Gość: ala IP: *.chello.pl 22.05.02, 19:54 Pytanie o tesy ciazowe: ile dni najmniej trzeba, zeby test wykryl, czy jestem w ciazy? Tydzień czy wiecej???? Musze wiedziej jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: dziewczyny! pilnie potrzebuje odpowiedzi! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 20:03 to zalezy jaki test uzyjesz, sa takie ktore dopiero po planowanym wystapieniu miesiaczki, ale sa i takie ktore juz w szostym dniu zaplodnienia. Poza tym test wskazuje tylko czy jestes w ciazy, moze sie zdarzyc ze wskarze ze nie jestes ale w rzeczywistosci bedziesz, bo to zalezy od ilosci czegos tam w moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: dziewczyny! pilnie potrzebuje odpowiedzi! IP: *.chello.pl 22.05.02, 20:05 A czy sa inne objawy? Zmiana samopoczucia? Cokolwiek! Jestem spanikowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: dziewczyny! pilnie potrzebuje odpowiedzi! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 21:02 W pierwszych tygodnich nie mam zadnych znaczacych objawow. Zrob na pocztaek test i musisz czekac do pierwszej miesiaczki, tylko pamietach ze moga wystapic niewielkie krwawienia, kiedy przypada ci miesiaczka, co nie musi oznaczac ze nie jestes w ciazy. Niestety pozostaje ci tylko czekac i udac sie do ginekologa. polecam strone republika.pl/itybedzieszmamaitybedziesztata/ przejrzyj dowiesz sie wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: dziewczyny! pilnie potrzebuje odpowiedzi! 23.05.02, 10:42 "I ty będziesz mamą"! Bardzo optymistyczna nazwa strony dla dziewczyny, która się boi, że wpadła! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: dziewczyny! pilnie potrzebuje odpowiedzi! IP: *.chello.pl 22.05.02, 20:45 heeeelp!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Uspokój się 22.05.02, 20:50 Nie ma jednej odpowiedzi, wszystko zalezy od konkretnego testu. Są testy, które wykrywaja ją po 9 - misiacach :), a są takie które dają stosunkowo wysoki stopień pewności wyniku nawet juz po kilku dzodzinach od zaplodnienia ! (inna sprawa, czy każdego na nie stać) Najpewniejsze informacje uzyskasz po prostu w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Uspokój się IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 08:25 Kilku godzinach?!!!! Serio? Z tego co wiem, najszybszy test wykrywa po tygodniu. Chyba, że badanie krwi, ale nawet wtedy musi upłynąć kilka dni: zapłodnienie może nastąpić nawet dwa dni po stosunku, a potem mogą jeszcze dwa dni upłynąć do zagnieżdżenia się. I dopiero wtedy można myśleć o wykrywaniu - bo dopiero po zagnieżdżeniu zaczynają się zmiany hormonalne we krwi. Zresztą, po jakim czasie dany test wykrywa, jest napisane na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Uspokój się 23.05.02, 08:29 Gość portalu: Agata napisał(a): > Kilku godzinach?!!!! > Serio? Z tego co wiem, najszybszy test wykrywa po tygodniu. Chyba, że badanie > krwi, ale nawet wtedy musi upłynąć kilka dni: zapłodnienie może nastąpić nawet > dwa dni po stosunku, a potem mogą jeszcze dwa dni upłynąć do zagnieżdżenia się. > > I dopiero wtedy można myśleć o wykrywaniu - bo dopiero po zagnieżdżeniu > zaczynają się zmiany hormonalne we krwi. > > Zresztą, po jakim czasie dany test wykrywa, jest napisane na opakowaniu. Po prostu czytalem gdzieś o takim cudactwie, ktore jakoby ma być wprowadzane do sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
kombinator2 A`propos 22.05.02, 20:47 Czy od kropli walerianowych można zajść w ciążę? Można, jeśli Walerian nie był zbyt stary :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: dziewczyny! pilnie potrzebuje odpowiedzi! 23.05.02, 08:26 Coś już po 10 dniach od ewentualnego zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: 5 dni. 23.05.02, 08:48 Gość portalu: ala napisał(a): > Pytanie o tesy ciazowe: ile dni najmniej trzeba, zeby test wykryl, czy jestem w > > ciazy? Tydzień czy wiecej???? Musze wiedziej jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: 5 dni. 23.05.02, 09:48 tiresias napisał(a): > chyba już za późno. > eee... Dla kogo? To Ala pyta o testy. Przejdź się do apteki to się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: dziewczyny! pilnie potrzebuje odpowiedzi! IP: *.acn.waw.pl 23.05.02, 10:19 Zajrzyj na stronę: www.republika.pl/itybedzieszmamaitybedziesztata/Testy/testy_ciazowe.htm Tu masz opisane wszystkie rodzxaje testów dostępne na rynku, wraz z informacją, od którego momentu wykrywają ciążę. Najszybszy jest ponoć Quick Vue. Poza tym zajrzyj na forum Zdrowie Kobiety - był tam poruszany temat najwcześniejszych objawów ciąży. Być może masz jeszcze szansę ustrzec sie przed potencjalną ciążą. Jeśli od niezabezpieczonego stosunku minęło nie więcej niż 72 gdziny - możesz sięgnąć po Postinor; jeśli więcej, ale do 5 dni - można jeszcze założyć wkładkę wewnątrzmaciczną. Udaj się jak najszybciej do ginekologa - tylko on może Ci to przepisać. Odpowiedz Link Zgłoś