Gość: aleks Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! IP: *.pl 30.11.04, 12:23 a ja lubie! Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:25 a taka z twarożkiem, bo wydawało sie ze mleko swieze?? brrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:31 heheh:) no najszczersze wyrazy współczucia..hehe:) na szczęście piję czarną:) ale miodu nigdy wiecej! nie, nie, nie:) chyba zapomnę na chwilę o poczuciu obowiazku i zejdę jednak do sklepu po cukier.. albo jak już mam zapomnieć o poczuciu obowiazku, to może od razu drineczka na klina, nie będę się jakąś kawą rozcieńczać.. hehehhe:) ..w sumie.. po pracy nie mam żadnych planów, a przyjechałam bez samochodu.. hehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:41 To poprosze o wypicie mojego zdrowia bo cos mi z nosa cieknie:( Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:27 moj kolega taka pije;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.04, 12:29 właśnie takie dwie wypiłam już dziś i szykuję się na trzecią, bardzo lubię kawkę z miodem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 12:30 ble nic nie lubie słodzić miodem..ale na chlebku to kubię:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:33 Brrrr, ochyda. Ale za to kawa z Amaretto, albo z bita smietana ;). Uwielbiam. Wlasnie wcinam Tiramisu, gdzie biszkopty sa nasaczone mocna kawa, pychota- polecam. Dla chetnych podam oryginalny wloski przepis. pozdrawiam Beata __________________________________ Chetnie rozsadzam sprawy miedzy wrogami niz miedzy przyjaciolmi, bo z przyjaciol w kazdym razie jedna strona stanie sie moim wrogiem, z wrogow jedna ze stron przyjacielem. Bias z Prieny (VI / V w. p.n.e.) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina beatach:-))) 30.11.04, 12:44 daj ten przepis na tiramisu:-))) tylko jakis prosty, mistrzem w garach nie jestem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: beatach:-))) 30.11.04, 12:46 no jak nie jest to jakieś skomplikowane cudo, ot dołączamsię do prośby:) Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:33 kawa i herbata bez cukru, za to mleko z miodkiem - pychaaaa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:33 rozumiem, ze mialas na mysli miód , a nie festiwal. uwazam, ze grubasy powinny pic gorzka kawe, ew. slodzona slodzikiem. miod jest tak samo kaloryczny , jak cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:44 heheh:) grubaska to tylko taka "zmyłka" heheh:) wyraz dystansu do siebie:)) nie ważę nawet 50 kilogramów, mam fajniaste ciałko:) a kawę piję tylko słodką, 2łyżeczki cukru na filiżankę, gorzkiej nie wypiję Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:45 kawy nie slodze, a herbate lekko, ale tylko z cytryna, bez cytrynki gorzka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:48 no do herbatki z cytrynką, to miodek obowiązkowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: kawa słodzona midem..- brrr! disgusting! 30.11.04, 12:49 heheh:) i papieroch;) Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Przepis na Tiramisu 30.11.04, 13:07 Skladniki: ok. 300g biszkoptow (paluszkow) 500g sera Maskarpone 4 jaja 150g cukru 2 filizanki mocnej kawy 15g zelantyny 10 lyzek Amaretto likieru slodkie kakao do posypania Ubijamy bialka na sztywna piane. W osobnym naczyniu mieszamy zoltka z cukrem, dodajemy Maskarpone, zelantyne, Amaretto likier, mieszamy do powstania jednolitej masy. Nastepnie dodajemy ubite bialka i delikatnie mieszamy. Maczamy biszkopty w kawie i ukladamy w naczyniu. Po ulozeniu dna, wlewamy polowe uzyskanej masy. Nastepnie nakladamy kolejna warstwe namoczonych biszkoptow i reszte masy. Wkladamy do lodowki na minimum 4h. Przed podaniem posypujemy kakaem. Smacznego!!! Proste , szybkie w wykonaniu i kazdy to lubi. Goscie sa zawsze zachwyceni. Pozdrawiam Beata __________________________________ Chetnie rozsadzam sprawy miedzy wrogami niz miedzy przyjaciolmi, bo z przyjaciol w kazdym razie jedna strona stanie sie moim wrogiem, z wrogow jedna ze stron przyjacielem. Bias z Prieny (VI / V w. p.n.e.) Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: Przepis na Tiramisu 30.11.04, 13:19 :) w czwarteczek małe babskie party, napewno spróbuję:) dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś