wierna1 27.06.02, 13:18 Tu jest naprawdę taka bryndza, że pytam o takie przyziemne sprawy. Bo ja młode ziemniaczki z koperkiem i kurki w śmietanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:19 Dobra zona... Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:21 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > Dobra zona... Jaka tam dobra. Przyniósł z lasu to żal wyrzucić. Jak z tą sałatką... Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:22 kwik napisał(a): > wierna, a salatka? :)) Mąz zrobi, bo lubi kroić. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:22 Ja bym chciała rybsko, ale nie wiem, czy mi się będzie chciało. Jakiegoś rekina ;) by się przetrąciło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:23 Jak to czy ci sie bedzie chcialo. Przeciez to obowiazek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:25 U mnie kazdy obiad to niespodzianka. Przyjezdzam do domu i patrze czym mnie dzis zona zaskoczyla:) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:26 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > U mnie kazdy obiad to niespodzianka. Przyjezdzam do domu i patrze czym mnie > dzis zona zaskoczyla:) Jak siedzi w chałupie to niech wymyśla. Ja nie mam czasu, bo pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:27 Nie, no ona tez pracuje. Ale po pracy przychodzi do domu i ma czas na gotowanie wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:29 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > Nie, no ona tez pracuje. Ale po pracy przychodzi do domu i ma czas na gotowanie > > wtedy. A Ty masz obowiązek odpoczywania za dwoje, co?... i przegląd prasy codziennej?... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:29 Przeglad prasy tak, to moj obowiazek:) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:30 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > Przeglad prasy tak, to moj obowiazek:) Ciężko harujesz dla dobra Was obojga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:31 Nas czworga... Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:29 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > Nie, no ona tez pracuje. Ale po pracy przychodzi do domu i ma czas na gotowanie > > wtedy. A ty celowo przychodzisz później, żeby broń Boże, nie pomóc jej przy tym obiedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:30 wierna1 napisał(a): > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > Nie, no ona tez pracuje. Ale po pracy przychodzi do domu i ma czas na goto > wanie > > > > wtedy. > > A ty celowo przychodzisz później, żeby broń Boże, nie pomóc jej przy tym obiedz > ie? Niecelowo Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:32 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > wierna1 napisał(a): > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > Nie, no ona tez pracuje. Ale po pracy przychodzi do domu i ma czas na > goto > > wanie > > > > > > wtedy. > > > > A ty celowo przychodzisz później, żeby broń Boże, nie pomóc jej przy tym o > biedz > > ie? > > Niecelowo > No to obierz dzień wcześniej ziemniaki, będzie miała mniej pracy. Tak jak to robi mój mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:33 Eeeee, ziemniaki, co to za praca? Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:34 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > Eeeee, ziemniaki, co to za praca? No to już wiem, kto zacz. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:33 u mnie będzie: kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słatka z pomidorów (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina oliwy z oliwek i mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:35 agick napisał(a): > u mnie będzie: > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słatka z pomidorów > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina oliwy z oliwek > i > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami.....:) Jeju! Musiałaś pisać o tych pychotkach. Teraz to ja się zmuszę do tego rybska, bo nie wytrzymam... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:38 mniam.... też pomyślę o rybce - może w weekend coś z grilla...? Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:39 agick napisał(a): > mniam.... też pomyślę o rybce - może w weekend coś z grilla...? ... jak z grilla, to koniecznie pstrąg w warzywkach... mniamuśne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Co robicie dziś na obiad? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 13:48 agniecha27 napisał(a): > agick napisał(a): > > > mniam.... też pomyślę o rybce - może w weekend coś z grilla...? > > ... jak z grilla, to koniecznie pstrąg w warzywkach... mniamuśne :))) A jadłaś kiedyś stek z tuńczyka? Pyszności, pyszności, pyszności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:59 jadłam..... boże, nie katujmy się..... zrobiłam się głodna.... agniecha - a co powiesz na brokuły na parze....?? albo pstrąg z grilla z masem ziołowym...??? cholera, ide na fajka... a w sobotę będzie pstrąg....:) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:40 Tuńczyk jest pychaśną rybką, ale trochę przydrogą, a pstrąg jest swojski i pyszniutki w warzywkach i ziołach.... ups na biurko mi ślina kapie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Co robicie dziś na obiad? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 17:18 agniecha27 napisał(a): > Tuńczyk jest pychaśną rybką, ale trochę przydrogą, a pstrąg jest swojski i > pyszniutki w warzywkach i ziołach.... ups na biurko mi ślina kapie... Ja już nie mam śliny (wszystka mi wyciekła). A warzywa gotowane- mniam, mniam (brokuły, kalafior, marchewka-taka malutka i zielona fasolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:35 agick napisał(a): > u mnie będzie: > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słatka z pomidorów > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina oliwy z oliwek > i > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami.....:) NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:39 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > agick napisał(a): > > > u mnie będzie: > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słatka z pomid > orów > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina oliwy z o > liwek > > i > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami.....:) > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:41 wierna1 napisał(a): > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > agick napisał(a): > > > > > u mnie będzie: > > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słatka z > pomid > > orów > > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina oliw > y z o > > liwek > > > i > > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami.....:) > > > > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. > > A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. Przecież gadasz Wierna z typem niereformowalnym, albo z prowokatorem... hi hi hi Nie wierzę, żeby mu tak żonka po pracy dogadzała i skakała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:42 agniecha27 napisał(a): > wierna1 napisał(a): > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > agick napisał(a): > > > > > > > u mnie będzie: > > > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słat > ka z > > pomid > > > orów > > > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina > oliw > > y z o > > > liwek > > > > i > > > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami..... > :) > > > > > > > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. > > > > A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. > > Przecież gadasz Wierna z typem niereformowalnym, albo z prowokatorem... hi hi h > i > Nie wierzę, żeby mu tak żonka po pracy dogadzała i skakała... Mam po prostu kochana zone:) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:55 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > agniecha27 napisał(a): > > > wierna1 napisał(a): > > > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > > > agick napisał(a): > > > > > > > > > u mnie będzie: > > > > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i > słat > > ka z > > > pomid > > > > orów > > > > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odr > obina > > oliw > > > y z o > > > > liwek > > > > > i > > > > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami > ..... > > :) > > > > > > > > > > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. > > > > > > A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. > > > > Przecież gadasz Wierna z typem niereformowalnym, albo z prowokatorem... hi > hi h > > i > > Nie wierzę, żeby mu tak żonka po pracy dogadzała i skakała... > > > Mam po prostu kochana zone:) Albo naiwną. Ja już dawno przejrzałam na oczy. Stary wręcza kwiatka i myśli, że sprawa zalatwiona. Oj, chyba jesteście dopiero parę po ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:41 wierna1 napisał(a): > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > agick napisał(a): > > > > > u mnie będzie: > > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słatka z > pomid > > orów > > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina oliw > y z o > > liwek > > > i > > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami.....:) > > > > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. > > A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. Masz racje Wierna (nie ma to jak kobiece wyczucie), to swietny pomysl. kupie buteleczke wina i kwiaty, a zone wysle w miedzyczasie na wycieczke z dziecmi do parku.... Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:47 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > wierna1 napisał(a): > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > agick napisał(a): > > > > > > > u mnie będzie: > > > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słat > ka z > > pomid > > > orów > > > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina > oliw > > y z o > > > liwek > > > > i > > > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami..... > :) > > > > > > > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. > > > > A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. > > > Masz racje Wierna (nie ma to jak kobiece wyczucie), to swietny pomysl. kupie > buteleczke wina i kwiaty, a zone wysle w miedzyczasie na wycieczke z dziecmi do > > parku.... Słuchaj, i tak ci nie wierzę. Jesteś zepsuty przez żonę, albo udajesz, że nic w domu nie robisz. Jedno z dwojga. U mnie nie miałbyś tak lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 13:57 wierna1 napisał(a): > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > wierna1 napisał(a): > > > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > > > agick napisał(a): > > > > > > > > > u mnie będzie: > > > > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i > słat > > ka z > > > pomid > > > > orów > > > > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odr > obina > > oliw > > > y z o > > > > liwek > > > > > i > > > > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami > ..... > > :) > > > > > > > > > > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. > > > > > > A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. > > > > > > Masz racje Wierna (nie ma to jak kobiece wyczucie), to swietny pomysl. kup > ie > > buteleczke wina i kwiaty, a zone wysle w miedzyczasie na wycieczke z dziec > mi do > > > > parku.... > > Słuchaj, i tak ci nie wierzę. Jesteś zepsuty przez żonę, albo udajesz, że nic w > > domu nie robisz. Jedno z dwojga. U mnie nie miałbyś tak lekko. Po pierwsze nie jestem z toba i nie bylbym. Po drugie zona naprawde mnie kocha juz od kilkunastu lat Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:10 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > wierna1 napisał(a): > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > wierna1 napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > > > > > agick napisał(a): > > > > > > > > > > > u mnie będzie: > > > > > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym se > rem i > > słat > > > ka z > > > > pomid > > > > > orów > > > > > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary > , odr > > obina > > > oliw > > > > y z o > > > > > liwek > > > > > > i > > > > > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jag > odami > > ..... > > > :) > > > > > > > > > > > > > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. > > > > > > > > A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. > > > > > > > > > Masz racje Wierna (nie ma to jak kobiece wyczucie), to swietny pomysl > . kup > > ie > > > buteleczke wina i kwiaty, a zone wysle w miedzyczasie na wycieczke z > dziec > > mi do > > > > > > parku.... > > > > Słuchaj, i tak ci nie wierzę. Jesteś zepsuty przez żonę, albo udajesz, że > nic w > > > > domu nie robisz. Jedno z dwojga. U mnie nie miałbyś tak lekko. > > > Po pierwsze nie jestem z toba i nie bylbym. Po drugie zona naprawde mnie kocha > juz od kilkunastu lat A ciekawe za co cię tak kocha? Ile przynosisz szmalu do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 14:17 wierna1 napisał(a): > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > wierna1 napisał(a): > > > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > > > wierna1 napisał(a): > > > > > > > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > > > > > > > agick napisał(a): > > > > > > > > > > > > > u mnie będzie: > > > > > > > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żólt > ym se > > rem i > > > słat > > > > ka z > > > > > pomid > > > > > > orów > > > > > > > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, k > apary > > , odr > > > obina > > > > oliw > > > > > y z o > > > > > > liwek > > > > > > > i > > > > > > > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki > z jag > > odami > > > ..... > > > > :) > > > > > > > > > > > > > > > > > > NIezle brzmi. Musze podrzucic ten przepis zonie. > > > > > > > > > > A może ją zaskocz i sam wypróbuj? Najłatwiej podrzucić. > > > > > > > > > > > > Masz racje Wierna (nie ma to jak kobiece wyczucie), to swietny p > omysl > > . kup > > > ie > > > > buteleczke wina i kwiaty, a zone wysle w miedzyczasie na wyciecz > ke z > > dziec > > > mi do > > > > > > > > parku.... > > > > > > Słuchaj, i tak ci nie wierzę. Jesteś zepsuty przez żonę, albo udajesz > , że > > nic w > > > > > > domu nie robisz. Jedno z dwojga. U mnie nie miałbyś tak lekko. > > > > > > Po pierwsze nie jestem z toba i nie bylbym. Po drugie zona naprawde mnie k > ocha > > juz od kilkunastu lat > > A ciekawe za co cię tak kocha? Ile przynosisz szmalu do domu? NIe wiem za co. Za to jaki jestem zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 14:21 A poza tym, czy myslisz, ze wszystkie kobiety leca na kase? Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:26 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > A poza tym, czy myslisz, ze wszystkie kobiety leca na kase? No nie, jest jeszcze coś jeszcze. ALe do tego trzeba mieć temperament wybujały, a nie każda go ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 62.233.139.* 27.06.02, 14:28 wierna1 napisał(a): > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > A poza tym, czy myslisz, ze wszystkie kobiety leca na kase? > > No nie, jest jeszcze coś jeszcze. ALe do tego trzeba mieć temperament wybujały, > a > nie każda go ma. A oprocz tego "czegos jeszcze" jest jeszcze cos, co pewnie nie kazdy moze pojac i przezyc Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:40 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > wierna1 napisał(a): > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > > > > A poza tym, czy myslisz, ze wszystkie kobiety leca na kase? > > > > No nie, jest jeszcze coś jeszcze. ALe do tego trzeba mieć temperament wybu > jały, > > a > > nie każda go ma. > > A oprocz tego "czegos jeszcze" jest jeszcze cos, co pewnie nie kazdy moze pojac > i > przezyc > Tak jest, bo do tego potrzebny jest rozum , a nie każdy go ma . A na pewno już nie ja. I tym pesymistycznym akcentem może zakończymy dyskusję? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:42 jak będziesz potrzebował czegoś prostego do zrobienia a jednocześnie bardzo smacznego - daj znać.... może Ty ją czymś zaskoczysz....:) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:35 agick napisał(a): > u mnie będzie: > kotlety mielone z chudej wołowiny nadziewane żóltym serem i słatka z pomidorów > (bazylia, pokrojony w kostkę żółty ser, oliwki, kapary, odrobina oliwy z oliwek > i > mała łyżka majonezu light....) - jutro naleśniki z jagodami.....:) Rozumiem, że priony wyrzucisz do kosza? A jagody sama będzie zbierała czy kupne? Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:37 podaj przepis na te kotlety :) Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:50 wierka, zakładam, że prionów nie ma.......:)) a jagody dostałam od mojej gospodynie, u której mieszkam jak jadę na mazury.... a teraz przepis na kotlety: wołowina - tylko nie kupować zmielonej,,, kawałek wybrać w sklepie i poprosić o zmieleni - wtedy ma się pewnoć, że jest na prawdę chuda i świeża... dodać troszkę zmielonego wieprzowego...(bo będą wióry...)namoczyć bułkę kajzerkę w mleku... dodać jajko, rozmoczoną bułkę, sól, pieprze, co tam kto lubi, ja dodaję zawsze trochę świeżego czosnku, czasem zsiekaną cebulę.. ugniatamy.... robimy coś jak hamburger i pakujemy do środka kawałek (pasek) żółtego sera (najlepiej miękki ser) formujemy takie wałeczki i na patelnie... a do tego można zrobić sos na bazie jogurtu naturalnego, z odrobina majonezu chudego i przyprawami..... smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:59 agick napisał(a): > wierka, zakładam, że prionów nie ma.......:)) > a jagody dostałam od mojej gospodynie, u której mieszkam jak jadę na mazury.... > > a teraz przepis na kotlety: > > wołowina - tylko nie kupować zmielonej,,, kawałek wybrać w sklepie i poprosić o > > zmieleni - wtedy ma się pewnoć, że jest na prawdę chuda i świeża... dodać trosz > kę > zmielonego wieprzowego...(bo będą wióry...)namoczyć bułkę kajzerkę w mleku... > dodać jajko, rozmoczoną bułkę, sól, pieprze, co tam kto lubi, ja dodaję zawsze > trochę świeżego czosnku, czasem zsiekaną cebulę.. ugniatamy.... robimy coś jak > > hamburger i pakujemy do środka kawałek (pasek) żółtego sera (najlepiej miękki > ser) formujemy takie wałeczki i na patelnie... > a do tego można zrobić sos na bazie jogurtu naturalnego, z odrobina majonezu > chudego i przyprawami..... smacznego. Dzieki, wyprobuje jutro. Dzisiaj u nas nikt nic nie gotuje - mam urodziny i idziemy do jakiejs knajpki, tylko wieczorem sie dowiem gdzie, bo to tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:01 NAJLEPSZEGO GOGA !!!!!!! wiecie co, chuba zacznę moje pomysły na jedzenie drukować.... bo mielone smutne są z natury.. a z serem już weselsze... Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:05 agick napisał(a): > NAJLEPSZEGO GOGA !!!!!!! > > wiecie co, chuba zacznę moje pomysły na jedzenie drukować.... > bo mielone smutne są z natury.. a z serem już weselsze... Dzieki. Stworz strone internetowa z Twoimi przepisami na poczatke i sprawdzaj ile osob ja odwiedza. A wogole to u nas na szczecie nie ma problemu z gotowaniem - oboje lubimy gotowac, a jak nikomu z nas sie nie chce to wtedy zostaje chinczyk lub pizza. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:07 wypisz wymaluj - ja i mój facet...... jak leń dopada to drepczemy do pizzeri nonsolo koło domu i po sprawie... pomyślę nad tą stroną...:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: URODZINY 27.06.02, 15:10 goga.74 napisał(a): Dzisiaj u nas nikt nic nie gotuje - mam urodziny i > idziemy do jakiejs knajpki, tylko wieczorem sie dowiem gdzie, bo to tajemnica. WSZYSTKIEGO NAJ NAJ. I UDANEJ IMPREZKI DZISIAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: URODZINY 27.06.02, 15:27 dzokejka napisał(a): > goga.74 napisał(a): > > Dzisiaj u nas nikt nic nie gotuje - mam urodziny i > > idziemy do jakiejs knajpki, tylko wieczorem sie dowiem gdzie, bo to tajemn > ica. > > WSZYSTKIEGO NAJ NAJ. I UDANEJ IMPREZKI DZISIAJ. > A ja mam jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: URODZINY 27.06.02, 15:30 wierna1 napisał(a): > dzokejka napisał(a): > > > goga.74 napisał(a): > > > > Dzisiaj u nas nikt nic nie gotuje - mam urodziny i > > > idziemy do jakiejs knajpki, tylko wieczorem sie dowiem gdzie, bo to t > ajemn > > ica. > > > > WSZYSTKIEGO NAJ NAJ. I UDANEJ IMPREZKI DZISIAJ. > > > > A ja mam jutro! To pewnie zyczenia beda jutro :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 212.160.165.* 27.06.02, 13:34 Pierogi z jagodami. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:39 Gość portalu: grogreg napisał(a): > Pierogi z jagodami. O, sam pan będzie kleił? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:52 Dzisiaj jest barszcz ukraiński, a na drugie leniwe. Wczoraj była pomidorowa z makaronem i bób gotowany. Przedwczoraj było tylko drugie - wołowe bitki, młode ziemniaczki, fasolka szparagowa. Też mam ten "przywilej", że wracam z pracy wcześniej od ciężko zarobionego męża i prędko coś robię, żeby "pan" miał gotowe jak wróci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 212.160.165.* 27.06.02, 13:55 Skleilem sam (i co z tego?). W poniedzialek. Powedrowaly do zamrazalnika, a dzisiaj wrzuce porcje do wrzatku. Wystarczy jeszcze na jeden raz. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:02 Gość portalu: grogreg napisał(a): > Skleilem sam (i co z tego?). > W poniedzialek. Powedrowaly do zamrazalnika, a dzisiaj wrzuce porcje do > wrzatku. Wystarczy jeszcze na jeden raz. Ojej, to gratuluję. Pytałam z przekąsem, a teraz jestem pełna uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:05 ja mojego też zawsze wrabiam w tarcie ziemniaków, obierane ich i takie inne miłe zajęcia....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 212.160.165.* 27.06.02, 14:42 Mnie nik nie "wrabia" Umiem, i lubie gotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:45 Gość portalu: grogreg napisał(a): > Mnie nik nie "wrabia" > Umiem, i lubie gotowac. Kurcze, żeby nie to piwo to byłbyś idealny na męża. Ale zawsze musicie mieć jakiś feler. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 212.160.165.* 28.06.02, 08:21 Co ty sie tego piwa tak uczepila? Kazdy ma prawo do swoich slabostek. Moja jest browarek wieczorem. Co w tym zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 28.06.02, 11:06 Gość portalu: grogreg napisał(a): > Co ty sie tego piwa tak uczepila? > Kazdy ma prawo do swoich slabostek. Moja jest browarek wieczorem. Co w tym > zlego? Ja mam w ogóle negatywny stosunek do alkoholu. Uraz z domu. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 212.160.165.* 28.06.02, 12:18 Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:46 Dziś sałatka z fetą (+ sałata, pomidory, papryka, ogórek, rzodkiewka, cebula oliwa). Wczoraj bakłażanki z ziemniakami i pomidorami w śmietanie, pychota Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:50 dzokejka napisał(a): > Dziś sałatka z fetą (+ sałata, pomidory, papryka, ogórek, rzodkiewka, cebula > oliwa). Wczoraj bakłażanki z ziemniakami i pomidorami w śmietanie, pychota Wczoraj to się najadłaś, ale to dzisiejsze menu trochę cienkie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:30 wierna1 napisał(a): > Wczoraj to się najadłaś, ale to dzisiejsze menu trochę cienkie. żołądek też musi kiedyś odpocząć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Co robicie dziś na obiad? IP: 217.96.36.* 27.06.02, 14:29 dzokejka napisał(a): Wczoraj bakłażanki z ziemniakami i pomidorami w śmietanie, pychota Daj przepis! Please! Ślinka mi cieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: bakłażan i ziemniaki 27.06.02, 14:39 Gość portalu: Alicja napisał(a): > dzokejka napisał(a): > > Wczoraj bakłażanki z ziemniakami i pomidorami w śmietanie, pychota > > > Daj przepis! Please! Ślinka mi cieknie! 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w większe kawałki zrumienić na oliwie, potem wrzucić je do garnka i zalać 1 szkl. bulionu, dusić. Dodać po chwili zrumienione na oliwie 2 bakłazany (równiez pokrojone w większe kawałki) oraz drobno siekane pepperoni (czerwone). Dusić to wszystko ok. 15 min, potem dodać 4-5 pomidorów (obrane ze skórki i pokrojone), dodać 1 szkl. śmietany, sól, pieprz, natka pietruszki i chwilkę pogotować. (Aha, bakłażany przed gotowaniem pokroić w plastry, posolić i odstawić na pół godziny- traci wtedy goryczkę i nadmiar wody). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: bakłażan i ziemniaki IP: 217.96.36.* 27.06.02, 14:50 Dzięki! Muszę coś takiego stworzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:48 w ogóle nie robię dziś obiadu, już zjadłam w bufecie, a chłop...? Niech je gdzie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 13:51 lalka74 napisał(a): > w ogóle nie robię dziś obiadu, już zjadłam w bufecie, a chłop...? Niech je > gdzie chce. Jak ja bym wyglądała, jak lalka, też bym nie gotowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonija Re: Co robicie dziś na obiad? IP: *.waw.cdp.pl 27.06.02, 13:53 A może faktycznie te naleśniki z jagodami, po ile są teraz te jagody ? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:00 wydaje mi się, że okoo 8 zetów.... ale zależy gdzie... i śmietankę na słodko na to.... mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:11 :) to po prostu nie gotuj - wiesz, jak to życie ułatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:15 pewnie... a ja lubię gotować.... Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:16 agick napisał(a): > pewnie... > a ja lubię gotować.... A ja nie lubię, ale muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonija Re: Co robicie dziś na obiad? IP: *.waw.cdp.pl 27.06.02, 14:25 Ja nie lubię gotowac, ale lubię gdy mój mąż jest najedzony, Polak głodny = polak zły !!! musze dokonywac trudnych wyborów: gotować, czy nie gotować ? oto jest pytanie, lepiej iść na rower, albo na tenisa ... Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:19 Nic nie robię. Zjadłam obiad w stołówie przyzakładowej, zresztą bardzo smaczny i tłusty. I to za 3 złocisze. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:22 kini napisał(a): > Nic nie robię. Zjadłam obiad w stołówie przyzakładowej, zresztą bardzo smaczny > i tłusty. I to za 3 złocisze. A to się tak można było spodziewać. Ja zawsze miałam krostyna języku jak jadałam w stołówkach od niedomytych sztućców. Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:27 Ale u nas naprawdę dobrze gotują. Nigdy nie miałam żadnych problemów po stołówkowym jedzonku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 14:33 zazwyczaj to nic nie jem prawie ale dzis sie bawie z kolezanka [przy winku] w panie domu i zrobilysmy: salatke z melona,tosty z lososiem i szparagami.do tego sok pomaranczowy[bron boze z kartonu] .i winko rzecz jasna [pasowalby tez Redds na przyklad].nie wiem czy to zjadliwe,wyglada ladnie,szkoda ze starzy jedza dzis w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
tuli_pan Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:36 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > zazwyczaj to nic nie jem prawie ale dzis sie bawie z kolezanka [przy winku] w > panie domu i zrobilysmy: > salatke z melona,tosty z lososiem i szparagami.do tego sok pomaranczowy[bron > boze z kartonu] .i winko rzecz jasna [pasowalby tez Redds na przyklad].nie wiem > > czy to zjadliwe,wyglada ladnie,szkoda ze starzy jedza dzis w restauracji. pisz wiecej, nie w zaladku sciska a ty mnie tm meczysz, ale ktos mi podpowiedzial swietny pomysl o grzybkach w siwtanie, zrobie sobie, mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:38 tuli_pan napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > zazwyczaj to nic nie jem prawie ale dzis sie bawie z kolezanka [przy winku > ] w > > panie domu i zrobilysmy: > > salatke z melona,tosty z lososiem i szparagami.do tego sok pomaranczowy[br > on > > boze z kartonu] .i winko rzecz jasna [pasowalby tez Redds na przyklad].nie > wiem > > > > czy to zjadliwe,wyglada ladnie,szkoda ze starzy jedza dzis w restauracji. > > pisz wiecej, nie w zaladku sciska a ty mnie tm meczysz, ale ktos mi podpowiedzi > al > swietny pomysl o grzybkach w siwtanie, zrobie sobie, mniam mniam Nie ktoś tylko Wierna. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 14:38 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > zazwyczaj to nic nie jem prawie ale dzis sie bawie z kolezanka [przy winku] w > panie domu i zrobilysmy: > salatke z melona,tosty z lososiem i szparagami.do tego sok pomaranczowy[bron > boze z kartonu] .i winko rzecz jasna [pasowalby tez Redds na przyklad].nie wiem > > czy to zjadliwe,wyglada ladnie,szkoda ze starzy jedza dzis w restauracji. Jak ty prawie nie jesz to ty może już masz anoreksję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Co robicie dziś na obiad? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 17:59 wierna1 napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > zazwyczaj to nic nie jem prawie ale dzis sie bawie z kolezanka [przy winku > ] w > > panie domu i zrobilysmy: > > salatke z melona,tosty z lososiem i szparagami.do tego sok pomaranczowy[br > on > > boze z kartonu] .i winko rzecz jasna [pasowalby tez Redds na przyklad].nie > wiem > > > > czy to zjadliwe,wyglada ladnie,szkoda ze starzy jedza dzis w restauracji. > > Jak ty prawie nie jesz to ty może już masz anoreksję? eeetam,to raczej troska o linie mnie dopinguje i chce utrzymac swoje wymiary.a anoreksja to tez nie bo czasem cos mnie napadnie i zjem czekolade o 24 na przyklad albo reddsa wypije a wszystko to ma kalorie.no i bez winka tez trudno sie wytrzymac czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
kini Wszamałabym... 27.06.02, 14:43 ...flaczki, bigosik z grzybkami, do tego kartofelki. I schaboszczaka. I kufel piwka. Pal diabli dietę! Niech żyje obżarstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Wszamałabym... IP: 62.233.139.* 27.06.02, 14:46 kini napisał(a): > ...flaczki, bigosik z grzybkami, do tego kartofelki. I schaboszczaka. I kufel > piwka. Pal diabli dietę! Niech żyje obżarstwo! Przeciez to normalny obiad, a nie obzarstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Wszamałabym... 27.06.02, 14:51 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > > Przeciez to normalny obiad, a nie obzarstwo! Kochany, przy obecnym trendzie na anorektyczne sylwetki wszystko to, co nie jest warzywem albo jogurtem, to obżarstwo!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Wszamałabym... 27.06.02, 14:47 kini napisał(a): > ...flaczki, bigosik z grzybkami, do tego kartofelki. I schaboszczaka. I kufel > piwka. Pal diabli dietę! Niech żyje obżarstwo! Boże mój!!! Ty to wiesz jak katować człowieka... ja na dokładkę zjadłabym grzyby duszone w śmietanie (np. kureczki). Pieruńsko niezdrowe, ale jakie mniamuśne!!!!!!!!!!!!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Wszamałabym... 27.06.02, 14:52 Nie zapominaj o deserku! Może podwójne tiramisu??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Wszamałabym... 27.06.02, 14:55 kini napisał(a): > Nie zapominaj o deserku! Może podwójne tiramisu??? :) Myszko Kochana - jakie tam tiramisu - swojski serniczek z bakaliami i czekoladową górą a do tego koktail truskaweczowiasty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Wszamałabym... 27.06.02, 15:02 agniecha27 napisał(a): > Myszko Kochana - jakie tam tiramisu - swojski serniczek z bakaliami i czekolado > wą > górą a do tego koktail truskaweczowiasty :))) Ale ze śmietaną te truskawki??? Nie z jakimś zakichanym jogurtem niskokalorycznym??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Wszamałabym... 27.06.02, 15:08 kini napisał(a): > agniecha27 napisał(a): > > > Myszko Kochana - jakie tam tiramisu - swojski serniczek z bakaliami i czek > olado > > wą > > górą a do tego koktail truskaweczowiasty :))) > > Ale ze śmietaną te truskawki??? Nie z jakimś zakichanym jogurtem > niskokalorycznym??? :))) Ze słodziutką śmietanką albo z maślaneczką... i wypijając zostawiam białe wąsy... chłe chłe chłe Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Wszamałabym... 27.06.02, 15:10 A lubisz chleb ze smalcem i solą??? Mmmmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: Wszamałabym... 27.06.02, 15:17 kini napisał(a): > A lubisz chleb ze smalcem i solą??? Mmmmmmm.... a ten smalec ze skwareczkami, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Wszamałabym... 27.06.02, 15:24 kini napisał(a): > A lubisz chleb ze smalcem i solą??? Mmmmmmm.... Uświadomiłaś mi, że już straszecznie dawno nie jadłam takich specjałów. Takie proste i smaczne, a ja zapomniałam... Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Wszamałabym... 27.06.02, 15:32 Właśnie! Trzeba dbać o niezdrową polską tradycję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Wszamałabym... 27.06.02, 15:34 kini napisał(a): > Właśnie! Trzeba dbać o niezdrową polską tradycję!!! Ale z tym schabowym, to ja sobie odpuszczam. Natomiast bigosik - niebo w gębie - z grzybkami, kiełaską i dobrym mięskiem... mmmmmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
mayova Re: Co robicie dziś na obiad? 27.06.02, 15:30 omlet z truskawkowym musem .... mniam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Co robicie dziś na obiad? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 17:24 mayova napisał(a): > omlet z truskawkowym musem .... mniam :-)) Jak omlet to tylko z duszonymi pieczarkami lub kureczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Zgłodniałam od tej dyskusji 27.06.02, 15:39 Jestem ofiarą własnego wątku. Burczy mi w brzuchu. Ide do domu na obiad. Smacznego wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś