malwil 20.05.05, 10:49 Witam , mam pytanie czy zdarzyło sie Wam ,że po odstawieniu tabletek (cilest) opóźnił się Wam okres o 2 -3 tygodnie ??. Czy no normalne?? Malwil Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: Okres po odstawieniu tabletek - Kiedy?? 20.05.05, 10:53 tak, ale wtedy okazało się, że byłam w ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: Okres po odstawieniu tabletek - Kiedy?? 20.05.05, 11:05 i Ty czekasz te 3 tygodnie i nic nie robisz? nie idziesz do lekarza zeby sprawdzic czy wyszystko w porzadku czy dziecko w dordze? Odpowiedz Link Zgłoś
suzzzi Zawsze mi się tak zdarza 20.05.05, 15:43 Nie straszcie dziewczyny (czy taż nie róbcie jej nadzieji, o ile się stara o dziecko). Jak kończyś ostatnie opakowanie tabletek, do dostajesz okres w parę dni później, w takim dniu tygodnia, jak dostawałaś go zwykle, biorąc tabletki. Potem, jaśli nie zaczniesz nowego opakowania pigułek, twój organizm się przestawia z powortem na funkcjonowanie bez pigułek. Chwilę może mu zjąć, zanim się przestawi: zanim się zorientuje, że już nie bierzesz tabletek i zanim będzie pierwsza owulacja. A okres będzie w dwa tygodnie po tej pierwszej owulacji. Ta chwila + dwa tygodnie często trwa dłużej niż 28 dni, więc wygląda to tak, jakby okres się spóźniał. Ale to normalne. Jeśli jednak po odstawieniu pigułek robiłaś TO bez zabiezpieczania, możesz sobie zrobić test dla pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Zawsze mi się tak zdarza 20.05.05, 15:45 ja nie straszę, ja mówię jak u mnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
milla77 Re: Okres po odstawieniu tabletek - Kiedy?? 20.05.05, 19:48 mnie się to zdarzyło - po harmonecie. Odpowiedz Link Zgłoś