Dodaj do ulubionych

czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mojego

IP: 82.160.57.* 21.12.04, 11:15
narzeczonego za to że wogole są,że nie byłam przez to pierwsza,za to że się z
nimi całowal i kochał,że mial z nimi "bliski" kontakt,że było mu wtedy tak
dobrze??
czy ze mną jest juz tak źle że moja zazdrość o te wszystkie laski i nienawiść
do nich mnie rozsadza?? czy to nie jest chore?? co ja mam zrobić??
Obserwuj wątek
    • reniatoja Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 21.12.04, 11:19
      Gość portalu: a taka jedna=((( napisał(a):

> czy to nie jest chore?? co ja mam zrobić??

Owszem, to jest chore, a przynajmniej tak wygląda. Co robić? Zaprzestac
      myślenia o tym, cieszyc się dniem dzisiejszym, starac się o to, zeby Wam było
      dobrze, wybaczyc tamtym kobietom, ze się urodziły. Dziękowac losowi, bo lepiej
      późon niż wcale - trafic na swoją drugą połówkę.
      • kotekkk Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 21.12.04, 11:25
        chore

zawsze mnie dziwi sytuacja:
        dziewczyna zaczyna spotykac się z facetem w wieku tak np. ok. 30 lat
        i co chciaby żeby wcześniej nikogo nie miał??
        to tak na 70 % mógłbyby być jakiś porypaniec :)

to dobrze ze ma jakąś fajną przeszłość, i dobre wspomnienia
        skoro " tamto" się skończyło i jest z tobą
        to ty jesteś najważniejsza

robiąc mu wyrzuty o przeszłość niszczysz jego, siebie,
        i być może jeszcze jakąś byłą, która naprawdę moze być niczemu niewinna...
        • Gość: on Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: 83.238.200.* 21.12.04, 11:35
          mialem to samo ale w owiele mniejszej fazie.moja kobieta miala faceta z ktorym
          spala i go bardzo kochala a dla mnie byla pierwsza.ale slowa ze dalabym CI
          wszytsko to gdybym mogla teraz sa takie ze nie musze o nic pytac .wiem ze
          jestem najwazniejszy
          • Gość: a taka jedna=((( Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: 82.160.57.* 21.12.04, 11:44
            wiem...niszczę siebie i przede wszystkim JEGO:(
            on ma 21 lat,był moim pierwszym pod względem jakiś większych pieszczot i
            seksu...ale ja nie mogę tego znieść że kiedyś jego ciało dotykalo innego,że
            jakieś panienki go macały,że jego ręka/palce/usta/penis sprawiały przyjemność
            innym panienkom...i w szczególności że te dziewczyny doprowadzały go do
            orgazmu,że było mu tak świetnie...boję się że z nimi było mu lepiej,że chciałby
            jeszcze :(((((((( wiem to chore:((
    • triss_merigold6 Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 21.12.04, 11:42
      Owszem to chore. Jeśli masz ambicje żeby być pierwszą miłością to weź się za
      siedemnastolatka.
      Co masz zrobić? Nic. Przestać mysleć i rozpamiętywać. Niech Cię ręka boska
      broni przed wypominaniem czegokolwiek facetowi, to jego przeszłość, ty się nie
      wtrącaj.
      Jesli jesteś obsesyjnie zazdrosna to najpierw się wylecz a potem wchodź w
      związek.
    • magic00 Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 21.12.04, 11:42
      Nie masz prawa nienawidzić osób, które nie zrobiły ci celowo żadnej krzywdy.
      Lecz uczucia niewiele sobie robią z praw i nie dbają o to, czy ktoś uzna je
      za uprawnione, sprawiedliwe.
      uczucie zazdrosci nie zniknie tak od razu, od samego uznania go za bezpodstawne.
      Ale to pierwszy krok do poradzenia sobie z tym.
      Spójrz na to z drugiej strony. Mój "bardzo były" robił mi sceny zazdrości
      o przeszłość, która nawiasem mówiąc prezentowała sie bardzo niewinnie.
      Dla piekielnych zazdrośników wystarczy wspomnieć o spacerze przy księżycu, z
      czasów podstawówki i awantura gotowa. Co ma zrobić zaatakowana strona? Jak się
      wytłumaczyć z przeszłości? Ile razy można powtarzać, ze to już nieważne? Co
      robić? Może czuć się ciągle i nieustannie winnym i przepraszać, przepraszać,
      przepraszać??
    • Gość: kasia Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.238.81.244.adsl.inetia.pl 21.12.04, 11:44
      jasne i jescze mu o tym powiedz jak je nienawidzisz
      • Gość: a taka jedna:((( Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: 82.160.57.* 21.12.04, 11:46
        mówilam 1000 razy ;/ i tyle razy też płakałam... dostaję już szału :(
        • kotekkk Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 21.12.04, 11:48
          dziewczyno
          " kasia" napisała to z ironią...

idz na długi spacer ;)

• Gość: a taka jedna:(( Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: 82.160.57.* 21.12.04, 11:50
            wiem...
            uwierz mi poszłabym na spacer,nawet na bardzo długi ale zimno jest:(((
        • triss_merigold6 Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 21.12.04, 11:49
          Ty dostajesz szału?! A on?
          I czego ryczysz bez sensu? Facet i tak jest cierpliwy, powinien Cię rzucić
          żebyś miała czas na samotne przemyślenia. Nie cierpię zazdrośników...
          • kotekkk Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 21.12.04, 12:04
            zaakceptuj jego przeszłosc
            tak jak jego akceptujeszz

gdyby jej nie było
            dzisaj nie byłby sobą
    • wweronika Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 21.12.04, 13:16
      witam wszystkich i niestety musze stwierdzic, ze zadne wasze argumenty nie
      dotra do "zazdrosnicy" poniewaz to jest silniejsze od niej. Niesttey to co
      opisujesz znam bardzo dobrze z wlasnego doswiadczenia, ale ja znajdowalam sie z
      tej drugiej strony, to o mnie ktos byl zazdrosny i to do granic mozliwosci, a w
      zasadzie niemozliwosci. Zawsze diagnoza specjalistow brzmiala tak samo, "to
      choroba i trzeba ja leczyc". Ktos kto tego nie przezyl nie jest wstanie nawet
      wyobrazic sobie tego jak umysl, chory umysl moze byc zazdrosny nawet o rzeczy
      ktore nigdy miejsca nie mialy...
      • Gość: nadja Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:41

Hmm, a moze to jest wynik kompleksow? U mnie troche tak bylo.
        Dlugo nie moglam sie pogodzic, ze on kogos mial wczesniej,
        choc akceptowalam to, bo wiedzialam, ze nie moge oczekiwac,
        by 25letni facet byl cale zycie sam :) Wiec - zdawalam sobie sprawe,
        ze to normalne, ale tez jakos nie umialam przestac o tym myslec.
        Inna sprawa, ze on chyba celowo troche to myslenie pobudzal-
        opowiadal mi o jednej pani ktora byla chyba miss polski,
        jak to z nia bylo fajnie, jaka jest piekna i w ogole, jak to ona
        juz byla mezatka a oni poszli sobie gdzies tam nad rzeke
        i "bylo milo" i w ogole jak to duzo ich bylo itd...
        kiedy skonczylo sie to opowiadanie to i mnie przeszlo.

pozdrawiam
        n
    • Gość: mm Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:53
      nooo... to jest chore.
    • Gość: mila Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.icpnet.pl 21.12.04, 19:30
      A ja z własnego doświadczenia wiem, że taka zazdrosć mija. Nie pozwól tylko,
      żeby zniszczyła to co jest między wami. Przejdzie Ci - staraj sie o tym nie
      myśleć.
      • Gość: a taka jedna:(( Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: 82.160.57.* 21.12.04, 22:30
        mam ogromną nadzieje że przejdzie...=((
        doszłam do wniosku dlaczego jest mi z tym aż tak źle:( chłopak o swoich
        PRZEŻYCIACH nie powiedzial mi od razu tylko po kilku miesiącach...było już za
        późno żeby moje serce przyjęło to od tak do wiadomości:(( bał się że będzie mi
        smutno i źle...a teraz przez to gorzej być nie może=((( gdyby powiedział mi to
        odrazu tak ja jemu,może bym się z tym szybciej pogodziła...

jeszcze mnie później przepraszał że nie dal mi wyboru,że nie wiedzialam jak u
        niego stoi seks...gdybym wiedziała to moglabym zdecydować czy chce zrobić to z
        nim (doświadczonym) czy kims innym,dla którego będe pierwsza...a takto
        nieświadomka:(
    • Gość: myszz mam w nosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:08
      jego byłe, byle by się za bardzo nie uśmiechał jak je wspomina, ale poza tym
      nie mam z tym problemu.
      zresztą nie byłam zakonnicą

liczy się tu i teraz
    • Gość: kasia Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.elpos.net 21.12.04, 23:36
      chore i to bardzo ale tez tak mialam <wyleczylam sie sama, doroslam >

Gość portalu: a taka jedna=((( napisał(a):
      ale ja nie mogę tego znieść że kiedyś jego ciało dotykalo innego,że
      jakieś panienki go macały,że jego ręka/palce/usta/penis sprawiały przyjemność
      innym panienkom...i w szczególności że te dziewczyny doprowadzały go do
      jeszcze :((((((((

glupota a w szczegolnosci to :i w szczególności że te dziewczyny doprowadzały go do
      jeszcze :((((((((

napisze Ci brzydko bo inaczej nie dotrze do G Ł U P I E G O mozgu.
      po 1 to skad wiesz ze bylo mu tak swietnie?
      po 2 jeli Ci on to mowil to skonczony kretyn z niego
      po 3 jakby chcila czegos od nich wiecej to by sie z nimi dalej umawial
      aaaa jeszcze jedno skad wiesz ze je doprowadzal do orgazmu? moze tylko z Toba mu sie udawalo?

ale chyba Cie tak najbardziej boli ze Ci nic wczesniej nie powiedzial. to juz calkowita glupota. skoro wiazesz sie z jakim facetem to by wypadalo pogadac z nim o sexie. trzeba najpierw pomyslec a potem sie pakowac do wyrka :P <sorki za szczerosc>

• Gość: nadja Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:42

Czy naprawde odpowiadanie na list nie moze odbyc sie bez
        obelg typu "glupi mozg"???
        Ktos ma problem, dzieli sie nim, prosi o pomoc,
        to, ze Ty go nie masz nie oznacza, ze ten ktos ma "glupi mozg"

...

n
    • grogreg Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 22.12.04, 12:58
      czysta nienawisc do bylych partnerek twjego wybranka? Zeczywiscie chore.
    • Gość: GOŚĆ Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:49
      Tak, nie zdrowe. Zazdrość to negatywne i destruktywne uczucie i powinno się je
      w sobie zwalczać. Ofiarą jej jesteś TY.
      • Gość: Gość Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:52
        Uczucie zazdrości wypływa przede wszystkim z niskiej samooceny. Musisz nad tym
        popracować!
    • stephanie_s Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 22.12.04, 15:28
      to jest chore..
      a twoje zycie to co było tabula rasa..nie miałas zadnego faceta pzred nim zaden
      nie był ci bliski????
      nawet jesli nie "taka zazdrosc" jest irracjonalna...nie rozumiem kobiet które
      maja tego typu problemy...
      • Gość: madzia Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.uni.lodz.pl 22.12.04, 17:54
        mam pytanko nieco dalej idące-co myślicie o pamiątkach po ex? mój facet w
        dalszym ciągu trzyma album ze zdjęciami swojej ex na półce, pluszaka i takie
        tam.czy to oznacza,że jescze coś do niej czuje? dodam,że była jego pierwszą
        poważniejszą dziewczyną.
        • Gość: a taka jedna:((( Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: 82.160.57.* 22.12.04, 23:24
          no to mój chłopak nosi bokserki od byłej (był z nią 3 lata,rozstali się dwa
          lata temu...i ciągle je ma),model motoru na półce,zdjęcia gdzie są razem i ona
          sama (schowane w szafie razem z drobymi pamiątkmi od niej+listami==>na pamiątke:
          (,ale ostatnio wymusiłam na nim żeby pokazal mi te fotki...bo nie chciał mi
          robić oczywiście przykrości) no i oprócz tego obok w tej szafie ma tez zdjęcia
          panienki z którą miał bliższy kontakt (aż za bliski)na 2 imprach:( ==>już wie
          że samo myślenie o niej czy gadanie sprawia mi ogromną przykrość...
          wszystko to trzyma na pamiątke:((

Madzia Ty się jeszcze nie przejmuj tak bo może poprostu nie wie co z tym
          zrobić,a jego pewnie to nawet nie interesuje...jeszcze jak jestes jego pierwszą
          poważniejszą dziewczyną:)
        • Gość: olga Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 07:59
          porozmawiaj z nim o tym! mój narzeczony też trzymał zdjęcie ze swoją ex na
          półce. Zapytałam, czy mógłby je schować, bo mnie drażni. Oczywiście zdjęcie
          powędrowało do szuflady. On nie zwracał na nie uwagi. stało na półce od dawna i
          nie myślał o nim. Sama przeglądając bałagan w torebce znalazłam w niej zdjęcie
          mojego eks mniej więcej po roku od rozstania. Oczywiście powędrowało do kosza
          na śmieci, fuuujjj....
          Co do zazdrości: przeszłości nie zmienisz. Jeśli czegos nienawidzisz, a nie
          możesz zmienić, pokochaj to! po pierwsze on teraz jest z Tobą. Wybrał Ciebie -
          więc jesteś najlepsza. Po drugie ma jakieś doświadczenie, wie jak to jest być z
          inną kobietą, więc nie zdradzi Cię z ciekawości. Przestań o tym myśleć i ciesz
          się z tego, ze jesteście razem.
      • Gość: a taka jedna :(( Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: 82.160.57.* 22.12.04, 23:27
        uwierz mi ja też tego nie rozumiem...ale nie mogę się z tynm pogodzić...
        mialam chłopaków ale wiesz...takich na chwile,nie mogłam wytrzymac długo, góra
        2 miechy...nie chcialam się wtedy wiązać na poważnie...i z żadnym sie nie
        kochałam...myślalam ze pokochalam jednego ale tak mi się tylko wydawalo...teraz
        dopiero wiem co to milosc:)
    • Gość: mila Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: *.icpnet.pl 23.12.04, 10:39
      Zazdrosć wynika z niskiej samooceny i niewiary w siebie. Spróbuj z tym
      powalczyć, odbudować poczucie własnej wartości. Jesteś lepsza niż wszystkie te
      dziweczyny razem wzięte. Chłopak wybrał Ciebie i Ciebie kocha. Uwierz w siebie.
      • Gość: Wielbiciel Dziewczyny! IP: *.tech / *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 12:33
        Na Wasze problemy proponuję dobre ruchańsko w każdy otworek.
        Pomoże
    • starywyjadacz POMYSLE LEPIEJ O TYCH, KTORE .... 23.12.04, 12:52
      ktore beda po tobie. On bedzie sie z taka jedna tulil calowal, beda razem
      przezywac cos a ty juz bedziesz tylko przeszloscia ....
      ;)
      • Gość: a taka jedna;((( Re: POMYSLE LEPIEJ O TYCH, KTORE .... IP: 82.160.57.* 25.12.04, 14:28
        ale ja nie chcę żeby miał inne...a może chcę...nie mogę się zdecydowć;(( z
        jednej strony nie chce bo go kocham bardzo i chciałabym żeby był zawsze ze
        mną,ale z drugiej on cierpi przy mnie:(lepiej zeby znalazł sobie dziewczyne
        której jego przeszłość nie będzie przeszkadzała i będą szczęśliwi;((
    • anahella Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo 25.12.04, 14:52
      Znam jednak kobiete, ktora byla zazdrosna o swoje poprzedniczki, to zona mojego
      kumpla. On nie byl glupi i powiedzial jej ze jest jego pierwsza - przynajmniej
      ma swiety spokoj i ona nie ciosa mu kolkow na glowie.
      On ma spokoj, ona ma spokoj czyli niby wszsytko w porzadku ale... on nauczyl
      sie, ze latwo ja zbyc klamstwem i jeszcze dorobic do niego ideologie.

Kiedys spytalam go, czemu nagadal jej bzdur, ktore ona miedzy jego znajomych
      rozniosla. Odpowiedzial, ze znajomi przeciez znaja prawde a ona sama zrobila
      problem z czegos, co problemem nie bylo. Poprzednie zwiazki byly trwale
      zakonczone przeciez.

Cyniczne to ze strony tego chlopaka, ale chyba nie mial wyjscia. Gdyby
      opowiedzial jej o swoich poprzednich dziewczynach (ona jego i znajomych, w tym
      mnie - wypytywala o to) do konca zycia mialby fochy i wypominanie.

Jezeli zwiazek z poprzednia dziewczyna jest zakonczony, to po cholere go w
      swojej glowie reaktywowac?
    • Gość: Aga Re: czy mam prawo nienawidzic byłych dziewczyn mo IP: 81.15.254.* 25.12.04, 17:09
      Potwierdzam - to jest chore. Skoro facet cię kocha, jest mu z tobą dobrze i nie
      daje ci podstaw do tego, byś byla zazdrosna - ciesz się. A to, że mial jakieś
      inne dziewczyny przed tobą - ja bym się martwila, gdyby nie mial... Odpuśc
      sobie, ciesz się życiem i nim, póki jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka