Dodaj do ulubionych

KAWAŁ :)))

12.07.02, 16:13
Pisze ojciec do syna, który jest na koloniach: "Wysyłam Ci synku te pieniążki,
o które prosiłeś w liście. I pamiętaj, że 10 zł pisze się przez jedno zero."

Pozdrowionka weekendowe :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Vika Re: KAWAŁ :)))-ale autentyczny(cytat doslowny) IP: *.ewave.at 12.07.02, 16:41
      Moje starsze dziecko pisze w swoim liscie od dziadka(ojciec moj byl wowczas
      dyrektorem hotelu na Mazurach):
      Kochana mamusiu!
      Dziadek mnie bardzo chwali.Jestem grzeczny to nie musisz tak szybko
      przyjezdzac.Wczoraj pan ratownik mial duzo pracy bo musial wyciagnac mnie spod
      pomostu przystani,bo ja bylem Winetou i schowalem sie w rybackich sieciach i
      pan ratownik,zeby mnie wyciagnac pocial te sieci i dziadek za nie musial
      zaplacic kare panu rybakowi,bo pan rybak tam lowi w nocy i dzieciom tam sie nie
      wolno o tej porze bawic.A dziadek powiedzial do pana ratownika,ze nic sie na
      szczescie nie stalo i kazal ustawic w tym miejscu nowa tablice o zakazie
      kompieli a my z chlopakami przeciez sie tam nie kompiemy tylko lowimy blade
      twarze.Za kare woze teraz z dziadkiem turystow "Rybitwa"(stateczek wycieczkowy
      hotelu)i dziadek pozwala mi siedziec w sterowce wiec jestem kapitan Nemo.Teraz
      nie mam czasu ,bo plyne z dziadkiem na bezludna wyspe do Mikolajek.Jak
      przyjedziesz to ci opowiem.Slawek.

Po dwoch dniach moj syn zostal przylapany przez dziadka na faktycznie bezludnej
      wyspie na srodku jeziora Nidzkiego w towarzystwie miejscowych dzieci.Mieli tam
      calkiem wygodnie urzadzony oboz indianski i...wzieli ojca do
      niewoli.Przywiazali go do drzewa i gdyby nie fakt ,ze uwolnil go pan ratownik
      posiedzialby tam zapewne dlugo,bo cala ta holota odplynela do restauracji
      hotelowej na obiad.Smarkacz mial wowczas 10 lat.Teraz dziadek sie z tego smieje
      ale wtedy...
    • lyche1 Re: Kochane pieniążki przyślijcie mi rodzice 12.07.02, 17:05
      Ale to chyba znasz Aga?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka