mariuszg2 28.02.18, 12:59 Drogie Panie. Mam ochotę pofilozofować a z nikim tak dobrze się tego nie robi jak z Wami. Tak myśl stoicka na dziś: "Życie mężczyzny jest ufarbowane na kolor jego wyobraźni." Pasuje też do kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:38 Rozwałka, jaki kolor ma TWOJA wyobraźnia? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:41 Ja wiem, ja wiem! Ale nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:37 Wiesz, że nic nie wiesz dlaczego nic nie mówisz choć piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:39 No wiadomo, w końcu jestę kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:46 Nie jest dla mnie oczywisty związek pomiędzy Tobą, kobietą a tym co wiesz lub mówisz pisząc...obalisz tę tezę poprzez jej zaprzeczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:53 A może zamiast podejmować się nieudolnych prób obalania tez, po prostu od razu pokażę cycki? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:05 wiesz, że mizogin może to odebrać jako formę przemocy wobec jego wrażliwości emocjonalnej i cielesnej... a Ty nawet nie wiesz do czego jest zdolny nakręcony i sprowokowany mizogin wobec tego rodzaju przemocy ze strony kobiety... ooooojeeesssssunnniuuu...! już mi szkoda Twoich cycków Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 17:30 >wiesz, że mizogin może to odebrać jako formę przemocy wobec jego wrażliwości emocjonalnej i cielesnej... a Ty >nawet nie wiesz do czego jest zdolny nakręcony i sprowokowany mizogin wobec tego rodzaju przemocy ze strony >kobiety... ale czy wina nie byłaby i tak moja? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:16 No a czyja? Ale wybaczam Ci :* Musimy to uczcić Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:41 Przecież kobiety nie mają wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:44 przestrzennejm matematycznej, logicznej. Co innego wyobraźnia kuchenna albo uczuciowa - on pomyślał, że ja myślę, że on myśli... piataziuta napisała: > Przecież kobiety nie mają wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:51 Chyba masz rację. Faktycznie, mam trochę wyobraźni: gdy wstawiam naczynia do zmywarki, albo gdy jadę na mopie - zawsze wiem z której strony zacząć, żeby nie podeptać mokrego. Ulżyło mi. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:17 Napewno jakąś masz! Może do robienia zakupów spożywczych? Albo w kwestii planów jakie ubranie sobie kupisz - koniecznie za pieniądze eks-męża? Albo może wyobrażasz sobie co ugotujesz, gdy leżysz na plecach i ten... patrzysz w sufit? :D Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:24 Teraz sobie wyobrażam, że idę do kuchni wreszcie obieram te cholerne warzywa, a potem kroję i gotuję, daję rosołku, dodaję kaszy, odsmażam boczek, uff, pokrojony, dodaję do zupy i mam swój dobry krupnik, aha, bez zielska, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:25 a mogę dodać seksistowski element to Twojej wyobraźni? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:32 eeee... masz dwie możliwości odpowiedzi na moje pytanie: a) Tak b) Nie Nie rozumiem co Ci podpowiada twoja wyobraźnia ale zakładam, że celowo mnie prowokujesz abym poczuł się zazdrosny o tego selera.... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:41 Kochanie, nie musisz się pytać, czy możesz dodać coś seksistowskiego. To tak jakby zapytać, czy możesz sobie nałożyć obiad, już po jego zjedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:50 piataziuta napisała: > To tak jakby zapytać, czy możesz sobie nałożyć obiad, już po jego zjedzeniu. tak przed deserem? mało seksi... ale taka wisienka na torcie ...przyznaj, że ma w sobie coś podniecającego... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:50 Klasyczna pomyłka afreudowska, bo miałam pisać o braku pora, a seler nawet się znalazł i się pichci wraz z marchwią, ziemniakami i kaszą. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:54 aaaabsolutnie też tak pomyślałem w pierwszej chwili... czyli jednak jest jakaś myśł pomiędzy nami tu na forum która krąży pomiędy kuchnią a sypialnią w porach lub bez... nie spotkałem się w beletrystyce nigdzie z interpretacją aby Afreud analizował efekt pochylonej kobiety na garem z krupnikiem choć jest tu duże pole do ubarwiania życia mężczyzny ciepłem czernią w oparach wywaru i chłodem bieli oddalonej nieopodal tudzież sypialni azaliż Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:58 pyszne. przez żołądek i inne organy do serca. mariuszg2 napisał: > aaaabsolutnie też tak pomyślałem w pierwszej chwili... czyli jednak jest jakaś > myśł pomiędzy nami tu na forum która krąży pomiędy kuchnią a sypialnią w porach > lub bez... nie spotkałem się w beletrystyce nigdzie z interpretacją aby Afreud > analizował efekt pochylonej kobiety na garem z krupnikiem choć jest tu duże po > le do ubarwiania życia mężczyzny ciepłem czernią w oparach wywaru i chłodem bie > li oddalonej nieopodal tudzież sypialni azaliż > Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:15 mam thermomix, więc żadnego stania przy garach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:23 O!... ja się noszę z zamiarem zakupu... możesz odesłać mi przedstawiciela to będziesz coś z tego miała... opowiadaj co Ci się najbardziej podoba w thermomixie... mnie niedawno koleżanko poczęstowała masłem zrobiony właśnie w thermomixie ze śmietany 30 %...byłem w szoku Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 16:52 co robi jeszcze oprócz mieszania? sprząta kuchnię może? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 16:53 To mi wystarczy, nie stoję nad garem i nie doglądam, tylko wrzucam składniki, nastawiam temperaturę i czas i zapominam, że mam krupnik na gazie... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 17:24 wymiękłam przy czytaniu o zajebistości tego produktu możesz powiedzieć, z punktu widzenia użytkownika, czy przyda się osobom które niechętnie i dość rzadko gotują - czy zminimalizuje robotę? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:36 to jest dla osób nienawidzących gotować, takich, co jak ja, nawet nie zjedzą, by nie musieć, to nie jest dla kogoś, kto gotować lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 19:54 kuzynka sprzedaje themomix, chetnie podam namiary Nic z tego nie mam - zanych korzysci. Nie uzywalabym urzadzenia, bo ja lubie gotowac. piataziuta napisała: > to ja! > dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:21 A jak to Ci się komponuje przestrzennie.Czy dużo miejsca zabiera? Nie chciałbym remontować kuchni z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:21 A jak to Ci się komponuje przestrzennie.Czy dużo miejsca zabiera? Nie chciałbym remontować kuchni z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 18:37 w normie, ja mam stary model, nowsze są większe. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:45 czemu nie? Ja tofu wędzone do krupnika też daję, jak mam piataziuta napisała: > Boczek w krupniku? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:50 Tofu w wegańskim krupniku mnie w ogóle nie dziwi. Boczek w tradycyjnym już tak. Pytam, bo chcę wiedzieć, czy to jakaś regionalna wersja, czy autorska Pepy. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:55 no ale o posmak chodzi. Krupnik na wędzonce pyszna rzecz. piataziuta napisała: > Tofu w wegańskim krupniku mnie w ogóle nie dziwi. > Boczek w tradycyjnym już tak. > Pytam, bo chcę wiedzieć, czy to jakaś regionalna wersja, czy autorska Pepy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:20 dokładnie tak, chodzi o posmak i tak, autorska, po prostu na skróty. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 16:55 ja lubię na wędzonce kwaśnicę - to chyba moja ulubiona zupa z tych tradycyjnych reszta same dziwactwa a la piątaziuta no ale tuńczyka z puszki do zupy jeszcze nie dodawałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:49 A co, miałam robić na kościach? Jestem nieortodoksyjna, zdarzało mi się wrzucać tuńczyka z puszki, owszem, smakowało osobliwie, bo rybą. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:57 A czy dodajesz polskiego pieprzu ziołowego? Wg mnie to nieodzowny wkładnik zupy. I czy namaczasz kaszę przed gotowaniem? I odważ się i ugotuj zupę bez wywaru z kości. Wywar warzywny jest też oki. alpepe napisała: > A co, miałam robić na kościach? Jestem nieortodoksyjna, zdarzało mi się wrzucać > tuńczyka z puszki, owszem, smakowało osobliwie, bo rybą. > Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:11 >A co, miałam robić na kościach? No. Albo na mięsie czy coś? >Jestem nieortodoksyjna, zdarzało mi się >wrzucać tuńczyka z puszki, owszem, > smakowało osobliwie, bo rybą. Grubo. Dzieci zjadły? :P Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:13 to było jeszcze za studenckich czasów :) Teraz młodsza zjadła 4 banany, a jak wystygnie krupnik, to już zgłosiła akces. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:47 No to masz wyobraźnię, jak kupować buciki, torebunie, jak parkować, jak nie parkować. Jak malować paznokietki, jak plotkować, jak upiec ciasto. alpepe napisała: > a ja nie, straszne. > Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:45 Nie wiem. Jaki kolor ma wyobraźnia? to chyba też zależy. Moja dziś ma kolor ciemny. mariuszg2 napisał: > Drogie Panie. Mam ochotę pofilozofować a z nikim tak dobrze się tego nie robi j > ak z Wami. > > Tak myśl stoicka na dziś: > "Życie mężczyzny jest ufarbowane na kolor jego wyobraźni." > > Pasuje też do kobiet? > > Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowany Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 13:59 ,..to chyba jestem jakiś debil bez wyobrazni,minus 2 na dworze, wiec leze w wyrze, ale zrec się chce, a w lodowce pustki, ktoś musi pojechać po jakies zakupy, ja ?? na dole lezy (tez w wyrze) Ewka,..Ewaaa ! w chałupie nie ma nic na obiad!! ,..cisza...kuzwa chyba będę musial podnieść dupe i jechać do aldusia, echh..oto moje fizolowanie w dniu dzisiejszym, istne cierpienia młodego Wertusia Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:09 nie masz żadnych tejełejów pod ręką? Na obiad starczy. Ja wyjęłam marchew i ziemniaki i nie chce mi się ich obierać, dziś myślałam, by zrobić krupnik, ale mam też w zamrażarce pizzę, więc pytanie, co zrobię? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:28 nie rozumiem... tejkełej pod ręką bez wychodzenia z domu oznacza, ze nie nadaje się on do spożycia gdyż nie wychodząc z domu można mieć nieświeżego... Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowany Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 20:00 alpepe napisała: > nie masz żadnych tejełejów pod ręką? Na obiad starczy. Ja wyjęłam marchew i zie > mniaki i nie chce mi się ich obierać, dziś myślałam, by zrobić krupnik, ale mam > też w zamrażarce pizzę, więc pytanie, co zrobię? > nie było nic, poza zarowka, galka regulatora i trzema szklanymi polkami,i w ten padający snieg i mroz pojechaliśmy razem,..mala godzinka i bagażnik żarcia w domu,a lodowka az spuchla, Alpi nie lubie gotowych tekelejow..dziś był tradycyjny comiesięczny (smażony) schabowy z tartymi buraczkami na zimno, Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:10 >Ewka,..Ewaaa ! w chałupie nie ma nic na obiad!! >..cisza...kuzwa chyba będę musial podnieść dupe i >jechać do aldusia, :D Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowany Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 20:02 piataziuta napisała: > >Ewka,..Ewaaa ! w chałupie nie ma nic na obiad!! > >..cisza...kuzwa chyba będę musial podnieść dupe i >jechać do aldusia, > > :D ,..ta moja malpa tylko udawala,ze nie słyszy, pojechaliśmy razem..a teraz to nawet mogę pogadać z głodnymi.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:33 znana.jako.ggigus napisała: > Nie wiem. > Moja dziś ma kolor ciemny. To jak w końcu jest? Ma kolor ciemny czy nie wiesz jaki ma kolor? Albo coś Cię blokuje...Może zaćma... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:37 Płeć! Płeć ją blokuje! Pewnie ma okres i mózg jej spuchł. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:51 Dziwię się, że jako kobieta masz takie trafne diagnozy. Okres lada dzień, ale mózg już puchnie, PMS pełną gębą. A w ogóle jaki mózg, no nie przesadzajmy. To jak w słynnej książce Płeć mózgu - na końcu był test i będąc kobietą, dostawało się a priori parę punktów więcej. I teza udowodniona. (a wierzyłam w te mądrości wówczas, w głębi mego naiwnego dziewczęcego serca) piataziuta napisała: > Płeć! > Płeć ją blokuje! > Pewnie ma okres i mózg jej spuchł. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:58 Bo mi w tym teście wychodziło, że jestem facetem, z czego byłam dumna, bo jak wychodzi, że się jest kobietą to przecież fuj! Nie wiem tak naprawdę, nie mam umiejętności myślenia. Powtarzam po prostu co mężczyźni mi powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:01 To znaczy że masz mózg. Skoro będąc kobietą i mając od razu więcej punktów i tak Ci wyszedł facet, no to kurcze, pełen podziw i szacun. Ja z umiejętności kobiecych to poza szydełkowaniem jestem dobra, no ale nie miał mi tego kto pokazać, bo nie znam leworęcznej szydełkującej. I w sumie dobrze, że nie znam. piataziuta napisała: > Bo mi w tym teście wychodziło, że jestem facetem, z czego byłam dumna, bo jak w > ychodzi, że się jest kobietą to przecież fuj! > > Nie wiem tak naprawdę, nie mam umiejętności myślenia. Powtarzam po prostu co mę > żczyźni mi powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:18 Nieeee tam, nie mam mózgu. Zaznaczałam po prostu odwrotne odpowiedzi od tych, na które miała ochotę moja macica. Dobra kochana, my tu gadu gadu, a czas leci. Dopiero posprzątałam facetowi w domu, pocwiczyłam dupkę, żeby miał co macać jak wróci, a tu jeszcze piwo dla niego nie kupione i składników na obiad nie ma! Lecę, bo jeszcze mi przestrzeń, w której nie mam mózgu, się ze stresu obkurczy i zupa wyjdzie za słona. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 19:57 Ty się obijasz koncertowo. Dupka do macania i sprzatanko ważna rzecz, ale skladniki na zupę !!! W taki zimowy dzień nie powitać panaiwładcy garem zupy?? Wątroba mi się przewróciła z przerażenia. piataziuta napisała: > Nieeee tam, nie mam mózgu. > Zaznaczałam po prostu odwrotne odpowiedzi od tych, na które miała ochotę moja m > acica. > > Dobra kochana, my tu gadu gadu, a czas leci. Dopiero posprzątałam facetowi w do > mu, pocwiczyłam dupkę, żeby miał co macać jak wróci, a tu jeszcze piwo dla nieg > o nie kupione i składników na obiad nie ma! > Lecę, bo jeszcze mi przestrzeń, w której nie mam mózgu, się ze stresu obkurczy > i zupa wyjdzie za słona. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 14:59 znana.jako.ggigus napisała: > Dziwię się, że jako kobieta masz takie trafne diagnozy. Ja bym się zdziwił jakby kobieta nie była w stanie trafnie zdiagnozować swojego okresu...choć opuchliznę mózgu bezpieczniej diagnozować z jakimś lekarzem przy użyciu tomogrfii komputerowej > piataziuta napisała: > > > Płeć! > > Płeć ją blokuje! > > Pewnie ma okres i mózg jej spuchł. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 15:01 piataziuta napisała: > Płeć! > Płeć ją blokuje! > Pewnie ma okres i mózg jej spuchł. Taaak...właaaaśnie! lubisz mizoginki w akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Mario - i Ty nie masz pasji... 28.02.18, 15:31 mariuszg2 napisał: Mam ochotę pofilozofować Mario - i Ty nie masz pasji... (niczym ta loczek_blond) i... dlatego filozofujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Wątek filozoficzny 28.02.18, 17:20 Ja mam pytanie filozoficzne. Co widzi optymista na cmentarzu? Same plusy Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Niekoniecznie... 28.02.18, 17:30 derff napisał: Co widzi optymista na cmentarzu? Same plusy niekoniecznie - sa takie, gdzie gwiazdy zobaczysz: kalisz.naszemiasto.pl/artykul/zdjecia/cmentarz-zolnierzy-radzieckich-w-kaliszu-ponownie,3605656,artgal,18386730,t,id,tm,zid.html Odpowiedz Link Zgłoś