meduza321 22.03.20, 17:12 Bo ja się boję. Dziecko bym chciala koło 40ki. śluby mnie przerazają. Natomaist wszyscy wokół już po ślubach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy ile razy bedziesz o tym truc ? 22.03.20, 17:50 Biologia mowi, ze kobieta powinna urodzic pierwsze dziecko przed 35-tym rokiem zycia. psychologia o tym nic nie mowi. a rodzine mozna zalozyc w KAZDYM wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: czy 32 lata to najwyzszy czas na zlozenie rod 22.03.20, 20:13 W mojej rodzinie kobiety zazwyczaj wychodzą za mąż po trzydziestce. Wesel też nie lubimy, bierzemy ciche śluby; dotyczy to kilku pokoleń, więc nie jest to jakaś chwilowa moda, czy okoliczności nie sprzyjające balangom. Cichy ślub może być zarówno cywilny, jak i kościelny (wtedy jest bez mszy, sama krótka ceremonia). Potrzeba tylko dwóch świadków, zbędna jest ta cała bajerancka otoczka w postaci ślubnej sukni i tłumów gości. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: czy 32 lata to najwyzszy czas na zlozenie rod 22.03.20, 21:59 Po co kolejny wątek o tym samym.🤦♀️🤦♀️ Idź kobieto dogadaj się z własnym chłopem nie musisz rodzic dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy chcialaby, ale sie boi. 22.03.20, 23:07 3-mamuska napisała: > Po co kolejny wątek o tym samym.🤦♀️🤦♀️ - dzieli sie swoimi problemami z innymi :) > Idź kobieto dogadaj się z własnym chłopem nie musisz rodzic dzieci. chcialaby, ale sie boi. "miec, czy nie miec" - oto jest pytanie na marie Szekspira. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: chcialaby, ale sie boi. 22.03.20, 23:33 obrotowy napisał: > 3-mamuska napisała: > > Po co kolejny wątek o tym samym.🤦♀️🤦♀️ > > - dzieli sie swoimi problemami z innymi :) Może się dzieli, ale jeden wątek jej nie starcza? Ile razy będzie zakładać nowy? Czy przerasta ja śledzenie pierwszego wątku? > > > Idź kobieto dogadaj się z własnym chłopem nie musisz rodzic dzieci. > > chcialaby, ale sie boi. Mam nadzieje ze facet trafi na jej wpisy i ucieknie. Bo normalnie żal faceta dla takiej... > "miec, czy nie miec" - oto jest pytanie na marie Szekspira. Ta ty najlepiej wiesz jak to jest mieć i nie mieć. Ona NIE CHCE MIEĆ DZIECI. I to się nie zmieni. Ona na zimno pilnuje , jej chęć posiadania dzieci nie wynika z jej pragnienia, a z wyrachowanego obmyślonego na zimno planu. Ze kiedyś tam jak już pożyje. a tak naprawdę nie ma gwarancji ze będzie je chciała naprawdę. Gdyby chciała to nie byłoby później potem kiedyś. A to jest nie w porządku wobec faceta ,którego zwodzi i dziecka bo nie będzie dobra matka na siłę. Ale widzę ze trafia na dobre forum ,gdzie egoizm rządzi. I pokazuje jak używać ludzi jak przedmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: chcialaby, ale sie boi. 23.03.20, 08:08 Może sobie na zimno planować, ale nie wszystko zależy od osoby planującej. Zaplanuje jedno dziecko? A co będzie, jak w ogóle nie będzie mogła zajść w ciążę, lub każda z ciąż skończy się poronieniem? A jak trafi się ciąża mnoga, to zatrzyma jedno dziecko jak szczeniaka z miotu, a resztę odda? Nie da się też zaplanować długości życia. Ani swojego, ani partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
allegropajew Re: chcialaby, ale sie boi. 24.03.20, 07:36 Np. z mojej butelki Annuszka wylała już połowę oleju... Gościula Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: chcialaby, ale sie boi. 24.03.20, 10:51 :D Olej rozlany, co przeznaczone, to sie spelni ! Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy jasne, mamuska 23.03.20, 17:02 3-mamuska napisała: > Ta ty najlepiej wiesz jak to jest mieć i nie mieć. Jasne, mamuska, ze lepiej miec. jako konserwatysta moge Ci rzec, ze lepiej miec tylko jedna zone i tylko z nia miec dzieci (co mi sie udalo) natomiast z kochankami to bywa juz roznie . jasne, ze lepiej je miec - ale czasem to sie nie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nudnezyciezzz Re: czy 32 lata to najwyzszy czas na zlozenie rod 23.03.20, 00:07 Nie ma odpowiedniego czasu na założenie rodziny. Zakladasz wtedy kiedy Ty tego chcesz/czujesz taką potrzebę. Możesz nawet wcale nie zakładać. Nikt Ci nie powinien wtrącać się w Twoje życie. Żyjmy własnym życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulekw Re: czy 32 lata to najwyzszy czas na zlozenie rod 25.03.20, 13:08 słucha swojego serca i nie patrz się na innych Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: czy 32 lata to najwyzszy czas na zlozenie rod 29.03.20, 01:11 Ślub może być cichy. Dziecko koło 40 - dla mnie to bardzo późno bo wiem ile wysiłku to kosztuje i mnie się już by nie chciało z maluchem teraz (42) Z drugiej strony - nigdy nie mów nigdy, płodna jestem jak królik, seksu dużo - nie będę się zarzekać :D Dwa lata temu powiedziałabym - oj tak, już czas!! Dziś mówię - rób co Ci serce mówi i ciało. Zmiana zdania wynika z doświadczenia życiowego (rozwód i nowy fajny związek) Odpowiedz Link Zgłoś
grey55 Re: czy 32 lata to najwyzszy czas na zlozenie rod 09.04.20, 00:36 zostali ci albo sami psychopaci albo rozwodnicy :D Odpowiedz Link Zgłoś