Dodaj do ulubionych

Jestescie za kastracja gwalcicieli?

25.09.13, 16:16
Bo ja tak. Gwalt to przemoc i fizyczna i psychuczna.
Bez tego sprzetu delikwent dalej moze zyc.
Bez tych "instrumentow" libido spada, wiec moze taki zaczac normalne zycie, ktore mu nie wychodzilo wlasnie przez nadmiar "seksualnych hormonow".
Jak kogos nie przekonalam, niech sobie pooglada zdjecia ofiar i poczyta co uslyszaly od gwalcicieli i od przzesluchujacych.
Morze niegodziwosci, niezagojonych ran.
Ciekawa jestem zdania panow.
Obserwuj wątek
    • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 16:17
      Zapomnialam linka do zdjec: tutaj.
    • truskawka2013 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 16:48
      tak oraz za amputacją nóg, rąk oraz języka. Tak by nie miał ,,narzędzi" do popełnienia kolejnego przestępstwa.
    • gocha033 Tak dalece to nie... 25.09.13, 16:52
      ale zgadzam sie na publiczna chloste na gola pupe :)
      • kruche_ciacho Re: Tak dalece to nie... 25.09.13, 17:01
        zart troche nie tego kalibru
        • gocha033 Re: Tak dalece to nie... 25.09.13, 19:03
          kruche_ciacho napisała:
          > zart troche nie tego kalibru

absolutnie (JEST) tego kalibru.
          ponizali kobiety, ktore gwalcili.
          publiczne ponizenie (oprocz zwyklej kary) - to dobra zemsta.
          • kruche_ciacho Re: Tak dalece to nie... 26.09.13, 08:50
            publiczne ponizenie chlosta w pupe? za gwalt?
            albo jestes glupia albo Ci wypowiedz nie wyszla
    • magnusg No mnie nie przekonalas,bo 25.09.13, 17:51
      niedalej jak tydzien temu bylo glosno o Niemce,ktora pomowila niewinnego faceta o gwalt, a on za to poszedl 5 lat siedziec i rok pozniej wykonczony psychicznie,fizycznie i finansowo zmarl.
      A takich pomowien jest napewno duzo, bo tylko dwie osoby wiedza czy sex byl dobrowolny czy byl gwaltem.
      • rekreativa Re: No mnie nie przekonalas,bo 25.09.13, 18:22
        "bo tylko dwie osoby wiedza czy sex byl dob
        > rowolny czy byl gwaltem."

Uważasz, że nie ma czegoś takiego jak dowody zgwałcenia?
        (pomijam już, że osób może być znacznie więcej niż dwie...)
        • magnusg Re: No mnie nie przekonalas,bo 25.09.13, 18:39
          Bardzo trudno o takie dowody,bo bardzo latwo mozna je z reguly zmanipulowac.
          • rekreativa Re: No mnie nie przekonalas,bo 25.09.13, 20:07
            Że trudno nieraz o dowody, to się zgodzę.
            Ale trudno jest dlatego, że czasem ich po prostu nie ma. (Bo sprawca podał coś do drinka, więc ofiara nie nosi śladów walki. Bo sprawca użył kondoma, więc nie ma śladów nasienia. Bo działał w prywatnym mieszkaniu, więc nie uchwyciła go żadna kamera przemysłowa. Itd.), a nie dlatego, że zostały zmanipulowane.
    • light_in_august Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 17:54
      Nie. Prawo w cywilizowanym świecie nie może posługiwać się tak drastycznymi środkami. Owszem, serce się kraje i różne rzeczy przychodzą człowiekowi do głowy, kiedy widzi się albo słyszy o ofiarach ciężkich przestępstw. Ale trzeba wyłączyć emocje, a włączyć rozsądek w takich przypadkach, czasy Kodeksu Hammurabiego mamy już za sobą...
      • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:48
        A dlaczego rozsadek? A emocje to pies?
        Ja tam bym zabila za takie cos, na zimno i z premedytacja.
    • jan_hus_na_stosie2 tak, pod warunkiem 25.09.13, 17:59
      że w przypadku gdy np. po kilku latach wyjdzie na jaw, że jednak gwałtu nie było a mężczyzna został skazany na podstawie fałszywych zeznań to oskarżycielka dostaje dożywocie

• kochanic.a.francuza Re: tak, pod warunkiem 25.09.13, 20:49
        Oskarzycielke tez mozna by pozbawic jezyka za rujnowanie nim czyjegos zycia.
        Ja tam sie nie patyczkuje z dewiantami bez wzgledu na plec.
        • corgan1 kobieta zawsze się wywinie 27.09.13, 19:08
          Wystarczy że się rozpłacze przed sądem, powie że ma dzieci, kocha je i musi dla nich żyć.
          • kochanic.a.francuza Re: kobieta zawsze się wywinie 28.09.13, 02:31
            No nie wiem, w wiezieniach pelno kobiet, ktore maja dzieci. Prawo sie nie litowalo, wiec nie pitol.
    • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 18:24
      A ja nie.
      Wolę, żeby szli do więzienia. Tam zakosztują tego, co sami serwowali. To sprawiedliwa kara.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 18:59

rekreativa napisała:

> A ja nie.
        > Wolę, żeby szli do więzienia. Tam zakosztują tego, co sami serwowali. To sprawi
        > edliwa kara.

Hehe. Ach ta wiara w więzienną sprawiedliwość...
        Może pedofili współwięziniowie też na tygrysie wychuśtają?
        • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:00
          Kieruję się tym, co znalazłam w książkach fachowców, nie wieścią gminną.
          A Ty czym sie kierujesz w swojej ironii?
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:29

rekreativa napisała:

> Kieruję się tym, co znalazłam w książkach fachowców, nie wieścią gminną.
            > A Ty czym sie kierujesz w swojej ironii?
            Sprzeciwem wobec tratowania przemocy między więźniami jako narzędzia sprawiedliwości.
            • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:42
              Ech, ja tez troszkę ironizowałam, bo przecież to jest taka "sprawiedliwość" w cudzysłowie.
              Chodzi mi raczej o to, że nie czuję żalu, kiedy słyszę, że taka rzecz miała miejsce. Raczej bardzo niemiłosiernie myślę wtedy:" i dobrze mu tak".
              Nie wiem, może to wynika z moich własnych doświadczeń, ale gwałt i molestowanie dzieci to są jedyne zbrodnie, jakie budzą we mnie żądzę zemsty i ochotę linczu.
              Wolałabym nie mieć w sobie takich uczuć, ale mam. Nic na to nie poradzę. Jestem na tyle cywilizowana, żeby nie żądać obcinania członków jako oficjalnej kary w świetle prawa, ale jeśli pedofila albo gwałciciela poturbują współwięźniowie, to płakać nie będę.
              • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:52
                Jestem z Toba sercem, rekreativa.
                A jest jakas gwarancja, ze delikwent bedzie gwalcony, a nie gwalcacy?
                • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:53
                  No własnie nie ma żadnej, dlatego to taka "sprawiedliwość" w cudzysłowie.
              • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:52
                rekreativa napisała:

> Chodzi mi raczej o to, że nie czuję żalu, kiedy słyszę, że taka rzecz miała mie
                > jsce.

no jasne. to nic, że obrócony w zabawkę seksualną w areszcie śledczym umysłowo niepełnosprawny popełni samobójstwo, a po kilku miesiącach okaże się , że był niewinny.. gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą. tiurma - tiurmoj.
                • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:57
                  Tak, bo do więzienia sami niewinni idą.
                  • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:07
                    jasne. "niewinny nie ma się czego bać". już to gdzieś słyszałem.
                    • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:16
                      Sorry, tymon, ale idąc tym tropem to należałoby w ogóle przestać karać za gwałt.
                      Bo w końcu takie oczywiste, spektakularne zgwałcenia nie pozostawiające najmniejszych wątpliwości, jak to w Indiach, o którym media trąbiły, zdarzają się stosunkowo rzadko, przynajmniej u nas.
                      Gwałt ma to do siebie, podobnie jak wykorzystywanie seksualne dzieci, że odbywa się dyskretnie, sam na sam z ofiarą, w ustronnym miejscu i bez świadków.
                      Więc co, przepraszam, proponujesz, kiedy masz tylko słowo kobiety przeciw słowu gwałciciela? Nie zawracać sobie głowy?
                      • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:20
                        rekreativa napisała:

> Sorry, tymon, ale idąc tym tropem to należałoby w ogóle przestać karać za gwałt

możesz mi jakoś, w skrócie, przedstawić to brawurowe rozumowanie, które doprowadziło cię do takiego wniosku?
                        • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:23
                          Przecież przedstawiłam.
                          • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:27
                            może za duże skróty myślowe robisz, albo może ja mam jakąś wadę mózgu - ale nijak pomiędzy twoimi poszczególnymi wypowiedziami relacji logicznego wynikania znaleźć nie potrafię.
                • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:09
                  Ile znasz takich przypadków?
                  Podaj mi statystyki.
                  Bo ja zakładam jednak i sądzę, że mam do tego prawo, iż w więzieniach za gwałt siedzą gwałciciele.
                  • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:15
                    wystarczyłby mi nawet ten jeden. jedno jedyne życie stracone przez myślenie takie jak twoje. choć pewnie, w twoich kategoriach, to było życie niewarte życia.
                    • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:23
                      Trochę za daleko się posuwasz w tym ocenianiu mnie.
                      • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:28
                        nie oceniam ciebie, tylko myśl, którą przedstawiasz, a ta jest obrzydliwa.
                        • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:44
                          Nie rozumiesz chyba.
                          Przecież ja wiem, że odczucia, które mam: żądza zemsty, brak miłosierdzia, satysfakcja z krzywdy, jakiej doznał zbrodniarz już po oficjalnym ukaraniu to są uczucia obrzydliwe, bo przecież nie piękne.
                          Niemniej nie zamierzam zgrywać świętej i udawać, że takich uczuć gwałciciele we mnie nie budzą.
                          Z kolei, jak pisałam już niżej, uczucia uczuciami, a rozsądek i działanie to inna sprawa.
                          Ja to rozdzielam i nie rzutuję moich prywatnych uczuć na kodeks karny.
                          • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:50
                            i oprzesz się pokusie, gdy ktoś obieca przekucie twoich uczuć w kodeks karny, jeśli tylko na niego zagłosujesz?
                            • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:08
                              Opieram się cały czas, bo głosuję na opcje polityczne, które nie propagują kary śmierci, a w programach stawiają na resocjalizację.
                              Natomiast nie jestem w stanie zagwarantować, że ja sama w pewnych okolicznościach poczekałabym na policję i sąd (tak, wyobrażam sobie takie okoliczności, w których po prostu mogłabym się posunąć do próby morderstwa) Ale wtedy liczyłabym się z konsekwencjami, czyli z własnym procesem. Nigdy, ani przez moment, nie miałam takiego pomysłu, żeby to państwo mi gwarantowało możliwość zemsty.
                              • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 28.09.13, 23:10
                                o, a która to z opcji rzeczywiście zrobiła coś na rzecz poprawy haniebnego stanu polskiego więziennictwa? bo słowa, to tanie są.
                          • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:55
                            "Ja to rozdzielam i nie rzutuję moich prywatnych uczuć na kodeks karny. "

...dopoki wlasne dziecko nie zostanie zgwalcone.

Tak sie zastanawiam, czy mozliwa jest sticka, humanitarna postawa wobec najgorszych przestepstw, kiedy samemu jest sie ofiara tego przestepstwa.
                            • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:59
                              Podejrzewam, że w takim przypadku, o jakim mówisz, byłabym w stanie po prostu sama zamordować sprawcę.
                              Ale wtedy liczyłabym się z tym, że ja z kolei prawomocnie pójdę siedzieć i nie uważam, że należałoby mi się darowanie kary.
      • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:11
        kara pozbawienia wolności - to kara pozbawienia wolności, nie poniżania, gwałtu, smrodu, ciasnoty, robactwa, podłego żarcia i braku higieny. niestety, w polsce taki mental jak twój, na poziomie stalinowskiej rosji, nadal dominuje.
        • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:23
          Trudno, mój panie.
          Jakos za cholerę nie potrafie wzbudzić w sobie litości dla przestępców seksualnych. I tak, przyznaję: nie jest mi wcale żal, kiedy czytam, że jakiegoś gwałciciela albo pedofila koledzy z celi potraktowali niezbyt gościnnie. No taką już mam stalinowską duszę.
          • ipsetta Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:40
            >Jakos za cholerę nie potrafie wzbudzić w sobie litości dla przestępców seksualnych
            >No taką już mam stalinowską duszę.

ja też! i, w takim razie, też mam stalinowską duszę!
            • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:54
              i ja tez! Hurra! Na pohybel gwalcicielom;)
            • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:57
              a kto coś mówił o litości? istnieje pewne minimum traktowania, które się należy każdemu człowiekowi, nie dlatego, że jest fajny i miły, tylko dlatego, że jest człowiekiem. jeśli komuś go odmówimy, czym się wówczas będziemy różnić od niego?
              • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:35
                W takim razie nie rozumiem, dlaczego tak na mnie napadłeś, bo ja nigdzie nie nawołuję, żeby programowo maltretować więźniów, albo im cokolwiek obcinać.
                Ja mówię wyłącznie o własnych odczuciach, a te są takie, że mi nie żal, kiedy gwałcicielowi ktoś w więzieniu zrobi krzywdę. Jest różnica jednak między moim "nie żal mi", a jakimś celowym działaniem na rzecz tego, by kumple spod celi mogli się dobrać do innego współwięźnia.
                Podejrzewam, że byłabym w stanie w wyjątkowych okolicznościach sama się wziąć do ukarania sprawcy, ale bynajmniej nie sądzę, że powinnam mieć takie ustawowe prawo.
                Więc, z łaski swojej, odróżniaj między uczuciami, które się po prostu pojawiają, a czynami czy nakłanianiem do nich.
                • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:46
                  rekreativa napisała:

> jest różnica jednak między moim "nie żal mi", a jakimś celowym działaniem na rzecz tego,
                  > by kumple spod celi mogli się dobrać do innego współwięźnia.

niestety, jest to różnica zbyt subtelna, jak na warunki świata realnego.
                  • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:14
                    "niestety, jest to różnica zbyt subtelna, jak na warunki świata realnego."

A ja sądzę, że większość w miarę zrównoważonych ludzi tę różnicę widzi i jest ona dla nich całkiem wyraźna. W przeciwnym razie mielibyśmy zatrzęsienie samosądów, a jednak nie mamy i ludzie, choć nieraz tragicznie skrzywdzeni czekają na oficjalną państwową sprawiedliwość.
              • ipsetta Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:46
                > istnieje pewne minimum traktowania, które się należy
                > każdemu człowiekowi, nie dlatego, że jest fajny i miły, tylko dlatego, że jest
                > człowiekiem.

tak. co więcej - wg mnie jest to prawda jedna z najpiękniejszych.
    • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 18:58
      Nie.
      Jestem za długoletnim więzieniem.
    • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 19:48
      nie. prawo, przynajmniej w republice, nie powinno odbierać tego, czego nie potrafi dać.
      naprawdę myślisz, że należy przywrócić kary polegające na okaleczaniu i oszpecaniu? tak naprawdę, naprawdę?
      • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:56
        Jakie tam zaraz oszpecenie? Uwolnienie delikwenta od choroby jaka w sobie nosi, a jaka nam zagraza. W koncu grozne wirusy i mikroby tez nizczymy.
        Nie musi byc bolesnie, pozwole kastrowac przy znieczueniu. potem morde obic moze rodzina, ewentualnie naslana mafia rosyjska.
        • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:10
          strasznie to smutne, czytać coś takiego.
          • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:35
            Smutne to jest grzebac zgwalcona, zmasakrowana i zamordowana ofiare gwaltu, nie przesadzaj.
            • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:40
              nie przesadzam. smutne jest też widzieć, jak skądinąd niegłupi człowiek pod wpływem medialnej histerii własny rozum odwiesza na kołek, a to właśnie robisz.
              • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 17:04
                Taaak? To co tam mozna poczytac to medialna histeria? Pewnie wolalbys jakies traumatyzujace zdjecia, zeby mozna bylo mowic serio o gwaltach. Jesli brak ci wyobrazni, by sobie wyobrazic jak takie cos wyglada i co sie czuje to se poszukaj, w necie sa. Dobry film tez mozna obejrzec.
                I nie badz taki Jezus co to policzek nadstwia, nie wlasny zreszta.
                • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 19:27
                  prawo to dziedzina rozumu, nie rezonansów trzewnych.
                  • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 28.09.13, 02:30
                    > prawo to dziedzina rozumu, nie rezonansów trzewnych.

Dopoki sam ofiara nie padniesz, lub Twoi bliscy.
              • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 17:53
                A jak chcesz medialnie to ci pare zdjec wyszukalam: tutaj.
                Teraz wystarczy sobie w roli ofiary wyobrazic siebie, matke, siostre lub corke. Jesli dalej jestes wielkoduszny, znaczy, ze nie jestes czlowiekiem a cyborgiem.
                • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 28.09.13, 23:13
                  usiłujesz rozbujać we mnie rezonans trzewny i rozum mi zamącić, ale po co?
                  do histerii "kastrować!" się nie przyłączę, tak samo, jak nie przyłączyłem się do poprzedniej. mam na myśli tę "żydy nam źwirzenta menczo!".
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:26
          Dlaczego uważasz że to choroba?

Serio pytam. Ja nie uważam aby przestępstwo zgwałcenia było powodowane chorobą natury psychicznej. Ale chętnie wysłucham zdanie przeciwnego.

A co do tego zagrażania - stopień recydywy przy gwałtach wbrew pozorom nie jest wysoki.
          Bo pamiętajmy że seryjni gwałciciele, czy inni atakujący ofiarę przypadkową to niewielki odsetek.
          • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:40
            "A co do tego zagrażania - stopień recydywy przy gwałtach wbrew pozorom nie jest wysoki.
            Bo pamiętajmy że seryjni gwałciciele, czy inni atakujący ofiarę przypadkową to niewielki odsetek."

A co dla kolejnej ofiary znacza statystyki? Satysfakcjonowaloby Cie, ze Twoja zmasakrowana i zgwalcona matka badz siostra, corka jest jedynie wyjatkiem od reguly? Jedna na jedyne 10 czy tysiac przypadkow?

Co do medycznych detali, nie znam sie, ale logika podpowiada, ze dewianci maja albo cos z mozgiem, albo z jajami i okolicami. Niech sie mydycy decyduja, co nalezaloby kroic.

• rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:50
            "A co do tego zagrażania - stopień recydywy przy gwałtach wbrew pozorom nie jest
            > wysoki.
            > Bo pamiętajmy że seryjni gwałciciele, czy inni atakujący ofiarę przypadkową to
            > niewielki odsetek. "

Pozwól, że sprecyzuję, bo jeszcze ktoś opacznie zrozumie.
            Faktem jest, że większość zgwałceń to zgwałcenia jednostkowe, do tego popełnione przez osobę znaną ofierze.
            Natomiast jeśli już zdarzy się gwałciciel psychopata, obcy ofierze, to recydywa w przypadku takich przestępców jest bardzo wysoka i wynosi od 40 kilku do bodajże 80 %. To znaczy, taki przestępca nie poprzestaje na jednej ofierze.
            Aczkolwiek oczywiście ryzyko trafienia własnie na seryjnego psychopatycznego gwałciciela jest bardzo znikome.
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:51
              Danke schoon. Ja swoją myśl za bardzo skompresowałem. Powstała wieloznaczność.
            • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 17:09
              Nie wiem co na to statystyki, ale o gwaltach zwyklych wyrostow, ktorzy chceieli sie "zabawic" po dyskotece slysze w mediach czesto. I znowu: co dla ofiary ma aza znaczenie, kto ja zgwalci: ojciec, obcy psychopata, czy wyrostek z dyskoteki? No tak, ale penetracja kobiecej dziury to jest czynnosc "naturalna" niemal, za to nie mozna zbytnio karac. Przeciez nie wymydli sie...:/
              • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 18:41
                kochanic.a.francuza napisała:

> Nie wiem co na to statystyki, ale o gwaltach zwyklych wyrostow, ktorzy chceieli
                > sie "zabawic" po dyskotece slysze w mediach czesto. I znowu: co dla ofiary ma
                > aza znaczenie, kto ja zgwalci: ojciec, obcy psychopata, czy wyrostek z dyskotek
                > i?

Ciężko powiedzieć jakie ma to znaczenie dla ofiary. Natomiast chodzi o to że ryzyko zostania ofiarą "przypadkowego" gwałciciela jest niewielkie. A więc usuwanie ich ze społeczeństwa NIE ZWIĘKSZA bezpieczeństwa w żaden istotny sposób.
                • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 18:54
                  "A więc usuwanie ich ze społeczeństwa NIE ZWIĘKSZA bezpieczeństwa w żaden istotny sposób. "

Ja mowie o usuwaniu im tego i owego, a nie o suwaniu ich ze spolecznestwa.
                  A pozatym drazni mnie, prawde mowiac, ten lekcewazocy ton w stosunku do kazdej jednostkowej tragedii ofiary:

co dla ofiar
                  > y ma
                  > > za znaczenie, kto ja zgwalci: ojciec, obcy psychopata, czy wyrostek z dy
                  > skotek
                  > > i?
                  >
                  > Ciężko powiedzieć jakie ma to znaczenie dla ofiary.

albo:" NIE ZWIĘKSZA bezpieczeństwa w żaden istotny sposób. "

No pewnie, jak wykastrujemy jednego zboczenca i dzieki temu uratujemy jedno dzieck, to to nie ma "zadnego istotnego" znaczenia...?
                  No tak, wszak to tylko kobieca dziura, do ru..nia zawsze byla i nie ma zadnego znaczenia co jej tak kto wkladal.
                  Rownouprawnienie konczy sie wraz z pierwsza ciaza.
                  Prawdziwe rownouprawnienie bedzie, kiedy ciaze bedzie mogl sobie zaaplikowac mezczyzna.
                  • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 19:11

> "A więc usuwanie ich ze społeczeństwa NIE ZWIĘKSZA bezpieczeństwa w żaden istot
                    > ny sposób. "
                    >
                    > Ja mowie o usuwaniu im tego i owego, a nie o suwaniu ich ze spolecznestwa.
                    > A pozatym drazni mnie, prawde mowiac, ten lekcewazocy ton w stosunku do kazdej
                    > jednostkowej tragedii ofiary:

To wszystko zależy od sposobu spojrzenia na sprawę. Idea wykastrujmy gwałcicieli mi może wydawać się zbyt emocjonalna, tobie podejście statystyczne - lekceważące. Zapewne oboje mamy rację.

> No pewnie, jak wykastrujemy jednego zboczenca i dzieki temu uratujemy jedno dzi
                    > eck, to to nie ma "zadnego istotnego" znaczenia...?
                    Oczywiście że nie ma, bo jednocześnie istnieje 10000000000 innych problemów i tragedii jednostkowych nad którymi się nie pochyliliśmy i w sprawie których nic nie zrobiliśmy. Dlatego to jedno dziecko nie ma "żadnego istotnego" znaczenia.
                    Modyfikacja pszenicy tak aby dawała większe plony, co pozwoliło przeżyć setkom milionów dzieci w Indiach i Afryce. To jest coś co ma znaczenie.
                    • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 28.09.13, 02:46
                      "Oczywiście że nie ma, bo jednocześnie istnieje 10000000000 innych problemów i tragedii jednostkowych nad którymi się nie pochyliliśmy i w sprawie których nic nie zrobiliśmy. Dlatego to jedno dziecko nie ma "żadnego istotnego" znaczenia. "

Skoro jedno dziecko nie ma dla Ciebie zadnegi istotnego znaczenia, to ja sobie wypraszam znajomsc z Toba i wykreslam Cie z grona "przyjaciol na FK.

Uuuu..., jaka emocjonalna ta KOchanica.
                      Tak , ludzie maja emocje. Swiat idzie do przodu nie tylko dzieki rozumowi, ale takze dzieki emocjom, np empatii czy zlosci. Nalezy je wyrazac.
                      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 28.09.13, 08:42

> Uuuu..., jaka emocjonalna ta KOchanica.
                        > Tak , ludzie maja emocje. Swiat idzie do przodu nie tylko dzieki rozumowi, ale
                        > takze dzieki emocjom, np empatii czy zlosci. Nalezy je wyrazac.

Ależ oczywiście że tak.
                        Tylko że ja potrafię rozróżnić te zdarzenia które dotykają mnie i mojego otoczenia i na zaangażowanie emocjonalne zasługują i wydarzenia które medialne, które mają miejsca z dala ode mnie.

Na te drugie nie warto energii emocjonalnej marnowac.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:00
      Dużo lepsza byłaby publiczna lista przestępców seksualnych.
      Dostępna do wglądu dla każdego.
      Z aplikacją na smartphony z dopasoweniem twarzy...
      • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:02
        Czy to byłoby zgodne z ustawą o ochronie danych osobowych ?
        • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:08
          Za przeproszeniem, pierd... lić ustawę o ochronie danych w takim przypadku.
          • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:12
            Na publikację wizerunku powinna wyrazić zgodę prokuratura - o ile się ni mylę.

Ciekawe jakie orzeczenie wydałby Trybunał Konstytucyjny ?
          • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:30
            i pie...ć wszystkie ustawy, bo przypadek jest medialnie nośny?
            • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:55
              Jaki znów przypadek, bo nie wiem o czym mówisz.
              Ja jestem za tym, żeby robić listy przestępców seksualnych, jak to się robi w USA, do wglądu dla lokalnych służb i obywateli.
              • tymon99 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 26.09.13, 23:39
                sama nie wisz, o którym przypadku mówisz?
                napisałaś, że, cytuję, "pie...ć w takim przypadku". koniec cytatu.
            • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 17:27
              He, he, wydalo sie, ze dyskutujesz, a nie kiknales nawet na link, ktory podalam.
              Tam nie ma o zadnym przypadku (medialnym, jak mowisz) tylko o przypadkACH. W liczbie mnogiej. Taniej sensacji tez nie ma. Sa tylko slowa. poczytaj.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:22

mila2712 napisała:

> Czy to byłoby zgodne z ustawą o ochronie danych osobowych ?

To byłby element kary.
          Tak jak działa rejestr przestępców seksualnych w USA.
          Z rejestracją na 15 lat (drobne przestępstwa), 25, albo dożywotnio.
          Możesz się gość zrehabilitował, ale to nie znaczy że należy zapomnieć.
          • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:27
            Oczywiście zgadzam się, że taka osoba powinna być napietnowana.

Ale jakos sobie tego w naszym kraju nie wyobrażam.
            • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:59
              A ja sobie wyobrazam. Wystarczy tylko odwaznie mowic co sie mysli, a nie skromnie udawac "cywilizowanych". Co to za cywilizacja, ktora pozwala niebezbiecznej zarazie paletac sie w swoich szeregach?
              • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:04
                To może lepiej ich raz a dobrze wyeliminować ze społeczeństwa -wprowadzić karę śmierci
                Nie bedzie konieczności marnowania publicznych pieniedzy, ryzyka, że taki wyjdzie i ponownie zgwałci. Co Ty na to ?
                • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:29

mila2712 napisała:

> To może lepiej ich raz a dobrze wyeliminować ze społeczeństwa -wprowadzić karę
                  > śmierci
                  > Nie bedzie konieczności marnowania publicznych pieniedzy, ryzyka, że taki wyjdz
                  > ie i ponownie zgwałci. Co Ty na to ?

Ryzyko ponownego gwałtu nie jest jakieś przerażająco wysokie, koszty społeczne gwałtu - obawiam się że też nie są druzgoczące.
                  Sorry, kara śmierci jest droga, w tym przypadku się nie opłaca.
                  • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:43
                    A co ty z tymi ryzykami. Zadoscuczyni ci swiadomosc, ze corka zostala zgwalcona jako jedna na 100, na tysiac, czy na milion?
                    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:04

> A co ty z tymi ryzykami. Zadoscuczyni ci swiadomosc, ze corka zostala zgwalcona
                      > jako jedna na 100, na tysiac, czy na milion?

Teraz wprowadzasz zamęt pomiedzy rolami które ma osiągnąć kara w systemie karnym.
                      Co innego izolacja/reedukacja/zwiększenie bezpieczeństwa, a ZUPEŁNIE CO INNEGO zadośćuczynienie poczuciu sprawiedliwości ofiary czy społeczeństwa.

Czyli. Choć kara śmierci pierwszego efektu nie osiągnie - może pozwolić osiągnąć ten drugi.

Choć tak naprawdę w rzeczywistości tego też nie osiąga - polecam sprawdzić literaturę. Ofiary i rodziny ofiar przestępstw NIE CZUJĄ SIĘ LEPIEJ w przypadku gdy sprawca zostanie zabity w ramach kary śmierci.

No, ale ja jestem przeciwnikiem kary śmierci, więc może złe źródła czytam. Jestem zwolennikiem staromodnej krwawej zemsty, choć to melodramatycznie brzmi.
                      • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:22
                        No dobra zwolenniku staromodnej krwawej zemsty....co dokładnie masz na myśli ?
                        Nie wiem czy to takie opłacalne. Ten kto się mści wędruje do więzienia. Jaki to ma sens?

Oczywiście ofiara jest najważniejsza ale należy pomysleć także o reszcie społeczeństwa.
                        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:36
                          mila2712 napisała:

> No dobra zwolenniku staromodnej krwawej zemsty....co dokładnie masz na myśli ?
                          > Nie wiem czy to takie opłacalne. Ten kto się mści wędruje do więzienia. Jaki to
                          > ma sens?

Trafne spostrzeżenie - krwawa zemsta, wykonywana przez męskiego przedstawiciela rodziny ofiary (tu możemy pozwolić sobie na seksizm i staromodność) oczywiście jest dla niego kosztowna i często nieopłacalna, a w większości przypadków pewnie zwiększałaby tylko szkody. Ale mówimy o zadośćuczynieniu i poczuciu sprawiedliwości, nie o kosztach

>
                          > Oczywiście ofiara jest najważniejsza ale należy pomysleć także o reszcie społec
                          > zeństwa.

Czyli co, twoje oburzenie na wieść o "mamie madzi", czy jakiejkolwiek innej medialnej sprawie ma być kluczowym elementem prawodawstwa karnego?
                          • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:44
                            Nie wiem czy po dokonaniu zemsty ktoś ma poczucie, że oto jest sprawiedliwość i nastąpiło oczyszczenie. Byc może.

Miałam na myśli bezpieczeństwo innych.
                      • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 17:20
                        > No, ale ja jestem przeciwnikiem kary śmierci, więc może złe źródła czytam. Jest
                        > em zwolennikiem staromodnej krwawej zemsty, choć to melodramatycznie brzmi.
                        Znaczy, ze jestesmy w tym samym obozie: ucinac j..ja:)

> Choć tak naprawdę w rzeczywistości tego też nie osiąga - polecam sprawdzić lite
                        > raturę. Ofiary i rodziny ofiar przestępstw NIE CZUJĄ SIĘ LEPIEJ w przypadku gdy
                        > sprawca zostanie zabity w ramach kary śmierci.

No tak, ale na kare smierci skazuje sie w "cywilizownych" krajach tylko za mordestwo i to z premedytacja. Po takiej stracie, nic juz nie satysfakjonuje.
                        NAtomiast ja mowie o gwalcie i o kastracji. Nie jestem ofiara i nie znam ofiar, ale jak to kobieta czasami padam ofiara seksizmu, mizoginizmu, nierownego traktowania itp., i wtedy bylabym bardzo usatysfakcjonowana, jakby temu i drugiemu te ich dumne j..ja odpadly. 90% pewnosci, ze ofiary gwaltow poczulyby sie lepiej, wiedzac, ze o jednego zboczenca mniej chodzi po swiecie. Do tego statystyki publikowane na glownych stronach dziennikow: w tym miesiacu w Polsce obcieto j..ja XXXzbocznencow. Na swiecie obcieto XXXXpara zboczonych j...j;)
                        No powiedz, nie piekne?
                        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 18:38

> No tak, ale na kare smierci skazuje sie w "cywilizownych" krajach tylko za mord
                          > estwo i to z premedytacja. Po takiej stracie, nic juz nie satysfakjonuje.

Nie zgodzę się. Wnioski jakie wyciągasz są nieuzasadnione.

> NAtomiast ja mowie o gwalcie i o kastracji. Nie jestem ofiara i nie znam ofiar,
                          > ale jak to kobieta czasami padam ofiara seksizmu, mizoginizmu, nierownego tra
                          > ktowania itp., i wtedy bylabym bardzo usatysfakcjonowana, jakby temu i drugiemu
                          > te ich dumne j..ja odpadly. 90% pewnosci, ze ofiary gwaltow poczulyby sie lepi
                          > ej, wiedzac, ze o jednego zboczenca mniej chodzi po swiecie. Do tego statystyki
                          > publikowane na glownych stronach dziennikow: w tym miesiacu w Polsce obcieto j
                          > ..ja XXXzbocznencow. Na swiecie obcieto XXXXpara zboczonych j...j;)
                          > No powiedz, nie piekne?

Och, na pewno znalazło by się wiele osób które by takie statystki cieszyły. Znalazły by się też takie które by się cieszyły jak pokazywali by ogolone kobiety bo się po wioskach szlajały i k***ły.

Natomiast obawiam się że NIE MA ogólnej społecznej potrzeby karania gwałcicieli. Wystarczy spojrzeć jak często kobiety są obwiniane. Nawet u nas.
                          • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 18:59
                            "Znalazły by się też takie które by się cieszyły jak pokazywali by ogolone kobiety bo się po wioskach szlajały i k***ły. "

To nie jest porownanie, bo ku...nie sie i "szlajanie" jest dobrowolne, a gwalt jest przemoca, przymusem.
                            Zreszta tam bylo przymruzenia oka w moim poscie, nie zagrzewaj sie tak:)
                            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 19:16

> "Znalazły by się też takie które by się cieszyły jak pokazywali by ogolone kobi
                              > ety bo się po wioskach szlajały i k***ły. "
                              > To nie jest porownanie, bo ku...nie sie i "szlajanie" jest dobrowolne, a gwalt
                              > jest przemoca, przymusem.
                              > Zreszta tam bylo przymruzenia oka w moim poscie, nie zagrzewaj sie tak:)

Ok, to chętnie by widzieli jak złodziejom ręce łamią. Chodziło o to że przykład z goleniem był autentyczny - nie raz się takie rzeczy działy i ludzie się cieszyli na ich widok. Bo ludzie nader często to motłoch.
                  • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:18
                    Oj tam w czym jest droga ?
                    Lepiej utrzymywac zwyrodnialca ?
                    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:33

mila2712 napisała:

> Oj tam w czym jest droga ?
                      > Lepiej utrzymywac zwyrodnialca ?

Oczywiście że tak. Tu nawet nie ma o czym dyskutować.
                      • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:46
                        No tak, jesteś przeciwnikiem kary smierci.

W czym kara śmierci jest droga ?
    • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:10
      Zanim się wszyscy rzuca obcinać członki gwałcicielom, to może jednak sie chwilę zastanowią, jaką furtkę by to dawało.
      No bo jeśli za gwałt ciachać ptaki, to za fałszywe pomówienie o gwałt obcinać język. Dlaczego by nie? Uczciwa wymiana.
      • truskawka2013 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:14
        w przypadku, gdy byłyby nagrania i dowody na gwałt czy molestowanie nie widzę przeszkód, by zastosować mój sposób :P czyli obcięcie wszystkich członków i kończyn
        • mila2712 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:30
          Takie okaleczenie ? To może od razu kara śmierci..
          • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:01
            Truskawka przesadza. Taki bez konczyn bylby tylko obciazeniem dla spoleczenstwa i budzetu. Ptaka obciac operacyjnie, "cywilizowanie". Zyc bez tego mozna, nawet lepiej.
      • wersja_robocza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:20
        Skuteczna to byłaby tylko wycinanka w mózgu. Bo tu mózg ma znaczenie, a nie obecność penisa.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:23

wersja_robocza napisała:

> Skuteczna to byłaby tylko wycinanka w mózgu. Bo tu mózg ma znaczenie, a nie obe
          > cność penisa.

Najlepiej wycinanka kalibrem 7,62...
          Działa niezawodnie.
          • wersja_robocza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:26
            Na kata sie nie nadaję. Wybaczta ludzie. ;)
            • wersja_robocza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:26
              A przynajmniej tak mi się wydaje w czasach pokoju. :D
              • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:04
                No, no, jak to sie mowi: tyle o sobie wiemy ile nas sprawdzono.
        • rekreativa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:24
          A to już inna sprawa... ale masz rację.
        • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:03
          Nie jestem pewna, czy stan wiedzy medycznej i technologia na to pozwala, ale jesli tak, to ja tez jestem za. A zmian w mozgu niech szukaja zaraz po urodzeniu. Moze daloby sie jakos zapobiegac.
      • ipsetta Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:25
        >No bo jeśli za gwałt ciachać ptaki, to za fałszywe pomówienie o gwałt obcinać język. Uczciwa wymiana.

nawet mi się podoba. ;)

co do tych członków - tak sobie pomyślałam, że dużo lepsze od kastracji byłoby obcięcie rąk lub nogi - przynajmniej nie będzie taki miał czym złapać lub czym gonić w przyszłości potencjalnej ofiary. ;)
        • ipsetta Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:47
          ... a ochota mu nie minie. :)
        • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:06
          Pracowac by nie mogl na siebie. Kto ma go utrzymywac? Ty? Ja?
          • ipsetta Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:50
            postawiłam w moich postach znaczek ";)".

A kto płaci za utrzymanie zbója w więzieniu, czy kto ma płacić za wykonanie zabiegu kastracji (i jakiej - chemicznej, czy tej drugiej)?
            Co wychodzi taniej dla podatnika? Może najlepiej przyjąć wersję najmniej kosztowną?
            • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 17:25
              Mysle, ze jednorazowa kastarcja nie kosztuje nas tyle utrzymywanie gwalciciela w celi oraz jego ofiary cale zycie. Bo ofiary maja potem tak zryta psychike, ze nie moga pracowac, lecza sie psychicznie, zasialaja szeregi klientow pomocy spolecznej. Cierpia tez ich rodziny.
              Co wolisz oplacac?
              • ipsetta Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 22:33
                kochanico, oby się tylko nie okazało, ze taki kastrat też ma problemy psychiczne, depresję i potrzebuje wszelkiej pomocy.

jestem za więzieniem (choć podniosłabym "wysokość" kary). choć pewnie kastracja jest wyjściem tańszym.

kastracja jest jednak ingerencją powodującą nieodwracalne zmiany, więc gdyby tak się zdarzyło, że ktoś jest jednak niewinny, to nie byłoby dla niego pewnie odwrotu. kastracja chemiczna jest podobno skuteczna, o ile się po drodze nie okaże, że trzeba jej zaniechać ze względu na występujące skutki uboczne.
                z kolei przyjmowanie chemii w określonych odstępach czasu, to tu jestem ciekawa, jak szybko byłaby dokonana interwencja służb, gdyby gwałciciel nie zechciał się pojawić u lekarza w określonym terminie po kolejną dawkę leku.

poza tym. jasne, że jak słyszę i myślę o gwałtach, to szlag mnie trafia tak duży, że życzę gwałcicielowi porządnego - za przeproszeniem - zerżnięcia w zadek, najlepiej kilka razy z rzędu.
      • to.niemozliwe Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:52
        Mysle, zanim zaczniecie wywijac maczeta, to sie ogarnijcie w temacie co ma byc ciachane. :-). Kochanica chce ciac jadra, a ty ptaszka. To, co opisujesz to nie kastracja.
        Czy w slad za waszym postulatem kar dekapitacyjnych bedziecie tez wnioskowac o usuwanie macic kobietom, ktore dokonaly przestepstwa aborcji?
        Przeciez sa tacy, ktorzy uznaja je za jeszcze bardziej odrazajace niz gwalt.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 21:54

> Przeciez sa tacy, ktorzy uznaja je za jeszcze bardziej odrazajace niz gwalt.

W USA nawet przechodzili od myśli i słów do czynów - paru lekarzy-aborterów zginęło z rąk fundamentalistów.
        • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 17:31
          Za mieszanie sie do kobiecej macicy kastaracja. Czy to gwalt czy inne formy mieszania sie nie do wlasnej d..py, bez uprzedniej zgody.
    • allatatevi1 Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 20:26
      Tak, jetem za.
    • eat.clitoristwood Prawo nie służy zaspokajaniu 25.09.13, 20:55
      poczucia "sprawiedliwości" u gawiedzi a kara nie jest, w każdym razie nie powinna być, zemstą, czy jakimś wyrównaniem krzywd.
      To powinno wystarczyć jako odpowiedź.
      • kochanic.a.francuza Re: Prawo nie służy zaspokajaniu 25.09.13, 21:08
        Nie nie wystarcza Twoja odpowiedz.
        Powiedz nam czym ma byc kara? Edukacja? Lekcja humanizmu? Sorry, perlami swin sie nie zdobi.
        • robert28l Re: Prawo nie służy zaspokajaniu 25.09.13, 21:42
          A kobietom uwodzicielkom np. nieletnich, zaszywać ?
          • kochanic.a.francuza Re: Prawo nie służy zaspokajaniu 25.09.13, 21:45
            Uwodzicelek nieletnich, jest statystycznie, jak mawia Graf, niewiele, a i koszty spoleczne niskie, wiec oco chodzi?
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Prawo nie służy zaspokajaniu 25.09.13, 21:47

> Uwodzicelek nieletnich, jest statystycznie, jak mawia Graf, niewiele, a i koszt
              > y spoleczne niskie, wiec oco chodzi?

Tym to bym się wogóle nie przejmował.
              Nawet dorosły facet jest bardziej narażony na przemoc seksualną ze strony innego mężczyzny niż ze strony kobiety.
              Całkowicie można je w tych planach pominąc.
    • stokrotka_a Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 25.09.13, 22:59
      Ja jestem za, pod warunkiem że zachowane będą jądra delikwenta do przyszycia, gdyby okazało się, że jest niewinny. Salomonowe rozwiązanie! ;-)
    • 5th_element Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 26.09.13, 09:58
      tak
    • fuzja.jadrowa Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 26.09.13, 11:26
      Kastracja trwala - nie. Kastracja chemiczna - tak, ale wylacznie w przypadku pedofilii i gwaltow seryjnych.
      • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 18:09
        Znaczy skatowanej 19-latce juz nie dalabyc zadoscuczynienia bo jest dorosla?
    • dioskorides lepiej odwrotnie 26.09.13, 12:33
      ja bym zrobił właśnie odwrotnie, jaja zostawił a obciął sprzęt.
      Będzie sie bardziej męczył nie móc rozładować napiecia bo nie bedzie miał czym.
      • rekreativa Re: lepiej odwrotnie 26.09.13, 12:40
        Wtedy z wściekłości i frustracji nie będzie gwałcił, tylko mordował.
        Świetne rozwiązanie...
        • dioskorides Re: lepiej odwrotnie 26.09.13, 12:46
          Czym tą teze poprzesz?
          • rekreativa Re: lepiej odwrotnie 26.09.13, 13:22
            A czym Ty poprzez swoją?
            Że facet pozbawiony przyrodzenia nie będzie już napadał kobiet?
            • dioskorides Re: lepiej odwrotnie 27.09.13, 12:34
              nie będzie miał po co.
              • rekreativa Re: lepiej odwrotnie 27.09.13, 16:05
                Nieprawda.
                Część zgwałceń ma motywację pozaseksualną: gniew, agresja, chęć poniżenia i zadania bólu itd.
                Tutaj seksualne wykorzystanie ofiary jest tylko drogą do celu, a nie celem samym w sobie.
                Do takich zgwałceń nie jest potrzebne prącie.
      • kochanic.a.francuza Re: lepiej odwrotnie 27.09.13, 18:11
        Bedzie sie wyzywal na rodzinie i wspolpracownikach. Lepiej niech juz nie czuje nic "z tych rzeczy".
    • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 14:08
      Ciekawe, czy wszyscy piszący w tym wątku o "sprawiedliwym osądzie", "państwie prawa", "odrzuceniu emocji" itd. równie ochoczo wygłaszaliby te postulaty, gdyby kwestia gwałtu dotknęła ich samych lub ich najbliższych.
    • szybiarz Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 18:31
      co powinno obcinać się kobietom-gwałcicielkom?
    • rach.ell Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 18:54
      jestem zwolenniczka zasady 'dwa oka za zab' wiec nalezy sie kara miedzy kastracja na zywca a kara smierci, w zaleznosci od woli ofiary lub jej przedstawicieli.
      • corgan1 a jeśli kobieta fałszywie kogoś oskarży o gwałt? 27.09.13, 19:13
        albo o pedofilię - co modne ostatnio - to jaką przewidujesz karę?
        • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: a jeśli kobieta fałszywie kogoś oskarży o gwa 27.09.13, 19:45
          A jeśli Twoja dziewczyna/żona/siostra lub Twoje dziecko powie Ci, że ktoś je molestował, to też najpierw będziesz się doszukiwał w tych słowach fałszywego oskarżenia?
    • przemysl.rad Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 27.09.13, 23:00

> Bo ja tak. Gwalt to przemoc i fizyczna i psychuczna.
      > Bez tego sprzetu delikwent dalej moze zyc.
      > Bez tych "instrumentow" libido spada, wiec moze taki zaczac normalne zycie, kto
      > re mu nie wychodzilo wlasnie przez nadmiar "seksualnych hormonow".
      > Jak kogos nie przekonalam, niech sobie pooglada zdjecia ofiar i poczyta co usly
      > szaly od gwalcicieli i od przzesluchujacych.
      > Morze niegodziwosci, niezagojonych ran.
      > Ciekawa jestem zdania panow.

Kiedyś zgwałciła mnie starsza koleżanka z pracy...
      Jestem za tym, żeby ją też wykastrować.
      • zgredko Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 30.09.13, 12:40
        przemysl.rad napisał:
        > ... Kiedyś zgwałciła mnie starsza koleżanka z pracy...
        Ty to miałeś dobrze :)
      • kochanic.a.francuza Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 14.10.13, 13:39
        JA to w ogole nie wiem, jak (ewentualnie czym) kobieta moze zgwalcic mezczyzne. Nawet ogladalam jakis taki film ze slawnym aktorem, w ktorym on udowodnil, ze zostal zgwalcony. Nawet w filmie pokazano te scene "gwaltu", ale jak dla mnie to on po prostu dal sie uwiesc, i mial nawet wytrysk.
        Moze ja malo sie znam na fizjologi ciala mezczyzny. Moze mi ktos ten fenomen wytlumaczy? Serio pytam.
        • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 14.10.13, 13:48
          Podłączam się do pytania.
        • rach.ell Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 15.10.13, 10:24
          Nawet w filmie pokazano te scene "gwaltu", ale jak dla mnie t
          > o on po prostu dal sie uwiesc, i mial nawet wytrysk.

wielu gwalcicieli zapewnia, ze kobieta, ktora gwalcili tez przezywala orgazm a psycholodzy twierdza, ze orgazm przy gwalcie to jeszcze ciezsza trauma dla kobiety. Cialo czesto reaguje na bodzce mechanicznie i to moze byc jeszcze bardziej upakarzajace jesli pod wplywem dzialan kogos kto budzi w tobie odraze, lek i cokolwiek jeszcze gorszego, jednoczesnie przezywasz to co chcesz przezywac jedynie z tym kogo kochasz. Tak samo mozesz zapytac dlaczego w wyniku gwaltu kkobieta moze zajsc w ciaze, przeciez tego nie chce, prawda? tak samo cialo mezczyzny moze odpowiednio stymulowane wyprodukowac nasienie i to jest porazka woli wzgledem fizjologi.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 30.09.13, 11:56
      Tak w temacie gwałcicieli i prawdopodobieństwa recydywy...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14694743,Zatrzymany_gwalciciel_z_Ursynowa__oferowal_prace_modelki.html?lokale=szczecin#BoxWiadTxt
      Nie stawił się do więzienia.
      No ba, w końcu gwałt to nic poważnego, przyjdzie odbyć karę jak się namyśli...
    • zgredko Re: Jestescie za kastracja gwalcicieli? 30.09.13, 12:38
      Nie da się odpowiedzieć na tak ogólni zadane pytanie, wszak ...
      prędzej kobieta wybaczy gwałcicielowi niż temu, który ją zbyt wcześnie poniechał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka