Dodaj do ulubionych

..............Segregacja płciowa .................

IP: *.echostar.pl 05.04.02, 21:51
Czytając te wszystkie narzekania, zwłaszcza pań dochodzę
do wniosku, że jedynym ratunkiem jest wprowadzenie
segregacji płciowej. Trzeba podzielić Polskę na 3 części.
1/3 dla kobiet, 1/3 dla mężczyzn i 1/3 strefa wolnocłowa.
Tam i tylko tam mogły by się "odbywać" kontakty międzyludzkie.
No naturalnie po uprzednim spisaniu odpowiednich umów,
wpłaceniu zabezpieczeń celnych i w obecności adwokatów.

Jakaż by to była szczęśliwa kraina, a Polacy ( zwłaszcza panie )
przestali by wreszcie narzekać.............

PS
Uzasadnienie znajdziesz w takich wątkach jak :
- źle się czuję w tym związku.
- czy kobiecie potrzebny jest mężczyzna.
- razem czy osobno.
- dzieworództwo fakty i mity
- dlaczego nie zamyka klapy od sedesu.
czy
- jak stałem się kobietą i co z tego wynikło.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kobieta Re: ..............Segregacja płciowa ................. IP: *.ewave.at 08.04.02, 16:04
      Segregacja plciowa juz istnieje!A moze nie segregacja a klasyfikacja.Mamy takie
      plcie:kobiety,mezczyzni,homoseksualisci,transwestyci i plec czarna(od koloru
      ubiorow).Ta ostatnia preferuje ostatnio pedofilie.A panie,kore narzekaja na
      panow nie maja racji.Zamiast narzeka,lepiej droga intensywnych poszukiwan i
      testow znalezc swoj ideal.Ale chyba sa na to zbyt pruderyjne i leniwe.
      • mario2 Re: ..............Segregacja płciowa ................. 08.04.02, 16:17
        no, pierwszy logiczny i wyawzony glos oddany na tym Forum przez kobiete.

Aber, es ist irgedwie logisch, dass die Stimme vom Ausland gekommen ist!
        • matea Re: ..............Segregacja płciowa ................. 08.04.02, 16:27
          W zasadzie zgadzam się z przedmówcami, choć mówiąc szczerze nie jestem
          przekonana, czy z powodu jednego abpa można mówić o nowym rodzaju
          klasyfikacyjnym ;)
          Pozdrawiam,
          M.
          • mario2 Re: ..............Segregacja płciowa ................. 08.04.02, 16:36
            ten Abepe, to tylko wierzcholek gory lodowej.
            O reszcie sie dyskretnie milczy!!
            • Gość: Kobieta Re: ..............Segregacja płciowa ................. IP: *.ewave.at 08.04.02, 19:16
              AAAAAA to juz nie segregacja ani klasyfikacja tylko dyskryminacja i kto wie czy
              nie sluszna.W koncu plec ma w podtekscie seks.A seks nie jedno ma imie.Wiec co ?
              Inne plcie dopuscic do glosu ?!I jesze do Mario: nie koniecznie!choc masz
              troche racji,siedze w Austrii ale poglady mam swoje wlasne i POLSKIE!!!!!
              Pozdrowionka.
              • mario2 Re: ..............Segregacja płciowa ................. 08.04.02, 20:59
                doslowne tlumaczenie slowa sex to plec! To tak na marginesie.
                Gratuluje zachowania na obczyznie swoich i polskich pogladow. Sam przez 12 lat
                siedzialem na zachodzie i wiem, jakie jest to trudne!
                Jednak musze przyznac, ze kobietom zyjacym w Polsce brakuje troszeczke tego
                swiezego, otwartego spojrzenia na rzeczywistosc, ktore to spojrzenie niechybnie
                cechuje panie, ktorym dane bylo poznanie innych kultur i innego podejscia do
                zycia!
                • Gość: Kobieta Re: ..............Segregacja płciowa ................. IP: *.ewave.at 08.04.02, 21:34
                  Mario1Troche skostniale spojrzenie na sesualnosc u Polek i Polakow bierze sie
                  stad,ze wiele osob ufa zanadto w nauki kosciolka i polskiej tradycji.Nie mogac
                  nigdzie wyjechac zeby poobserwowac co sie na swiecie dzieje osoby te nie
                  szukaja innych zrodel informacji,chocby w literaturze czy mediach.W efekcie
                  wytwarza sie zastoj myslowy w naszym spoleczenstwie,ktory owocuje nastepnymi
                  pokoleniami wychowanymi na czesto przestarzalych wzorcach.I wiesz co,w gruncie
                  rzeczy moze to i dobrze,bo trudno raczej zaakceptowac afiszujacych sie
                  gejow,lesbijki,transwestytow i kogo tam jeszcze.Przeciez oni wszyscy zaczynaja
                  sie tak zachowywac jakby afiszowanie sie z genitaliami niemal na wierzchu bylo
                  swoista nobilitacja.W koncu dojdzie do tego,ze seks miedzy para damsko-meska
                  stanie sie czyms nagannym moralnie.homoseksualizm staje sie coraz bardziej
                  agresywnie modny.To nie jest bezpieczne.
                • Gość: Skwarka Re: ..............Segregacja płciowa ................. IP: *.talnet.pl 09.04.02, 09:33
                  mario2 napisał(a):

> doslowne tlumaczenie slowa sex to plec! To tak na marginesie.
                  > Gratuluje zachowania na obczyznie swoich i polskich pogladow. Sam przez 12 lat
                  > siedzialem na zachodzie i wiem, jakie jest to trudne!
                  > Jednak musze przyznac, ze kobietom zyjacym w Polsce brakuje troszeczke tego
                  > swiezego, otwartego spojrzenia na rzeczywistosc, ktore to spojrzenie niechybnie
                  >
                  > cechuje panie, ktorym dane bylo poznanie innych kultur i innego podejscia do
                  > zycia!

To zależy z jakimi kobietami ma się do czynienia. Proszę więc nie uogólniać!
                  • matea Do Maria2 ................. 09.04.02, 10:38
                    Piszesz, że...
                    "...kobietom zyjacym w Polsce brakuje troszeczke tego
                    swiezego, otwartego spojrzenia na rzeczywistosc, ktore to spojrzenie niechybnie
                    cechuje panie, ktorym dane bylo poznanie innych kultur i innego podejscia do
                    zycia!"
                    Jesteś mężczyzną, byłeś na Zachodzie i choćby dlatego warto zastanowić się nad
                    taką oceną Polek. Jasne (tu mały wtręt do Skwarki), że nie dotyczy to ogółu,
                    ale widocznie ten obraz przewija się najczęściej przed oczmi Maria, a może nie
                    tylko Maria...Warto też - w tym samym kontekście - zastanowić się nad postawami
                    mężczyzn. Należy jednak pamiętać -oceniając i jednych i drugich - o sytuacji w
                    jakiej się znajdują. Jesteśmy tu i teraz, przy warunkach takich a nie innych
                    możliwości pobudzenia do działania bie zawsze są zadawalające.
                    Nie wiem, czy Twoim Mario zdaniem moje spojrzenie jest wystarczająco świerze i
                    nowoczesne, czy nie, bo skąd? Nie mniej, obserwując ulicę i nie tylko, odnoszę
                    wrażenie, że po pierwsze wielu kobietom brakuje samookreślenia się, mężczyźni
                    zaś też sprawiają wrażenie a to skostniałych facecików, a to niby wyzwolonych
                    (?!) facetów, a tak naprawdę, to postaci, które w ukryciu myślą "jakimś mnie
                    Panie Boże stworzył, takim mnie masz".
                    A szkoda, bo zawsze może być ciekawiej...
                    Pozdrawiam,
                    M.
                    • mario2 Re: Do Maria2 ................. 09.04.02, 11:13
                      Problem ten jest bardziej rozlegly. Niestety tak kobiety jak i mezczyzni w
                      Polsce poddani sa dzialaniu stwardnialych konwenansow odziedziczonych po
                      przodkach a pochodzenia stricte religijnego, lub uksztaltowanego pod wplywem
                      totalitarnej propagandy. Czesc z tych przyzwyczajen mozna postrzegac jako
                      bardzo pozytywne, charakteryzujace nasza tradycje, kulture, odrebnosc. Niestety
                      wiekszosc, to malostkowe uprzedzenia, nietolerancja, postrzeganie spraw poprzez
                      bardzo waska perspektywe.
                      Jak juz nadmienilem bardzo niechlubnym czynnikiem uwstecznialacym nasze
                      spoleczenstwo jest dominacja KK tak w zyciu publicznym jaki prywatnym.
                      Spoleczenstwa zachodnie potrafily sie tego brzemienia na tyle pozbyc, ze sa w
                      chwili obecnej bardziej niezalezne, otwarte i z szerszymi horyzontami.
                      Jasne, ze nie ma to nic , czy prawie nic wspolnego z plcia- no chba, ze mowimy
                      o tej nowej plci facetow ganiajacych w czarnych sukienkach :o))
                      • matea Re: Do Maria2 ................. 09.04.02, 12:48
                        W zasadzie masz rację, choć nie demonizowałabym wpływu KK. Nie wiem, być może
                        jestem w kręgu osób, których ten wpływ nie objął, być może? Wydaje mi się, że
                        ważne jest to, co powiedziałeś wcześniej o 'swierzym spojrzeniu'. Generalnie
                        uważam, że do spraw należy mieć pewien wyważony dystatns, a jednocześnie
                        rozbudzać w sobie chęć poznawania nowego.
                        Tak, masz rację - to złożony problem. Wolne, a zarazem rozsądne myślenie tego
                        nam, jako społeczeństwu trzeba. Adam Mickiewicz w "Odzie do młodości" też o tym
                        mówił, tyle, że wierszem, i co?
                        Wiesz, w szkole podstawowj nauczycielka z miną męczennicy powiedziała do mnie
                        tak w odniesieniu do osiągnięć mojej córki z zakresu historii: "no cóż pani
                        córka jest w zasadzie dobrą uczennicą, no ale dat nie pamięta dokładnie, albo
                        czasem je przestawia". W innej szkole, w tym samym roku szkolnym usłyszałam "
                        słucha, samodzielnie myśli i wyciąga wnioski, choć czasem nie pamięta dokładnie
                        daty, to jednak przy jej oczytaniu wypowiedź jest świetna, bo nie odtwarza, a
                        myśli."
                        Ty Mario byłeś tam, gdzie docenia się samodzielne myślenie. I choć nie dotyczy
                        to ogółu, przy oczywistym stwierdzeniu, że myślenie nie jest determinowane
                        płcią, wracam do tutejszej rzeczywistości. Takich nauczycielek, jak ta
                        pierwsza, matek, babek i pań sąsiadek jest więcej. Warto by się zastanowić
                        zatem, jaki wpływ miał poprzedni ustój na rozwój samookreślenia się jednostki.
                        I na tym poprzestanę, bo z utyskiwania o poziomie problemów przedstawianych na
                        FK przez niektóre panie przeszłabym do polityki, a po co?!
                        Pozdrawiam,
                        M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka