Dodaj do ulubionych

rozprawka na temat obrażania kogos przez kogoś

16.03.05, 09:25
na forum.
Czy to jest wogóle mozliwe? jakie warunki musza byc spełnione, zeby ktos
kogoś mógł obrazić? jak sie zachować w przypadku domniemanego obrażenia?
Mysle, ze podstawowym warunkiem który musi byc spełniony jest równość
intelektualna obydwu stron -bardzo trudne do osiagniecia prawda? głupszy nie
moze obrazić mądrzejszego ze względu na róznice poziomów (madrzejszy nie
bedzie takiego obrażenia brał pod uwage) mądrzejszy głupszego tez nie
(głupszy nie zauważy ze jest obrażony ze wzgledu na niezrozumiałość treści)
Jeżeli więc ktos kogos chce obrazić obie strony powinne miec stosowne
zaświadczenia o swoim pozimie intelektualnym. Mysle, ze ten wstęp załatwia
cała resztę więc co tu wiecej pisać? moze jeszcze tylko jak sie zachować w
przypadku gdy poczujemy sie obrażeni przez kogoś, a więc zastanówmy sie czy
ta osoba jest nas w stanie obrazić czy moze to tylko prowokacja i najlepiej
Obserwuj wątek
    • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:26
      cd - nie odpowiadać:) wydrukujcie to prosze ustawcie jako tapetę i co tam
      jeszcze :)
    • beatach1 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:28
      Mnie jeszcze nikt nie obrazil... Hhhmmm z czego to wynika ?
      Bias z Prieny
      • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:30
        przeczytaj uwaznie jaki warunek ma byc spełniony żeby ktos kogos mógł obrazic:)
        • beatach1 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:31
          No wlasnie czytalam. I zrozumialam. Tylko nie rozumiem, na jakiej zasadzie to u
          mnie dziala...
          Bias z Prieny
          • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:33
            za mało Cie znam zeby wirualnie zdiagnozować:)
            • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:34
              powróż z postów :)
              • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:36
                za ile?;)
                • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:36
                  nie wcześniej, niż za godzinę :)
                  • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:40
                    :( wychodzę niedługo
                    • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:41
                      ale wrócisz?
                      • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:44
                        pewnie, jak bumerang:) albo jak bocian z dzidziusiem dla każdej:)
                        • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:45
                          omiń mnie please :))))))
                          • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:46
                            wolisz główke kapusty?
                            • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:47
                              jasne, i nikt mnie nie obrazi, jak powie, że mam głąba :D
                              • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:49
                                zależy co bedzie miał na mysli (tzn. którego głąba?;)
                                • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 10:05
                                  kapuścianego?!
                                  ;)
                              • Gość: mm Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:00
                                aaaaa kochana dobry głąb nie jest zły,ale musi miec wiecej niz 10 cm;-)))))
                                • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 10:04
                                  dogłębnie mnie ubawiłaś :)
                                  • Gość: mm Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:07
                                    starałam sie jak mogłam:-)))
            • beatach1 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:34
              No to czas sie poznac blizej ;)
              • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:41
                tylko dla oceny ?;)
                • beatach1 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:42
                  Nie tylko :)
                  • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:45
                    brzmi groźnie, więc co jeszcze?;)
                    • beatach1 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:48
                      Dlaczego groznie ? Ja jestem delikatka kobietka. Zupelnie nieglozna.
                      A Co bys jeszcze chcial?
                      Bias z Prieny
                      • mamba30 A ja bym chciała grzecznie powiedzieć Dzień Dobry. 16.03.05, 09:51
                        Dawno mnie tu nie było, bo tym razem naprawdę zarobiona jestem. Ale mimo
                        wszystko witam Was bardzo serdecznie ( bez obrażania... :)
                        • beatach1 Re: A ja bym chciała grzecznie powiedzieć Dzień D 16.03.05, 09:52
                          Czesc Mamba ;)
                          Ja tez sie ledwo wyrabiam z roboty.
                          Jest juz u Ciebie wiosna? Bo u mnie cala geba ...

Pozdrawiam
                          • mamba30 Re: A ja bym chciała grzecznie powiedzieć Dzień D 16.03.05, 09:53
                            Niestety ni. Wczoraj było troszkę cieplej, ale dzisiaj pada deszcz. To biało-
                            bure ścierwo chyba do maja się nie roztopi :(
                            • beatach1 Re: A ja bym chciała grzecznie powiedzieć Dzień D 16.03.05, 09:55
                              A u mnie jest tak cudownie. Juz wiatki w ogrodku wschodza. A za oknem mam juz
                              12`. Nareszcie !
                              Bias z Prieny
                              • beatach1 Re: A ja bym chciała grzecznie powiedzieć Dzień D 16.03.05, 09:56
                                Poprawka, jest juz 16` !!!
                                Bias z Prieny
                              • mamba30 Re: A ja bym chciała grzecznie powiedzieć Dzień D 16.03.05, 09:57
                                wrrrrrr... nie drażnij Mamby. U nas ma być wiosna od jutra ponoć, ale ja juz
                                straciłam nadzieję i humor. W pracy też zachrzan, aż nie wiem w co łapki
                                włożyć...
                                • beatach1 Re: A ja bym chciała grzecznie powiedzieć Dzień D 16.03.05, 09:58
                                  Na pocieszenie dodam, ze jeszcze tylko tydzien i swieta beda. Mozna troche
                                  odsapnac ;)
                                  Bias z Prieny
                                  • mamba30 Re: A ja bym chciała grzecznie powiedzieć Dzień D 16.03.05, 09:59
                                    Mam nadzieję, bo jestem już taka zjeb.ana jak dziki koń po westernie
                      • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:51
                        bo bez ozdobników, takie suche i ostre stwierdzenie:)
                        ja bym chciał na elektryczne samochodziki:)
                        • beatach1 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:54
                          No to mozemy i na elekrtyczne samochodziki isc ;) Blisko ode mnie jest fajny
                          Luna Park.
                          A co do samochodzikow, to wczoraj zamowialam sobie niezle cacko ! I jestem
                          happy !
                          Bias z Prieny
                          • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:18
                            a czerwone są? jak tak to mozemy:)
                            sklejasz modele?
      • pietrek666 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:31
        O ile pamiętam, a edukację z języka polskiego zakończyłem już kilkanaście lat
        temu, ale rozprawka powinna zawierać: tezę, antytezę i dowód. Albo jakoś tak :)
        • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:32
          a ja mu chciałam wcisnąć pisanie pracy magisterskiej :((((((
          :)
          • beatach1 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:34
            No prosze, prosze. Trafne spostrzezenie...
            Bias z Prieny
          • pietrek666 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:34
            No! Uważaj!!! Bo może doktorat by Ci wyprodukował albo habilitację :DDD
            • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:35
              albo rehabilitację :)
              • pietrek666 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:36
                pierozek_monika napisała:

> albo rehabilitację :)

Tylko pytanie, czy refundowaną z NFZ? :)
                • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:38
                  prze anal izowałam to i sama będę pisać - bo pewnie nierefundowaną

FORUM NASZE ZWIERZĘTA
          • comma Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:37
            ROZPRAWKA
            Rozprawka to nadojrzalsza forma wypowiedzi będąca udowodnieniem jakiegoś
            zagadnienia, problemu, twierdzenia. Uczono nas, że opowiadanie składa się z
            trzech części: wstępu, rozwinięcia i zakończenia. Podobnie jest z rozprawką,
            przy czym w przypadku rozprawki wstęp to teza (lub hipoteza), rozwinięcie to
            argumenty, zaś zakończenie to potwierdzenie tezy, inaczej podsumowanie.
            Teza to takie stwierdzenie, w którym stawiamy sprawę w oczywisty sposób: Tak,
            warto mieć przyjaciela... albo: Nie, nie warto.
            Do tezy dobieramy argumenty, czyli zdania, poglądy, które pasują do tej tezy.

Nie zawsze w rozprawce przyjmujemy tezę, czasami musimy posłużyć się hipotezą.
            Teza to założenie wstępne, którego jesteś pewny, a hipoteza to tylko
            przypuszczenie, co do którego nie mamy pewności, która wymaga sprawdzenia,
            przeprowadzenia dowodu. Tym dowodem będzie rozprawka.
            W zakończeniu krótko, dosłownie jednym zdaniem lub dwoma zdaniami podsumujcie
            argumenty, na przykład: Jak wcześniej stwierdziłem..., Jak już wcześniej
            napisałem... .

Pisząc:
            pamiętaj o jasnym, precyzyjnym ustaleniu swojego poglądu na opisywaną sprawę,
            argumentuj rzeczowo,
            możesz odwoływać się do znanych autorytetów, powszechnych sądów,
            podsumuj rozważania.

Pozdrawiam rozprawcę i rozprawiających :-D
            • lena_zet Re: ło, comma :) 16.03.05, 09:38
              jo cie tysz postrafiam :)))))))))))
            • pietrek666 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:39
              CND to lubiłem najbardziej :)
            • pierozek_monika Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:40
              hipotetycznie.....ticoqp ma rację :D
            • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:43
              nie udało Ci sie mnie obrazić:)
        • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:34
          syntezę, taki miałem zamiar ale po genialnym wstepie zrozumiałem, ze wszystko
          juz zostało powiedziane:)
          • pietrek666 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:36
            Żeby tylko z tego nie wyszła synteza wodoru :)
            • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 09:37
              co najwyżej dwutlenku zapiekanej kapusty:)
    • Gość: mm Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:58
      Kopov bo Cie obraze...taki długi watek,nie chce mi sie czytac;-)))))):P
      • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:12
        przeczytaj tylko do połowy to wystarczy:)
        • Gość: mm Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:32
          no i musze Cie obrazic bo niby gdzie łażisz:-))))))))))?
          • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:52
            na city żem wyruszył:)
            • Gość: mm Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:55
              a na city plucha i szaro i pełno kup ;-)))
              • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 13:00
                dlatego zeby nie wejśc w kupę pojechałem autkiem:)
                • Gość: mm Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:03
                  a ja zeby nie wjeść w cupe musze robic slalomy po chodniku,ble.
                  Coś mi dzis w głowe chlupie:((
                  • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 13:23
                    mówiłem, ze jak był snieg to było super:)
                    moze masz odwilz?:)
                    • Gość: mm Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:25
                      coś w rodzaju odwilzy;-)))
                      • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 13:29
                        jak zejdzie z zatok to leć po chustecki:)
                        • Gość: mm Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:41
                          byle by nie ockami...bo nie bede mogła pisac na FK;-))
                          • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 14:00
                            sa klawiatury dla niewidomych:)
    • kohol Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 11:51
      Typowy dialog wyglądałby następująco:
      - Jestes głupi. Mam IQ 115.
      - Nie obrażasz mnie. Mam IQ 130.

Ale moż być też tak:
      - Jesteś głupi. Mam IQ 130.
      - Nie obrażasz mnie. Mam IQ 115.

...oraz tak:
      - Jesteś głupi. Mam IQ 115.
      - Obrażasz mnie! Mam IQ 115!

Ps. A jeszcze co innego to obrażanie SIĘ na kogoś. Na przykład mnie nikt nie
      obraził, ale pare osób obrażonych jest na mnie :D
      • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:17
        bardziej typowy jeszcze -
        ' - " - to zdzira
        " -
        i analogicznie
        " - ' to Ci nie przystoi
        ' - ?????????????
        P.S. sama musisz sie okreslic jeśli chodzi o poziom:)
        • kohol Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:20
          Dobre.
          Co do peesa - jeśli ktoś się na mnie obraża przez forum - no to co ja poradzę,
          w ogóle nie rozumiem obrażania się na kogoś za coś, widać nie jestem małostkowa.
          • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:25
            w necie nie moze istniec pojęcie obrazenie kogos czy na kogoś, to jest
            niemozliwe z założenia, nie chciałem sie juz rozpisywać w rozprawce bo i tak
            była za długa, ale pomysl, ze piszesz teraz ze zbokiem który mówi do Ciebie
            cześć kohol mam na imię wojtek i tez mam 12 lat:) mozesz sie obrazić na wojtka?
            czy na zboka? czy moze na nick?
            • kohol Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:33
              Ja myślę, że można się na kogoś obrazić. Na przykłąd gdy po okresie lubienia
              mnie zaczniesz mnie uparcie atakować, zacznę Cię ignorować - to typowy wynik
              obrażenia się. Oczywiście można też ignorować kogoś, kogo się nie lubi. Ale
              obraża się człowiek zwykle na kogoś, kto najpierw był miły, a potem powiedział
              coś, co nie pasowało.
              Aha, istnieje jeszcze obrażenie kogoś - kogoś innego. W sensie, że A napisze o
              B, że jest jakiśtam, wtedy C i D moga czuć, że A obraził B.
              Ło rany, to to już nie rozprawka, tylko licencjat z socjologii!
              • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:45
                no to w moich kategoriach religijno- emocjonalno-wirtualnych takie cos jest
                niemozliwe:) oczywiscie chodzi mi tu bardziej o obrażenie kogoś niz na kogos co
                raczej powinno byc nazwane niechecia do nicka niz emocją w/w wymienioną.
                Mysle, ze kto chciał to zrozumiał sens rozprawki i wygładzi to nieco wystajace
                nunataki ( sprawdź koniecznie jesli wyraz jest ci obcy;) w morzu lukru na
                którym sie wspólnie poruszamy:)
                • kohol Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:49
                  (Uwaga: będzie komplement:)
                  Obrażasz mnie myśląc, że nie wiem, co to nunataki!
                  :D
                  Morze lukru, ładne...
                  Anyway, małostkowa nie jestem, nie obrażam się, staram się nie obrażać, chyba
                  że ktoś kogoś obraża.
                  • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:57
                    napisałem jesli?:)
                    ładne określenie kiedys słyszałem odnosnie nieco innych osób - dwa wystajace
                    nunataki w morzu gówna:) co prawda odnosi sie to do lodowca ale morze ładnie
                    sie komponuje:)
                    czyli czytając ostatnie (wczorajszo-dzisiejsze)posty poczułaś sie obrazona? ja
                    tylko dolepiam karteczki - mam lepiej:)
                    • kohol Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 13:05
                      ticoqp napisał:

> czyli czytając ostatnie (wczorajszo-dzisiejsze)posty poczułaś sie obrazona?

Nie :)
                      Odlep karteczkę, to nie ta karteczka i nie ten najnowszy czas. Nie ma po co :D
                      Raczej się śmieję. Staram się. Rozchorowałabym się, gdybym się wszystkim
                      przejmowała.
                      • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 13:27
                        tak wynikało idąc Twoim tokiem rozumowania?
                        a ja karteczki nie przykleiłem bo to nie podpada pod karteczkę:)
                        chciałem tylko podzielic sie olsnieniem jakie na mnie juz dawno spłynęło:)
                        lepiej jest dawac niz brać:)
                        • kohol Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 13:34
                          Tak wynikało :)
                          Nie wiem, co u Ciebie podpada, dlatego mówię, że się nie obraziłam, i że jak
                          coś, to jakiś inny kolor.
                          Dobre olśnienie.
                          Ja mam: lepsze głaskanie niż kopanie. Zarówno czynne, jak i bierne.
                          Co ja się będe wymądrzać. Chodź do jakiegoś innego wątku :)
                          • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 14:02
                            no dobra, kto mial zrozumiec pewnie juz zrozumiał:)
                            zara sie rozejrzę co się dzieje na targu bo oferte pisze właśnie:)
                            • kohol Jeszcze coś 16.03.05, 14:04
                              Dłuższe formy literackie zdecydowanie znakomicie Ci wychodzą.
                              • ticoqp Re: Jeszcze coś 16.03.05, 14:21
                                Dzieki, pewnie dlatego, ze jest w nich mniej skrótów myslowych zrozumiałych
                                jedynie dla mnie:) ale i tak specjalizuje sie w monosylabach :)
                                • kohol Aha n/t 16.03.05, 14:22

• ticoqp Re: Aha to był taki zespół z norwegii chyba?;) nt 16.03.05, 14:32

• kohol Ano. Ale to się z myślnikiem pisze. A-ha. 16.03.05, 14:36
                                      Wokalista nazywał się Morten Harket i się w nim kochałam.
                                      • ticoqp Re: Ano. Ale to się z myślnikiem pisze. A-ha. 16.03.05, 14:43
                                        to mozna z tym myslnikem dopisać jeszcze ci w d, to cos brzydkiego wyjdzie;)
                                        ja nie pamietam czy z myslnikem, ale sie w nim nie kochałem, czy duzo straciłem?
                                        morten to takie imię jakby bliższe smierci, nie bałas się?
                                        • kohol Re: Ano. Ale to się z myślnikiem pisze. A-ha. 16.03.05, 14:47
                                          Bałam się. Że się ożeni. Bezpodstawnie. Bo on już był żonaty.
                                          A czy wyjdzie coś brzydkiego, czy nie, to nie ja jestem ekspertką.
                                          Jejku, mam jakiś uraz to takich tasiemcowych wątków, nawet nie wiesz, ile mnie
                                          to psychicznie kosztuje :)
                                          • ticoqp Re: Ano. Ale to się z myślnikiem pisze. A-ha. 16.03.05, 14:53
                                            to skończmy to bo nas posądzą o gre wstępna przed analem:)
    • rachela180 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:15
      Powiem tak: to, co wyprawiał wczoraj psychopata z neoplusa w wątku Pierożka
      było obrażaniem jej i jej maleństwa. Obrzydliwe to było.
      • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:19
        i jakie wnioski?;)
        • rachela180 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:25
          Że na forum były problemy z wykasowaniem wariata. Ja się żle poczułam czytając
          posty tego psychola. Nie mówiąc już o oglądaniu linków. Brrrrr, gorzy taki
          osobnik niz kokon karaluszy >:(
          • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:26
            czyjestes w stanie obrazic sie na gó..? w dodatku sztuczne? jesli tak to
            gratuluję wyobraxni:)
            • rachela180 Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:48
              Nie obrazić się, tylko poczuć się ztym żle. To 2 różne rzeczy.
              • ticoqp Re: rozprawka na temat obrażania kogos przez kogo 16.03.05, 12:53
                100% racji dwa rózne pojecia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka