Gość: Zuzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:01 Witam. Mam do was pytanie. Czy ginekolog do badania cytologicznego używa tylko wziernika? Proszę o szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Cytologia 28.09.04, 11:03 Gość portalu: Zuzka napisał(a): > Witam. Mam do was pytanie. Czy ginekolog do badania cytologicznego używa tylko > wziernika? Proszę o szybką odpowiedź. i narzedzia, ktorym pobiera probke materialu do badania. najczesciej jest to dlugi patyczek drewniany z wacikiem na koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:05 Czy to badanie jest bolesne? I jak bardzo? Będę miała pierwszy raz cytologie. Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: Cytologia 28.09.04, 11:09 Coś ty, to nie boli. Możesz coś tam poczuć, jakieś delikatne szczypnięcie ale nie bój się! - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Cytologia 28.09.04, 11:09 Gość portalu: Zuzka napisał(a): > Czy to badanie jest bolesne? I jak bardzo? Będę miała pierwszy raz cytologie. luzik.nic sie nie boj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:08 oj bardzo bardzo bolesne . Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: Cytologia 28.09.04, 11:10 monia, cytologia to nie u dentysty :P - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:12 oj przepraszam znowu mi się pomyliło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:15 To w końcu komu wierzyć? Jedni piszą tak drudzy całkiem inaczej. Mimo wszystko bardzo ziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: Cytologia 28.09.04, 11:21 No mówię ci dziewczyno, to normalne badanie i nic nie boli. Trzeba je regularnie powtarzać, to bardzo ważne. Nie ma nic wspólnego z wyrywaniem zęba bez znieczulenia :) Trwa kilka - kilkanaście sekund i nic nie boli. - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:29 oj tak tak to święte słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 15:18 Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gilli Re: Cytologia 28.09.04, 16:38 na pewno NIE BOLI powiem Ci wiecej. Ja nie czulam nic ani "uklucia" ani "szczypniecia". A robię cytologię co pol roku bo mam zmiany 2 stopnia. STARA 3M SIE. To rutyna jak mycie zębów :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś