Dodaj do ulubionych

Pytanie do pań

17.12.21, 18:13
Witam drogie panie chciałem zasięgnąć waszej opini w pewnej sprawie a mianowicie. Pewna dziewczyna mi się podoba ale trudno jest mi do niej zagadać co prawda raz ją zaczepiłem i zażartowałem i uśmiechneła się. Tylko że potem nie potrafiłem przełożyć tego na dyskusje i każde z nas poszło w swoją strone. Wpadłem na taki pomysł że jak pójdzie na przerwe do położe jej na biórku łabędzia z origami. Co sądzie o taki pomyśle? Co pomyślały byście na jej miejscu?
Obserwuj wątek
    • magda.z.bagien Re: Pytanie do pań 17.12.21, 19:05
      Bardzo fajny pomysł. Na jej miejscu bym pomyślała, że musisz być już w starszakach.
    • eriu Re: Pytanie do pań 17.12.21, 19:59
      Możesz na tym biurku położyć co chcesz, możesz ją zaczepiać itp. Jak nie będziesz umiał z nią rozmawiać to co to da tak naprawdę? Moment mija i się rozchodzicie. Przedmiot czy nietypowy start nie przywiąże innego człowieka do Ciebie.
      • dudek903 Re: Pytanie do pań 17.12.21, 20:34
        Dziękuje właśnie tak myślałem jak napisałyście w komentarzach ale chciałem zobaczyć jaki jest wasz punkt widzenia. No to napewno dobry pomysł ale to racja jak rozmowa się nie będzie kleić to nici pewnie z tego będą.
        • eriu Re: Pytanie do pań 17.12.21, 23:28
          Jak to jest sytuacja pracowa to lepiej zacząć od nawiązania znajomości i rozmowy a nie od zostawiania jakichkolwiek prezentów na biurku. Bo przejście od znajomości, gdzie rozmawiacie do wyjścia poza pracę jest bardziej naturalne od sytuacji, gdzie nie rozmawiacie i zostawiasz prezent komuś na biurku. I potem co? Ona będzie zmuszona dać Ci kosza jawnie jeśli nie ma ochoty na kontynuację znajomości? Jeśli szukasz pretekstu to znajdź coś bardziej neutralnego na przykład przynieś cukierki do pracy i poczęstuj ludzi a przy niej się zatrzymaj i zagadaj.
    • stasi1 Re: Pytanie do pań 18.12.21, 08:45
      To już lepiej rób na jej oczach tego łabędzia. Skoro razem pracujecie to jaki problem zagadać? Chyba że to jest open space na tysiąc ludzi
      • eriu Re: Pytanie do pań 19.12.21, 17:11
        Jeśli to jest open space na tysiące ludzi to jest naprawdę takie dziwne, że ktoś kogoś o coś zagada, bo o coś zapyta nawet związanego z pracą? W kuchni/ na przerwie nie można zagadać i pogadać?
    • krwawy.lolo Re: Pytanie do pań 19.12.21, 13:58
      Umyj łabędzia, zanim położysz.
    • mari614 Re: Pytanie do pań 19.12.21, 23:46
      Lepiej zamontuj jej w domu kran lub telewizor. Co komu po jakimś łabędziu z origami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka