Gość: Anna IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 02:08 Czy to normalne,że mąż chce tylko spać ,a łóżko kojarzy mu się z błogim snem? Zawsze dziwiłam się ,że to kobiety narzekają na wysoki temperament mężczyzn i muszą udawać ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawy Re: Mąż tylko by spał IP: *.library.uu.nl 31.03.01, 12:04 to nie normalne jak chcesz to ja moge cos Ci na to poradzic(a widze ze chyba nie zartujesz bo piszesz ten list okolo 2 w nocy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 12:31 2 w nocy ,bo nie mogę spać.Nawet myślałam o pójściu do specjalisty,...z drugiej strony ale może powinnam się z tym pogodzić i tak żyć do starości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mąż tylko by spał IP: *.library.uu.nl 31.03.01, 12:33 a ile lat brakuje Ci do tzw.starosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mąż tylko by spał IP: *.library.uu.nl 31.03.01, 12:46 skoro duzo to nie warto sie meczyc ale czy ten brak mezczyzny to naprawde meczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 12:51 Jest to dopełnienie miłości czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mąż tylko by spał IP: *.library.uu.nl 31.03.01, 12:57 oczywiscie ze tak ale czy bierzesz pod uwage ze maz moze po prostu tego nie lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 13:10 Jak to nie lubi? Jeszcze nie słyszłam o takim podejściu do sprawy. Myślałam, że to szczególnie DLA MĘŻCZYZN jest "rozkoszą życia" być tak blisko z kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mąż tylko by spał IP: *.library.uu.nl 31.03.01, 13:16 to rozkosz ale jak widac nie dla wszystkich jesli,jak piszesz,lozko kojarzy mu sie tylko ze snem...a nie mozesz z nim porozmawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Mąż tylko by spał IP: *.telia.com 31.03.01, 14:54 niestety spotkalam sie z tym. Bylam mezatka 3 razy. Wszystcy moi mezowie chcieli tylko spac. Musze dodac ze jestem atrakcyjna kobieta i mezczyzni odwracaja glowe na moj widok. A jak mnie juz maja to chca tylko spac. Nawet nie moge wyprobowac moich erotycznych talentow . Tacy sa faceci, na ogol do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mąż tylko by spał IP: *.library.uu.nl 31.03.01, 15:29 nie wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Mąż tylko by spał IP: *.heapmail.com.pl 31.03.01, 16:49 Stwierdzenie psaujące do mojego przyszłego męża,na pierwszym miejscu stawia sen,zastanawiam się czy to faktyczna potrzeba snu spowodowana wysiłkiem związanym z długą i wyczerpujacą umysłową pracą, czy chęć spania, bo tak wygodnie,dodam, że sen poprawia mu humor i dodaje życiowych sił. Jak zły to znaczy, że śpiący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 18:25 Może ktoś zna sposób na takich facetów? Może wzbudzić w nim zazdrość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mężatka Re: Mąż tylko by spał IP: 212.244.82.* 01.04.01, 08:56 Gość portalu: Anna napisał(a): > Może ktoś zna sposób na takich facetów? > Może wzbudzić w nim zazdrość? Jeżeli jest rzeczywiście zmęczony,to dobry sex pomoże mu zasnąć.Może spróbuj przejąć inicjatywę ,rozbudź go. Jeżeli pozostanie nieczuły na twoje wdzięki to albo jest a)chory b)pederastą c)ma wyjątkowo niskie zapotrzebowanie na sex d)ma Cię w nosie bo już załatwił te sprawy w inny sposób A może jednak to taki typ, który woli kochać się w innej porze dnia? Zdecydowanie należy z nim o tym porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mąż tylko by spał IP: *.legnica.dialog.net.pl 02.04.01, 08:31 Gość portalu: Anna napisał(a): > Może ktoś zna sposób na takich facetów? > Może wzbudzić w nim zazdrość? Nie radzę. Patrząc po sobie to rozbudzanie we mnie zazdrości skończyłoby się albo przykrymi konsekwencjami dla przeciwnika albo poważnym konfliktem z ukochaną. Drogie Panie! Nie jest spanie u mężczyzn objawem jakiegoś szczególnego braku zainteresowania swoja dziewczyną; nie znaczy to też, że przestał kochać itd. Znów patrząc po sobie-jeśli nie chcę iść do łóżka z kobietą to albo się na nią obraziłem albo...No cóż - mężczyzna to nie automat i podobnie jak kobieta czuje dni, w których nie ma szczególnej ochoty na miłosne igraszki. Zamiast się użalać trzeba spróbować rano zamiast wieczorem, kiedy to gwoli prawdy każdy ma prawo być zmęczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał do studenta IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 08:59 czyli 2 razy w m-cu to jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mąż tylko by spał do studenta IP: *.library.uu.nl 02.04.01, 10:45 to nie jest OK.konieczna jest rozmowa albo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Mąż tylko by spał do studenta IP: *.rabobank.pl 02.04.01, 10:48 > czyli 2 razy w m-cu to jest OK? A ile lat ma maz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 13:34 Jest w sile wieku ~30-tki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Mąż tylko by spał IP: *.rabobank.pl 02.04.01, 14:31 > Jest w sile wieku ~30-tki To tak jak ja :) W takim razie to nie jest normalne. 30letniemu facetowi powinno sie chciec 'troche' czesciej niz 2 razy w miesiacu... Dlaczego tak sie dzieje? Moze jest za bardzo przepracowany albo ma za duzy stres w pracy? Wtedy seks schodzi na plan dalszy, bo najpierw organizm realizuje bardziej podstawowe potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mąż tylko by spał do studenta IP: *.legnica.dialog.net.pl 02.04.01, 19:58 Witaj ponownie! Myślę, że 2 razy w miesiacu nie jest OK. Niestety nie wiem jak było u Was wcześniej, więc też nie wiem, czy jest to nagłe pogorszenie sytuacji. Ja mam ciągle "chęć" na seks, ale jest to sprawa indywidualna, moja dziewczyna za to ma zupełnie inne potrzeby w tej dziedzinie. W "tych" sprawach jak sądzę trzeba wiele rozwagi i cierpliwości i nic na siłę! Wiem, że nie jest to łatwe ale czy widzisz inne wyjście? A czy nie jest Twoja frustracja przejawem jakiegoś innego konfliktu między Wami? Czasem tak jest, że złość na naszą drugą osobę chcemy zamanifestować właśnie w łóżku. Postarajcie nawiązać ze sobą kontakt w tej sprawie. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karateka Re: Mąż tylko by spał IP: *.as18.nwbl1.wi.voyager.net 06.04.01, 00:28 Gość portalu: student napisał(a): > Gość portalu: Anna napisał(a): > > > Może ktoś zna sposób na takich facetów? > > Może wzbudzić w nim zazdrość? > > Nie radzę. Patrząc po sobie to rozbudzanie we mnie zazdrości skończyłoby się al > bo > przykrymi konsekwencjami dla przeciwnika albo poważnym konfliktem z ukochaną. > Drogie Panie! Nie jest spanie u mężczyzn objawem jakiegoś szczególnego braku > zainteresowania swoja dziewczyną; nie znaczy to też, że przestał kochać itd. Zn > ów > patrząc po sobie-jeśli nie chcę iść do łóżka z kobietą to albo się na nią > obraziłem albo...No cóż - mężczyzna to nie automat i podobnie jak kobieta czuje > > dni, w których nie ma szczególnej ochoty na miłosne igraszki. Zamiast się użala > ć > trzeba spróbować rano zamiast wieczorem, kiedy to gwoli prawdy każdy ma prawo b > yć > zmęczony! Do Studenta: a czy ty moj drogi przyjales pod uwage ze ten przeciwnik moze ciebie kark skrecic w korkociag? Pomyszl o tym, niezla porada. Ja mialem podobna sytuacje gdy bylem "przeciwnikiem": wtedy poznalem moja zone. Ona miala podobne klopoty z wlasnym chlopakiem za ktorego tuz tuz zamierzala wyjsc zamaz..... i wybrala "narzedziem" zazdrosci.....mnie. Skonczylo sie tym ze wyszla za mnie zamaz, a ten "poprzednik" trafil do szpitala, bo jakos tak wychodzi ze mam pasa brazowego karate. Zycze ci dobrego zdrowka, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronin Re: Mąż tylko by spał IP: *.chello.pl 17.08.01, 11:58 Gość portalu: wanda napisał(a): > niestety spotkalam sie z tym. Bylam mezatka 3 razy. Wszystcy moi mezowie chciel > i tylko spac. Musze > dodac ze jestem atrakcyjna kobieta i mezczyzni odwracaja glowe na moj widok. A > jak mnie juz maja to > chca tylko spac. Nawet nie moge wyprobowac moich erotycznych talentow . Tacy sa > faceci, na ogol do niczego. Nie pisz o facetach na podstawie paru przykładow bo nie wszyscy tacy sa a ja moge napisac to samo o kobietach .U mnie jest akurat sytuacja odwrotna moja kobieta unika mnie gdy chce sie kochac kilka razy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 09:31 Jak tak piszesz to odnoszę wrażenie,że niektórzy ludzie się wogóle nie dobrali pod tym względem.A przecież tym bardziej teraz -WIOSNA i co ...i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozo Re: Mąż tylko by spał IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 19:13 MĘŻU OBUDŹ SIĘĘĘ!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: Mąż tylko by spał IP: 216.51.32.* 05.04.01, 20:29 Ha..ha...ha... Anno, wez znajdz kochanka, bo nijak inaczej. Facet ktory w "sile wieku" nie ma ochoty na atrakcyjna zone (a jestes takowa????????) jest popaprany i koniec. Z drugiej strony to moze nie miec ochoty na seks bo zrobil to juz wczesniej....z inna :(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Mąż tylko by spał IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.04.01, 12:10 niestety to jest czeste! najczesciej faceci sa strasznie napaleni, poki sa nastolatkami albo we wczesnych dwudziestkach, ale wtedy nie ma z nich specjalnie pozytku, bo nie maja zadnego doswiadczenia i w lozku jedyne, co potrafia z siebie dac to przedwczesny wytrysk. pozniej nastepuje kilka w miare niezlych lat, a pomiedzy 30-40 zaczynaja sie konczyc... ale o tym "sie nie mowi", ciekawe dlaczego... za to oskarzaniu kobiet o ozieblosc nie ma konca. ktos tu odreagowuje kompleksy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał do Darii IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 07.04.01, 12:38 Masz rację widać,Ci mężczyźni się szybko "wypalają".Co to będzie za 5, 10 lat? Wszyscy chcą zrobić karierę,ciężko pracują potem zasypiają i chcą mieć wierne żony-chyba celibatowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Mąż tylko by spał do Darii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.01, 11:31 zauwaz, ze faceci jakos sie zmyli z dyskusji :) chwila prawdy? nie chce oskarzac facetow o cale zlo tego swiata, bo w koncu bardzo ich lubie :) ale niech sie przyznaja, chocby sami przed soba, ze maja problemy seksualne i niech zaczna je wreszcie rozwiazywac. z moich obserwacji wynika, ze kobiety duzo badziej sie przejmuja problemami z seksem i maja tendencje do obwiniania sie. znam kilka pieknych zon "spiacych" mezow, ktore zaczely od zadreczania sie, ze sa juz nieatrakcyjne czy tez zle w lozku, tymczasem to ich facetom po prostu siadlo libido! wiec zachecam panie, zeby wziely tez pod uwage, ze jesli cos nie tak w waszym zwiazku ze wspolzyciem, to nie musi byc wasza wina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Mąż tylko by spał IP: *.amconex.pl 10.04.01, 12:08 Mam dokładnie taki sam problem - bardzo rzadki seks i pretensje do samej siebie. Rozmowa z partnerem bywa trudna. Oni lubią być uważani za najlepszych pod każdym względem... A może któraś z Was - żon oziębłych mężów - poradziła sobie jakoś z sytuacją i powie nam jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Mąż tylko by spał IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.01, 12:44 mialam taki problem przez pewien czas, ale na szczescie nie byl bardzo powazny. rozwiazalam go w ten sposob, ze po prostu przejmowalam inicjatywe i staralam sie przypomniec mojemu facetowi, ze seks jest przyjemny... doslownie i w przenosni wzielam sprawe w swoje rece mimo jego niesmialych protestow i kryzys minal. jednak zdaje sie ze czesto takie metody nie skutkuja, wtedy to chyba tylko specjalista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnarus Re: Mąż tylko by spał IP: *.kasa-chorych.lublin.pl 10.04.01, 14:42 mam 40 i nie czuję się wypalony... tym bardziej że czerpie z seksu siłe i wiarę w swoje możliwości. to jest naprawdę znakomita rzecz. problem jest tylko taki że żona nie chce częściej niż raz w tygodniu... ale zawsze jakoś sobie można poradzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.01, 15:56 Dla mnie ta sprawa wcale nie jest śmieszna,ponieważ od 5-ciu lat mam ten problem. Najpierw nie mogłam uwierzyć w to ,ze mąż jest zmęczony,kiedy inni..... potem płakałam że to niemożliwe-dlaczego tak jest.Wiem że jestem atrakcyjną kobietą ale cóż z tego,mąż powinien się ożenić ale z pracą przynajmiej jest im z sobą dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Faceci jeszcze tutaj sa....:))))) IP: *.bostma.adsl.bellatlantic.net 11.04.01, 00:44 No......macie racje!!!!! I z tym przedwczesnym wytryskiem w latach 20 i ze "zmeczeniem" w wieku pozniejszym. Dlatego radze kochanka - cieply, mily opiekunczy i zawsze moze...;))))). Poza tym fakt, faktem, ze o ile facet nie "pracuje" nad zoneczka regularnie w wieku 20-30, to jakis dziwny jest. Mam nadzieje, ze ja dziwny nie jestem...hm..hm...chcialbym rano i wieczorkiem. Ale...zawsze jest to ale...szkoda:((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Faceci jeszcze tutaj sa....:))))) do hybrydy IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 01:04 Coś w tym jest bo już teraz ja nie mam ochoty z moim -szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Mąż tylko by spał IP: *.sasknet.sk.ca 11.04.01, 04:12 Gość portalu: Anna napisał(a): > Czy to normalne,że mąż chce tylko spać ,a łóżko kojarzy mu się z błogim snem? > Zawsze dziwiłam się ,że to kobiety narzekają na wysoki temperament mężczyzn i > muszą udawać ból głowy. Zanim zaczniesz sie dziwic i porownywac z innymi chlopami wyslij meza do dobrego lekarza. Wiele chorob chronicznych manifestuje sie zmeczeniem. Podam kilka: niedoczynnosc tarczycy, przewlekly stres i cukrzyca. Nie napisalas w jakim jest on wieku. Ogolnie im czlowiek starszy tym bardziej sie te chorobska czepiaja. Byc moze twoj sex appeal nie ma nic wspolnego z obecnym stanem rzeczy a ty jako typowa kobieta bierzesz wszystko do siebie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
oola Re: Mąż tylko by spał do Artura 11.04.01, 08:43 ok.30-tki. Wiesz co chyba poprostu trzeba o tym zapomnieć ,bo można się w końcu załamać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Mąż tylko by spał do Artura IP: *.sasknet.sk.ca 11.04.01, 18:33 oola napisał(a): > ok.30-tki. > Wiesz co chyba poprostu trzeba o tym zapomnieć ,bo można się w końcu załamać Nic z tego nie rozumiem. Czy ty jestes Oolu Anna? Wyjasnij - zapomniec o czym i zalamac sie czym. Skad wiesz ile lat ma maz Anny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał do Artura IP: 212.160.29.* 11.04.01, 18:51 Przypadkowo podałam ci moją pocztę ,zamiast się podpisać. Miałam na myśli zapomnieć o "wiadomych sprawach" jakby nie istniały,Tylko czy potrafię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Mąż tylko by spał do Artura IP: *.sasknet.sk.ca 11.04.01, 20:02 A ja wcale nie to sugerowalem. Pisalem o pojsciu do lekarza by "wiadome sprawy" staly sie znowu mozliwe. Anno, ja nie znam szczegolow, ale mozliwe jest, ze jest jakis problem, moze wlasnie zdrowotny, ktory mozna naprawic. Lista mozliwosci jest dluga moge dodac kolejne: depresja, przewlekle zatrucie zawodowe i zaburzenia hormonalne. Po drugie problem moze byc psychologiczny. Cos sie miedzy wami zdarzylo co twojego meza zniechecilo do ciebie. Uwazam, ze to jednak mniej prawdopodobne bo on jest bardziej fizycznie zmeczony a nie zly na ciebie czy cos w tym rodzaju. Wreszcie na koniec, ziolowy preparat Ginko Biloba normalnie brany na polepszenie pamieci czesto tez poprawia potencje i checi. Efekty po kilku tygodniach. Zbadaj te wszystkie mozliwosci zanim sie na tyle zniecierpliwisz, ze poprosisz o rozwod albo znajdziesz sobie innego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał do Artura IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 13.04.01, 11:47 Dziękuję Ci za radę,ale mnie już przeszła ochota na sex -5 lat nadziei chyba starczy. Pozdrawiam Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maz Anny Re: Mąż tylko by spał IP: 195.15.57.* 13.04.01, 19:39 Jakbyscie byli karmieni tak podle jak ja jestem, to z pewnoscia byscie nie mieli wiecej wigoru. A z czego mam brac sile? Z tych ziemniaków, dzien w dzien. Brzuch mi ino puchnie, sily coraz mniej, ledwo sie do lozka moge dowlec. Maz Anny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąż tylko by spał do męża Anny IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.01, 23:16 Jakbyś był moim mężem to bym ci nic nie dała do jedzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maz Anny Re: Mąz tylko by spal IP: 195.15.57.* 14.04.01, 13:49 A dodam jeszcze cos, skoro te wszystkie tajemnice alkowy sobie opowiadamy. Otoz ja juz przedtem dowiedzialem sie o tym, co Artur zaleca: 'ziolowy preparat Ginko Biloba', który moze poprawic potencje. Kupilem tego chyba cala szuflade (no cos w koncu trzeba jesc). Myslicie, ze choc dala mi sprobowac? Nic z tego, Anka sama wszystko zzarla. Teraz ja nosi po domu, spac nie moze, ino by... A ja, wyglodzony, bez 'ziolowego preparatu Ginko Biloba', jakie ja mam szanse z nia? Maz Anny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąz tylko by spal do męża Anny IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 14.04.01, 17:01 Mam propozycję-PRZENIEŚ SIĘ NA INNE FORUM żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly maz Re: Mąz tylko by spal do męża Anny IP: 195.15.57.* 14.04.01, 19:05 Na fakty zawsze jest najlepiej odpowiedziec awantura, huknac, opieprzyc. Wyrzucic. A zatem ide. Bede sobie nareszcie spal ile tylko chce, bez wyliczania mi godzin snu. A i jesc zaczne lepiej. Nie wiem tylko, czy nie powinnas placic mi alimentow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mąz tylko by spal do męża Anny IP: 217.99.160.* 14.04.01, 23:16 ALE NUMER Z TEGO FACETA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Mąz tylko by spal do męża Anny 16.04.01, 14:54 Gość portalu: Anna napisał(a): > ALE NUMER Z TEGO FACETA!!!!!!! -------------- To krytyka, czy podziw? Byly Maz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asai Re: Mąż tylko by spał IP: *.library.mcgill.ca 17.04.01, 02:09 milosc oralna jest wspaniala roweniez podczas snu - koniecznie sproboj - nie budzi a rozbudza, naprawde, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Żona tylko by spała lub marudziła IP: 193.59.192.* 18.04.01, 13:52 Drogie Panie ! Jeśli Wasi "mężowie" mają takie problemy a nie są chorzy, zmęczeni, zestresowani lub Wy nie jesteście nieatrakcyjne to z całą pewnością nie nadają się nawet "na mięso". Można co prawda ratować się choćby "francuzikiem" ale to na krótką metę. Jest to pierwszy i najważniejszy pretekst do zdrady i moim zdaniem zdrada w tej sytuacji byłaby usprawiedliwiona. Moja żona wysłała mnie na przedwczesną seksualną emeryturę w wieku 32 lat i choć jej nie zdradziłem a wszelkie rozmowy nie przyniosły rezultatu, mam tego dość, tak jak Wy. Sam już nie mam ochoty "zagajać", wszystko mi wisi i zbieram kilogramy. Może stworzylibyśmy klub niezaspokojonych - niespokojnych aby własnej energii dać wreszcie upust ?????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdespero Re: Żona tylko by spała lub marudziła do Tomasza IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 11:45 To byłby dobry pomysł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Re: Mąż tylko by spał IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 05:24 Mój kolega, przedwcześnie żonaty (20 lat), powiedział: Po pieciu latach małżeństwa, seks z żoną, to jak kazirodztwo... Cos w tym musi być, zwłaszcza że facetom koło trzydziestki (a nawet przed) siada bardzo libido. Sam to u siebie obserwuję i jest to zasmucające. Wymieniam uwagi z kolegami i słyszę jęki tęsknoty za wspaniałymi ''latami dwudziestymi''.W każdej książce o tematyce seksuologicznej jest taka krzywa(a właściwie dwie): na osi rzędnych - wiek, na osi odcietych libido kobiety i mężczyzny. Te dwie wijące się w górę i w dół linie przecinają się w jednym punkcie, w okolicy lat 26-ściu. A potem sa już rozbieżności będące lustrzanym odbiciem tych z lat młodzieńczych. Moja rada - nie staraj się wywierać nacisku na męża. Kiedy poczuje się zobligowany do seksu, przejdzie mu ochota nawet na te dwa razy w miesiącu. wyslij go pod jakims innym pretekstem na badania ogólne, ale dokładne, aby wykluczyć przyczyny organiczne - ktoś wyżej już o tym pisał. Jeżeli wszystko jest w porzadku, to hmm..., pamiętaj że jesteście ze soba na dobre i złe. Jeżeli czujesz się swobodnie ze swoim ciałem, odkryj uroki masturbacji. To przynajmniej zmniejszy frustrację. Za młodu faceci, rozczarowani ''niskim'' zapotrzebowaniem swoich partnerek na seks (tzn. min. 3 razy dziennie) onanizowali się na potęgę, dopasuwując sie do libido nierozbudzonych jeszcze do końca kochanek. Teraz sytuacja się odwróciła. Istotna wskazówka jest zachowanie się męża w tej sferze podczas dłuższego wypoczynku (urlop), jeżeli wtedy sie aktywizuje, to problemem jest praca. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś