ruda_owca Re: facet atrakcyjny fizycznie... 29.08.13, 12:50
                            > Dwa razy w tygodniu po dwie godziny na silowni i wygląda świetnie.

Haha, jasne.
                            Taki trening to u wiekszosci ludzi spowoduje duza zmiane co najwyzej jak ktos jest otyly.

> Zawsze myślałam, że taka sylwetka to efekt nie wiadomo jakiej pracy, a tu prosz
                            > ę.

Twoj kolega to przypadek jednostkowy, poczytaj fora kulturystyczne i porozmawiaj z ludzmi majacymi wysportowana sylwetke, to naprawde jest masa wysilku, nie tylko fizycznego.
      • minasz Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 16:03
        doibre pytanie raz to m,ozna isc i z kaszalotem hehe
        • grassant Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 16:51
          dokładnie ;))
    • mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 11:18
      dziwne ja widzę wśród 30 - 40 latków wielu zadbanych facetów.....masz jakąś manię .....
      • simply_z Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 17:15
        > dziwne ja widzę wśród 30 - 40 latków wielu zadbanych facetów.....masz jakąś man
        > ię ..
        o tak ,szczególnie na wsiach jest ich sporo i w malych miasteczkach.Po 40-te to w ogóle zatrzęsienie.
        <LOL>
        • mila2712 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 17:52
          dlaczego....nie ma znaczenia czy ktoś mieszka w małym mieście czy na wsi....
          tak powtarzam jest w moim otoczeniu wielu zadbanych 40 facetów ( i nie ustępują oni w niczym facetom z większego miasta )
          • simply_z Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 17:55
            podoba mi się twoja alternatywna rzeczywistość:)
    • altz Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 12:19
      margot_may napisała:
      > Czy jestem zbyt wymagająca? Jakieś 70% facetów nie jest dla mnie atrakcyjna fiz
      > ycznie. Jest lato (jeszcze) i płeć męska pokazuje flakowate klaty i nóżki.

Flakowatych jest niewielu, raczej są otyli, ale pod tłuszczem są mięśnie.
      Flakowate to raczej są kobiety, co się wielu panom podoba, ale to nie jest zdrowe.
      Większość znanych mi pań ma kłopoty z kręgosłupem, a jest to związane z flakowatą budową ciała. Żeby nie było przesunięć i zwyrodnień, te mięśnie trzeba mieć. Mięśni nie mają, jedna ciąża i już po zdrowiu na całe życie. Ostatnio oglądałem z przestrachem flakowate małolaty w towarzystwie matek, dziwne że te panie nie widzą choroby u swoich córek, to aż bije po oczach.
      Widoczne mięśnie bez odrobiny tkanki tłuszczowej to objaw chorobowy, jest to wynik totalnej i niezdrowej diety, tacy ludzie w tym momencie są bardzo rozdrażnieni i nie da się z nimi wytrzymać, więc nie polecam kulturystów przed pokazem. :-)

Co do otyłości, ktoś ostatnio przytaczał badania. Panowie mniej dbają o zgrabną sylwetkę, niż panie, więc w tej pierwszej grupie otłuszczenia, panie wypadają lepiej. Potem panie biją panów na głowę i jeśli tyją, to tyją na potęgę, czyli dużo więcej jest grubych pań, niż grubych panów, a w sumie uśredniając, panowie lepiej wypadają, niż panie.
      • pomidorkoktajlowy Re: facet atrakcyjny fizycznie... 26.08.13, 10:40
        > Większość znanych mi pań ma kłopoty z kręgosłupem, a jest to związane z flakowa
        > tą budową ciała. Żeby nie było przesunięć i zwyrodnień, te mięśnie trzeba mieć.
        > Mięśni nie mają, jedna ciąża i już po zdrowiu na całe życie

Niestety nie jest to takie proste, a ja jestem tego doskonałym przykładem. Aktywna fizycznie od zawsze, włączając wysiłek wzmacniający, a dwa miesiące temu udało mi się nadwyrężyć i uszkodzić kręgosłup co skutkuje właśnie przesunięciami i zwyrodnieniem. Pozostało mi leżeć i się oszczędzać aż mój osteopata/rehabilitant mi wszystko nastawi. A jedyne co zrobiłam to przeniosłam samodzielnie cały swój dobytek z jednego mieszkania do drugiego.

Teraz z zazdrością patrzę na leniwe koleżanki, które nic nie robią, ale podniesienie zgrzewki wody nie skutkuje u nich trzydniowym bólem...
    • raohszana Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 12:29
      Dawaj fotkię lala, to ocenim, czy jest na co popatrzeć czy nie. Bo ja na słowo to nie wierzę. Nawet harcerzom.
      • margot_may Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 13:13
        Kolejny sflaczały facet. I uwaga, baczność kobiety, jego wysokość będzie oceniał.
        • loginoftheyear Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 13:23
          jak juz sie wzielas za trollowanie, to ciekawiej pisz ;P
          • margot_may Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 13:36
            Wywierasz na mnie presję. Jeszcze się zatnę. Musze mieć spokój i ciszę, żeby trolować. :)
            • znana.jako.ggigus najpierw wklej fotke 25.08.13, 13:45
              sama jestem ciekawa
            • loginoftheyear Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 14:35
              nie no ja tylko motywuje :p
              (muzyki nie wylacze, bo to z kolei warunek, zebym ja mogla pracowac)
    • exwir Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 13:14
      Najwięcej jest ludzi przeciętnej urody. To wynika z krzywej Gaussa. Brzydkich i pięknych jest po 10%. Pozostałe 80% to przeciętniacy, jak ci z ilustracji.
      Taki sam będzie rozkład mięśniaków i flakowatych, otyłych i wychudzonych itd.
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/98/Anatomia_czlowieka_-_nowy.png
      • grassant Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 16:56
        uważasz, że piersi z ilustracji sa przeciętne?
      • pmk_pmk Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 18:53
        Niestety, nie. Epidemia otylosci robi swoje. Ok. 50% populacji ma nadwage lub otylosc.
        W Polsce juz jedno dziecko na troje ma nadwage, to dramatyczna sytuacja, bo czlowiek tyje z wiekiem, czyli mozna przypuszczac, ze gdy te dzieci osiagna 45 lat, to 80% bedzie wazyla znacznie wiecej niz norma (a przypominam, ze norma obejmuje osoby, ktore juz sa troche okragle).
    • zamysleniee Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 14:17
      Twarz, włosy, skóra - dbanie ok. Ale co z tuszą? Czasem takie mega tłuste albo wychudzone też wklepują kremiki. Może faceci myślą to samo o tobie?
    • corgan1 syndrom niedopchniętej księżniczki 25.08.13, 14:32
      margot_may napisała:
      > Jakieś 70% facetów nie jest dla mnie atrakcyjna fizycznie.

Czyli 30% jednak jest atrakcyjna? I pewnie skoro te 30% Cię olewa to oczekujesz poszerzenia targetu do 100% żebyś to ty łaskawie mogła wybrać przed kim otworzysz swoje serce a resztę łaskawie odrzucić? A nie żeby Ciebie ktoś zlewał skoro chodzi o to, abyś ty kogoś zlewała! :)

• bakejfii Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 15:06
      E tam,najprzystojniejszy i najmadrzejszy jest niejaki Zet Bruno.No ten,,boje sie,,
    • mm969696 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 17:04
      mnie tacy jak opisałaś w ogóle nie obrzydzają.
    • krytyk-systemu-edukacji Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 18:42
      > Jakieś 70% facetów nie jest dla mnie atrakcyjna fizycznie

Dla mnie jakieś 99,997405158% kobiet w Polsce jest nieatrakcyjna. :)
      • ursyda Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 20:37
        https://c.wrzuta.pl/wi5033/4b4908ef00027bbb4fbe4afb/rzygam_tecza
        • kino.mockba Re: facet atrakcyjny fizycznie... 25.08.13, 22:02
          I sram serduszkami.
    • samuela_vimes Re: facet atrakcyjny fizycznie... 26.08.13, 09:07
      doskonale cie rozumiem i przyznam ci rację, dodam tylko że to samo tyczy się kobiet, a już zwłaszcza matek. Po osiągnięciu pewnego statusu oraz tzw stabilizacji w postaci rodziny i dzieci ludzie przestają o siebie dbać i to jest przerażające.
    • blond_suflerka Re: facet atrakcyjny fizycznie... 27.08.13, 12:40
      Nie wiem jak to jest bo nigdy takiego faceta nie miałam. No ale Ty też nie musisz mieć. Nie koncentruj się na tych 70% tylko na tych 30% i będzie git.
    • sl13 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 27.08.13, 19:44
      Nie wiem, czy jesteś wymagająca, czy nie, u mnie to zależy od przedziału wiekowego, bo może być 100%, a może być 50%.
    • po-trafie Re: facet atrakcyjny fizycznie... 29.08.13, 13:10
      To moze kontrowersyjnie odpowiem:
      wiekszosc tych zgrabnych kobiet planuje kiedys byc w ciazy, moze nawet wiecej niz jednej. I wiedza, ze moga pozniej nie wrocic do poprzedniej figury, ze czasu na dbanie o siebie kolejne pare lat nie bedzie, ze ich cialo nie bedzie ich. Prawdopodobnie wiekszosc nigdy nie wroci do figury, zadbania i jedrnosci sprzed ciazy.
      Majac nieco otluszczonego lub skrzywionego misia, maja tez nadzieje, ze jak im wyglad podupadnie, to mis dalej bedzie je kochal i akceptowal.

Osobiscie bedac nieplanujaca dzieci, mam faceta poswiecajacego mniej czasu na swoj wyglad niz ja. Poswieca on za to czas na zajecia, ktore niezwykle mi imponuja i powoduja, ze zdejmuje majtki przez glowe :-)
      • rekreativa Re: facet atrakcyjny fizycznie... 29.08.13, 14:55
        " Majac nieco otluszczonego lub skrzywionego misia, maja tez nadzieje, ze jak im
        > wyglad podupadnie, to mis dalej bedzie je kochal i akceptowal."

Można też wtedy jakiekolwiek sugestie misia, by zrzucić pociążowe sadło, usadzić tekstem: Spójrz na siebie!
    • tymon99 Re: facet atrakcyjny fizycznie... 30.08.13, 01:40
      margot_may napisała:

> gdybym sumiennie policzyła czas, który poświęcam tygodniowo na bycie atrakcyjną
      > , na twarz, włosy, nogi, skórę - to wyszłoby kilka godzin tygodniowo. Facet ma
      > poświęcać podobna ilość czasu na ćwiczenia na siłowni.

facet ma własne życie i szkoda mu czasu na siłownię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka