Dodaj do ulubionych

Kiedy facet mowi

14.11.14, 10:43
" nie dbasz o mnie" to czego oczekuje, sam nie umie określić;)
Moze forum podpowie:)
Obserwuj wątek
    • stokrotka_a Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 10:51
      Idź do wróżki!
    • piataziuta Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 10:56
      Zawsze chodzi o seks lub gotowanie. I dobrze o tym wie, tylko głupio się mu przyznać, że ma takie prymitywne, szowinistyczne potrzeby. :)
      • gustavo.fring Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 11:21
        Właśnie.

10/10
        • mariuszg2 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 12:08
          co z wami dziewczyny się dzieje ostatnio? six_a ma rację, że się wam coś zacięło w tych uformowanych stereotypami małych babskich móżdżkach... zwalam to na karb aury listopadowej...

załóżmy że to prawda, że chodzi o seks i gotowanie. Seks dziś za 300 zł można mieć mega kosmiczny z młodszymi i ładniejszymi profesjonalistkami bez wchodzenia w związek... w Wawie jest tyle knajp z super żarciem i co ciekawe tylko faceci dobrze gotuję a Gesslerowa robi zadymę kulinarną...no Makłowicz podróżuje...ale on jest wyjątkiem

No siostry wy wogle nie myślicie, co więcej jesteście już posunięte i wcale nie takie atrakcyjne....

odpowiadając na pytanie wątkodawczyni chodzi o to, że kobieta ma przede wszystkim być wpatrzona w swojego Pana i Władcę. Oddawać mu stosownie do okoliczności wyrazy poddaństwa, służalczości, ubóstwienia, uwielbienia, wdzięczności (że wogle ją wziął) oraz zachwytu a także okazywać matczyną troskę, czułość, współczucie, pochlebstwa bez miary i zawsze ale to bezwzględnie zawsze zgadzać się z jego zdaniem, poglądami oraz opinią i chodzić do kościoła...

oj rozbujały wam się ega siostry rozbujały....;D
          dobranoc
          • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 12:47
            Super żarcie w knajpie cha cha dobre sobie. Chyba nigdy nie jadłeś super żarcia.
            • mariuszg2 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:21
              jadłem...np salceson, pasztetowa, flaczki, kurze łapki, świńskie ogonki, raciczka z prosięcia ze szczecinką...świński ryjek w galarecie, zimne nóżki, gorące wargi, serce na podpłomyku, wątróbka z cebulką....wg mnie to awangarda na talerzu... niestety kobiety się brzydzą prawdziwym pięknem gdyż ono jest ukryte, ścięte i w skorupkach...
              • six_a Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:30
                ciekawe, czy byłbyś taki zadowolony, gdyby świnia zajadała twój ogonek.
                • mariuszg2 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:52
                  jestem zbyt wrażliwy na tym punkcie ....

...

(krzywdy zwierząt)...

...

<parsk>
              • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:44
                wątróbka z cebulką, do tego ziemniaczki na sypko i suróweczka najlepiej z kiszonej kapusty - wszystko przygotowane na mych oczach, świeżutkie i nie odgrzewane - to mogłabym zaliczyć do maestrii kuchennej, ale w jakiej knajpie tak dadzą zjeść???? Moim zdaniem nigdzie. I nie ważne ile zapłacisz. Zbiorowe żywienie to najczęściej półprodukty, mrożonki, spalony tłuszcz, tłuszcze utwardzane, kupa soli, cukru i glutaminianu, mikrofale.... słowem chemia, chemia i jeszcze okraszona brudem.

To Ty chyba stołujesz się z Sienkiewiczem i Belką (paliczki, ośmiorniczki za 1400 zł) Jeden ogon na podgrzewanym talerzu za kilka stówek, no rzeczywiście super żarcie, nie wiadomo jeść czy się patrzeć....
                • mariuszg2 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:55
                  rudenko napisała:

> (paliczki, ośmiorniczki za 14

najlepsze ośmiorniczki jadłem na wyspie Kos...marynowane, w oliwie, doskonale przyprawione i były za darmo!

a ostatnio kupiłem w biedronce ...a i kiedyś jedna mnie poczęstowała mulami...to było niezapomniane doznanie...tylko jak ona miała na imię? ...jakoś na M chyba....
                  • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 14:11
                    ...jakoś na M chyba....

może Muleńka
                  • piataziuta Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 21:38
                    >...a i kiedyś mnie jedna poczęstowała mulami...to było >niezapomniane doznanie...tylko jak ona miała na imię? >... jakoś na M chyba...

Małgorzata miała na imię :)
          • sl-14 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 20:25
            A komu by się chciało codziennie do knajpy chodzić.
      • sl-14 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 12:42
        10/10 :D
    • urko70 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 11:55
      agjat napisał(a):

> " nie dbasz o mnie" to czego oczekuje, [...]

Może oczekiwać przeróżnych zachowań lub pakietów zachowań, przykładowo:
      1. gotującą to co on lubi
      2. prasującą mu obrania
      3. bycie atrakcyjną dla niego (miłą, czułą, kokietującą, dbającą o siebie, atrakcyjnie wyglądającą, etc.
      4. atrakcyjną i chętną
      5. interesująca się nim
      6. ...

generalnie chodzi o zainteresowanie i okazywanie tegoż drugiej osobie i staranie się w zapewnianiu potrzeb drugiej osoby. Oczywiście to działa w dwie strony.
      • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 12:50
        urko70
        "Oczywiście to działa w dwie strony." Bez tego ani rusz.

A ten wątkowy księciunio to pewnie z tych co leżą i czekają na trzęsienie ziemi....
        • urko70 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:07
          rudenko napisała:

> urko70
          > "Oczywiście to działa w dwie strony." Bez tego ani rusz.
          >
          > A ten wątkowy księciunio to pewnie z tych co leżą i czekają na trzęsienie ziemi
          > ....

1. Podkreślony tekst nie pochodzi ode mnie, co prawda po cudzysłowie ale napisałaś to tak blisko mojej wypowiedzi jakby to była moja wypowiedź.

2. Temat dotyczy tylko możliwych oczekiwań mężczyzny tak więc w ogóle nie musiałem pisać o "dwóch stronach", napisałem, a mimo to znalazłaś tu "księcia".

3. Po co i skąd ten Twój sarkazm... Czy z opisanej w starterze sytuacji to wynika czy jest to tylko Twoja złośliwa spekulacja. Daj sobie spokój z takimi sugestiami.
          • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:46
            boszzz jaki Ty jesteś skrupulatny, jeśli nie jesteś księgowym z zawodu to na pewno z charakteru
            • urko70 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 14:46
              rudenko napisała:

> boszzz jaki Ty jesteś skrupulatny, jeśli nie jesteś księgowym z zawodu to na pe
              > wno z charakteru

Popełniłaś dwa błędy:
              1. zasugerowałaś mi słowa których nie wypowiedziałem
              2. przełożyłaś jakieś swoje wizje na obcego Ci faceta ze startera.

i zamiast przyznać się do błędu lub choćby zamilknąć to próbujesz atakować.
              Bardzo dorosłe..... "bardzo".

• agjat Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 19:38
          Nie, ksieciulo należy do nadaktywnych, podobnie jak ja. Z żarciem i seksem problemu raczej nie ma, obie rzeczy występują w ilościach systematycznych i smacznych;)
    • ursyda Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 12:07
      nie robisz mu francuskich tostów.
      albo czegoś innego francuskiego
    • mendigo Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 12:50
      Może nie oczekuje już niczego i stara się to delikatnie zakomunikować. Niewesoła - ale opcja.
      • agjat Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 19:39
        Jestem pewna ze ta opcja nie wchodzi w grę.
        • mendigo Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 19:56
          To bardzo dobrze :)
    • alpepe Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:08
      u mnie jest to jednoznaczne z oponką na brzuchu i dobrymi obiadami ugotowanymi przeze mnie, gdybym dbała, nie byłoby oponki.
      • mariuszg2 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:17
        alpepe napisała:

> przeze mnie, gdybym dbała, nie byłoby oponki.

czyli taka cicha zemsta, podstępny zamach na życie i zdrowie faceta a może eutanazja przez oponkę? Ty to jesteś...

a co z seksem? Podobno faceci są w permanentnej gotowości aby poświęcić swoje młode i piękne ciało na ołtarzu męczeństwa dla swojej bogini.

wiesz może o której przyjeżdża planowo Berlin-Warszawa Express na Berlin Haupt Bahnhoff ?
        • alpepe Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:34
          Nie wiem, czy pociągi z Polski w ogóle zajeżdżają na Hauptbahnhof, coś mi świta, że na Ostbahnhof, ale nigdy nie jechałam, więc nie wiem.
          • mariuszg2 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:59
            alpepe napisała:

> , że na Ostbahnhof, ale nigdy nie jechałam, więc nie wiem.

ale Ty nigdzie nie jedź...w Berlinie to Kuchen, Kinder und Kirchen...no ale mogłabyś po mnie wyjść na Ostbahnhof na wypadek jak Pan Prezes Kraftman będzie geselschaften machen auf...przecież ja się mogę zgubić w tak dużym mieście a po niemiecku sprechen nicht Deutch
    • varia1 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:46
      to chce lepszego/częstszego seksu
      jak będzie miał go pod dostatkiem i zgodnie z oczekiwaniami, to gotować i sprzątać zacznie sam, żebyś ty miała chęć i siłę na igraszki
      • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:49
        a ja słyszałam, że żaden facet przy jednej dziurze długo nie wysiedzi

Bo z facetami trzeba jak z kotami
        dobrze karmić
        głaskać
        a na noc z domu wypuszczać
        • varia1 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:57
          a kto mówi że przy jednej dziurze?

taaa, jak z kotami, a o posprzątaniu kuwety też tam coś było ?
          • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 13:59
            a o kuwecie nie słyszałam, zapodaj
            • varia1 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 14:02
              nie wiem jak tobie, ale mnie się wydaje że kompleksowa kota obejmuje sprzątanie kuwety, więc jeśli miałabym porównywać faceta do kota, to chyba musiałabym jednak zmienić orientację ;)

• varia1 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 14:02
                miało być "kompleksowa obsługa kota", przepraszam
              • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 14:08
                ja kompleksowych obsług nie robie
                • varia1 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 14:10
                  czyli głaskanie i karmienie - tak, a na noc jednak wypuszczasz go z domu?
      • rudenko Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 14:03
        Varia napisała
        "to chce lepszego/częstszego seksu
        jak będzie miał go pod dostatkiem i zgodnie z oczekiwaniami, to gotować i sprzątać zacznie sam, żebyś ty miała chęć i siłę na igraszki "

....znając facetów to raczej na sprzątanie już mu siły nie stanie
        • varia1 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 14:09
          to słabo ich znasz ...albo wybierasz wybrakowane osobniki ;)
    • obrotowy no np. gdy zaniedbuje moja manicure 14.11.14, 14:15
      - to wtedy tak narzekam.
    • slottka.ja jeżeli facet mowi 14.11.14, 15:11
      agjat napisał(a):

> " nie dbasz o mnie" to
      znaczy, że był zaniedbywany przez matkę w dzieciństwie.
      • obrotowy niekoniecznie... 14.11.14, 15:37
        slottka.ja napisała:
        > znaczy, że był zaniedbywany przez matkę w dzieciństwie.

Przeciwnie: matka mi robila manicure, a Slubna sie ociaga...
        • slottka.ja Re: niekoniecznie... 14.11.14, 15:48
          nie wiem czemu, ale w pierwszej chwili - sie ociaga... przeczytałam jakoś inaczej...
          w każdym razie wracaj do mamusi jak była lepsza:)
          • ninek04 Re: niekoniecznie... 14.11.14, 17:38
            mowi z pretensją":nie prasujesz mi koszul,"ale on mi też nie prasuje,więc nie dbamy o siebie oboje
    • kanna Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 20:11
      A jak mogę pokazać, że dbam?
    • akle2 Re: Kiedy facet mowi 14.11.14, 20:48
      To znaczy, że to nie jest facet tylko jakiś gender, bo podobno faceci wszystko umieją nazwać po imieniu i reagują tylko na jasne i precyzyjne sygnały.
      Czyżbyś odkryła pzresłankę do obalenia tej teorii?
    • mamagapka Re: Kiedy facet mowi 15.11.14, 22:22
      myślę że ktoś inny zaczął o niego dbać i on zobaczył różnicę, a że jest uczciwy to próbuje najpierw dac ci to do zrozumienia.
      • saraisa Re: Kiedy facet mowi 21.11.14, 22:33
        heh może tak być faktycznie, słuszna uwaga :) a może tak być, że czuje się zaniedbany - na razie bez pomocy innej pani - i też daje ci to zrozumienia - w sensie "jak Ci zależy, lepiej coś z tym zrób". no to już Twoja decyzja, czy chcesz coś robić
    • liisa.valo Re: Kiedy facet mowi 22.11.14, 21:57
      Żeby pogłaskać po łebku, plecki wymasować, żarcie zrobić. Tak sądzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka