marysia67 19.03.23, 16:50 Byliśmy na godzinnej przejażdżce rowerowej poprzez okoliczne lasy sosnowe. Przyroda nieśmiało budzi się ze snu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 17:29 Też byłem nad zbiornikami wodnymi .Ludzi multum .To jest Bałtyk i Adriatyk ,piasek z Łeby .Zjazd z góry fajny ,ale pod górę to przerzutki na maksa .Muszę pomyśleć o elektryku . Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 19:38 Za 20 lat, jesteś za młody na elektryka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 19:57 I mlodzi mają. Dzieci już jeżdżą na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 21:29 Brat kupił wujkowi, miałam okazję się takim przejechać, na razie daję radę, mam mocne i umięśnione nogi dzięki rowerowi:-) Nie mam problemu ze stawami, zwichnięciami itp. pomimo nadwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 20.03.23, 04:21 Tężyznę fizyczną pielęgnujesz cały rok ,nie tylko jak przyjdzie wiosna .Mam rower stacjonarny o mocnym kole zamachowym i gdy jest paskudna pogoda można nim pojeździć .W każdym domu można sobie zrobić kącik do ćwiczeń i co kto lubi .Mata ,piłka ,u mnie ławeczka skośna ,sprężyny ,hantle .Nie potrzeba dużych wydatków tylko odrobinę czasu na nie . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Aktywność fizyczna 20.03.23, 06:18 Pokręcić teodorze, nie pojeździć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 20.03.23, 07:53 Mąż przyniósł do sypialni rowerek stacjonarny, raz pokręcił, może ja zacznę, udanego dzionka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 20.03.23, 22:31 To spróbuj się podkręcić na nim 🙃 Niektórzy się lubią bujać ,ale na forum .Kardio albo Interwały ,o to jest pytanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Aktywność fizyczna 21.03.23, 10:43 marysia67 napisała: > Mąż przyniósł do sypialni rowerek stacjonarny, raz pokręcił, może ja zacznę, ud > anego dzionka:-) Oryginalny gadżet w sypialni, czego to ludzie nie wymyślą…;) I jak? Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 21.03.23, 12:13 To nie gadżet to podstawa gdy jest dzień pochmurny .Najlepszy im większa masa koła zamachowego, tym płynniejsza praca i większy możliwy do osiągnięcia opór. Generalnie koło zamachowe w granicach 6-10 kg jest wystarczające do efektywnych ćwiczeń i taki mam .Foto niżej .Stabilny ,łatwo się go przenosić bo ma rolki z przodu .Poprzedni skrzypiał jak szalony.Warto dać trochę więcej .Tradycyjnego nie zastąpi .Tu jest link do ćwiczeń . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://drgaja.pl/7-obszarow-szczescia/dieta/jaki-trening-wybrac-interwaly-czy-tradycyjne-cardio&ved=2ahUKEwjcyaz37uz9AhUFtYsKHWvJASgQFnoECDEQAQ&usg=AOvVaw30VTUNCwucaGzuxNjhJ24c Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Aktywność fizyczna 21.03.23, 12:39 Danusiu, pewne wydarzenie relacjonowane przez znajomych nie dość, że na bieżąco przyniosło towarzystwu trochę radości, to urosło do towarzyskiej anegdoty. Otóż mąż zakupił i przyniósł do sypialni kajdanki, położył na stoliku nocnym i z wiadomymi zamiarami czekał na małżonkę. A ona mu zrobiła awanturę, że do policji aplikował bez jej wiedzy i akceptacji i jeszcze sprzęt do domu z pracy wynosi. Tak, że wiesz, może ty niedomyślna jesteś i małżonek ten rowerek przyniósł do sypialni dla podniesienia temperatury. No bo popatrz sama, we własnym domu jest gdzie, poza sypialnią małżeńską rowerek stacjonarny stawiać i używać :) Jak nic małżonek wysyła jakieś sygnały, bądź uważna i współpracująca. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy rowerek stacjonarny - a Aktywność fizyczna 12.04.23, 15:57 marysia67 napisała: > Mąż przyniósł do sypialni rowerek stacjonarny, raz pokręcił, może ja zacznę, udanego dzionka:-) 1. stal u mnie w sypialni 20 lat - i w koncu go wyrzucilem - bo Slubnej sie znudzil. 2. inne formy aktywnosci fizycznej (w sypialni) - mnie sie nie znudzily. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: rowerek stacjonarny - a Aktywność fizyczna 12.05.23, 10:21 obrotowy napisał: > marysia67 napisała: > > Mąż przyniósł do sypialni rowerek stacjonarny, raz pokręcił, może ja zacz > nę, > udanego dzionka:-) > > > 1. stal u mnie w sypialni 20 lat - i w koncu go wyrzucilem - bo Slubnej sie znu > dzil. > > 2. inne formy aktywnosci fizycznej (w sypialni) - mnie sie nie znudzily. > > Chwalipięta . W tym wieku trzeba zadbać o kondycję .W zeszłym roku kupiłem ,cichy ,duże koło zamachowe Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 17:45 Ja też byłam. Rowerami oprócz mnie tylko 2 osoby, a tak dużo motorów. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 18:08 Moja aktywność skończyła się w łóżku. Bo leżę i kaszle . Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 19:37 Zdrówka życzę. Zmierz temperaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 21:26 W mojej okolicy dużo osób jeździło rowerami, pomału sezon się zaczyna, choć ja jeżdżę rowerem cały rok, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Aktywność fizyczna 19.03.23, 19:58 Cały dzień w plenerze aktywnie wypoczywaliśmy, a teraz wieczór umila mi mój kwiatuszek...i też aktywnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 20.03.23, 07:55 Musi być szczęśliwy ten Kwiatuszek, tak ładnie o niej mówisz, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Aktywność fizyczna 20.03.23, 10:01 Dbam, narzekań nie słyszałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 20.03.23, 22:42 marysia67 napisała: > Musi być szczęśliwy ten Kwiatuszek, tak ładnie o niej mówisz, pozdrawiam. Już to na FK wklejałem to mój nowy nabytek kwiatuszek 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 21.03.23, 06:35 Nie dokupuj więcej, bo za chwilę będziesz fruwał po pokoju, nie da się przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 21.03.23, 12:42 To jest tak tylko rozrzucone .Ja wszystko mam poukładane i życie też .Nie lubię obłudy , promowania się na kimś ,kłamstwa , nienawidzę tego ostatniego szczególnie .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Aktywność fizyczna 21.03.23, 18:45 Gdy ja oddaję się przyjemnościom, ty cierpienie serwujesz starym kościom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 21.03.23, 20:07 Dla mnie ćwiczenie na siłce to przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 22.03.23, 03:34 Są różne oceny przyjemności ."Proszę pana, proszę pana, Zaszła u nas wielka zmiana: Moja starsza siostra Bronka Zamieniła się w skowronka, Siedzi cały dzień na buku I powtarza: kuku, kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Aktywność fizyczna 22.03.23, 07:51 Czyżby przeleciała przez kalinowy lasek? www.youtube.com/watch?v=9eX1rdq8KDA Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 24.03.23, 14:49 Siłownia napowietrzna. Mam blisko domu, jakieś 300 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Aktywność fizyczna 24.03.23, 15:31 Rozumiem, ale wolałem zapytać, to takie coś mini. W firmie mamy siłownię z prawdziwego zdarzenia, dostęp bez ograniczeń o każdej porze, oczywiście poza godz. pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: Aktywność fizyczna 26.03.23, 19:15 Przyjemność. Bo nogi same latają. Zero wysiłku się wkłada w ćwiczenia na takiej siłce. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Aktywność fizyczna 26.03.23, 22:26 Są też trudniejsze ćwiczenia na inne partie mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 13.05.23, 05:59 Najlepsze ćwiczenie to uwolnić mózg od forów i dać sobie czasami odpocząć .Ludzi nie zbawisz ,ani nie nawrócisz .A co resztę jest warte .Odpowiem nic . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Aktywność fizyczna 12.04.23, 15:38 Jestem za, miło popatrzeć na taka rowerzystkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Aktywność fizyczna 11.05.23, 22:07 Ale zimno jeszcze jest, taki zimny wiaterek wieje Odpowiedz Link Zgłoś
bento67 Re: Aktywność fizyczna 11.05.23, 22:25 Ja cały rok jeżdżę rowerem, o ile nie ma dużej ilości śniegu na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Aktywność fizyczna 12.05.23, 10:24 Ja to samo .Ale rower stoi w komórce .Tam gdzie jestem to do niczego by mi się nie przydał .Bez auta ani rusz . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Aktywność fizyczna 12.05.23, 18:19 Też myślę by przekonać się do roweru, ale sprawy zawodowe wymuszają na mnie poruszanie się samochodem. Podobno rower jest dobry na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
okruchlodu Re: Aktywność fizyczna 13.05.23, 08:26 Sorki ale zimno to jest zimą. Teraz jest idealny czas na aktywność fizyczna poza domem. Do kiedy chcesz czekać, aż będą upały 40 stopni? Zreszta każda pora roku jest dobra na aktywność fizyczną. Zimą, poza nartami, spacerami można ćwiczyć na siłowni, chodzić na basen, zajęcia zorganizowane, ćwiczyć w domu. Rowerem też można jeździć przez cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś