Gość: Selsdon Mowbray IP: *.aster.pl 30.08.04, 13:40 Pierogi z białym serem i kompot truskawkowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 13:52 to ja też mam ochotę na ruskie pierogi :) ale se nie umiem zrobić, a sklepowe beeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selsdon Mowbray Re: skoro już tu jesteś..... IP: *.aster.pl 30.08.04, 13:58 ...to wyznam że to przez Ciebie. Pierożek i pierożek, tak mi migało przed oczami. Bardzo ładny nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: skoro już tu jesteś..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:00 ona ma tak na nazwisko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: skoro już tu jesteś..... 30.08.04, 14:01 nie mam tak na nazwisko :D ale ładnie by było. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: skoro już tu jesteś..... 30.08.04, 14:01 dziękuję za uznanie ;) a ja pomimo śniadania ciągle marudzę, że zjadłabym coś treściwego. Mam pomysł na obiad - zrobię kapuśniak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: skoro już tu jesteś..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:03 ja tez mam ochote na kapusniak z mlodej, ukwaszonej kapusty. zrobie w tym tygodniu. a dzisiaj - kurki w smietanie z makaronem! Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: skoro już tu jesteś..... 30.08.04, 14:05 no teraz to mi ślinka poszła. Ale nic to. Lena przyjechała - napewno przywiozła śmietanę do carbonary - zrobimy spaghetti carbonara! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: skoro już tu jesteś..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:09 ha! moje kurki tez beda na smietanie, prawdziwej wiejskiej! przywiozlam wczoraj ze wsi, prosto od mućki. a do na nim koktail z jagod albo truskwaek, jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: skoro już o pierogach mowa........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:59 niekoniecznie bee. ja kupuje "domowe pierogi" przywozone az spod Krakowa. sa naprawde podobne do tych, ktore sama robie. najlepsze sa te z borowkami i ruskie. do kupienia tylko w sieci "Albert". opakowanie jest niepozorne, tylko karteczka w woreczku z wizerunkiem babci, ale tak zazwyczaj bywa, ze opakowanie lepsze od zawartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selsdon Mowbray Re: skoro już o pierogach mowa........ IP: *.aster.pl 30.08.04, 14:02 Ja lubię takie w barze mlecznym Szwajcarskim. Alewypróbuję te spod Krakowa. Bardzo ładne nazwisko zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 14:03 poszukam takich :) Najlepsze ruskie jakie znam robi babcia mojego męża - ale to już starowinka na dodatek mocno schorowana. Muszę się od niej nauczyć, bo inaczej wspaniała umiejętność robienia pierogów odejdzie wraz z nią :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selsdon Mowbray Re: teraz już mam ochotę... IP: *.aster.pl 30.08.04, 14:06 Teraz już mam ochotę na pierożki, kompot, kapuśniak i makaron. (To może zrobię sobie jajecznicę..?) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: teraz już mam ochotę... 30.08.04, 14:11 aleś narobił(a)!!!! Teraz to już wszystkim chce się jeść :) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 14:05 Sama też sobie możesz zrobić, jak tylko umiesz troche gotować to dasz rade!! Dałabym Ci przepis, ale ja robie "na oko" ( i zrobil sie poradnik domowy z forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 14:06 sam przepis nic nie da. Moja mama robi, ale to nie ta sama klasa, ja chcę robić takie same dobre. Mam ambicje kulinarne ;D Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: skoro już o pierogach mowa........ 30.08.04, 14:12 No tak!!!!! Jedyne wyjście to naciągnąć mamę, zeby zrobiła:)Ja uznaje tyko RUSKIE!Fanclub kiedyś założę normalnie:)Ale mi się chce jeść!! Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: Mam ochotę na... 30.08.04, 14:09 pierogi??? z kapustą i grzybami i "Anatol" zalany mlekiem:) Ale mi się jeść zachciało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selsdon Mowbray Re: Mam ochotę na... IP: *.aster.pl 30.08.04, 14:10 Uwielbiam wpływać na losy świata. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: Mam ochotę na... 30.08.04, 14:27 dzięki tobie wyjdę wczesniej z pracy - do sklepu po te pierogi!!!!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca Re: Mam ochotę na... 30.08.04, 17:08 to nieźle, chyba udam się statecznym krokiem do kuchni i sporządzę posiłek:zarazy wołowe w sosie koperkowym z ziemniakami i ogorkami małosolnymi, qrka! mam ochotę na makaron zapiekany z gruszkami, rodzynkami i smietaną, a tu taka lipa:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selsdon Mowbray Re: Mam ochotę na... IP: *.aster.pl 30.08.04, 21:28 Uwaga, znowu mam atak. ps. mia, znalazłaś? dobre były? Odpowiedz Link Zgłoś