molly_wither 24.02.15, 19:26 No w aucie przeciez, podobno to przypadlosc kobieca mylic hamulec z gazem. Ja na szczescie nie jezdze, wole byc wozona, dlatego pytam, bo mi sie to w pale wcale nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coffei.na neva! 24.02.15, 19:32 od małego buszowałam u taty w garażu i w zasadzie to On wpoił mi co jest co-zawsze siadałam za kierownicą i musiałam naciskać kolejno sprzęgło,gaz i hamulec to proste jest Molly! Odpowiedz Link Zgłoś
facettt atention : - wsiadasz do auta w Anglii 24.02.15, 19:38 i biegi musisz przelaczac lewa reka. horror ale nie dosc tego: na rondo (angielskie) jakos da sie wjechac - ale... zupelnie nie da sie z niego zjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: atention : - wsiadasz do auta w Anglii 24.02.15, 19:45 facettt napisał: > i biegi musisz przelaczac lewa reka. > horror > > ale nie dosc tego: > na rondo (angielskie) jakos da sie wjechac - ale... > zupelnie nie da sie z niego zjechac. to jedno.moj koszmar, przez kilka pierwszych dniu jezdzilem z przyklejona obok licznika karteczka TRZYNAC SIE LEWEJ STRONY!! Odpowiedz Link Zgłoś
molly_wither Re: atention : - wsiadasz do auta w Anglii 24.02.15, 19:58 dziala_nawalony napisał: > > to jedno.moj koszmar, przez kilka pierwszych dniu jezdzilem z przyklejona obok > licznika karteczka TRZYNAC SIE LEWEJ STRONY!! He he, czy ty nie masz w sobie pierwiastka kobiecosci? Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: atention : - wsiadasz do auta w Anglii 24.02.15, 20:01 molly_wither napisał(a): > dziala_nawalony napisał: > > > > > to jedno.moj koszmar, przez kilka pierwszych dniu jezdzilem z przyklejon > a obok > > licznika karteczka TRZYNAC SIE LEWEJ STRONY!! > > He he, czy ty nie masz w sobie pierwiastka kobiecosci? ..zgadlas, mam go od cholery, no bo pocoz tu bym tak czesto bywal..he..he Odpowiedz Link Zgłoś
molly_wither Re: atention : - wsiadasz do auta w Anglii 24.02.15, 20:05 dziala_nawalony napisał: >> ..zgadlas, mam go od cholery, no bo pocoz tu bym tak czesto bywal..he..he Fakt, ja nie "meskim" nie bywam:) Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarna.baba Re: atention : - wsiadasz do auta w Anglii 24.02.15, 20:36 facettt napisał: > i biegi musisz przelaczac lewa reka. > horror > > ale nie dosc tego: > na rondo (angielskie) jakos da sie wjechac - ale... > zupelnie nie da sie z niego zjechac. Nooo, też szukałam lewarka biegów na bocznych drzwiach. :D Ale dość szybko mi przeszło a z tymi rondami to rzeczywiście niezła jazda. A pedały jakoś nigdy mi się nie myliły, zawsze miałam talent do obsługi maszyn nie tylko tych do szycia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: neva! 24.02.15, 19:40 coffei.na napisała: > od małego buszowałam u taty w garażu i w zasadzie to On wpoił mi co jest co-zaw > sze siadałam za kierownicą i musiałam naciskać kolejno sprzęgło,gaz i hamulec > > to proste jest Molly! nasze wozidlo ma automatyczna skrzynia biegow >> dwa pedaly jeden duzy drugi maly, w tej kolejnosci to hamulec i gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: neva! 24.02.15, 19:46 nigdy nie jechałam automatem,dobrze się jeździ? można się przyzwyczaić? lubię dużymi auta prowadzić,niewiem czemu,jakoś w małych czuję sie nieswojo Ale! moim marzeniem jest poprowadzić...Fiata 126p! Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: neva! 24.02.15, 20:07 coffei.na napisała: > nigdy nie jechałam automatem,dobrze się jeździ? można się przyzwyczaić? o, tak doslownie kilka pierwszych kilometrow i lapiesz wszystko co istotne. w sumie niewiele tego jest..ten, nasz to pierwszy i powiem ci,ze nie kupie juz wiecej manuala..jazda to poezja zwlaszcza w miescie i korkach, pelen luzik., zero stresu przy ruszaniu pod gore, nie ma mozliwosci zebys zjechala do tylu, no i jedna reka jest mniej zaangazowana w prowadzenie.. > lubię dużymi auta prowadzić,niewiem czemu,jakoś w małych czuję sie nieswojo > Ale! moim marzeniem jest poprowadzić...Fiata 126p! trza bylo wczesniej, zostawilbym ci ostatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na poezja 24.02.15, 20:17 to jest wtedy,jak dostanę wolne popołudnie samotność odosobnienie freedom!!! wtedy mogę nawet kulać dropsa,ewentualnie powyginać się na wrotkach...byle sama! no widzisz...nie pomyślałeś o mnie!!gdzie ja tera kogo z malaczem znajde,kiedy u mnie na wiosce wszyscy maybachami sie wożą ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: poezja 24.02.15, 20:23 chyba niewiele juz tego jezdzi w polsce? Coffcia, sam siebie ukarze za to. wiadomo, gorale bogate som..he..he Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na potwarz! 24.02.15, 20:27 cooo??jak Ty mię nazwałeś? Toć jo hanyska! HA-NYS-KA! oooj widze czarne chmury nad nami..chyba czas na foch! Proszę,ukarz się podwójnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kino.mockba Re: neva! 25.02.15, 18:28 coffei.na napisała: > nigdy nie jechałam automatem,dobrze się jeździ? można się przyzwyczaić? Na korki tylko automat. Odpowiedz Link Zgłoś
molly_wither Re: neva! 24.02.15, 19:57 O! I to jest logiczne, ja sie uczylam jezdzic na dwoch pedalach takiej samej wielkosci. dziala_nawalony napisał: > > nasze wozidlo ma automatyczna skrzynia biegow >> dwa pedaly jeden duz > y drugi maly, w tej kolejnosci to hamulec i gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: neva! 24.02.15, 20:26 molly_wither napisał(a): > O! I to jest logiczne, ja sie uczylam jezdzic na dwoch pedalach takiej samej wi > elkosci. niestety, taka opcja wystepuje tylko w automatach > > Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawerski Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 19:35 Jeśli pierwszy raz w życiu przesiadasz się ze sprzęgła na automat, to przez pierwszą godzinę jest taka możliwość:) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt A to w Wawrze sa Smoki ? 24.02.15, 19:39 strach pomyslec, bo ja dojezdzam czasem do rodziny w Otwocku... Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 20:10 Oczywiście. I nawet pakuję się na tylne siedzenie. Zamiast za kierownicę. Ach, taka ze mnie kobietka. :cool: Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 22:22 wersja_robocza napisała: > Oczywiście. I nawet pakuję się na tylne siedzenie. Zamiast za kierownicę. Ach, > taka ze mnie kobietka. :cool: Z powodu, że długie nogi? ;) Nieno, przepraszam, przywołuję sie do porządku. Raduchowa, żeby było w temacie, jeździ automatem. Jak do tego jej wozidła wsiądę to z tytułowymi pedałami nie mam problemu. Ale ciągle się daję nabrać dojeżdżając do skrzyżowania. No nie poradzę, przyzwyczajenie takie, ręka sama leci do lewarka, żeby zredukować bieg. :D Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Czy mylą wam sie pedały? 25.02.15, 20:26 raduch napisał: > Z powodu, że długie nogi? ;) Do samej szyi. :cool: > Nieno, przepraszam, przywołuję sie do porządku. > Raduchowa, żeby było w temacie, jeździ automatem. Jak do tego jej wozidła wsiąd > ę to z tytułowymi pedałami nie mam problemu. Ale ciągle się daję nabrać dojeżdż > ając do skrzyżowania. No nie poradzę, przyzwyczajenie takie, ręka sama leci do > lewarka, żeby zredukować bieg. :D Nie jeździłam takim samochodem i przypuszczam, ze nawet ruszałabym 'na zabkę'. :D ps. kopa czasu;) Odpowiedz Link Zgłoś
mendigo Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 21:02 Chciałam walnąć o Jacykowie, ale już mnie uprzedzono. A więc napiszę dla odmiany na temat - nie, nie mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 21:06 mendigo napisał: > Chciałam walnąć o Jacykowie, ale już mnie uprzedzono. A więc napiszę dla odmian > y na temat - nie, nie mylą. > i smiem watpic czy rzeczywiscie sa tacy, ktorym sie myla. Odpowiedz Link Zgłoś
mendigo Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 21:31 Pewnie na początku nauki może się mylić. Poza tym jak człowiek jest bardzo zmęczony to nie takie rzeczy potrafi pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
tycho99 Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 21:11 wybacz..., czy mogę Ci to jakoś wynagrodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
mendigo Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 21:30 Aż boję się sugerować. Co z tą dorożką? Odpowiedz Link Zgłoś
tycho99 Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 21:33 W dorożce pedały mi się nie mylą... Odpowiedz Link Zgłoś
mendigo Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 21:44 Bo ich tam nie wpuszczasz... Zresztą choćbyś chciał, to by się nie zmieścili. Znam ja te "dorożki" - rozklekotane kolaski sklecone z przeżartych przez korniki desek z rozbiórki kamienicy sprzed wojny. Pierwszej. A do tego niedożywiona szkapa z hodowli jakiegoś posła. Bida. Odpowiedz Link Zgłoś
tycho99 Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 21:50 może warto coś sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
samuela_vimes Re: Czy mylą wam sie pedały? 24.02.15, 22:24 nie ogarniam pedałów, dlatego mam automat zawsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Czy mylą wam sie pedały? 25.02.15, 18:44 Nie, ale mnie się czasem myli fotel kierowcy z fotelem pasażera=i tak np jak ostatnio jechałem do Rewala, spakowałem wszystko, wsiadam i jadę. Jechałem jakieś 5-6 godzin, zmęczyłem się podróżą jak borsuk, a na koniec okazało się, że nigdzie nie pojechałem bo usiadłem na fotelu pasażera, a tam nie ma przecież ani kierownicy ani pedałów ani nic. No i koniec końców z wakacji nici, więc oglądałem przez dwa tygodnie powtórki Familiady. Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: Czy mylą wam sie pedały? 25.02.15, 19:48 więc oglądałem przez dwa tygodnie powtórki Familiady. czyli na bieżąco jesteś z kawałami. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Czy mylą wam sie pedały? 25.02.15, 19:52 Tak=i dzięki temu mam o czym gadać np z księdzem podczas kolędy albo mogę w try miga rozładować napiętą atmosferę w przedziale pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Czy mylą wam sie pedały? 25.02.15, 20:02 do tej pory jeszcze mi się nie myliły, ale teraz na pewno zaczną. na tym polega potencjał takich wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
molly_wither Re: Czy mylą wam sie pedały? 25.02.15, 20:06 Zaczelas miec watpliwosci czy dobrze naciskasz? Zaufaj swojej intuicji. Nie wierz w watki. six_a napisała: > do tej pory jeszcze mi się nie myliły, ale teraz na pewno zaczną. > na tym polega potencjał takich wątków. > Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Czy mylą wam sie pedały? 25.02.15, 20:16 jakbym źle naciskała, to chyba bym o tym wiedziała. no ale różne przygody z wiekiem lat człowiek miewa, a to się wpierdzieli kołem na niskopodłogowy słupek, a to znowu mu się wydaje, że skręt jest przed tramwajami, podczas gdy ewidentnie jest za. tak że z roku na rok coraz gorzej. tylko nawigacja mnie ratuje w tym mieście przed grubszymi wpadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
molly_wither Re: Czy mylą wam sie pedały? 25.02.15, 20:21 E, dowiesz sie ,jak w kogos wjedziesz. Nie bede sie wymadrzac, bo,jak napisalam,wle,kiedy ktos inny naciska pedaly. Aczkolwiek podziwiam ludzi, ktorym te pedaly sie nie myla. six_a napisała: > jakbym źle naciskała, to chyba bym o tym wiedziała. > no ale różne przygody z wiekiem lat człowiek miewa, a to się wpierdzieli kołem > na niskopodłogowy słupek, a to znowu mu się wydaje, że skręt jest przed tramwaj > ami, podczas gdy ewidentnie jest za. tak że z roku na rok coraz gorzej. tylko n > awigacja mnie ratuje w tym mieście przed grubszymi wpadkami. > Odpowiedz Link Zgłoś
haytim Re: Czy mylą wam sie pedały? 01.03.15, 15:22 nigdy nie zdarzyło mi się coś takiego :D Odpowiedz Link Zgłoś