Dodaj do ulubionych

Wątek filozoficzny

28.02.18, 12:59
Drogie Panie. Mam ochotę pofilozofować a z nikim tak dobrze się tego nie robi jak z Wami.

Tak myśl stoicka na dziś:
"Życie mężczyzny jest ufarbowane na kolor jego wyobraźni."

Pasuje też do kobiet?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:38
      Rozwałka, jaki kolor ma TWOJA wyobraźnia?
      • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:41
        Ja wiem, ja wiem!
        Ale nie powiem.
        • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:37
          Wiesz, że nic nie wiesz dlaczego nic nie mówisz choć piszesz
          • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:39
            No wiadomo, w końcu jestę kobietą.
            • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:46
              Nie jest dla mnie oczywisty związek pomiędzy Tobą, kobietą a tym co wiesz lub mówisz pisząc...obalisz tę tezę poprzez jej zaprzeczenie?
              • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:53
                A może zamiast podejmować się nieudolnych prób obalania tez, po prostu od razu pokażę cycki?
                • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:05
                  wiesz, że mizogin może to odebrać jako formę przemocy wobec jego wrażliwości emocjonalnej i cielesnej... a Ty nawet nie wiesz do czego jest zdolny nakręcony i sprowokowany mizogin wobec tego rodzaju przemocy ze strony kobiety... ooooojeeesssssunnniuuu...! już mi szkoda Twoich cycków
                  • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 17:30
                    >wiesz, że mizogin może to odebrać jako formę przemocy wobec jego wrażliwości emocjonalnej i cielesnej... a Ty >nawet nie wiesz do czego jest zdolny nakręcony i sprowokowany mizogin wobec tego rodzaju przemocy ze strony >kobiety...

ale czy wina nie byłaby i tak moja?
                    • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:16
                      No a czyja? Ale wybaczam Ci :* Musimy to uczcić
      • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:24
        cielisty
    • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:41
      Przecież kobiety nie mają wyobraźni.
      • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:44
        przestrzennejm matematycznej, logicznej. Co innego wyobraźnia kuchenna albo uczuciowa - on pomyślał, że ja myślę, że on myśli...

piataziuta napisała:

> Przecież kobiety nie mają wyobraźni.
        • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:51
          Chyba masz rację.
          Faktycznie, mam trochę wyobraźni: gdy wstawiam naczynia do zmywarki, albo gdy jadę na mopie - zawsze wiem z której strony zacząć, żeby nie podeptać mokrego.
          Ulżyło mi.
          • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:10
            a ja nie, straszne.
            • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:17
              Napewno jakąś masz!
              Może do robienia zakupów spożywczych?
              Albo w kwestii planów jakie ubranie sobie kupisz - koniecznie za pieniądze eks-męża?
              Albo może wyobrażasz sobie co ugotujesz, gdy leżysz na plecach i ten... patrzysz w sufit? :D
              • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:24
                Teraz sobie wyobrażam, że idę do kuchni wreszcie obieram te cholerne warzywa, a potem kroję i gotuję, daję rosołku, dodaję kaszy, odsmażam boczek, uff, pokrojony, dodaję do zupy i mam swój dobry krupnik, aha, bez zielska, trudno.
                • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:25
                  a mogę dodać seksistowski element to Twojej wyobraźni?
                  • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:27
                    selera brak, uprzedzam
                    • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:32
                      eeee... masz dwie możliwości odpowiedzi na moje pytanie:
                      a) Tak
                      b) Nie

Nie rozumiem co Ci podpowiada twoja wyobraźnia ale zakładam, że celowo mnie prowokujesz abym poczuł się zazdrosny o tego selera....
                      • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:41
                        Kochanie, nie musisz się pytać, czy możesz dodać coś seksistowskiego.
                        To tak jakby zapytać, czy możesz sobie nałożyć obiad, już po jego zjedzeniu.
                        • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:50
                          piataziuta napisała:

> To tak jakby zapytać, czy możesz sobie nałożyć obiad, już po jego zjedzeniu.

tak przed deserem? mało seksi... ale taka wisienka na torcie ...przyznaj, że ma w sobie coś podniecającego...
                      • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:50
                        Klasyczna pomyłka afreudowska, bo miałam pisać o braku pora, a seler nawet się znalazł i się pichci wraz z marchwią, ziemniakami i kaszą.
                        • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:51
                          Przecież miała być pizza!
                          • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:08
                            frutti di mare
                        • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:54
                          aaaabsolutnie też tak pomyślałem w pierwszej chwili... czyli jednak jest jakaś myśł pomiędzy nami tu na forum która krąży pomiędy kuchnią a sypialnią w porach lub bez... nie spotkałem się w beletrystyce nigdzie z interpretacją aby Afreud analizował efekt pochylonej kobiety na garem z krupnikiem choć jest tu duże pole do ubarwiania życia mężczyzny ciepłem czernią w oparach wywaru i chłodem bieli oddalonej nieopodal tudzież sypialni azaliż
                          • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:58
                            pyszne. przez żołądek i inne organy do serca.

mariuszg2 napisał:

> aaaabsolutnie też tak pomyślałem w pierwszej chwili... czyli jednak jest jakaś
                            > myśł pomiędzy nami tu na forum która krąży pomiędy kuchnią a sypialnią w porach
                            > lub bez... nie spotkałem się w beletrystyce nigdzie z interpretacją aby Afreud
                            > analizował efekt pochylonej kobiety na garem z krupnikiem choć jest tu duże po
                            > le do ubarwiania życia mężczyzny ciepłem czernią w oparach wywaru i chłodem bie
                            > li oddalonej nieopodal tudzież sypialni azaliż
                            >
                          • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:15
                            mam thermomix, więc żadnego stania przy garach nie ma.
                            • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:23
                              O!... ja się noszę z zamiarem zakupu... możesz odesłać mi przedstawiciela to będziesz coś z tego miała... opowiadaj co Ci się najbardziej podoba w thermomixie... mnie niedawno koleżanko poczęstowała masłem zrobiony właśnie w thermomixie ze śmietany 30 %...byłem w szoku
                              • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:43
                                że sam miesza.
                                • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 16:52
                                  co robi jeszcze oprócz mieszania?
                                  sprząta kuchnię może?
                                  • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 16:53
                                    To mi wystarczy, nie stoję nad garem i nie doglądam, tylko wrzucam składniki, nastawiam temperaturę i czas i zapominam, że mam krupnik na gazie...
                                    • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 16:57
                                      no dobra, popatrzę co to sama
                                      • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 17:24
                                        wymiękłam przy czytaniu o zajebistości tego produktu
                                        możesz powiedzieć, z punktu widzenia użytkownika, czy przyda się osobom które niechętnie i dość rzadko gotują - czy zminimalizuje robotę?
                                        • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:36
                                          to jest dla osób nienawidzących gotować, takich, co jak ja, nawet nie zjedzą, by nie musieć, to nie jest dla kogoś, kto gotować lubi.
                                          • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:51
                                            to ja!
                                            dzięki!
                                            • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 19:54
                                              kuzynka sprzedaje themomix, chetnie podam namiary
                                              Nic z tego nie mam - zanych korzysci.
                                              Nie uzywalabym urzadzenia, bo ja lubie gotowac.
                                              piataziuta napisała:

> to ja!
                                              > dzięki!
                                • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:21
                                  A jak to Ci się komponuje przestrzennie.Czy dużo miejsca zabiera? Nie chciałbym remontować kuchni z tego powodu.
                                • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:21
                                  A jak to Ci się komponuje przestrzennie.Czy dużo miejsca zabiera? Nie chciałbym remontować kuchni z tego powodu.
                                  • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:37
                                    w normie, ja mam stary model, nowsze są większe.
                • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:37
                  Boczek w krupniku?
                  • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:45
                    czemu nie? Ja tofu wędzone do krupnika też daję, jak mam

piataziuta napisała:

> Boczek w krupniku?
                    • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:50
                      Tofu w wegańskim krupniku mnie w ogóle nie dziwi.
                      Boczek w tradycyjnym już tak.
                      Pytam, bo chcę wiedzieć, czy to jakaś regionalna wersja, czy autorska Pepy.
                      • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:55
                        no ale o posmak chodzi. Krupnik na wędzonce pyszna rzecz.

piataziuta napisała:

> Tofu w wegańskim krupniku mnie w ogóle nie dziwi.
                        > Boczek w tradycyjnym już tak.
                        > Pytam, bo chcę wiedzieć, czy to jakaś regionalna wersja, czy autorska Pepy.
                        • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:20
                          dokładnie tak, chodzi o posmak i tak, autorska, po prostu na skróty.
                          • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 16:55
                            ja lubię na wędzonce kwaśnicę - to chyba moja ulubiona zupa z tych tradycyjnych
                            reszta same dziwactwa a la piątaziuta
                            no ale tuńczyka z puszki do zupy jeszcze nie dodawałam :D
                  • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:49
                    A co, miałam robić na kościach? Jestem nieortodoksyjna, zdarzało mi się wrzucać tuńczyka z puszki, owszem, smakowało osobliwie, bo rybą.
                    • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:57
                      A czy dodajesz polskiego pieprzu ziołowego? Wg mnie to nieodzowny wkładnik zupy.
                      I czy namaczasz kaszę przed gotowaniem?
                      I odważ się i ugotuj zupę bez wywaru z kości. Wywar warzywny jest też oki.

alpepe napisała:

> A co, miałam robić na kościach? Jestem nieortodoksyjna, zdarzało mi się wrzucać
                      > tuńczyka z puszki, owszem, smakowało osobliwie, bo rybą.
                      >
                    • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:11
                      >A co, miałam robić na kościach?
                      No. Albo na mięsie czy coś?

>Jestem nieortodoksyjna, zdarzało mi się >wrzucać tuńczyka z puszki, owszem,
                      > smakowało osobliwie, bo rybą.
                      Grubo.
                      Dzieci zjadły? :P
                      • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:13
                        to było jeszcze za studenckich czasów :) Teraz młodsza zjadła 4 banany, a jak wystygnie krupnik, to już zgłosiła akces.
            • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:47
              No to masz wyobraźnię, jak kupować buciki, torebunie, jak parkować, jak nie parkować.
              Jak malować paznokietki, jak plotkować, jak upiec ciasto.

alpepe napisała:

> a ja nie, straszne.
              >
    • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:45
      Nie wiem.
      Jaki kolor ma wyobraźnia? to chyba też zależy.
      Moja dziś ma kolor ciemny.

mariuszg2 napisał:

> Drogie Panie. Mam ochotę pofilozofować a z nikim tak dobrze się tego nie robi j
      > ak z Wami.
      >
      > Tak myśl stoicka na dziś:
      > "Życie mężczyzny jest ufarbowane na kolor jego wyobraźni."
      >
      > Pasuje też do kobiet?
      >
      >
      • adoptowany Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:59
        ,..to chyba jestem jakiś debil bez wyobrazni,minus 2 na dworze, wiec leze w wyrze, ale zrec się chce, a w lodowce pustki, ktoś musi pojechać po jakies zakupy, ja ?? na dole lezy (tez w wyrze) Ewka,..Ewaaa ! w chałupie nie ma nic na obiad!!
        ,..cisza...kuzwa chyba będę musial podnieść dupe i jechać do aldusia, echh..oto moje fizolowanie w dniu dzisiejszym, istne cierpienia młodego Wertusia
        • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:09
          nie masz żadnych tejełejów pod ręką? Na obiad starczy. Ja wyjęłam marchew i ziemniaki i nie chce mi się ich obierać, dziś myślałam, by zrobić krupnik, ale mam też w zamrażarce pizzę, więc pytanie, co zrobię?
          • alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:09
            tejkełejów
            • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:28
              nie rozumiem... tejkełej pod ręką bez wychodzenia z domu oznacza, ze nie nadaje się on do spożycia gdyż nie wychodząc z domu można mieć nieświeżego...
          • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:12
            Krupnik?
            :D
          • adoptowany Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 20:00
            alpepe napisała:

> nie masz żadnych tejełejów pod ręką? Na obiad starczy. Ja wyjęłam marchew i zie
            > mniaki i nie chce mi się ich obierać, dziś myślałam, by zrobić krupnik, ale mam
            > też w zamrażarce pizzę, więc pytanie, co zrobię?
            >

nie było nic, poza zarowka, galka regulatora i trzema szklanymi polkami,i w ten padający snieg i mroz pojechaliśmy razem,..mala godzinka i bagażnik żarcia w domu,a lodowka az spuchla, Alpi nie lubie gotowych tekelejow..dziś był tradycyjny comiesięczny (smażony) schabowy z tartymi buraczkami na zimno,
        • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:10
          >Ewka,..Ewaaa ! w chałupie nie ma nic na obiad!!
          >..cisza...kuzwa chyba będę musial podnieść dupe i >jechać do aldusia,

:D
          • adoptowany Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 20:02
            piataziuta napisała:

> >Ewka,..Ewaaa ! w chałupie nie ma nic na obiad!!
            > >..cisza...kuzwa chyba będę musial podnieść dupe i >jechać do aldusia,
            >
            > :D

,..ta moja malpa tylko udawala,ze nie słyszy, pojechaliśmy razem..a teraz to nawet mogę pogadać z głodnymi.. ;)
      • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:33
        znana.jako.ggigus napisała:

> Nie wiem.
        > Moja dziś ma kolor ciemny.

To jak w końcu jest? Ma kolor ciemny czy nie wiesz jaki ma kolor? Albo coś Cię blokuje...Może zaćma...
        • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:37
          Płeć!
          Płeć ją blokuje!
          Pewnie ma okres i mózg jej spuchł.
          • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:51
            Dziwię się, że jako kobieta masz takie trafne diagnozy.
            Okres lada dzień, ale mózg już puchnie, PMS pełną gębą.
            A w ogóle jaki mózg, no nie przesadzajmy. To jak w słynnej książce Płeć mózgu - na końcu był test i będąc kobietą, dostawało się a priori parę punktów więcej. I teza udowodniona.
            (a wierzyłam w te mądrości wówczas, w głębi mego naiwnego dziewczęcego serca)

piataziuta napisała:

> Płeć!
            > Płeć ją blokuje!
            > Pewnie ma okres i mózg jej spuchł.
            • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:58
              Bo mi w tym teście wychodziło, że jestem facetem, z czego byłam dumna, bo jak wychodzi, że się jest kobietą to przecież fuj!

Nie wiem tak naprawdę, nie mam umiejętności myślenia. Powtarzam po prostu co mężczyźni mi powiedzieli.
              • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:01
                To znaczy że masz mózg. Skoro będąc kobietą i mając od razu więcej punktów i tak Ci wyszedł facet, no to kurcze, pełen podziw i szacun.

Ja z umiejętności kobiecych to poza szydełkowaniem jestem dobra, no ale nie miał mi tego kto pokazać, bo nie znam leworęcznej szydełkującej.
                I w sumie dobrze, że nie znam.
                piataziuta napisała:

> Bo mi w tym teście wychodziło, że jestem facetem, z czego byłam dumna, bo jak w
                > ychodzi, że się jest kobietą to przecież fuj!
                >
                > Nie wiem tak naprawdę, nie mam umiejętności myślenia. Powtarzam po prostu co mę
                > żczyźni mi powiedzieli.
                • piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:18
                  Nieeee tam, nie mam mózgu.
                  Zaznaczałam po prostu odwrotne odpowiedzi od tych, na które miała ochotę moja macica.

Dobra kochana, my tu gadu gadu, a czas leci. Dopiero posprzątałam facetowi w domu, pocwiczyłam dupkę, żeby miał co macać jak wróci, a tu jeszcze piwo dla niego nie kupione i składników na obiad nie ma!
                  Lecę, bo jeszcze mi przestrzeń, w której nie mam mózgu, się ze stresu obkurczy i zupa wyjdzie za słona.
                  • znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 19:57
                    Ty się obijasz koncertowo. Dupka do macania i sprzatanko ważna rzecz, ale skladniki na zupę !!! W taki zimowy dzień nie powitać panaiwładcy garem zupy??
                    Wątroba mi się przewróciła z przerażenia.

piataziuta napisała:

> Nieeee tam, nie mam mózgu.
                    > Zaznaczałam po prostu odwrotne odpowiedzi od tych, na które miała ochotę moja m
                    > acica.
                    >
                    > Dobra kochana, my tu gadu gadu, a czas leci. Dopiero posprzątałam facetowi w do
                    > mu, pocwiczyłam dupkę, żeby miał co macać jak wróci, a tu jeszcze piwo dla nieg
                    > o nie kupione i składników na obiad nie ma!
                    > Lecę, bo jeszcze mi przestrzeń, w której nie mam mózgu, się ze stresu obkurczy
                    > i zupa wyjdzie za słona.
            • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:59
              znana.jako.ggigus napisała:

> Dziwię się, że jako kobieta masz takie trafne diagnozy.

Ja bym się zdziwił jakby kobieta nie była w stanie trafnie zdiagnozować swojego okresu...choć opuchliznę mózgu bezpieczniej diagnozować z jakimś lekarzem przy użyciu tomogrfii komputerowej

> piataziuta napisała:
              >
              > > Płeć!
              > > Płeć ją blokuje!
              > > Pewnie ma okres i mózg jej spuchł.
              >
              >
              >
              >
          • mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:01
            piataziuta napisała:

> Płeć!
            > Płeć ją blokuje!
            > Pewnie ma okres i mózg jej spuchł.

Taaak...właaaaśnie! lubisz mizoginki w akcji?
    • obrotowy Mario - i Ty nie masz pasji... 28.02.18, 15:31
      mariuszg2 napisał:
      Mam ochotę pofilozofować

Mario - i Ty nie masz pasji... (niczym ta loczek_blond) i... dlatego filozofujesz.
    • derff Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 17:20
      Ja mam pytanie filozoficzne. Co widzi optymista na cmentarzu? Same plusy
      • obrotowy Niekoniecznie... 28.02.18, 17:30
        derff napisał:
        Co widzi optymista na cmentarzu? Same plusy

niekoniecznie - sa takie, gdzie gwiazdy zobaczysz:
        kalisz.naszemiasto.pl/artykul/zdjecia/cmentarz-zolnierzy-radzieckich-w-kaliszu-ponownie,3605656,artgal,18386730,t,id,tm,zid.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka