13.01.05, 12:04
To jest prośba i apel do Ciebie.
Przyłącz się...To Ty, możesz poprzez swoją opinię uświadomić kogoś lub
powstrzymać...

Władza...manipulacja i jej zagrożenia: polityka prorodzinna czy patologia...
Czy Samorządowcy w Warszawie są tak krótkowzroczni, że nie zauważają
konsekwencji swoich decyzji...

Pieniądze za urodzenie!

Czas na twój głos:...

Obserwuj wątek
    • Gość: obierzyna moja propozycja jest taka: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:12
      zeby osoby zamozne zrezygnowaly z "pępkowego" czy jak tam to wladze
      poszczegolnych miast nazwa, na rzecz matek wychowujacych samotnie swe dzieci i
      rodzin, gdzie jedyny zywiciel rodzin utracil prace w wyniku bezwglednej i
      kapitalistycznej polityki panstwa i nie ma za co utrzymac dzieci i ich matki,
      czego skutkiem moze byc odebranie obojgu rodzicom dzieci i umieszczenie ich w
      domach dziecka badz w rodzinach zastepczych, ktorych utrzymanie kosztuje nas
      wiecej niz wynisilyby srodki , jakie wystarczylyby takiej zagrozonej rodzinie
      na przetrwanie.
      • starywyjadacz Re: moja propozycja jest taka: 13.01.05, 12:42

> gdzie jedyny zywiciel rodzin utracil prace w wyniku bezwglednej i
        > kapitalistycznej polityki panstwa

Blad - on utracil prace z powodu polityki socjalistycznej - gdzie wlasciciele
        firm sa gnebieni. Gdyby polityka panstwa byla bezwzgledna kapitalistyczna to w
        kolo bylo by duzo pracy dla kazdego.
        ot taka mala dygresja
        • kobieta_na_pasach Re: moja propozycja jest taka: 13.01.05, 13:00
          Stary wyjadacz rowna sie zapewne mlody kapitalista?
          ja mam swoja teorie na ten temat (ja - czyli obierzyna) i pozwol, ze nie wdma
          sie z Toba w dalsza dyskusje, bo wiem, czym dyskusja na temat polityki sie
          skonczy. powiem tylko tyle - przeskok z socjalizmu do kapitalizmu odbyl sie
          zbyt szybko i bez konkretnego planu, jak to zrobic. takie zachowanie jest
          typowe dla naszego narodu. rozne zrywy niepodleglosciowe i tym podobne
          wydarzenia, ktore konczyly sie dla Polski załosnie. a my dalej nie potrafimy
          wyciagan wnioskow i popelniamy kolejne bledy. kolejne zachowuja sie wobec
          rodakow, jak wobec kogos , kto sie naprzykrza swoja osoba i troche przeszkadza.
          • starywyjadacz Re: moja propozycja jest taka: 13.01.05, 13:21
            > powiem tylko tyle - przeskok z socjalizmu do kapitalizmu odbyl sie
            > zbyt szybko

Wolno ten przeskok natomiast odbyl sie na bialorusi czy na ukrainie.
            Ale masz racje- nie ma co sie wdawac w dyskuje :)
    • alpepe no głupota z tym pępkowym, potwierdzam 13.01.05, 12:46
    • Gość: boski Polska ma taki niz demograficzny ze to koniecznosć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:13
      bez tego rynek pracy (mimo tego ze dzisiaj jest bezrobocie) , oraz emerytury
      po 2008 moga doprowadzic do takiej zapasci ze wszyscy to odczują.

Skandynawia juz poszła w taka strone, Niemcy oraz kraje południowe w ciagu
      kilku najblizszych lat beda zmuszone zrobic to samo wiec Polska tez powinna juz
      dzis myslec nad tym.Lepiej juz na to wydawac kase niz na zasiłki dla ludzi
      ktorzy nawet jesli jest praca to jej nie podejmują.
      Eksperymanty z kolorowymi imigrantami ktorzy mieli by w przyszłosci pracowac
      nie udały sie w zadnym panstwie europy i dzis ci ludzie zjadają 40% pieniedzy
      przeznaczanych na socjal, pozatym dlaczego ci ludzie maja przyjsc na gotowe a
      rdzenni mają wymierać.

Nie bardzo rozumiem czy ty jestes za czy przeciw , jesli przeciw to raczej
      zapeluj do swojej głowy aby racjonlanie zaczeła myslec.
    • Gość: b_nia Re: APEL! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 17:46
      Zwracam uwagę na aspekt etyczny problemu!!!
      Racjonalne myślenie owszem niezbędne a normy moralne...
    • Gość: Już 20 stycznia Re: APEL! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 17:04
      Rada Warszawy może wkroczyć i w Twoje życie...
      To jest prośba i apel do Ciebie.
      Przyłącz się...To Ty, możesz poprzez swoją opinię uświadomić kogoś lub
      powstrzymać...

Władza...manipulacja i jej zagrożenia: polityka prorodzinna czy patologia...
      Czy Samorządowcy w Warszawie są tak krótkowzroczni, że nie zauważają
      konsekwencji swoich decyzji...

Pieniądze za urodzenie!

Czas na twój głos:...

• boski.zawodowiec ale w jakie zycie? oc zym ty piszesz? 14.01.05, 17:06
        przed czym powstrzyamc co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka