Dodaj do ulubionych

polki najpiekniejsze? absolutnie

12.07.15, 11:30
Właśnie wróciłam z hiszpanii. Na plazy duzo niemek, francuzek, polek, hiszpanek. Najbrzydsze z nich to polki- otyle dosc czesto juz nastolatki, niezdbane. Najpiekniejsze ze wszystkich to byly niemki. Tak, wlasnie niemki. I pisze to jako polka. Juz nastolatki bardzo zadbane. Wlosy zafarbowane w naturalnym odcieniu, zęby biełe- rozjaśniane- wszystki miały bialutkie ząbki, manicure, pedicure, wyregulowane brwi wraz z henna,szczupłe sylwetki oczywiscie nie wszystkie ale porownujac polki jak najbardziej, to co mi sie srednio podobalo ale rzeczywiscie poprawialo wyglad to bardzo czesto powiekszone usta kwasem czy implantami, a to widac ale dodawalo urody razem z bialymi zebami i nastolatki z poprawionym biustem. Szczuplutkie, a biust miska C wygladajace w miare naturalnie ale jednak ja zauwazylam. Oceniajac w skali Niemką dałabym 9/10, Francuzką 7/10, Hiszpanką 7/10, a Polką 2/10. Napewno ma tutaj wpływ ekonomia czyli polek nie stac na porzadne wybielanie zębów, regularnego fryzjera, kosmetyczkę. I jeszcze jedno ja mieszkam akurat w miejscowosci gdzie kobiety po prostu o siebie nie dbaja i na ich tle wygladam jak krolowa, jadac w takie miejsce na wakacje poczulam sie po prostu zle. Juz zapisalam sie na skaling i piaskowanie po nim mam zamiar lampa beyond wybielic zeby, zapisalam sie na keratynowe prostowanie wlosow i na trenera personalnego chociaz figure nie mam najgorsza ale jednak i tak mi brakuje. Jestem zalamana. I jak mozna wmawiac ludziom, ze my jestesmy najpiekniejsi.
Obserwuj wątek
    • ptolemeusz28 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 12:47
      Cóż, może Cię to zdziwi, ale bardzo wiele osób (w tym ja) uważa, ze piękno to naturalne piękno, a nie plastikowe panny, które jak piszesz już w tak młodym wieku maja wszystko popoprawiane i sztuczne (włosy, biust, zeby, rzęsy etc. fuuuj) jak co najmniej jakieś 50 letnie gwiazdy Hollywood.
      Ja tez uważam, ze Polki są ładne i to bardzo, bo maja ładne rysy, ładne oczy, są w miarę wysokie i szczupłe. I cieszę się, ze moda na plastiki w Polsce przeminęła, przynajmniej w dużych miastach.
      • 7elsol Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 13:23
        Tylko, ze one nie sa plastikami. Zrobione sa tak, ze wyglada to na ich naturalne piekno. Wlosy w odcieniu naturalnym, brwi wyregulowane naturalnie, paznokcie- nie tipsy pomalowane pieknie letnio, biust nawet jak powiekszony dobrany do figury to samo usta. Wlosy zadbane, w naturalnym odcieniu, zdrowe. Szczuple, wysportowane sylwetki. I przepraszam za ortografie w 1 poscie mialo byc oczywiscie Polkom, Francuzkom, Hiszpankom, Niemkom.
        • ptolemeusz28 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 14:22
          Moim zdaniem uroda to cos co się po prostu ma , dziedziczy w genach, a nie zdobywa jakimiś operacjami czy innymi drogimi zabiegami.
          Po co nastolatka ma poprawiać biust, skoro w tym wieku on nie opada, nawet gdy jest bardzo duży, albo farbować włosy na NATURALNY kolor??..Dla mnie to paranoja i na pewno nie jest to synonimem urody, wręcz przeciwnie..
          i tez nie uważam, ze Polki są grube, przeciwnie są szczupłe (wręcz chude) i ładne.
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 19.07.15, 13:30
          Znając Niemki, nie wierzę, że poprawiają sobie biusty i usta na skalę masową. Niemki to praktyczne laski, wysportowane, ubierają się wygodnie - jeśli taką generalizacją popłynąć. Do tego tam wszystko jest bio i eko i zdrowie w modzie. A jak zmienianie sylwetki, to za pomocą ćwiczeń.
          W Niemczech, jak jakaś laska jest wypindrzona, to na bank Europa Wschodnia.
      • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 12:04
        Uroda to efekt roznorodnosci i zroznicowania genetycznego rodzicow. Dlatego czesto kobiety pochodzace z duzych miast, sa ladne - mowie o tych, ktorych rodzice tez z tych miast pochodzili a nie o przyjezdnych - bo ich rodzice sa zroznicowani genetycznie. A we wsiach jest odwrotnie, mamy do czynienia z "hodowla wsobna", czyli osobniki sa ze saba mniej lub bardziej spokrewnione i w wyniku tego otrzymuja gorszej "jakosci" - biologicznie rzecz ujmujac, rzecz jasna - potomstwo. Podobnie bywa u arystokracji, gdzie duzy lek przed "obca krwia" tez prowadzi do zaburzen genetycznych. Pewnie dlatego wszelkiego rodzaju "mieszanki" typu Wloszka z Polakiem albo Hiszpan z Niemka sa takie piekne (oczywiscie i tu sa wyjatki, jak wszedzie). Ale fakt, ze po ulicach chodzi wielu brzydkich bialych, wielu brzydkich czarnych a jak sie widzi mulatki, to w wiekszosci sa to piekne dziewczyny :-)
    • zeberdee28 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 14:51
      No ciekawe - bo z tego co ja zauważyłem to te panie z poprawianymi zębami, nadmuchanymi ustami i biustami to prawie bez wyjątku Rosjanki, kobiety z Europy zachodniej nie przejmują się aż tak bardzo swoim wyglądem.
      • 7elsol Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 15:04
        Przejmuja, przejmuja byc moze robia to dla siebie, nie dla mezczyzn ale sa bardzo zadbane
    • znana.jako.ggigus skąd ten uparty sąd o tym, że Niemki 12.07.15, 15:08
      są brzydkie?
      W Monachium np. po ulicach chodzą takie ładne dziewczyny!
      • six_a Re: skąd ten uparty sąd o tym, że Niemki 12.07.15, 19:50
        właśnie wręcz na odwrót napisała.
        • znana.jako.ggigus no ale byla zdziwiona, ze takie brzydkie 12.07.15, 23:29
          Niemki okazaly sie najladniejsze.
      • anndwa Re: skąd ten uparty sąd o tym, że Niemki 12.07.15, 23:56
        znana.jako.ggigus napisała:

> są brzydkie?
        > W Monachium np. po ulicach chodzą takie ładne dziewczyny!

hehe bo część z nich to Polki :D
    • molly_wither Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 17:32
      Wez sie zajmij nauka ortografii,a nie wygladem. Moze Polski sa mnie zadbane ,za to lepiej wyksztalcone od tych sztucznych zachodnich lalek.
    • miau.weglowy ktory gabinet dentystyczny sie tu marketinguje?/nt 12.07.15, 18:22

• taki-sobie-nick Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 18:48
      7elsol napisała:

> Właśnie wróciłam z hiszpanii. Na plazy duzo niemek, francuzek, polek, hiszpanek
      > . Najbrzydsze z nich to polki- otyle dosc czesto juz nastolatki, niezdbane.

A ta pisownia...! I ta polszczyzna...! Autorko, kup sobie słownik ortograficzny, a poza tym sprawdź, jaki jest antonim przymiotnika "zadbany".
    • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 19:43
      nic dziwnego, że polki 2/10, jak takie bez skalingu, piaskownicy i sześciu klas ukończonych reprezentują kraj w tej całej hiszpanii.
      fstyt.
      • molly_wither Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 19:44
        Wazne,ze dziury zaplombowane i koronki zalozone.

six_a napisała:

> nic dziwnego, że polki 2/10, jak takie bez skalingu, piaskownicy i sześciu klas
        > ukończonych reprezentują kraj w tej całej hiszpanii.
        > fstyt.
        >
        >
    • maternalka Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 20:50
      Widzę mały brak konsekwencji: Jeśli Polką i Niemką etc., to również ludzią
      • taki-sobie-nick Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 20:59
        maternalka napisała:

> Widzę mały brak konsekwencji: Jeśli Polką i Niemką etc., to również ludzią

Koniecznie!

To już wiem, czemu za granicą robię wiochę. Co tam poprawna polszczyzna, skoro zęby nie wybielone.

Na marginesie: jak autorka to zrobiła? Bywałam na wielonarodowych plażach i nie miałam pojęcia, kto z plażujących jest Włoszką, kto Niemką, kto Hiszpanką i tak dalej.

Autorka specjalnie wszystkich podsłuchiwała czy jak?

Owszem, bywa, że ktoś się radośnie drze na pół plaży, ale żeby tak precyzyjnie wszystkich zidentyfikować?
        • czoklitka Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:34
          >Na marginesie: jak autorka to zrobiła? Bywałam na wielonarodowych plażach
          > i nie miałam pojęcia, kto z plażujących jest Włoszką,
          >kto Niemką, kto Hiszpanką i tak dalej.

może nie łapiesz się w językach, może masz słaby słuch, że nie usłyszysz osób znajdujących się nieopodal ciebie.
          • ijonaa.tichy Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 16.07.15, 19:25
            "nie łapiesz się w językach"" - kolejna "elowkentna" :D
    • anndwa Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 12.07.15, 23:53
      a Ty oceniasz to co za granicą czy w Polsce :> Oczywiście, że polki są najpiękniejsze i nie powinnaś/eś w to wątpić!
    • 10iwonka10 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:00
      Ale wymyslilas- kanon pieknosci to plastiowa lala ze sztucznym biustem, nienaturalnie bialymi zebami, powiekszonym ustami jak u ryby......Jak nastolatka zaczyna tak wszystko juz poprawiac to za lat 10 bedzie tak wygladac ze mozna sie jej bedzie wystraszyc na ulicy.

Ja zauwazylam wrecz odwrotnie duzo mlodych Polek, Slowaczek, Czeszek to szczuple, zadbane i naturalnie wygladajace kobiety.
    • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:09
      ten caly twoj ranking mozna o kant /../ potluc,ponad polowa z nich to wielorasowy mix i tak najczesciej te co widzialas to hiszpankobrazylijki, francuzkoalgierkomarokanki, niemkoturczynkoazjatki, ile w nich prawdziwego pochodzenia??? ..polki to klasa sama w sobie i wg mnie 9/10 i to bez dwoch zdan. amen.
      • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:18
        i jeszcze jedno,bezdyskusyjnie polkom uroda nie ustepuja jedynie ukrainki i rosjanki.
    • donnaanna Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:14
      7elsol - uroda (naturalna) a zadbanie i chirurgia to dwie inne rzeczy. Nie mow ze dziewczyna zrobiona jest piekna, poczekaj az ja zobaczysz rano , prosto z lozka, rozczochrana i nie zrobiona.

A poza tym - ja bardziej cenie osobe, ktora umie mowic poprawnie a nie ta, ktora ma wybielone zeby.

"Oceniajac w skali Niemką dałabym 9/10, Francuzką 7/10, Hiszpanką 7/10, a Polką 2/10" - naprawde? a nie przypadkiem celownik: Niemkom, Francuzkom, Hiszpankom, Polkom?
      • taki-sobie-nick Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 20:24

> A poza tym - ja bardziej cenie osobe, ktora umie mowic poprawnie a nie ta, ktor
        > a ma wybielone zeby.
        >
        > "Oceniajac w skali Niemką dałabym 9/10, Francuzką 7/10, Hiszpanką 7/10, a Polką
        > 2/10" - naprawde? a nie przypadkiem celownik: Niemkom, Francuzkom, Hiszpankom,
        > Polkom?
        >
        Jaki celownik? Kobiecina się nauczyła, że piszemy -ą, a nie -om, a ty jej jakiś wyższy level proponujesz?

Daj spokój, bo ze stresu zapomni wybielić zębów. :-P
    • czoklitka Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:30
      .Juz zapisalam sie na skaling i piaskowanie po nim mam zamiar
      > lampa beyond wybielic zeby, zapisalam sie na keratynowe
      >prostowanie wlosow i na trenera personalnego chociaz figure
      >nie mam najgorsza ale jednak i tak mi brakuje.

Czyli sobie na razie ile dajesz? 2/10? A jak tam z twoją urodą?
      • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:44
        czoklitka napisała:

> .Juz zapisalam sie na skaling i piaskowanie po nim mam zamiar
        > > lampa beyond wybielic zeby, zapisalam sie na keratynowe
        > >prostowanie wlosow i na trenera personalnego chociaz figure
        > >nie mam najgorsza ale jednak i tak mi brakuje.
        >
        > Czyli sobie na razie ile dajesz? 2/10? A jak tam z twoją urodą?

chyba nie najgorzej, bo pisze ze odwazyla sie wyjsc na hiszpanska plaze, hmm a to robi wrazenie..hi..hi.. tylko dlaczego musi tu dzis tak padac?
        • czoklitka Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:49
          Te niezadbane Polki też się odważyły przy punktacji 2/10. Może ona ma podobnie.
          U nas też padało.
          • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:54
            dziewczyna widac ma zly dzien..hi..hi wiec postanowila z braku laku, przywalic wlasnym rodaczkOM 8) ...u mnie juz drugi dzien daje ostro,
            • czoklitka Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 12:57
              ja jej się nie dziwię, Polki rzeczywiście ani nie są takie piękne i urodziwe, ani - przynajmniej po części, może nawet sporej - takie zadbane.
              Lepiej napisz co Cię tak gryzie.
              • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 13:00
                zzrea mnie tesknica za Coffcia..8) Czoko jestes w bledzie sa piekne!!. przeciez nawet tu wsrod Was!! sam je widzialem!! wiec wiem co mowie,
                • czoklitka Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 13:12
                  toż to napisz coś do Koffki, z pewnością się ucieszy. :-)

>Czoko jestes w bledzie sa piekne!!. przeciez nawet tu wsrod Was!!
                  > sam je widzialem!! wiec wiem co mowie,

ale my to wiesz, to my, a to co na ulicy to inna sprawa ;) O własnie, właśnie tak ;)
                  • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 13:20
                    uhmm..8)
      • 10iwonka10 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 13:05
        Uroda bedzie tyle ze plastikowo-lalkowa:-)

Nie wiem moze to cos ze mna jest nie tak - biale zeby sa ladne to kwestia bezdyskusyjna- ale tak bardzo wybielone ze wygladaja wrecz nienaturalnie....przypominaja mi sztuczna szczeke ktora ktos na noc w ACE przechowuje :-)
        • czoklitka Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 13:15
          aha :-),
          dodam tylko, że taka amerykańska biała szczęka, taki równy rządek zębów, powoduje, że rysy stają się takie jakieś końskie.
    • lled Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 15:52
      wydaje mi sie ze widzialas ruskie dziwki a nie niemieckie nastolatki na tej plazy.
    • sid_15 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 13.07.15, 17:48
      Ech, słabe, nawet nie chce się człowiekowi kłócić.
      • zonaonaa Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 19.07.15, 22:37
        Wydaje mi się , ze my jako kobiety w tej kwestii jesteśmy mało obiektywne, aleeee prawdziwej ładnej Niemki to ja raczej nie widziałam. ;)
        • 10iwonka10 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 20.07.15, 12:51
          Ktos raz npaisal gdzies ze jest duzo swiatowej slawy Niemek a nie ma Polek. I to pewno prawda.

Ale jak tak popatrzysz na ulicy to Niemki sa bardzo takie 'meskie' ordung, ordung- brakuje im czesto lekkosci, kobiecosci.
        • znana.jako.ggigus to musisz sie lepiej rozejrzec 20.07.15, 16:44

• zonaonaa Re: to musisz sie lepiej rozejrzec 21.07.15, 10:27
            Coś się tak się uparła na te Niemki, mało komu podoba się taki typ urody ;-) Panowie...powiedzcie coś , moze ja sie nie znam ;)
            • znana.jako.ggigus nie uparlam sie, miezskam tutaj 21.07.15, 11:54
              nie ma czegos takiego jak typ urody. Sa stereotypy (nie tylko) na ten temat.
              • zonaonaa Re: nie uparlam sie, miezskam tutaj 21.07.15, 13:14
                A właśnie , że jest, począwszy od czterech pór roku (wiosna, lato, jesień zima) , po słowiański, południowy ..itp I każdemu podoba się co innego, prawda?

:)
                • znana.jako.ggigus 4 typy urody maja tyle odmian i 21.07.15, 15:17
                  mieszanek. Typ slowianski tez - smagla, ciemnowlosa Slowianka jak Ruslana np czy Aneta Kreglicka.
          • 10iwonka10 Re: to musisz sie lepiej rozejrzec 21.07.15, 12:20
            Rozejrzec to ja sie moge ale ile zobacze Niemek a ile roznej masci emigrantek? Teraz tak naprawde wiekszosc krajow europejskich to taki wielki tygiel ,mieszanka roznych narodowosci.
            • znana.jako.ggigus a przede wszystkim nalezy 21.07.15, 15:46
              przestac myslec stereotypami, ze niemki to blond Walkirie, kroczace po ulicach.
    • facettt Najpiekniejsze to sa Ukrainki - absolutnie. 20.07.15, 12:58
      Pojedz - to zobaczysz.

Tyle ze na Ukrainie dzis bida - to by wygrzewac sie na Sloncu Hiszpanii - ich nie stac.

Za to jezdza do "pracy" do Turcji i Izraela.
    • corgan1 skoro tyle się wykosztowały na urlop w Hiszpanii 25.07.15, 21:45
      no to nie starczyło już kasy na fryzjera, wybielanie, kosmetyczkę. Proste. :)

> Napewno ma tutaj wpływ ekonomia czyli polek nie stac na porzadne wybielanie zębów,
      > regularnego fryzjera, kosmetyczkę.

Będąc na Ukrainie zauwazyłem, ze Ukrainki są o wiele ładniejsze od Polek, a przecież ludzie żyli tam dużo skromniej niż w Polsce i na pewno na wiele rzeczy nie bylo ich stać.

ps: kto w ogóle wmówił Polkom, ze są hahahahha najpiękniejszymi kobietami na świecie?
      • czoklitka Re: skoro tyle się wykosztowały na urlop w Hiszpa 25.07.15, 21:56
        > ps: kto w ogóle wmówił Polkom, ze są hahahahha najpiękniejszymi kobietami na św
        > iecie?

pewnie inne Polki i żulki spod budki z piwem, którzy niczego ponad nie widzieli.
      • zeberdee28 Re: skoro tyle się wykosztowały na urlop w Hiszpa 25.07.15, 22:47
        Polacy są narodem w gruncie rzeczy niezauważalnym i nieznanym poza krajami do których masowo emigrują. Czy Polacy potrafiliby odróżnić łotewski od litewskiego i estońskiego czy węgierskiego i rumuńskiego ? Wątpię też czy przeciętny Polak wie jak wygląda przeciętny Rumun. To samo jest z rozpoznawalnością naszej nacji:)
        • znana.jako.ggigus tak, Polacy postrzegają siebie 25.07.15, 23:16
          w dużym formacie. Jak wszyscy mali, niezbyt liczący się ludzie.
          Może to kwestia historii i rozbujałej wyobraźni w epoce romantyzmu...
          • zeberdee28 Re: tak, Polacy postrzegają siebie 26.07.15, 00:05
            A najśmieszniejsze jest to że w ogóle nie mamy niczego z czego moglibyśmy zasłynąć. Takie malutkie narody jak Irlandczycy słyną z Whisky i Guinessa, Czesi słyną z piwa, Finowie mieli Nokię, Islandia mająca ludności tyle co Rzeszów z przyległościami ma Bjork i Sigur Ros, a my kurde nic nie mamy:/
            • czoklitka Re: tak, Polacy postrzegają siebie 26.07.15, 00:30
              Anja Rubik, wódka, kiełbasa i pierogi i bigos, Jan Paweł II, Zamenhof, Kopernik, Paderewski, Penderecki, Helena Rubinstein, Polański, Wałęsa i obalenie socjalizmu! Choć Niemcy reklamują mur berliński...
              No i krakowski ryneczek słynny wśród Angoli ;)
              Np. Skłodowska-Curie, Czochralski, Mandelbrot, Banach, Ulam - w pewnych środowiskach;)
              Zabrzmiało to choć trochę optymistycznie? ;)

Jeszcze obozy nazistowskie, choć tym raczej nie ma się co chwalić.
              • zeberdee28 Re: tak, Polacy postrzegają siebie 26.07.15, 00:46
                Zabrzmiało raczej pesymistycznie:) Jak mielibyśmy wymieniać wybitnych w świecie kultury i nauki Niemców czy Anglosasów to pewnie brakłoby dozwolonej wielkości posta:) Nie ma co się samobiczować, jesteśmy Europejczykami, ale nie jesteśmy wśród przodujących nacji i trzeba się z tym nie zgodzić i walczyć o lepszą pozycję:)
                • znana.jako.ggigus nie mialam tego na mysli:) 26.07.15, 11:51
                  Jstesmy takim samym narodem, jak kazdym inny.
                  Jako narod - konstrukcja sama w sobie watpliwa - mamy ambicje.
                • czoklitka Re: tak, Polacy postrzegają siebie 26.07.15, 15:31
                  Zresztą, Zaberdee, nie wiem, czy irlandzkie piwo jest aż takim powodem do dumy, w końcu po nim się co najwyżej nieźle beka.
              • znana.jako.ggigus Esperanto i Zamenhof 26.07.15, 13:20
                nie sa az tak popularne na swiecie, no np. na Wegrzech esperanto jest popularne. Z wiadomych wzgledow
                Polanski tworzyl i pracowal glownie za granica.
                Helena Rubinstein teraz Polka, byla przecie Zydowka:)
                Curie-Sklodowska, jak sie mowi w wielu krajach z powodow rytmicznych, uchodzi za Francuzke.
                Kopernik nie czul sie ani Niemcem, ani Polakiem, wtedy na szczescie nie bylo jeszcze pojecia narodu. Sa jego listy jako dowody.
                A co do obalenia socjalizmu - tak to juz jest, jedni pracuja na sukces, a inni spijaja smietanke:)
                • czoklitka Re: Esperanto i Zamenhof 26.07.15, 15:31
                  No i po co to piszesz? Zamiast się cieszyć z naszych rodaków, to Ty tutaj, niczym Zaberdee jakby negujesz.
                  Wg ówczesnych standardów Kopernik był Polakiem, urodził się w Polsce, był poddanym króla polskiego. No i co z tego, ze Helena Rubinstein była Żydówką?
            • six_a Re: tak, Polacy postrzegają siebie 26.07.15, 12:30
              > A najśmieszniejsze jest to że w ogóle nie mamy niczego z czego moglibyśmy zasły
              > nąć.

kiedyś mieliśmy. zapytaj na ten przykład japończyków. oni wiedzą.
              teraz trochę mniej mamy, bo sorry, ale kiełbasa i wódka to w każdym kraju występuje.

za to intensywnie promujemy kraj na świecie, emigrując z niego. tak że nie należy tracić nadziei. sława i chała dopiero przed nami.
            • znana.jako.ggigus Sigur Ross! 26.07.15, 13:17
              zeberdee, b. lubie Twoje posty!!
            • stokrotka_a Re: tak, Polacy postrzegają siebie 27.07.15, 14:01
              zeberdee28 napisał:

> A najśmieszniejsze jest to że w ogóle nie mamy niczego z czego moglibyśmy zasły
              > nąć.

Najśmieszniejsze to są właśnie przekonania, że nic nie mamy.

> Takie malutkie narody jak Irlandczycy słyną z Whisky i Guinessa, Czesi sły
              > ną z piwa,

No popatrz, Irlandczycy mogą słynąć z whisky, Czesi z piwa, a jak Polacy słyną z Polish vodka, to w ogóle się nie liczy. Cud nad cudy!
              • mendiga Re: tak, Polacy postrzegają siebie 29.07.15, 00:06
                He, he :D
                Stokrocia, mała patriotka.
      • kk55aa Re: skoro tyle się wykosztowały na urlop w Hiszpa 23.08.15, 13:39
        Będąc na plaży w Odessie, wyraźnie odróżniałam Polki od Ukrainek. Nasze kobiety były płaskie i szersze w biodrach, biodra takie trójkątne, niskie tyłki i płaskie.
        Wówczas też zauważyłam urodę tych kobiet. Oczywiście jest to sprawa subiektywna.
        Polki są uważane za ładne, ale na ulicy tego nie widać.
        No cóż, tak jak w każdym kraju są kobiety ładne i sympatyczne.
    • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 25.07.15, 23:27
      Niemki? Hehe :D Mieszkam w Niemczech i nie znam ani jednej pieknej Niemki. Cala mase Turczynek, Rosjanek, Ukrainek, Polek, Wloszek, itd... ale nie Niemek :-) A moze na plazy widzialas nie Niemki, tylko obywatelki Niemiec? Bo to bywa roznica. Sama jezdzac na urlop z moim niemieckim partnerem mowie po niemiecku - a do tego nie wygladam jak "typowa" Polka slowianskiej urody. A faceci sie za mna ogladaja i sie podobam, sobie tez sie podobam.
      :-)
      • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 25.07.15, 23:28
        ...a do tego w zyciu nie wybielalam zebow, ani razu nie bylam u kosmetyczki a u frazjera raz w zyciu :D
      • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 26.07.15, 12:33
        > Niemki? Hehe :D Mieszkam w Niemczech i nie znam ani jednej pieknej Niemki.

no na ten przykład niemieckie modelki są raczej bardziej znane od polskich.
        na pewno dlatego, że takie brzydkie.
        • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 26.07.15, 21:15
          Nie. Sa bardziej znane od polskich, na tej samej zasadzie, jak to, ze niemieccy sportowcy sa bardziej znani, niemieccy politycy sa bardziej znani, itd. Po prostu niemcy maja pozycje, maja wladze, maja kase. I tyle. Co, Claudia Shiffer piekna? No zgrabna, wysoka, niebrzydka ale piekna? A Heidi Klum? Ma superfigure - chcialabym miec taka, dwadziescia lat temu, jaka ona ma urodziwszy czworke dzieci. Ale ona nie jest piekna, urode ma przecietna.
          • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 26.07.15, 22:17
            obie wymienione są według aktualnych kanonów pięknymi kobietami, które mogą się komuś nie podobać. na przykład tobie.
            kwestia gustu.
            kasa w przypadku modelek ma akurat mniejsze znaczenie. całkiem sporo wywodzi się z biednych lub przeciętnie sytuowanych środowisk, ktoś tam gdzieś wypatrzył dziewczynę na plaży, w szkole czy na ulicy i masz karierę. a nie: dzień dobry, mam trochę kasy i chciałabym zostać supermodelką.
            • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 00:38
              A widzialas je bez makijazu? Sa naturalnymi pieknosciami, ktorym tona tapety albo fotoszop nie musza pomagac? Raczej nie. Moj byly szef, czlowiek bardzo majetny z wieloma znajomosciami, podrozujacy najbardziej wygodnie, jak sie da, swojego czasu spotkal w samolocie Claudie Shiffer i byl bardzo rozczarowany, bo to, co znal z telewizji bylo zupelnie czyms innym niz to, co zobaczyl "na zywo". Ale za to ponoc jest bardzo sympatyczna a to sie przeciez liczy najbardziej - wnetrze, bo wyglad w dzisiejszych czasach mozna sobie "dorobic" .
              • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 08:22
                no niestety nie, na kiblu ich też nie widziałam, to by był kolejny argument za tym, że są równie przeciętne jak ja.

Co do pytania, owszę są, gdyż mają regularne rysy i fantastyczne proporcje ciała. A wyobraź sobie, że jak je z łapanki brali do tego modelingu, to pewnie też tony makijażu na sobie nie miały.

Naturalnie można się też pocieszać, że to tylko fotoszop i makijaż. No moim skromnym zdaniem nie tylko.

> Moj byly szef, czlowiek bardzo majet
                > ny z wieloma znajomosciami, podrozujacy najbardziej wygodnie, jak sie da, swoj
                > ego czasu spotkal w samolocie Claudie Shiffer i byl bardzo rozczarowany
                widocznie najmądrzejszy też jest, jeśli sądzi, że ludzie w realu wyglądają identycznie jak na okładce. (co nie znaczy, że są brzydcy albo przeciętni). no ale cóż robić, w przypadku naprawdę majętnego człowieka można tego nie zauważać.
                • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 11:47
                  Akurat ja sie pocieszac nie musze, bo nawet po wstaniu i bez makijazu jestem bardzo ladna (i nie, nie jestem nieskromna, jestem tylko swiadoma mojej urody). Za to figure mam mocno srednia i tego tez jestem swiadoma, zeby nie bylo. Wiec nie jest tak, ze nie ma kobiet pieknych bez makijazu i bez fotoszopa, bo sa :-)
                  • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 13:32
                    > Akurat ja sie pocieszac nie musze,

w takim razie tym dziwniejsze jest, że inne kobiety traktujesz surowiej niż siebie, bo dwie wymienione to nawet na "ładne" nie zasłużyły, tylko co ledwie niebrzydkie.

a co do pocieszania się, każdy musi i każdy to robi na różne sposoby.
                    • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 18:37
                      Akurat te dwie traktuje "surowiej", bo ladne sa, owszem ale w pelnym makijazu. I dobrze, po to jest makijaz, ja tez sie sobie bardziej podobam w, niz bez, mimo ze i bez jest ok (moze gdybym tyrala jak modelka i byla na restrykcyjnej diecie, tez bym bez wygladala srednio).

Ale tak jak mowie, jest cala masa pieknych nie-NIemek, wiec to nie jest tak, ze "inne kobiety" traktuje surowiej, niz siebie, tylko te, ktore w moim mniemaniu na to "zasluguja". Jest tyle pieknych kobiet niemieckiego filmu i tv, az by mi tu nie starczylo miejsca, zeby wymienic ale one nie wygladaja jak "typowe" NIemki.

A co do pocieszania, to jasne, tez sie pocieszam ale z kompleksow wyleczyla mnie swietna terapia (DDA, boje stem DDA) i od tej pory akceptuje sie taka, jaka jestem. Nawet po tym, jak utylam 25kg, w niedoczynnosci tarczycy. Gdybym wtedy miala takie kompleksy, jakie mialam 20k g, to chyba bym wyskoczyla przez okno, serio.
                      • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 19:12
                        zachodzę w głowę, jakim cudem od claudii schiffer i heidi klum doszłyśmy do twojego dda i tarczycy.
                        jak zajdę, to dam znać.
                        • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 19:57
                          Może takim, że czlowiek to dusza i ciało (wewnętrzne i zewnętrzne)? 
                          • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 20:19
                            wątek jest o urodzie. skup się;).
                            • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 23:35
                              Dobra, problem z brakiem koncentracji zrzuce na hashi (i co teraz?) 😉😉😉
                        • sid_15 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 19:32
                          Ja tylko wtrącę, że moim zdaniem Klum i Schiffer są "zaledwie" ładne, ale nigdy nie byłam fanką urody typu zimna blondynka. Zimny blondyn już bardziej. :)
                          • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 21:36
                            > Ja tylko wtrącę, że moim zdaniem Klum i Schiffer są "zaledwie" ładne,

ja to nazywam oderwaniem od rzeczywistości, ale niech tam se ktoś ma, przesz nie będę mu wyrywać na siłę:)
                            • sid_15 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 29.07.15, 18:15
                              Dlaczego? Naprawdę uważasz, że obie panie są klasycznymi pięknościami i określić je mianem "ładne" to za mało? Wiadomo, że są różne gusta, ale moim zdaniem piękne to są Monica Bellucci, Natalie Portman, Jennifer Connelly czy Stephanie Seymour, jeśli chodzi o supermodelki. Klum czy Schiffer do nich trochę brakuje, pomijam posągowe sylwetki.
                              • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 08:54
                                > i określić je mianem "ładne" to za mało?
                                tak właśnie uważam. ładna to będzie co druga dziewczyna na ulicy, gdyż prawie każdy ma w sobie coś ujmującego, co pozwala całość określić jako ładne.

wspomniane panie natomiast mają tak dużo "ładnych" elementów, że wszystko razem tworzy piękno, więc nie są tylko ładne.

znajdź sobie jakieś zdjęcia gdzie klum stoi razem z seymour, nie różnią się zbytnio typem. and yet.... jedną uważasz za piękną, drugą za niebrzydką - no tak się właśnie objawia Twój gust - gdyż nie lubisz niemek lub konkretnego typu urody.
                                • sid_15 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 18:46
                                  Nie napisałam, że nie lubię Niemek. :) Tylko że nie podoba mi się typ zimna blondynka. Np. Nastasje Kinski uważam za piękną kobietę.

A zdjęcie znalazłam:
                                  s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/40/3a/c9/403ac9861dca8f622f177be9298088a2.jpg
                                  Klum ma zdecydowanie najbardziej pospolitą urodę spośród tych pań i dalej będę się upierała, że na miano pięknej nie zasługuje. :) Pomijając "zrobienie" czy ogólny look wysokiej, zgrabnej blondynki, to jest typowa atrakcyjna kobieta "z ulicy". Chociaż przyznaję, ze uśmiech ma ładny. :)
                                  • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 18:56
                                    > Nie napisałam, że nie lubię Niemek. :)
                                    tam było LUB
                                    lub czasopisma no:)
                                    nieważnie zresztą, co jest powodem, ale podpada to pod gust.

>czy ogólny look wysokiej, zgrabnej blondynki,
                                    aha, bo to takie popularne na ulicach:), co druga modelka victoria's secret pewnie.
                                    • sid_15 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 20:15
                                      Cóż, aż tak jasny blond może nie jest bardzo popularny, 176 cm wzrostu (jak twierdzi google) też nie, ale całkiem wysokie, zgrabne kobiety z włosami w jakimś tam odcieniu blondu się widuje. Chociaż fakt, że zazwyczaj młodsze od Klum, więc może masz rację, że 40-tka wyglądająca jak ona nie jest powszechna. Ale czy na pewno ciężko spotkać kobietę w jej wieku będącą na podobnym poziomie atrakcyjności? Bo już nie wiem, czy wykluczamy niższe i nie-blondynki.:)
      • znana.jako.ggigus nie wiem, gdzie mieszkasz 26.07.15, 12:52
        ale wystarczy przejsc sie kolo uniwersytetu np. Biorac pod uwage, ze w gimnazjach dominuja Niemcy z inteligenckich rodzin, tacy tez w wiekszosci studiuja:)
        • rotkaeppchen1 Re: nie wiem, gdzie mieszkasz 26.07.15, 21:22
          Nie musze sie nawet przechadzac, dopiero co studiowalam na uniwersytecie w Essen. Dodatkowo studiujac, pracowalam w gimnazjum, w swietnej okolicy. I tak, dzieciaki zadbane, swietnie ubrane, markowe ciuchy, najnowsze iphony, wszystko super. Nastolatki uzywajace kosmetykow takich, jak ja teraz, majac 35 lat (a uzywam tych z tzw lepszej sredniej polki, na Diora nie tylko mnie nie stac ale nie mialabym ochoty). Dziewczeta zadbane, wymalowane ale nieliczne naprawde bardzo ladne. Za to te "mieszanki", gdzie jeden z rodzicow jest z Chin, Turcji, Hiszpanii, Wloch, czy nawet Polski - piekne, sliczne, egzotyczne. I te wszystkie chodzace po ulicach dziewczyny o poludniowoeuropejskiej urodzie - takich najwiecej widzialam, mieszkajac w Heidelbergu (uniwersyteckie miasto, gdzie wiecej turystow i studentow, niz rodowitych mieszkancow). Rodowitych ladnych Niemek naprawde jest niewiele. Ale "mieszanek", czy emigrantek w trzecim, czy drugim pokoleniu, juz jak najbardziej :-)
          • znana.jako.ggigus to odwiedź Monachium 26.07.15, 22:25
            Są dzielnice, gdzie jest wiele boatej, niemieckiej,. czysto niemieckiej że się tak wyrażę inteligencji.
            Akurat w Heidelbergu jest sporo studentów.
          • alpepe Re: nie wiem, gdzie mieszkasz 27.07.15, 00:53
            Ja to chyba mam szczęście, albo Rosjanie tak gwłacili miejscową ludność, bo same piękne kobiety, rodowite Niemkinie ma w otoczeniu, więc chyba tylko te gwałty na babkach są usprawiedliwieniem.
            Owszem, mieszkam w biednej dzielnicy, więc grube Berty też się przetaczają, ale większość ma ładne rysy twarzy, tylko za dużo kilo na grzebiecie.
            • rotkaeppchen1 Re: nie wiem, gdzie mieszkasz 27.07.15, 11:28
              Nie zartowalabym z tego. Moja babcie zgwalcilo pieciu ruskich, cale zycie miala potem przez to przej... a dodatkowo odbilo sie to na mojej matce i summa summarum na mnie.... Na szczescie moja mama urodzila sie w 1948, wiec pare lat po tym wydarzeniu, dlatego mam pewnosc, ze nie jest pol-Rosjanka. A i tak jest piekna :-) Byla uznawana za najpiekniejsza studentke i to nie tylko na swoim roku. Zainteresowanym moge wyslac fotke ;-)
    • sigrid.storrada Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 26.07.15, 17:32
      Największy "urodowy" błąd Polek to moim zdaniem farbowanie włosów "na siłę". Dziewczyny, które mają naturalny "mysi blond" na siłę próbują stać się najciemniejszymi brunetkami albo platynowymi blondynkami - efekt rzadko bywa ładny. A gdyby leciutko te włosy przyciemniły lub rozjaśniły albo nawet zostawiły w tym mysim blondzie tylko fajnie przycięły - efekt byłby jak milion złotych polskich.
      Natomiast z tych rzeczy, które wypisała autorka wątku - zrobiony biust albo usta nie są dla mnie wyznacznikiem zadbania, raczej jakiegoś problemu ze sobą. Zębów nie trzeba wybielać, wystarczy regularnie myć. Henna na brwiach - też nie jest to dla mnie wyznacznik urody. Paznokcie - ważne żeby były przycięte, kolor to dodatkowy bajer, który może być ale nie musi.
      A piękno to dla mnie jeszcze coś innego: coś pomiędzy dobrymi proporcjami sylwetki (co mogą mieć też kobiety nie do końca szczupłe), ładną twarzą (proporcjonalną, symetryczną) a urokiem osobistym. To czy dziewczyna jest "zrobiona" i jak to zupełnie inna sprawa.
      • vandikia Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 20:30
        Z wybielaniem zębów się nie zgodzę, wszystko zależy jaki masz naturalny kolor i jak podatny na zabarwienia, a barwi naprawdę dużo rzeczy, kawa, herbata, wino itd. I częste mycie nie załatwi sprawy w niektórych przypadkach.
        • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 12:04
          Racja. U osob, ktore maja fatalny kolor zebow lub przebarwienia a zalezy im na ladnym wygladzie, moge wybielanie zrozumiec. Ale u osob, ktore wybielaja z bialego na bielsze, juz nie. Ja sama mam naturalny kolor jasna kosc sloniowa i nie planuje wybielac. Pije kawe, nie myje zebow po kazdym posilku czy napoju, bo to tez zeby niszczy. Myje zeby dwa razy dziennie. Po wybiciu kawy plucze usta woda. Wiem, ze to nie usuwa osadu w 100% ale tak jak pisalam, moj kolor jest ok, mimo ze kawe regularnie pije od trzech lat. :-) Zeby mam na szczescie o pojcu (i nie, nie sa to jego trzecie zeby, bo takowych nie mial :D Zmarl na raka, majac 65 lat i tylko dwa brakujace zeby.). Do dzis (35 lat) mam wszystkie swoje i dzien, w ktorym strace pierwszy zab, bedzie dla mnie koncem swiata (zartuje ale troche sie tego obawiam. Juz zbieram na pierwszy implant, bo kto wie ;) Plus ubezpieczenie extra "od zebow".
    • vandikia Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 27.07.15, 20:26
      Ty się nie na piaskowanie zapisz, a idź z pierwszoklasistami we wrześniu na minimum semestr do szkoły, bo tak fatalna polszczyzna nie najlepiej o Tobie świadczy. Świadczy nawet gorzej niż brak manicure na wakacjach, wiesz?
    • mendiga Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 19:46
      Istnieje jeszcze takie zjawisko jak piękno wewnętrzne. To takie cuś, co się przejawia między innymi dawaniem miejsca na świecie każdemu człowiekowi, niezależnie od tego, jaki ma kolor zębów i ile tłuszczu na sobie nosi.

I także można je sobie zafundować operacyjnie. Zabieg polega na tym, że za każdym razem, jak widzisz kogoś, kto swoim wyglądem budzi w tobie pogardę, wyobrażasz sobie siebie wyglądającą tak samo. Najfajniejsza sprawa w tym wszystkim jest taka, że często w życiu bywa tak, że rzeczywiście na pewnym etapie będziesz tak wyglądać. Tak więc jest to bardzo praktyczne ćwiczenie. Polecam.
      • obrotowy nie ma wolnosci - dla wrogow wolnosci 28.07.15, 19:55
        mendiga napisał(a):
        > Istnieje jeszcze takie zjawisko jak piękno wewnętrzne. To takie cuś, co się prz
        > ejawia między innymi dawaniem miejsca na świecie każdemu człowiekowi, niezależn
        > ie od tego, jaki ma kolor zębów i ile tłuszczu na sobie nosi.

Ano - nie kazdemu.
        Nie ma wolnosci - dla wrogow wolnosci.
        pl.wikiquote.org/wiki/Louis_de_Saint-Just
        Dlatego ci panowie sa u mnie na muszce - i chetnie wezme ich jak kaczki - na odstrzal :
        www.listyznaszegosadu.pl/dysydenci/kto-stworzyl-isis
        • mendiga Re: nie ma wolnosci - dla wrogow wolnosci 28.07.15, 20:10
          A podobno to mnie nie można zrozumieć z powodu skłonności do dygresji...
      • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 21:07
        mendiga napisał(a):

> Istnieje jeszcze takie zjawisko jak piękno wewnętrzne.

..istnieje, piekna sprawa! ..tyle tylko,ze to nominal bez realnego,a tym samym przydatnego pokrycia w dobrach wymienialnych,..na gieldzie zycia malo chetnych na taki papier,Mendi takowe piekno doceni tylko wrazliwiec, poeta,albo jakis poparaniec zyciowy z filozoficznym zacieciem..8)

To takie cuś, co się prz
        > ejawia między innymi dawaniem miejsca na świecie każdemu człowiekowi, niezależn
        > ie od tego, jaki ma kolor zębów i ile tłuszczu na sobie nosi.

jasne, wszystkie rybki w basenie sa sliczne i potrzebne !!

>
        > ///../ Najfajniejsza sprawa w tym wszystkim jest
        > taka, że często w życiu bywa tak, że rzeczywiście na pewnym etapie będziesz ta
        > k wyglądać. Tak więc jest to bardzo praktyczne ćwiczenie. Polecam.

..ee,a myslisz, ze modelowe slicznotki teraz to obchodzi? Sposob bardzo zacny,jednak obawiam sie,ze terapia skonczy sie jak przyslowiowe rzucanie perel miedzy...slicznotki!! ..a z poprzednich terapii, moja ulubiona to tzw. male rzeczy,,mala dygresja,musialbym sprawdzic, ale co tam w razie czego ktos poprawi, niewazne..otoz templariusze mieli w swojej custerskie regule taka sentencje, zgrabnie wpisujaca sie w temat > Memento Finis< pamietaj o koncu. a ja skwituje po swojemu se-la-vi ..8)
        • mendiga Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 21:28
          > ..ee,a myslisz, ze modelowe slicznotki teraz to obchodzi? Sposob bardzo zacny
          > ,jednak obawiam sie,ze terapia skonczy sie jak przyslowiowe rzucanie perel mied
          > zy...slicznotki!!

Nie, dlaczego? Myślę, że stałe ocenianie może bardzo zmęczyć. Widzę też, że oceniające w ten sposób są święcie przekonane, że one także są tak samo oceniane przez wszystkich wokół. I najzabawniejsze, że jeśli masz z taką panną w miarę dobry kontakt, to ona prędzej czy później przyzna ci się do kompleksów, do tego, że czuje się ze sobą z takiego czy innego powodu źle, dlatego że - ta dam, chwila skupienia - czuje się oceniana albo stale się porównuje z innymi i czasem/często porównanie to wypada na jej niekorzyść. A więc - taki sposób funkcjonowania męczy.

Jeśli zaś coś męczy, to można próbować się tego pozbyć. Tylko trzeba wiedzieć, że istnieje taka możliwość, że świat się nagle nie skończy wraz z rezygnacją z tego nawyku. No to niniejszym informuję, pro publico bono, gdyby ktoś nie wiedział, że jest taka opcja.

Memento mori, memento finis, kontemplacja 32 części ciała w buddyzmie itd. Nie będziemy chyba jechać skrajnościami na publicznym forum, na którym, statystycznie rzecz biorąc, co trzeci użytkownik może być jeszcze we własnym mniemaniu nieśmiertelny. To jest fo-pa.
          • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 21:43
            jasne, dla dobra wspolnego mozna, niby kropla moze wiele,sadzisz,ze to fo pa, nie przejdzie? jesli nie,to trudno,po trosze licze na legendarna tolerancje gospodarza domu..
            • mendiga Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 21:46
              Przejdzie, przejdzie. Nie takie offtopy się robiło. Ale ja nie mogę tak poważnie pisać, bo wychodzi mi hemoroid i robi miny. Muszę sobie potem z nim radzić metodą Witkacego, a to jest metoda przestarzała, niezalecana i brak jej w specyfikacji. Nie, nie mogę. Idę spać. Branoc.
              • dziala_nawalony Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 28.07.15, 21:47
                ..8) D'branoc
    • pol-o56 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 29.07.15, 16:25
      No są kobiety nasze ładne są:)
    • metalowa_podpaska Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 08:06
      Jakie to ma znaczenie? Akurat jestem na wakacjach i wychodząc na plażę, za Twoim przykładem będę bezceremonialnie przyglądać się kobietom, tylko pod innym kątem, spróbuję z tłumu wyłonić te, które zamiast cieszyć się słońcem i beztroską, taksują z góry na dół potencjalne rywalki i wystawiają oceny w skali od 0-10. Swoją drogą burki to nie taki zły pomysł, ubierasz i masz w nosie co jaka panienka akurat studiuje w twoim wyglądzie. I kwef.
      • stokrotka_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 08:18
        metalowa_podpaska napisała:

> Swoją drogą burki to nie taki zły pomysł, ubierasz i masz w nosie co jaka panie
        > nka akurat studiuje w twoim wyglądzie. I kwef.

Jeśli to nie taki zły pomysł, to ubieraj.
        • metalowa_podpaska Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 08:23
          Dzisiaj na pewno, leje i zimno, ubranko w sam raz.
          • stokrotka_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 08:33
            A dlaczego tylko dzisiaj? Skoro to dobry pomysł, to trzeba stosować zawsze w miejscach publicznych.
        • metalowa_podpaska Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 08:47
          Co się tak czepiasz od rana? Myślę na głos.
          • stokrotka_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 08:53
            Ja też.
          • six_a Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 11:07
            > Co się tak czepiasz od rana?
            ranowieczórwedniewnocy.

pani tu pierwszy raz? czy przebudzona ze snu zimowego?
            • metalowa_podpaska Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 11:31
              I sixczep :) Salve!
      • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 30.07.15, 12:46
        Ano racja. Ze tez wczesniej na to nie wpadlam, tylko zaczelam wyciagac kontrrargumenty :D Co to w ogole za ocenianie? No ok, kazdy ocenia, nie udawajmy, ze jest tak inaczej ale zeby sie o tym rozpisywac i rozstrzasac publicznie? Fee ;-)
    • piotrkopernik012 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 15.08.15, 23:08
      Mieszkam w Niemczech i muszę powiedzieć, że w Niemczech jest więcej pięknych kobiet niż w Polsce. I to jest prawda, że Niemki są bardzo pięknę, mogę powiedzieć, że na 8-10 są ładne w Polsce bym dał 2-10, ale oczywiście tam są już mieszanki pokoleniowe, ale tak czy siak jest masa pięknych Niemek szkoda, że nie szaleją za Polakami jak za Turkami xD
      • rotkaeppchen1 Re: polki najpiekniejsze? absolutnie 16.08.15, 10:07
        No ale ja wlasnie o tym pisalam :-) Te pieknie to nie sa Niemki-Niemki ale mieszanki :-) I z tym sie zgadzam, mieszanki, nie wszystkie ale wiekszosc, sa piekne :-). Poza tym nigdy nie wiadomo, na kogo sie trafi na ulicy. Moze byc Polka, nie wygladajaca na "typowa Polke" - np ja. Na brak urody nie narzekam a jestem 100% Polka ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka