Dodaj do ulubionych

suknia ślubna dla puszystej

01.05.15, 10:42
Witam. Mam taki dylemat, bo wychodzę za mąż jesienią i nie wiem jaki krój sukni wybrać.
Ślub ma być na zamku rycerskim. Narzeczony jest członkiem bractwa i mówi, że chce być z zbroi.
Ja bym chciała tradycyjną białą suknię ale mam tylko 158 cm wzrostu i 65,5 kg wagi. Talię mam jednak wyraźnie wciętą tj, o jakieś 30% węższą od bioder. Biust średni.
Poradzicie jaki krój sukni by mi pasował i jakie pantofle?
Obserwuj wątek
    • lilith70 Re: suknia ślubna dla puszystej 01.05.15, 11:11
      Nie przesadzaj nie jesteś jakoś wielce puszysta. Jak masz dobrze zarysowaną talię to ogromny plus. Jeżeli on chce wystąpić w roli rycerza, to Ty musisz wcielić się w rolę księżniczki. Wystarczyło wpisać w google i wejść w grafiki. LINK

Buty oczywiście wysokie przy Twoim wzroście. Jak nie masz wprawy biegania na wysokich obcasach poszukaj trochę szerszy a nie cienką szpilkę.
      • fr.i Re: suknia ślubna dla puszystej 01.05.15, 11:24
        Raczej na damę dworu niż księżniczkę ale suknie średniowieczne były bardzo kolorowe.
        Dopiero Maria Stuart wystąpiła na ślubie w białej sukni.
        • lilith70 Re: suknia ślubna dla puszystej 01.05.15, 12:59
          Nie chodzi o kolor, ale o krój, żeby pasował do "damy dworu", jak i żebyś to Ty w nim dobrze się czuła...
    • coffei.na Re: suknia ślubna dla puszystej 01.05.15, 11:26
      Skoro Pan Młody będzie w zbroi to Ty..koniecznie w wytwornej sukni Damy Dworu!!
      Przecież te niektóre kroje są dla Ciebie wręcz idealne;-)
      Poza tym idealnie wpiszesz się w konwencję,a suknia moze być biała z fajnymi dodatkami!
      Do tego jakieś balerinki na obcasie czy coś w tym stylu...będziesz piękna!! I meeega kobieca ??
    • piataziuta Re: suknia ślubna dla puszystej 01.05.15, 11:50
      wpisałam w google(taka wyszukiwarka) "suknie ślubne dla puszystych" i tadam! magia
      cała galeria do wyboru
    • czoklitka Re: suknia ślubna dla puszystej 01.05.15, 12:21
      może jakiś luźny, żeby nie było widać oponki
      • aqua48 Re: suknia ślubna dla puszystej 01.05.15, 15:59
        Jak na damę dworu to na głowę koniecznie hennin z welonem. Wybierz sobie coś odpowiedniego:
        www.google.pl/search?q=hennin&espv=2&biw=1366&bih=647&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=g4ZDVeehNYHmUtOTgcgK&ved=0CB8QsAQ
        • taki-sobie-nick Re: suknia ślubna dla puszystej 01.05.15, 16:17
          Ten jest fajny. Które to stulecie?

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/2f/8a/7c/2f8a7c530b774fe65f016b5c6d7f9082.jpg
          • coffei.na jeeeeb 01.05.15, 16:55
            i weź tu za taką siądź w kinie...
            • taki-sobie-nick Re: jeeeeb 01.05.15, 17:06
              coffei.na napisała:

> i weź tu za taką siądź w kinie...

Nie wyrażaj się coffeina. W średniowieczu kin nie było, więc nie mieli tego problemu.
              • czoklitka Re: jeeeeb 01.05.15, 17:49
                ale były misteria
                • aqua48 Re: jeeeeb 01.05.15, 18:27
                  czoklitka napisała:

> ale były misteria

Ale tylko gawiedź siedziała na ziemi, a panowie na koniach. Damskie henniny im nie przeszkadzały - byli wyżej :)
                  • czoklitka Re: jeeeeb 01.05.15, 18:33
                    aha, dobrze wiedzieć :-)
              • coffei.na Re: jeeeeb 04.05.15, 10:27
                taki-sobie-nick napisała:

> Nie wyrażaj się coffeina.

O ja...nie bądź jak Twój stary..pliska!
    • sandriks Re: suknia ślubna dla puszystej 02.05.15, 13:35
      z doświadczenia swojego i koleżanek z którymi wybieralam suknie powiem, że nie ma co wybierać i szukać "na sucho" idź do kilku salonów i poprzymierzaj, czasami wygląda się dobrze w czymś czego byś sie nigdy nie spodziewala :)
      tylko nie wybieraj mocno ciasnej sukienki- jedna z moich koleżanek sie uparła na taką na zamek bez sznurowania, ktora była mega dopasowana, to tego stopnia, że w trakcie wesela miała mdłości i mało nie zwymiotowała :/
      • taki-sobie-nick Jakich sklepów, pahdon, SALONÓw? 02.05.15, 19:22
        sandriks napisała:

> z doświadczenia swojego i koleżanek z którymi wybieralam suknie powiem, że nie
        > ma co wybierać i szukać "na sucho" idź do kilku salonów

Jak chłop robi za rycerza, to kiecka średniowieczna ma być.
    • varia1 Re: suknia ślubna dla puszystej 04.05.15, 10:17
      jak on będzie tańczył w tej zbroi? tak mnie zaciekawiło....
      • coffei.na Mamuś...Kocham ! 04.05.15, 10:22
        hahahaha Jesteś drugą osobą,która wywołała u mnie w dniu dzisiejszy gromki śmiech...przywołujący na myśl stado dzikich,galopujących i rżących koni ( mam nadzieję,że potrafią rżeć galopując :P )

Właśnie to sobie wyobraziłam..te jego "kocie" ruchy : D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka