Gość: miomi IP: *.chello.pl 03.11.04, 09:25 Hej robie dziś placki po zbójnicku i mam problem z farszem bo robie z miesem mielonym ale nie wiem co z pieczarkami do jakiego momentu je dusic i co tam jeszcze dodac. Pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 09:27 Po zbojnicku i z mielonym?????? pieczarki dusic z cebulka i natka pietruszki ok pol godziny. Mozesz zapiekac z serem zoltym Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 09:36 o boże, mario, z tej strony cię nie znałam! :)) a może rzucisz mi przepis na jakiś pikantny farsz do naleśników? Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:04 farsz miesny, czy jakis inny? Wiem ze mnie nie znasz z tej strony. Tylko nielicznym dane jest delektowac sie tym co przyrzadzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:05 tak, mięsny Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:10 mozesz wziac mielone ( najlepiej z indyka) Przesmazyc na patelni z cebulka. W rondelku na odrobinie tluszczu podgotowac drobno siekana pietruszke (natka), seler (moze byc korzen), zoila (bazylia), ew drobno posiekane pieczarki. ( gdy masz pieczarki musisz je dusic ok pol godz). Gdy miesko sie podsmarzy- dolac wywar z rondla do miesa i wymieszac. Nie ma w tym filozofii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:15 dodałabym do tych duszacych sie pieczarek paprykę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:16 nie pisalem o peperoni? Moj blad! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:17 Da sie naprawić ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:21 pewnie sie da. Tylko przesolonego nie da sie juz naprawic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:24 No nie..wiem cos o tym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:28 Noo ja tez- z doswiadczenia przebogatego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:31 Najlepiej mi wyszło posolenie ugotowanych i odlanych juz ziemniaków.....normalnie to wode sole 1 łyzka stołowa no nie cała w zalezności od ilosci ....odłamam ziemniaczki...utłukłam i wlanełam w nie łyche soli....były ciut za słone ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:36 wtedy moze tylko pomoc polanie ziemniakow maslanka. Albo zrobienie z nich zapiekanki z jajkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:38 no taaak ale na nie czekał juz gulaszyk :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:42 trza bylo zamrozic i nastepnego dnia zrobic placki po zbojnicku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:12 Placek po zbójnicku jest odpowiednikiem placka po wegiersku,farszem jest pikantny wołowy gulasz z papryka-gestawy by nie wypływał z placka.Żadne mielone.Chociaż jak dobrze doprawisz to moze tez soe da zjeść.Posyp placek tartym serem i zrób sos pomidorowy.Placek smaż na duzej patelni,na połowe wylej gulasz i zawiń,Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś