29.08.26, 16:51
Czy ja mam toksyczną mamę? Od dzieciaka zawsze pamiętałam, że gdy nie zrobiłam to co ona to potrafiła na mnie krzyczeć, wyzywać od najgorszych i ciągle mi kontrolowała telefon, Kiedy spałam albo poszłam i zostawiłam telefon. Nadal to się nie zmieniło. Po 18stce zaczęło się robić gorzej. Obrażała mnie od ku##w , d#####k i że bez niej sobie nie poradzę. A kiedy chciałam się wyprowadzić żeby sobie życie ułożyć to szarpała mną i powiedziała , że jak to zrobię to popełni samobójstwo razem z tatą i że będą miała ją na sumieniu. Od tamtego wydarzenia obiecałam sobie, że nic nie będę robiła pod siebie tylko pod nią i reszty ludzi. Całe 3 lata siedziałam cicho i nikomu się nie wyżaliłam. Ale dziś pękłam i potrzebuje małego wsparcia...
Obserwuj wątek
    • atenette Re: Mama 04.09.26, 08:25
      Czy masz jakiekolwiek wątpliwości jeżeli wyzywa Cię, szarpie i szantażuje najbliższa osoba? Zacznij żyć dla siebie, wyprowadź się, idź na terapię. Pamiętaj to, co ludzie mówią o innych, często mówi więcej o nich samych, jest odbiciem tego co noszą w sobie. To, jak traktuje Cię matka, jest odzwierciedleniem tego, kim jest ona, a nie Ty. Jesteś już dorosła, masz wybór z kim będziesz szła przez życie, czasami lepiej żyć samej niż z osobami, które Cię krzywdzą.
    • eagle.eagle Re: Mama 04.09.26, 22:25
      Przykro mi bardzo że Cię to spotkało. Leć szybko na terapię, oczywiście nie mów nic mamie. I wyprowadzaj się stamtąd jak najszybciej tylko dasz radę, a jak mama będzie dzwoniła, straszyła że się zabije dzwon od razu na policję - masz taki obowiązek.
      Nikt na nikogo nie ma prawa krzyczeć ani wyzywac, nikt nikogo , nie zależnie czy się jest rodziną czy obcy, nawet szef w pracy nie ma takiego prawa- choc tu się przymyka na to oko, ale to całkowicie inna sprawa.
      Więc uciekaj od takich ludzi jak najdalej.
    • stasi1 Re: Mama 05.09.26, 07:36
      Skoro jest taka nie dobra to specjalnie nie powinnas przejmowac się tym że się zabije. A spytaj się jej skoro uważa że ty jestes taka nie dobra to co jej przeszkadza że ty się wyprowadzisz?
    • six_a Re: Mama 07.09.26, 23:57
      pszesz to jakiś potwór jest. należy zwiewać i never come back.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka