Dodaj do ulubionych

Toalety wspolne czy oddzielne?

27.11.15, 20:17
Wbrew pozorom to jest jednak problem bo np sa instytucje np gdzie w meskiej toalecie sa 3 pisuary i tylko 1 kabina a w damskiej sa az 3 kabiny z muszla pozatym oddzielne toalety dla plci to koszt ,w koedukacyjnej toalecie raczej nie powinno byc pisuarow tylko same kabiny , a poza tym wtedy odpadnie problem do jakiej toalety powinny isc osoby nalezace do tzw trzecie plci:)! A jakie jest Wasze zdanie;)? Pozatym wspolne toalety to wieksza okazja do zawierania wzajemnych znajomosci:)!
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 27.11.15, 22:33
      Powinny być takie jak w Soczi. Zawieranie wzajemnych znajomości zagwarantowane.
    • piataziuta Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 27.11.15, 22:50
      NIGDY tak nie ma, że w damskiej są trzy kabiny a w męskiej jedna i trzy pisuary.
      Jeśli w damskiej są trzy kabiny, to w męskiej trzy kabiny plus ewentualnie pisuary.
      Wiem to, bo sikam po męskich kiblach, gdyż nigdy nie ma tam kolejki.

Także weź się i bujaj.
      • tirol1 Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 28.11.15, 09:53
        Oj Koleżanko To Ty chyba nie znasz Polski:)!!!!
        ps. przed damskimi toaletami są kolejki bo kobiety są bardziej narażone na infekcje układu moczowego i z racji swojej dbałości o estetykę dłużej przebywają w kabinie ponadto
        z powodu stresu i lęku który często towarzyszy kobietom tez częściej oddają mocz a także dlatego bo piją więcej kawy a kawa to srodek przeczyszczający.
        np Skandynawii i Holandii toalety są wspólne ba nawet sypialnie w schroniskach młodzieżowych są koedukacyjne:)
        • fuzja-jadrowa Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 28.11.15, 10:21
          > ps. przed damskimi toaletami są kolejki bo kobiety są bardziej narażone na infe
          > kcje układu moczowego i z racji swojej dbałości o estetykę dłużej przebywają
          > w kabinie ponadto
          > z powodu stresu i lęku który często towarzyszy kobietom tez częściej oddają mo
          > cz a także dlatego bo piją więcej kawy a kawa to srodek przeczyszczający.

Przede wszystkim, kobiety mają mniejszy pęcherz. Mają też macicę, która sprawia, że szybciej zaczynają czuć wypełniający się pęcherz.

Żeby się wysikać, muszą zdjąc lub/i podnieść czy podsunąć do góry warstwy ubrań, tracą czas na otwarcie i zamknięcie drzwi kabiny, usadowienie się, zmieniają tampony itd.

Z dbałości o estetykę, to raczej więcej czasu spędzają przed lustrem, już poza kabiną.
      • fuzja-jadrowa Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 28.11.15, 10:24
        No właśnie nie wiem, co za kiepściuchy projektują takie same łazienki dla kobiet i mężczyzn. U chłopów puchy, a do bab wiecznie kolejka.
      • obrotowy Buj Ty sie Pana... 28.11.15, 16:58
        piataziuta napisała:
        > Wiem to, bo sikam po męskich kiblach, gdyż nigdy nie ma tam kolejki.

Zaden Ci tam nie napastowal ?
        • piataziuta Re: Buj Ty sie Pana... 01.12.15, 22:14
          Nigdy.
          Raz tylko jakiś 40stolatek fuknął że to MĘSKA TOALETA! Akurat nie było tam pisuarów, tylko same zamykane kabiny, więc nie wiem czego się z mojej strony bał.
          • obrotowy ja bym tam na jego miejscu... 03.12.15, 15:24
            piataziuta napisała:
            > Raz tylko jakiś 40stolatek fuknął że to MĘSKA TOALETA!

Jakis GBUR....
            ja bym tam na jego miejscu przyjaznie zagail:

- o!, ja milo w tak niespodziewanym miejscu spotkac kobiete...
            i do tego taka piekna...
    • paco_lopez Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 28.11.15, 09:05
      Najlepsze takie jak na olimpiadzie w Soczi. Po dwie muszle w jednym pomieszczeniu na przeciwko siebie.
      • leptosom Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 28.11.15, 12:46
        skoro ludzie śpią razem, kopulują razem, jedzą razem, to i wydalać mogą razem. zresztą część społeczeństwa bardzo to lubi. może w Soczi było więcej przyznających się do tego.
    • codemlonka Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 28.11.15, 17:47
      mogą być wspólne, ale wtedy powinny być same kabiny
      • kontojackowe Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 28.11.15, 20:32
        Oczywiście. Kabiny i toalety koedukacyjne.
        Paradoksalnie to więcej problemów rozwiązuje - mniej miejsca potrzeba na urządzenie wygodnej , wspólnej toalety, nie ma też problemów z pójściem z dzieckiem do toalety - jeśli jest przeciwnej płci itp.
    • czoklitka Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 29.11.15, 16:53
      Ja się już niekomfortowo czuję, gdy w takiej toalecie chce mi się kupę, a ktoś tam jeszcze w kibelku oprócz mnie się kręci. A co dopiero gdyby zrobić koedukacyjne... dla mnie byłaby to masakra.
      • obrotowy Masz racje - ale co sie wstydzic plci przeciwnej? 29.11.15, 18:57
        czoklitka napisała:
        > Ja się już niekomfortowo czuję, gdy w takiej toalecie chce mi się kupę, a ktoś
        > tam jeszcze w kibelku oprócz mnie się kręci.

Masz racje - ale co sie wstydzic plci przeciwnej?

A co dopiero gdyby zrobić koedukacyjne... dla mnie byłaby to masakra.

- Kobiety to nawzajem patrza na siebie krytycznie...
        Jedna na druga lypie okiem...
        - ta ma to za duze, tamta - tamto za male...

A na dyskotece mezczyzni patrza na Cie zazwyczaj z podziwem.
        Dlaczego tej milej atmosfery nie przeniesc do wspolnej toalety?
        • czoklitka Re: Masz racje - ale co sie wstydzic plci przeciw 01.12.15, 21:05
          >Dlaczego tej milej atmosfery nie przeniesc do wspolnej toalety?

Bo MOJA toaleta i wszystko to, co ona za sobą pociąga i czego dotyczy, jest moja intymną sprawą. :)
          • obrotowy zgadza sie... 01.12.15, 21:13
            czoklitka napisała:
            > Bo MOJA toaleta i wszystko to, co ona za sobą pociąga i czego dotyczy, jest moj
            > a intymną sprawą. :)

zgadza sie.
            ale ta wlasna / domowa.
            a nie ta publiczna.

• czoklitka więc właśnie o to chodzi 01.12.15, 21:22
              żeby publiczną mieć na własność ;)
              • obrotowy ale nie da sie... 01.12.15, 21:33
                czoklitka napisała:
                > żeby publiczną mieć na własność ;)

chcialbym wlasna/prywatna kochanke miec na wlasnosc...
                buzki... inteteltualna rozmowa... mily seksik...
                i kazde do domu...

- ale nie da sie...
                kochanka tesz czlowiek... i lubi chodzic na boki...

co innego z zona...
                od tej mozna nieco wymagac...

- chociaz nuda wieje...

i bondz tu mondry czlowieku...
    • ricemice Re: Toalety wspolne czy oddzielne? 01.12.15, 14:07
      Toalety, ilość oczek, pisuary i umywalki to wszystko jest regulowane w prawie, wiec projektanci projektują tak jak są wymagania, oczywiście mogły być większe, wygodniejsze i co tam jeszcze ale kto za to zapłaci? Inwestor powie od razu, że to są m2 które go kosztują (wykończenie, instalacje, kafelki itd) a na siebie nie zarabiają.
      Wytyczne są oczywiście przestrzegane w nowych budynkach, w starych jest to co się zmieściło.
      Koedukacja jest w łazience tez jest określona - zakład/ firma do 10 pracowników może mieć wspólny kibel. Powyżej powinny być osobne.
    • taki-sobie-nick Oddzielne, bo w razie czego 02.12.15, 22:49
      w męskich jest mydło, kiedy w damskich już go nie ma.

Chłopy to brudasy.

Gwoli informacji: w sklepie sieci M... and S... w Warszawie, na Marszałkowskiej, jest pisuar w toalecie damskiej.

Tzn. są dwa "oczka", w jednym jest pisuar (zamknięty od jakiegoś czasu, bo im głupio, ale żeby zrobić klozet, to już d... nie ruszą), a drugie jest normalne.
      • obrotowy zawsze razem... 03.12.15, 15:01
        taki-sobie-nick napisała:
        > Gwoli informacji: w sklepie sieci M... and S... w Warszawie, na Marszałkowskiej
        > , jest pisuar w toalecie damskiej.

w nogach spisz - zycia nie znasz.
        w firmie zatrudniajacej do 10 osob toalety moga byc koedukacyjne.
        a firma ma i tak dobre serce - ze udostepnila toalete sluzbowa klientom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka