Dodaj do ulubionych

PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie

IP: *.chello.pl 03.11.04, 09:25
Hej robie dziś placki po zbójnicku i mam problem z farszem bo robie z miesem
mielonym ale nie wiem co z pieczarkami do jakiego momentu je dusic i co tam
jeszcze dodac. Pomozcie
Obserwuj wątek
    • mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 09:27
      Po zbojnicku i z mielonym??????
      pieczarki dusic z cebulka i natka pietruszki ok pol godziny.
      Mozesz zapiekac z serem zoltym
      • niedzwiedzica_sousie Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 09:36
        o boże, mario, z tej strony cię nie znałam! :))
        a może rzucisz mi przepis na jakiś pikantny farsz do naleśników?
        • mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:04
          farsz miesny, czy jakis inny?

Wiem ze mnie nie znasz z tej strony. Tylko nielicznym dane jest delektowac sie
          tym co przyrzadzam :)
          • niedzwiedzica_sousie Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:05
            tak, mięsny
            • mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:10
              mozesz wziac mielone ( najlepiej z indyka)
              Przesmazyc na patelni z cebulka.
              W rondelku na odrobinie tluszczu podgotowac drobno siekana pietruszke (natka),
              seler (moze byc korzen), zoila (bazylia), ew drobno posiekane pieczarki. ( gdy
              masz pieczarki musisz je dusic ok pol godz).
              Gdy miesko sie podsmarzy- dolac wywar z rondla do miesa i wymieszac. Nie ma w
              tym filozofii :)
              • Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:15
                dodałabym do tych duszacych sie pieczarek paprykę :-)
                • mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:16
                  nie pisalem o peperoni?
                  Moj blad! :(
                  • Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:17
                    Da sie naprawić ;-)))
                    • mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:21
                      pewnie sie da. Tylko przesolonego nie da sie juz naprawic :)
                      • Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:24
                        No nie..wiem cos o tym :-)
                        • mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:28
                          Noo ja tez- z doswiadczenia przebogatego :)
                          • Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:31
                            Najlepiej mi wyszło posolenie ugotowanych i odlanych juz
                            ziemniaków.....normalnie to wode sole 1 łyzka stołowa no nie cała w zalezności
                            od ilosci ....odłamam ziemniaczki...utłukłam i wlanełam w nie łyche
                            soli....były ciut za słone ;-)))
                            • mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:36
                              wtedy moze tylko pomoc polanie ziemniakow maslanka. Albo zrobienie z nich
                              zapiekanki z jajkiem :)
                              • Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:38
                                no taaak ale na nie czekał juz gulaszyk :-)
                                • mario2 Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie 03.11.04, 10:42
                                  trza bylo zamrozic i nastepnego dnia zrobic placki po zbojnicku :)
    • Gość: mm Re: PLACKI PO ZBÓJNICKU pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:12
      Placek po zbójnicku jest odpowiednikiem placka po wegiersku,farszem jest
      pikantny wołowy gulasz z papryka-gestawy by nie wypływał z placka.Żadne
      mielone.Chociaż jak dobrze doprawisz to moze tez soe da zjeść.Posyp placek
      tartym serem i zrób sos pomidorowy.Placek smaż na duzej patelni,na połowe wylej
      gulasz i zawiń,Smacznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka