Gość: myszka IP: *.proxy.aol.com 21.10.04, 17:41 i czy wiecie czym zajmuje sie taka osoba. Prosze o pomoc jesli ktos sie z tym juz spotkal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pixi Re: visual merchandiser - czy znacie to pojecie IP: *.rato.pl / *.rato.pl 21.10.04, 18:22 To taki palant co pilnuje aby chrupki( lub inne gówna) ładnie prezentowały się na półkach megastorów dla plebsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: visual merchandiser - czy znacie to pojecie IP: *.proxy.aol.com 22.10.04, 13:15 HAHAHAHAAH! Fajnie to ujales!!! ale sie usmialam. Totalnie w stylu mojego brata wytlumaczyles mi to!! Dzieki za pomoc!! Pozdrawiam goraco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: visual merchandiser - czy znacie to pojecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:17 a szanowny pan hrabia pixi nie chadza do megastorow ma sie rozumiec? to gdzie sie hrabia, jesli łaska, zaopatruje w chrupki? na bazarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: visual merchandiser - czy znacie to pojecie IP: *.proxy.aol.com 22.10.04, 13:32 Mysle ze pixi nie ma nic przeciwko megastorom, a raczej wysmial fakt, ze pewne zawody tak bardzo "cool" brzmia i stalo sie to tak powszechne, ze az sie niedobrze robi. Kupe managerow i asystentek managerow i wszelkich innych stworzen tak jakby nazywanie rzeczy po imieniu bylo zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: visual merchandiser - czy znacie to pojecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:37 to jak wytlumaczysz slowo "plebs"? chodze do marketow,ale nie jestem plebsem. zreszta to slowo jest mi w ogole obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: visual merchandiser - czy znacie to pojecie IP: *.proxy.aol.com 22.10.04, 13:49 No tak. Tu masz racje. Plebs to najnizsza warstwa spoleczna nie majace majatku i praw. Jesli uzyl tego slowa w pelni swiadomie to bedac osoba, ktora robi zakupy w megastorach, mozna czuc sie obrazonym. Ale jesli uzyl tego slowa dla podkreslenia ironicznego charakteru wypowiedzi - "wielcy panowie nazywajacy sie visual merchandisers spelniaja wazna misje ukladania chrupek i innych pierdol w tak przemyslany sposob, abysmy my zwykli ludzie - pospolstwo - zlapali sie w siec trikow marketingowych i kupili danego towaru (gowna) jak najwiecej. Wszystko zalezy od punktu widzenia, wlasnych kompleksow, tego jak dana osoba przekazuje swoje mysli i jak my je interpretujemy. Ja tam nie czuje sie obrazona. Zreszta nie mieszkam w Polsce i nie wiem jakie megastory mial pixi na mysli. Chodze na zakupy do HL i to jest zwykly samoobslugowy w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha75 visual merchandiser 22.10.04, 14:54 To osoba odpowiedzialna ogólnie za wygląd punktu sprzedaży. Nie tylko chrupek przy kasie. jeśłi sklep z ciuchami - to odpowiada za ładnie, ciekawsko, smacznie i z gustem ustawione manekiny, powieszony ciuchy, dobrana wystawa zmienna w zależności od pory dnia, pogody na dworze i aktualnej kolekcji. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: visual merchandiser IP: *.proxy.aol.com 22.10.04, 14:59 stokrotne dzieki za rozszerzenie wypowiedzi pixi. Pozdrowka!!! Odpowiedz Link Zgłoś