Dodaj do ulubionych

(b)lues dla malej :o)

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 08:33
Wystukaj po torach do mnie list
Wtedy naprawdę nie wyjedziesz cała
Niech będzie w nim lokomotywy gwizd
Tylko to zrób jeszcze dla mnie - Mała

Wystukaj po torach do mnie list
Choćby w alfabecie Morse'a
Moja ulica jeszcze twardo śpi
Jeśli tak chcesz w liście zostań

A mogliśmy - Mała - razem łąką iść
Świt witać po kolana w rosie
A mogliśmy - Mała - razem piwo pić
Dom nasz zamienić na sto pociech

A mogliśmy - Mała - konie kraść
Z niebieskiego boskiego pastwiska
A mogliśmy - Mała - w środku lata
Zbudować słoneczną przystań

Napisz od serca do mnie list
I zamieszkaj w tym liście cała
Niech śmiechu dużo będzie w nim
Obiecaj mi to dzisiaj - Mała

Napisz od serca do mnie list
Lecz - proszę - nie wysyłaj go nigdy
W szufladzie zamknij go na klucz
Niech czeka wciąż lepszych dni

Obserwuj wątek
    • agick Re: (b)lues dla malej :o) 13.05.02, 08:40
      mario, czy Ty planujesz wprowadzić się na nasze bagienko...?
      tak czy siak - jako kulturalny mieszkaniec wcześniej wspomnianego - witam Cię
      na bagiennej polance...
      tylko jedna prośba - my sobie na bagienku nie dorzucamy i obrzucamy...
      trzeba wyczy scić sabmarina - szeregowy mario, biegusiem...!
      • Gość: mario2 Re: (b)lues dla malej :o) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 08:45
        Jako wolny ptak przelotny- od czasu do czasu przystaje w roznych miejscach. Nie
        planuje nic- ponad najblizsze kilka dni. Nie wiem co przyniesie przyszlosc! Nie
        wprowadzam sie i nie wyprowadzam. Pojawiam sie i znikam. Szukam mego Kwiatu
        Jabloni. Nie atakuje- nie bedac zaczepianym. Alpagi butelczyna i gitary dzwiek
        wystarczaja mi za wszystko!
        Blues z ranka dla Was- a pozniej? Nie wiem... :o(
        • kwik graj cyganie, graj :))))))))))))))))))) 13.05.02, 08:48
          witam z rana pod dachem nieba.
          • agick Re: gra, gra cygan.. 13.05.02, 08:50
            kwiiiiik.... z przerażliwym ziewnięciem Cię witam..
        • agick Re: (b)lues dla malej :o) 13.05.02, 08:48
          no to może trzepniemy po małej kawie...?
          dzisiaj jest szczególnie okrutny dzionek - poniedziałek... powienien być ustawowo
          zakazany...
          a może petka do tej kawy...?
          • kwik zgłaszam akces 13.05.02, 08:49
            na kawę, a później może być pecik. cześć, siostro!
            • Gość: mario2 Re: zgłaszam akces IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 08:52
              Czy mozna tu palic fajke lub cygara?
              Takie tatrzanskie przyzwyczajenia...
              • kwik Re: zgłaszam akces 13.05.02, 08:55
                można, mozna.... to może ognisko?

• Gość: mario2 Re: zgłaszam akces IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 08:57
                  z galazkami jalowca, bieczonym barankiem, iskrzacym w granatowe niebo...
                  ognisko zawsze jest dobre.
                  Daje cieplo... a ja moge w ogien do bledziutkiego ranka sie wpatrywac...
                  • kwik to co mario 13.05.02, 08:59
                    skaczemy nad? :)

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:13
                      w dobrze umotywaowanym przypadku- mozna tez skoczyc w....
                      Tylko niech ktos najpierw po okowitke skoczy :o)
                      • kwik Re: to co mario 13.05.02, 09:17
                        i wtedy nakręcimy sequel'a "Płonący wieżowiec", a tfu..."Płonący Mario 2"

Gość portalu: mario2 napisał(a):

> w dobrze umotywaowanym przypadku- mozna tez skoczyc w....
                        > Tylko niech ktos najpierw po okowitke skoczy :o)

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:19
                          a ja zagram role Phenixsa :o)
                          • kwik Re: to co mario 13.05.02, 09:21
                            to może nakręcimy też 4 część Terminatora? Mario jako Arni cyborg

> a ja zagram role Phenixsa :o)

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:22
                              chyba jestem troche do tej roli za ... duzy :o)
                              • kwik Re: to co mario 13.05.02, 09:24
                                w dzisiejszych czasach? mamy tutaj całą gamę efektów specjalnych, nie takie
                                rzeczy się robiło :)))

> chyba jestem troche do tej roli za ... duzy :o)

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:30
                                  chcesz mnie sprowadzic do roli -.... skurczy...byka? :o)
                                  • kwik Re: to co mario 13.05.02, 09:34
                                    tylko bez żadnego sprowadzania. u mnie nie ma miejsca :)))
                                    a na serio: my tu na bagnie zaprawieni w castingach, także możesz się zgłosić -
                                    otrzymujesz numer startowy 99.

> chcesz mnie sprowadzic do roli -.... skurczy...byka? :o)

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:36
                                      w miescie w ktorym mieszkam jest mostow w brod!
                                      wiec w razie czego..... :o))
                                      A za sztuka filmowa nie przepadam. Wole teatr... jednego aktora :o)
                                      • kwik Re: to co mario 13.05.02, 09:40
                                        znam te mosty, mario. :))

aktora Różańskiego? :)

> w miescie w ktorym mieszkam jest mostow w brod!
                                        > wiec w razie czego..... :o))
                                        > A za sztuka filmowa nie przepadam. Wole teatr... jednego aktora :o)

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:42
                                          z racji pochodzenia wole Slasko- Dabrowski :o)
                                          • kwik Re: to co mario 13.05.02, 09:43
                                            ja nie wiedziałam, że z lasu... :))))

> z racji pochodzenia wole Slasko- Dabrowski :o)

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:55
                                              masz mnie za partyzanta?
                                              • kwik Re: to co mario 13.05.02, 09:58
                                                tak, tego który dopiero się zorientował :)))

> masz mnie za partyzanta?

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 10:03
                                                  Moja orientacja jest juz od dawna okreslona.
                                                  Nie mialem z tym problemow :o)
                                                  • kwik Re: to co mario 13.05.02, 10:04
                                                    Ty może nie, ale co z resztą świata? :))))))))

> Moja orientacja jest juz od dawna okreslona.
                                                    > Nie mialem z tym problemow :o)

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 10:12
                                                    "Reszta Swiata" przegrala ostatnio 3:0 z Liverpoolem ,
                                                    wiec kto by sie nimi przejmowal?
                                                  • kwik Re: to co mario 13.05.02, 10:21

> "Reszta Swiata" przegrala ostatnio 3:0 z Liverpoolem ,
                                                    > wiec kto by sie nimi przejmowal?

może Manchester?
                                                  • Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 10:24
                                                    Jak juz to Arsenal- wlasnie majstra zrobili.
                                                    Interesujesz sie pilka kopana?
                                                  • kwik Re: to co mario 13.05.02, 10:26
                                                    kapitan kwik interesuje się wszystkim. specjalizacja z tetektywistyki zobowiązuje
                                                    i trzeba być na bieżąco :)
                                                  • Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 14:38
                                                    oj zajmowanie sie moimi preferencjami na nic Ci sie nie da!
                                                    zbyt to pobmatwane :o)
                                                  • kwik Re: to co mario 13.05.02, 14:41
                                                    oj, mario, ja przecież nie o preferencjach, tylko studiach podyplomowych

• Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 15:06
                                                    Sorry- to dawno bylo.
                                                    Juz nie pamietam kiedy :o(
                                                  • kwik Re: to co mario 13.05.02, 15:09

a podobno grzybki rozjaśniają umysł...
                                                    :)))
                                                  • Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 17:31
                                                    ba, - dawno w Peru, albo Equadorze nie bylem :o(
                                                  • kwik Re: to co mario 13.05.02, 17:37
                                                    a ja gupia myślałam, że Ty przemysł rodzimy wspierasz...
                                                  • Gość: mario2 Re: to co mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 19:07
                                                    Tylko na zasadzie rynkowosci!
              • agick Re: zgłaszam akces 13.05.02, 08:59
                alez mario - pal faję i cygaro, noł problem...
                my wszystko fersztejen.
              • agick Re: zgłaszam akces 13.05.02, 09:02
                alez mario - pal faję i cygaro, noł problem...
                my wszystko fersztejen.
                • Gość: mario2 Re: zgłaszam akces IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:16
                  No a co bedzie, jak zapale haszyka? :o))
                  • kwik jak to co 13.05.02, 09:18
                    będzie dobrze. :)))

> No a co bedzie, jak zapale haszyka? :o))

• Gość: mario2 Re: jak to co IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:20
                      Mnie z cala pewnoscia :o)

Szczegolnie jak na deser zjem sobie grzybka !
                      • kwik Re: jak to co 13.05.02, 09:23
                        oj, mario, mario - hasz i grzybki... pora umierać.

• Gość: mario2 Re: jak to co IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:31
                          Dlaczego. Przeciez one poprawiaja ostrosc wzroku i czystosc mysli :o)
                          • kwik Re: jak to co 13.05.02, 09:33
                            na chwilę. a przyszłość jest przecież w wieczności, tak mario? :))

> Dlaczego. Przeciez one poprawiaja ostrosc wzroku i czystosc mysli :o)

• Gość: mario2 Re: jak to co IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:34
                              czas nie istnieje. Einstein sie mylil.
                              W gorach bardzo wysokich przestaje sie wspinac
                              gdy konczy sie haszyk i baterie do discmana!
            • agick Re:a proszę uprzejmie... 13.05.02, 08:56
              siostro kwicząca - menthol vogue...?

• kwik ależ dzienkujem barzo :) 13.05.02, 08:57
                coż za przenikliwość - menthol ale nie vogue..., raczej te od czarownic :)

• agick Re: ależ dzienkujem barzo :) 13.05.02, 09:02
                  fajne, fajne.... takie cieniutkie...

kwik, a które są te od czarownic..?
                  • kwik jak nie z Eastwick 13.05.02, 09:04
                    to skąd? :))))))))))))))))))
                    • agick Re: jak nie z Eastwick 13.05.02, 09:12
                      chorera... weź pod uwagę, że jestem blondynką....
                      ale o zo hodzi...?
                      • kwik agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 09:16
                        dobra, blondi, pierwsza lytera: S.

agick napisał(a):

> chorera... weź pod uwagę, że jestem blondynką....
                        > ale o zo hodzi...?

• Gość: mario2 Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:18
                          slimy, czy Salemy?
                          • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 09:19
                            biere oba :)))

> slimy, czy Salemy?

• Gość: mario2 Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:21
                              camelie mentholowe ,
                              tak... kobiece papierosy.
                              To sie ciagnie jak kota za ogon :o)
                              • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 09:26
                                eeee, camelie? niecelny strzał. a z kotem uważaj, to mój kolega :))

> camelie mentholowe ,
                                > tak... kobiece papierosy.
                                > To sie ciagnie jak kota za ogon :o)

• Gość: mario2 Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:32
                                  kolegujesz sie z kotem?
                                  dobra to ja bede ALF
                                  • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 09:35
                                    z kotem Behemotem, alf dla niego to żadna konkurencja, bez obrazy.

> kolegujesz sie z kotem?
                                    > dobra to ja bede ALF

• Gość: mario2 Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:37
                                      ALF na swoj jednorazowy sposob tez lubi koty :o)
                                      • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 09:45
                                        mario, powtórzę trzeci raz :) nie tykaj kota!

> ALF na swoj jednorazowy sposob tez lubi koty :o)

• Gość: mario2 Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:56
                                          kiedy bede mial ochote na salatke ... :o)
                                          • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 09:59

> kiedy bede mial ochote na salatke ... :o)

kidey i kiedy... musisz tyle pytań zadawać?
                                            • Gość: mario2 Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 10:01
                                              to nie ptyanie, ale stwierdzenie!
                                              Gdy bede mial ochote na salatke a la ALF....
                                              upoluje sobie skladnik glowny tej salatki!
                                              • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 10:05
                                                bierz co chcesz, jak śpiewali.
                                                ale kota będe bronić do ostatniej kropli:)

> to nie ptyanie, ale stwierdzenie!
                                                > Gdy bede mial ochote na salatke a la ALF....
                                                > upoluje sobie skladnik glowny tej salatki!

• Gość: mario2 Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 10:10
                                                  Byleby nie pozostal po tym wszystkim "kocio-kwik" :o))
                                                  • agick Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 10:17
                                                    momient.... ja też kotki owszem bardzo... z pleżerem i tak dalej..
                                                  • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 10:22
                                                    ja nie za bardzo, tzn. kotki.
                                                    ale TEGO kota (co mu oko nie wylata) - no way.

agick napisał(a):

> momient.... ja też kotki owszem bardzo... z pleżerem i tak dalej..

• agick Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 10:34
                                                    ale jak to no way...? no jak to no way...??
                                                    ależ way, i to nawet bardzo way...

i my tego kotka teraz umyjemy, ładnie przyprawimy i będzie gicior....
                                                  • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 10:39
                                                    taa. i wtym momencie lista produktów Tobie zakazanych powiększyła się o
                                                    kocinę :)))

• agick Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 10:50
                                                    tp jest ewidentny rasizm względem ufoli....
                                                    idę napisać oficjalny donos do Rady Starszych Ufoli....
                                                  • kwik Re: agick, skup się do cholery :)))))))))))))))))))))) 13.05.02, 11:21
                                                    rasizm?rasizm? a kto kota chciał ukatrupić?
                            • agick Re: ha.. 13.05.02, 09:31
                              a myślałam, że to tylko ja jestem kopciuchem na tym bagnie......:)
                              • Gość: mario2 Re: ha.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:33
                                Marki teraz wymienione- to domena mojej kobiety. Ja tam tradycjonalista jestem
                                w paleniu :o)
                        • agick Re: kwik, skupiam się jak nie wiem co...!!!!!! 13.05.02, 09:30
                          chciałam powiedzieć, że jak na mnie krzyczą to się zaczynam jąkać....:))
                          teogotego....yyyyy...tatamtaramsiam....eeee...jakjak to byyyyło..
                          ssslllliiim...?
                          • kwik Re: kwik, skupiam się jak nie wiem co...!!!!!! 13.05.02, 09:32
                            ja nie krzyczyę, ja szepczę :))
                            salem slim. ot i co.

• agick Re: kwik.. 13.05.02, 09:35
                              nie za bałdzo mi one idom....slimy znaczy sie.
                              • kwik agick 13.05.02, 09:37
                                kurna, one chodzą???????????????? RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

agick napisał(a):

> nie za bałdzo mi one idom....slimy znaczy sie.

• agick Re: kwik 13.05.02, 09:39
                                  no, kurna chodzom.... ten tego...
                                  egeszemege...
                                  w te i wewte.
              • Gość: mario2 Re:a proszę uprzejmie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 08:58
                To pali moja kobieta :o)
    • wierna1 Re: Blues o "małej" 13.05.02, 09:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka