Dodaj do ulubionych

DO WSZYSTKICH KOBIET I DZIEWCZYN

IP: *.elpos.net 24.08.04, 13:49
ostatnio na forum czytalam wypowiedz jednej z was ze niby facet nie chce powiedziec o poprzednich zwiazkach a wy ciagle sie
dopytujecie itd. ja wam mowie ze szczerego serca OPDUSCIE sobie nie pytajcie go o to. widocznie ma jakiesc powody zeby wam tego
nie mowic, zeby was nie ranic bo za bardzo was kocha, zebyscie pozniej same nie dzialaly destrukcyjnie na wasz zwiazek. wiem bo
sama tak mialam gnebilo mnie to bardzo dlugo ciagle pytania <moj opowiadal> bo nie chcielismy miec przed soba zadnych
tajemnic ale po co mi to bylo to nie wiem w niektorych momentach zalowiamal tego ze tyle wiem :( sama siebie psychicznie
wyniszczalam, bylam niepewna wielu opcji, porownywalam sie do niej nie wiem dlaczego czulam sie gorsza chociaz jestem o niebo
lepsza <bo to wlasnie on teraz jest ze mna a nie z tamta bo to mnie jego rodzina wszedzie zaprasza a tamta nigdzie nie byla
proszona, bo to ze mna chce wiazac przyszlosc>. az wreszczcie opowiedzialam mu wszystko co mi po glowce chodzilo. a on jeszcze
raz na spokojnie mi wszystko przetlumaczyl bardzo dobinie i teraz wiem ze normalnie zaczelam zyc. znowu siebie lubie, wiem na ile
mnie stac, znam swoja wartosc. tylko nie wiem po co ja sie jego o to wszystko pytalam? glupia bylam i tyle. wiec dziewczyny jesli
on nie chce odpowiadac nie nalegajcie tak bedzie lepiej. nie popelniejcie tego samego bledu co ja bo bedziecie cierpialy. mam
nadzieje ze ten post trafi do was wszystkich i odpuscicie. bo przeciez po co szukac dziury w calym jesli jest dobrze i sie
kochacie?? a jesli nie odpuscicie to wasza sprawa ale bedziecie wiedzialy za duzo i przyjdzie taki moment ze bedziecie lezaly kolo
swojego ukochanego i bedziecie sie zastanawialy czy on przypadkiem nie lezal tak z tamta i po co to wam? zastanowice sie a potem
pytajcie
Obserwuj wątek
    • katja Re: DO WSZYSTKICH KOBIET I DZIEWCZYN 24.08.04, 14:02
      Ja sadze inaczej. Gdybym wiecej wiedziala o przyczynach rozwodu mojego ex z
      byla zona , to moze w jakims tam stopniu miala inne zdanie o nim. Pisze w jakis
      tam stopniu, gdyz nie ma recepty na szczescie. Jednak jest wazne , zeby
      wiedziec jak najwiecej o swoim przyszlym wybranku (i tak wiele rzeczy sie
      ukrywa) i wspomnienia z dziecinstwa i jego podejscie do rodzicow i dlaczego
      byle zwiazki sie rozpadly. Bo i tak trzeba lat zeby kogos poznac, to troche
      przybliza nam tego czlowieka i daje jakies ogolne zarysy.
      W moim przypadku , gdybym wiedziala prawdziwa przyczyne jego rozwodu z ex
      bylabym przygotowana na ta opcje , ktora mnie w niedlugim czasie spotkala. A
      powiem, ze to byl koszmar nie do opowiedzenia.
      A te glupie gadki o jakiej
      s tam zazdrosci o byle kochanki to bzdura, nie wiem jak mozna byc zazdrosnym i
      czuc sie gorszymi o nie. Co bylo to minelo, teraz TY sie liczysz.
      A z drugiej strony jesli on o nich tak mowi to tez przestroga dla ciebie i duzo
      ci mowi o charakterze twojego wybranka. Trzeba wlasnie jak najwiecej rozmawiac
      i (nie musi byc na sile i od razu) ale wazne jest aby znac przeszlosc twojego
      nowego. wcale nie oznacza ze ty go opuscisz , gdyby cos bylo nie tak, ale masz
      na uwadze niektore nieprawidlowosci w poprzednich zwiazkach.
      Tak samo ja opowiadam wszystko o sobie , uwazam , ze szczerosci i zaufanie to
      podstawa zwiazku, jesli tego nie doceni, to nie bylo na czym budowac.
      • niedzwiedzica_sousie Re: DO WSZYSTKICH KOBIET I DZIEWCZYN 24.08.04, 14:38
        tak, ale trzeba wziąć poprawkę na parę rzeczy
        na przykład - czas. ludzie się zmieniają. i nie chodzi mi o to, że tego co bił
        żonę i kradł nagle miłość odmieni, ale o zwykłą ewolucję osobowości spowodowaną
        czasem, dojrzewanie, nabywanie doświadczeń, przewartościowanie zasad.
        po drugie - pewne cechy ujawniają się wyłącznie w interakcji z pewnymi cechami
        innych ludzi (tzw. koluzje) czyli osoba x może z osobą y stworzyć naprawdę inny
        związek niż z osobą z
        itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka