Dodaj do ulubionych

Zoé Valdés, kubańska pisarka

IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 07.02.05, 05:25
tak i coz z tego, ze Ci ktorzy uciekli - potepiaja, skoro w tym samym czasie
z latwoscia znajduja sie tysiace innych, ktorzy uciekac nigdzie nie musieli -
a gloryfikuja - vide najnowszy film o mordercy Che...
Obserwuj wątek
    • Gość: Mimikra Jak ta pisarka tęskni do Kuby Batisty - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 09:38
      - to zapraszam do Polski. Rozwarstwienie społeczne podobne.
      • sol_bianca Re: Jak ta pisarka tęskni do Kuby Batisty - 08.02.05, 11:21
        hahaha dobre :)
      • bukowski27 mimikra 10.02.05, 16:42
        Gość portalu: Mimikra napisał(a):

> - to zapraszam do Polski. Rozwarstwienie społeczne podobne.

a kto ci takich pierdół naopowiadał?
        • Gość: Mimikra Re: mimikra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:28
          Wystarczy znać trochę historię i mieć oczy. Wtedy nie trzeba słuchać żadnych
          opowieści.
    • kraxa Re: Zoé Valdés, kubańska pisarka 08.02.05, 11:30
      Czego by nie mówic, Kubanczycy w wiekszosci uwielbiaja Castro, autentycznie
      uwielbiaja. Moze to zabrzmi obrazoburczo, ale nie ufam tym, którzy spieprzaja i
      z odleglosci, i w cieplych paryskich kapciach krytykuja. Tak bylo i w Polsce z
      tymi co w latach 80 uciekli z wycieczki do Hamburga, a potem robili z siebie
      uciemiezonych przez system.
      • Gość: amator Re: Zoé Valdés, kubańska pisarka IP: *.accel.atl.earthlink.net 08.02.05, 17:11
        Rozmawialas o tym uwielbieniu z Kubanczykami z Hawany, ktorzy w wiekszosci boja
        sie wlasnego jakze krotkiego cienia, czy z Miami? Uwielbienie - to bardzo
        naduzyte slowo w tym kontekscie. Nie brzmi to obrazoburczo, ale ja np. bardziej
        ufam tym, ktorz "spieprzaja" jak tylko moga z tego tropikalnego,
        przerdzewialego raju.
        • Gość: też 59-ty Re: Zoé Valdés, kubańska pisarka IP: *.teleton.pl 10.02.05, 14:26
          A mi sie to jakoś nie podoba. Kobitka spijała miodzik jak się dało. "Jak kotki
          owidziały to się z partii wypisały ..." No nie wiem kochani, ale dla mnie tutaj
          jakaś fałszywa nutka przygrywa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka