19.10.14, 16:13
Bylam wczoraj u chinki zielarki. Kazdy potrzebuje od czasu do czasu renowacji. Jesli twierdzi, ze jest idealnie zdrowy to zwyczajnie klamie.
Pani w srednim wieku. Ladna, szczupla. Szokiem byla dla mnie diagnoza. Otoz powszechnie uwazane za zdrowe warzywa po prostu nie sluza memu organizmowi. Chinczycy diagnozuja inaczej niz nasi lekarze. Nie musialam jej nic mowic. Z diagnozy pulsu, wygladu jezyka i oczu powiedziala o wszystkich moich dolegliwosciach. Teraz pole do popisu dla mnie, Jest drobiazgowo szczegolowa dieta i raz dziennie napar ze swiezo gotowanych ziol. No to do dziela!
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: no szok 19.10.14, 16:33
      Ponoć każdy punkt tęczówki jest przypisany do jakiegoś miejsca organizmu. W przypadku schorzeń pojawiają się na tęczówce plamki, wiedza na ten temat to irydologia.

Już dawno temu jeden znajomy, starszy pan, udał się do takiego magika, co "zagląda w oko".
      Odnosił się do tego sceptycznie, dopóki nie został zapytany, co to za bliznę ma pod lewym kolanem. Oczywiście był ubrany, nic nie było widać, a stara blizna nie dolegała, więc chodził zupełnie normalnie. Opowiadał potem, że poczuł się jakoś dziwnie; to były czasy, kiedy o irydologii prawie nikt nie słyszał.
      • miau.weglowy Re: no szok 19.10.14, 17:06
        mnie medycyna chinska i irydologia interesowaly jeszcze kiedy bylam nastolatka. fasycnujaca wiedza. poki co jednak z zadnym specem sie nie spotkalam z wlasnej woli, chyba dlatego, jestem sceptyczna co do tych wszystkich NIE mieszkajacych faktycznie w Chinach. Pewnie musze sie tam wybrac w koncu ;)
        • mia17 Re: no szok 19.10.14, 17:45
          a ile trzeba zapłacić za taki "seans" u pani Chinki?
          • miau.weglowy Re: no szok 19.10.14, 18:03
            w Chinach? :D
            • hansii w Chinach 4 razy taniej 19.10.14, 18:56
              - terapia, czy porada
              wiec polecam wyjazd , polaczony z turystyka, naturalnie.
    • hansii babciu, nie zapominaj o selerze. 19.10.14, 18:54
      seler korzystnie wplywa na potencje.
      • horpyna4 Re: babciu, nie zapominaj o selerze. 19.10.14, 19:15
        Radio Erywań twierdzilo, że marchew...
        • hansii Re: babciu, nie zapominaj o selerze. 21.10.14, 21:37
          horpyna4 napisała:
          > Radio Erywań twierdzilo, że marchew...

vidocznie mieli (przejsciowe) nadwyzki ?
    • armittesek Re: no szok 19.10.14, 19:39
      W jakim miescie przyjmuje ta Chinka?
    • soulshuntr No faktycznie szok 21.10.14, 21:25
      Bylem wczoraj w sklepie i wyobrazcie sobie, ze mieli wkręty do płyt gipsowych (czarne) 3,5x35mm. Gdzie te czasy co nic nie bylo. Gimbaza pewnie nie pamieta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka