tonya4 24.03.05, 19:01 Czy prawo do tajemnic i sekretow? Takze w zwiazku lub malzenstwie...Co wybrac i co niesie mniej zlego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losiu4 Re: Absolutna szczerosc? 24.03.05, 19:02 hmmmm ciężka sprawa... niemniej jednak chyba każdy człowiek ma prawo do własnego kącika prywatności. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Absolutna szczerosc? 24.03.05, 19:04 Szczerość. Oczywiście jeżeli nie ma się nic do ukrycia :D A poważnie: przede wszystkim zdrowy rozsądek i umiejętność rozpoznania, co wolno, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: Absolutna szczerosc? 24.03.05, 19:44 A sama chciałabyś absolutną szczerość drugiej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
tonya4 Re: Absolutna szczerosc? 24.03.05, 19:47 Nie chcialabym , aby ukrywal cos waznego dla nas przede mna, ale pozostawiam prawo do prywatnosci.Uwazam , ze absolutna szczerosc nie jest tak dobra jak sie czasem wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: Absolutna szczerosc? 24.03.05, 20:12 Ja też uważam,że absolutna szczerość to w pewnym sensie przerzucanie odpowiedzialności (za własne czyny czy słowa), czyszczenie sobie sumienia bez liczenia się z drugą stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: Absolutna szczerosc? 25.03.05, 08:36 nie wiem, czy to sekret, wielka tajemnica, ale ja na przykład nie mówię, co moja mama wykrzykuje na mojego męża. po co mu ta wiedza? poza tym to kwestia porozumienia między partnerami. ja np. wolę wiedzieć wszystko, choćby najgorsze, a mąż niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś