Dodaj do ulubionych

kobieta i bank

23.04.15, 15:52
gdzie założyć konto, żeby można było wypłacać za darmo z każdego bankomatu, mieć przelewy internetowe za darmo, płacić za kartę i prowadzenie konta po kilka złotych
i żeby wystarczyło bankowi do szczęścia, że wpłacam pieniądze kilka razy w miesiącu, a nie żądali "comiesięcznego przelewu od pracodawcy w wysokości min. 2000 złotych, lub stypendium ze szkoły lub kasy zusu)
co to ku... wOgle ma znaczyć?
głowa mi od tego puchnie
nie zakładajcie konta w alior banku
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: kobieta i bank 23.04.15, 16:41
      kiedyś było internetowe w ing. Poszukaj.
    • eat.clitoristwood Tja .... 23.04.15, 16:41
      chyba łatwiej będzie zamążpójść. ;)
      • alpepe Re: Tja .... 23.04.15, 16:59
        po co, ziuta ma opiekuńczą matkę, szepnie słowo matce, to ta jej znajdzie i załatwi.
        • piataziuta Re: Tja .... 23.04.15, 17:25
          ale że bank czy męża? :D
          • alpepe Re: Tja .... 23.04.15, 17:42
            w zależności od potrzeb.
    • kura_wuja Re: kobieta i bank 23.04.15, 22:30
      > nie zakładajcie konta w alior banku
      Bo co? Ja mam i fcale nie narzekam a fprost przeciwnie.
      • piataziuta Re: kobieta i bank 24.04.15, 11:31
        Jak zaczynałam z aliorbankiem też byłam zachwycona: 3zł za karte, 5 za prowadzenie konta (czy odwrotnie) reszta za darmo.
        Potem coś tam podrożało, nie zwracałam za bardzo uwagi.
        Potem wprowadzono politykę "konta głównego", co znaczyło, że albo wpłacasz regularnie pieniądze i masz kasę na koncie, albo płacisz 17 zł - to jeszcze było dla mnie spoko, bo jakaś tam kasę mam i zawsze coś wpłacam.
        Ale już się znowu zmieniło: konto główne jest wtedy, gdy PRACODAWCA przelewa ci na konto JEDNORAZOWO minimum 2000, w przeciwnym wypadku pobierają 22 zł (możesz ewentualnie być studentem i dostawać stypendium, albo dostawać kasę z zusu).
        To już jak dla mnie cyrk i uderzanie w wolność osobistą.

Co więcej, jeśli konto nie jest twoim głównym (czyli jak wyżej), od czerwca będziesz płacić za każdy jeden przelew, za wypłaty z bankomatów innych niż Euronet, za wszystko, po 3/5/10zł, za wszystko generalnie, o ile dobrze zrozumiałam.
        Śmiech na sali.
        • kura_wuja Re: kobieta i bank 24.04.15, 22:38
          To ja nie wiem co ty masz za aliora, bo ja mam dalej wszystko za 0zl. Z bankomatow nie wyplacam, my krezusi tak mamy :P
          Moje pierwsze konto w aliorze bylo do planosci (wtedy, kiedy wystartowali z mozliwoscia oplacania rachunkow za 0zl). To jest teraz ror na ktory wplacam kiedy chce i ile chce, zeby miec na platnosci on-line. Za konto oszczednosciowe tez nie place, wiec nie wiem oczemty do mnie rozmawiasz ;)
    • six_a Re: kobieta i bank 23.04.15, 22:46
      tera akurat prawie wszędzie aktualizują regulaminy, wprowadzają opłaty i inne takie, bo jakoś se trzeba odbić tę flautę.
      kiepska pora. spróbuj znaleźć nie ror, gdzie trzeba deklarować regularne wpłaty, tylko zwykłe konto osobiste.
    • kino.mockba Re: kobieta i bank 24.04.15, 10:34
      Ja mam dwa konta dla ubogich w mbanku od dekady. Nic nie wymagają, ale oprocentowania też za bardzo nie ma (nawet na oszczędnościowym). Inna kwestia, że nie mam oszczędności.
      • koszmarna.baba Re: kobieta i bank 24.04.15, 11:48
        Spróbuj w jakimś małym spółdzielczym z pipidówy ale z oddziałem w mieście. Oni często mają wprost rewelacyjne warunki.
    • dziala_nawalony Re: kobieta i bank 25.04.15, 08:17
      . nie chce nikogo draznic, ..ale,czy nie ma w polsce zadnego banku gdzie masz to wszystko free?
      • coffei.na Re: kobieta i bank 25.04.15, 09:09
        dziala_nawalony napisał:

> . nie chce nikogo draznic, ..ale,czy nie ma w polsce zadnego banku gdzie masz t
        > o wszystko free?

Ooooj nie drażnij mnie!!
        Nie,nie ma,ale wyszła taka wspólna inicjatywa,że od poniedziałku robimy przelewy do Twojego banku.
        Także bądź tak miły i podaj nam nr.konta z pinem rzecz jasna,bo wiesz,co poniektórzy nie mają zaufania nawet do siebie ;-P
        • dziala_nawalony Re: kobieta i bank 25.04.15, 10:55
          ..to jeszcze zwykla zazdrosc, czy to juz czyjas fobia? .zobaczmy tym razem.
          • czoklitka Re: kobieta i bank 25.04.15, 10:58
            Jaka zazdrość? O konto w banku?
            • dziala_nawalony Re: kobieta i bank 25.04.15, 11:00
              czoklitka napisała:

> Jaka zazdrość? O konto w banku?

nie,to nie to, ominelo Cie cos uroczo zabawnego,pominmy to..
              • czoklitka Re: kobieta i bank 25.04.15, 11:03
                eee, jaka szkoda ;)
                • coffei.na Re: kobieta i bank 25.04.15, 11:39
                  nie no Szoko,Bejbe...dostałyśmy KOLEJNE zaproszenie od Navarra ,tym razem do las Vegas,mamy do dyspozycji gold card,jakies śluby z Elvisem coś tam było...ale jedno co najbardziej zapamiętałam...to noc poślubna (moja i Twoja ;)
                  • czoklitka Re: kobieta i bank 25.04.15, 14:04
                    czyli jest bosko:D
                    biorę to!
      • piataziuta Re: kobieta i bank 25.04.15, 12:11
        to pytanie, pytanie retoryczne, ironia czy co to?
        bo ja się naprawdę nie znam na tym wszystkim, miałam w życiu kont bankowych w ilości: 1
        • dziala_nawalony Re: kobieta i bank 25.04.15, 12:14
          nie wiem jak teraz jest w polsce, dlatego pytalem ,czy nie ma bankow gdzie masz wszystko za free, to nie zart,bo taki np. angielski Lloyds daje wszystko za free,
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: kobieta i bank 27.04.15, 21:05
        oczywiście, że jest
        bank na S
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: kobieta i bank 27.04.15, 21:08
          porównywarka
    • sandriks Re: kobieta i bank 25.04.15, 12:13
      najlepeiej mbank albo inteligo, nie płacisz za przelewy, prowadzenie konta, tylko jeśli chcesz mieć darmowe wszystkie bankomaty to płacisz 4 czy 5 zł miesięcznie, no i ileś tam miesięcznie karta trzeba zrobić płatności na 100 czy 200zł,ale nie na raz tylko przez cały miesiąc
      • mendigo Re: kobieta i bank 25.04.15, 14:37
        Pisali na giewu niedawno o tym: Trzysta masz wydać, bo jak nie, to ci zarypią 6 zeta (a sami wiecie, co za 6 zeta można dziś mieć - wiatraczki, 1/2 paczki prezerwatyw, nalepki z heloł kiti, piwo dla nonkonformistów - takie z fusami itd.). Tak więc radzę się jednak dwa razy zastanowić.
        • kino.mockba Re: kobieta i bank 26.04.15, 22:21
          Tylko te trzy stówki to jest żaden próg, o ile to jest twoje główne konto. Widocznie chcą się pozbyć niedzielnych klientów.
          • mendigo Re: kobieta i bank 27.04.15, 11:44
            Nikogo nie chcą się pozbywać, tylko chcą rżnąć, ile się da. Dlaczego bank miałby się pozbywać klientów, choćby i niedzielnych?
            • kino.mockba Re: kobieta i bank 06.05.15, 19:17
              www.polityka.pl/tygodnikpolityka/rynek/1617349,1,banki-wyciskaja-klientow.read
              Niech będzie, że rżną.

Banki kuszą wciąż darmowymi rachunkami, kartami, ale rezerwują je tylko dla wiernych klientów. Takich, którzy przelewają tu właśnie wynagrodzenie i często używają kart. Ci mniej aktywni są karani dodatkowymi prowizjami. Bo skoro nie ma z nich wielkiego pożytku, bank nie będzie im proponował preferencyjnych warunków. Dzisiaj prawie już nie ma kont i kart w każdej sytuacji bezpłatnych. Chlubnym wyjątkiem jest niewielki bank Smart, który wciąż umożliwia korzystanie z konta i karty debetowej bez prowizji.
        • sandriks Re: kobieta i bank 27.04.15, 17:09
          ja musze wydać 100zł, a jak nie to pobierają 4 zł... faktycznie jest sie nad czym zastanawiać...
          • mendigo Re: kobieta i bank 27.04.15, 18:02
            A jakie masz konto?
            • sandriks Re: kobieta i bank 27.04.15, 18:46
              zwykłe indywiduwalne inteligo :)
    • obrotowy kobieta va bank :) 25.04.15, 17:02
      dzisiaj, gdy procenty bankowe wynosza -1% (slownie: - minus jeden procent)
      - to pieniadze trzyma sie u babci, skromnej emerytki, w skarpecie,
      albo w skarbonce w ksztalcie sztabki zlota.

nikt sie nie domysli - co tam jest w srodku:
      www.ceneo.pl/14515728
    • wez_sie ale 2000 zl 27.04.15, 09:51
      ale 2tyś zł to chyba teraz mininalna pensja wiec co sie martwisz?
      zarabiasz mniej niz 2 tyśie?
      • sandriks Re: ale 2000 zl 27.04.15, 17:10
        ale brutto, netto masz poniżej 2000
    • alpepe Re: kobieta i bank 06.05.15, 14:13
      dziś spółka-córka dostała na maila ofertę z banksmart. Niestety nie dla nas, bo mają tylko konta dla osób fizycznych, aż zadzwoniłam, by się upewnić, ale oferta dla klienta detalicznego ciekawa, jak dla mnie. banksmart.pl Trochę strona nieprzejrzysta.
      • piataziuta Re: kobieta i bank 06.05.15, 18:28
        dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka