Dodaj do ulubionych

Mam ochotę na...

IP: *.aster.pl 30.08.04, 13:40
Pierogi z białym serem i kompot truskawkowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: salceson domowy a ja na siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:47
    • pierozek_monika skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 13:52
      to ja też mam ochotę na ruskie pierogi :) ale se nie umiem zrobić, a sklepowe
      beeee.
      • Gość: Selsdon Mowbray Re: skoro już tu jesteś..... IP: *.aster.pl 30.08.04, 13:58
        ...to wyznam że to przez Ciebie.
        Pierożek i pierożek, tak mi migało przed oczami.
        Bardzo ładny nick.
        • Gość: obierzyna Re: skoro już tu jesteś..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:00
          ona ma tak na nazwisko:))
          • pierozek_monika Re: skoro już tu jesteś..... 30.08.04, 14:01
            nie mam tak na nazwisko :D
            ale ładnie by było.
        • pierozek_monika Re: skoro już tu jesteś..... 30.08.04, 14:01
          dziękuję za uznanie ;)
          a ja pomimo śniadania ciągle marudzę, że zjadłabym coś treściwego. Mam pomysł
          na obiad - zrobię kapuśniak :)
          • Gość: obierzyna Re: skoro już tu jesteś..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:03
            ja tez mam ochote na kapusniak z mlodej, ukwaszonej kapusty. zrobie w tym
            tygodniu. a dzisiaj - kurki w smietanie z makaronem!
            • pierozek_monika Re: skoro już tu jesteś..... 30.08.04, 14:05
              no teraz to mi ślinka poszła.
              Ale nic to. Lena przyjechała - napewno przywiozła śmietanę do carbonary -
              zrobimy spaghetti carbonara! :D
              • Gość: obierzyna Re: skoro już tu jesteś..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:09
                ha! moje kurki tez beda na smietanie, prawdziwej wiejskiej! przywiozlam wczoraj
                ze wsi, prosto od mućki. a do na nim koktail z jagod albo truskwaek, jeszcze
                nie wiem.
      • Gość: obierzyna Re: skoro już o pierogach mowa........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:59
        niekoniecznie bee. ja kupuje "domowe pierogi" przywozone az spod Krakowa. sa
        naprawde podobne do tych, ktore sama robie. najlepsze sa te z borowkami i
        ruskie. do kupienia tylko w sieci "Albert". opakowanie jest niepozorne, tylko
        karteczka w woreczku z wizerunkiem babci, ale tak zazwyczaj bywa, ze opakowanie
        lepsze od zawartosci.
        • Gość: Selsdon Mowbray Re: skoro już o pierogach mowa........ IP: *.aster.pl 30.08.04, 14:02
          Ja lubię takie w barze mlecznym Szwajcarskim.
          Alewypróbuję te spod Krakowa.
          Bardzo ładne nazwisko zatem.
        • pierozek_monika Re: skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 14:03
          poszukam takich :)
          Najlepsze ruskie jakie znam robi babcia mojego męża - ale to już starowinka na
          dodatek mocno schorowana. Muszę się od niej nauczyć, bo inaczej wspaniała
          umiejętność robienia pierogów odejdzie wraz z nią :(
          • Gość: Selsdon Mowbray Re: teraz już mam ochotę... IP: *.aster.pl 30.08.04, 14:06
            Teraz już mam ochotę na pierożki, kompot, kapuśniak i makaron.
            (To może zrobię sobie jajecznicę..?)
            • pierozek_monika Re: teraz już mam ochotę... 30.08.04, 14:11
              aleś narobił(a)!!!! Teraz to już wszystkim chce się jeść :)
      • listek_a Re: skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 14:05
        Sama też sobie możesz zrobić, jak tylko umiesz troche gotować to dasz rade!!
        Dałabym Ci przepis, ale ja robie "na oko" ( i zrobil sie poradnik domowy z
        forum:)
        • pierozek_monika Re: skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 14:06
          sam przepis nic nie da. Moja mama robi, ale to nie ta sama klasa, ja chcę robić
          takie same dobre. Mam ambicje kulinarne ;D
          • listek_a Re: skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 14:12
            No tak!!!!! Jedyne wyjście to naciągnąć mamę, zeby zrobiła:)Ja uznaje tyko
            RUSKIE!Fanclub kiedyś założę normalnie:)Ale mi się chce jeść!!
    • miawalles Re: Mam ochotę na... 30.08.04, 14:09
      pierogi??? z kapustą i grzybami i "Anatol" zalany mlekiem:)
      Ale mi się jeść zachciało
      • Gość: Selsdon Mowbray Re: Mam ochotę na... IP: *.aster.pl 30.08.04, 14:10
        Uwielbiam wpływać na losy świata. ;)
        • miawalles Re: Mam ochotę na... 30.08.04, 14:27
          dzięki tobie wyjdę wczesniej z pracy - do sklepu po te pierogi!!!!!:))
    • borsuczyca Re: Mam ochotę na... 30.08.04, 17:08
      to nieźle, chyba udam się statecznym krokiem do kuchni i sporządzę
      posiłek:zarazy wołowe w sosie koperkowym z ziemniakami i ogorkami małosolnymi,
      qrka! mam ochotę na makaron zapiekany z gruszkami, rodzynkami i smietaną, a tu
      taka lipa:(
      • Gość: Selsdon Mowbray Re: Mam ochotę na... IP: *.aster.pl 30.08.04, 21:28
        Uwaga, znowu mam atak.

ps. mia, znalazłaś? dobre były?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka