Dodaj do ulubionych

jeju,nie ma nas tu???

06.06.05, 06:44

Obserwuj wątek
    • janedoe Re: jeju,nie ma nas tu??? 06.06.05, 18:43
      hey, jestem jestem zglaszam sie, mam 25, no dobra za miesiac 26 lat i jestem
      prawnikiem :) ciekawe czy ktos sie pojawi jeszcze,
      pozdr serdecznie
      • fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 06.06.05, 19:09
        Witam
        To super, ze jesteś! W takim razie czekamy na kolejne rekinki :-)))
        • janedoe Re: jeju,nie ma nas tu??? 06.06.05, 19:14
          "Dlaczego rekiny nie zjadają prawników?
          - Solidarność zawodowa. "

:)))
          • zla.kobieta Re: jeju,nie ma nas tu??? 07.06.05, 09:55
            witam
            jeszcze ja :)
            • fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 07.06.05, 11:57
              Witam
              Jak fajnie, może się powolutku skompletujemy?
              • 84magda Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 11:40
                czy to forum jest tylko dla prawników?
                a jak ktoś dopiero zamierza zostać?:)
                pozdrawiam
                Magda
                • fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 15:56
                  Witam
                  jesli masz ugruntowany zamiar zostać prawnikiem to już nim w połowie jestes :-)
                  pozdrawiam i zapraszam
    • zuza30 Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 12:49
      Cześć, witam, mam 29 lat, też jestem prawnikiem. Niestety bez aplikacji, a jak
      z tym u Was??? Teraz czekam na wieści z naszego sejmiku, ale cudów raczej nie
      oczekuję. Pozdrawiam
      • zuza30 Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 12:57
        A jeszcze opowiem Wam kawaL
        Rzecz dzieje się w piekle, gdzie trafił bardzo mądry inżynier. Przebudowal co
        sie dało, udoskonalił, tak że diabełkom żyło się bardzo dobrze. Dowiedział się
        o tym Pan Bóg, więc dzwoni do diabła i mówi: Przyslij mi natychmiast inzyniera.
        Diabel na to: he, he, akurat. Pan Bóg: Przyslij mi natychmiast inżyniera, bo
        jak nie to cię pozwe do sądu. Na to diabeł: he, he, akurat, a ciekawe skąd
        weźmiesz prawników?
        Pozdrowionka, wracam do pracy.
    • ewti1 Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 13:34
      witam,
      zgłaszam się:)
      jestem na aplikacji radcowskiej
      • fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 16:04
        Witam
        Super! A można wiedzieć w którym okręgu?
        • ewti1 Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 19:26
          Łódź, ale większość rzeczy łączy mnie z W-wą. A Ty Fiordilligi na jakiej i
          gdzie?:)
          • fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 20:53
            Na sądowej, ale zdaję w ministerstwie we wrześniu - bo miałam wpadkę i
            urodziłam synka i nie mogłam zdawać w swoim okręgu. Boję się jak cholera, teraz
            ślęczę nad czynami niedozwolonymi i ugruntowuję rozbieżne orzecznictwo SN w tej
            materii. A w ogóle jestem po UW-ie oczywiście :-)
            • ewti1 Re: jeju,nie ma nas tu??? 11.06.05, 16:33
              a w którym okręgu miałaś zdawać?
              owocnej nauki:)

coś mało nas tutaj
              • fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 12.06.05, 10:15
                No mało niestety. Teraz wszędzie jakieś egzaminy, wszyscy stukają. Miałam
                zdawać w apelacji katowickiej.
              • pom Re: jeju,nie ma nas tu??? 16.06.06, 11:29
                Hej Ewti, jestem po radcowskiej i mieszkam w łodzi. ale aplikacje kończyłam w
                innym mieście.
    • rudzikowa witam 13.06.05, 22:47
      ja co prawda niepelny prawnik niestety bo tylko mgr prawa i dalej niestety nie
      poszlam z wielu powodow a teraz to juz chyba za pozno bo to juz 2 lata po
      obronie i wiedza nie ta chociaz bardzo mnie korci mimo wszystko sprobowac bo w
      sumie zawsze warto
      i tu moja prosba do was niestety nie mam kontaktu ze znajomymi ze studiow a i z
      prawnikami w rodzinie posucha straszna mozecie mi przyblizyc jak to z tymi
      egzaminami wyglada albo podac jakies pouczajace linki bo wypadlam z tematu
      totalnie a coraz bardziej mnie ciagnie by wrocic na droge prawa ;)
      • ewti1 Re: witam 15.06.05, 08:38
        Lexis Nexis wydał w tym roku książkę dot różnych aplikacji.
        A jaka aplikacja Ciebie interesuje?
      • fiordilligi Re: witam 15.06.05, 11:20
        Hej
        Najpierw musisz sprecyzowac, jaką aplikację chcesz robić. Potem po prostu
        zdajesz egzamin - wydaje mi się , że bez tego bedzie trudno :-)
        Jeśli chodzi o sądową zdajesz w wybranym okręgu, wiem że egzamin jest 29
        czerwca. Test oraz ustny. Aplikacja trwa trzy lata i kończy się egzaminem.
        Pozdrawiam
        ps
        dwa lata po obronie to nie jest przecież żaden problem - zresztą nie każdy ma
        to szczęście że od razu po obronie ląduje na aplikacji. Sporo ludzi ma przerwy
        i radzą sobie.

A ja bym chciała być adwokatem. Bardzo, bardzo bym chciała.
        • rudzikowa Re: witam 15.06.05, 14:37
          adwokat to moje marzenie ale wiadomo jak to jest dlatego ciagle czekam i czekam
          na dobre wiadomosci od naszych ukochanych politykow ale sadze ze jak tak bede
          tylko czekac to sie doczekam poznej starosci :) a nie jekiejkolwiek regulacji

chyba sprobuje sedziowska albo prokuratorska hmmmmmm w sumie zawsze chcialam na
          adwokacka ech zycie przewrotne jest :)
          • ewti1 Re: witam 15.06.05, 16:52
            też uważam że 2 lata po obronie to niewiele; zwłaszcza jeżeli w pracy masz
            kontakt z prawem.
            • rudzikowa Re: witam 15.06.05, 22:13
              niestety w tym problem ze po skonczeniu studiow nie pracowalam - dziecko, a
              potem pracowalam w UM i mialam tam tylko doczynienia z ustawami glownie w
              zakresie zasilkow itd niestety stwierdzono ze nie moge tam pracowac gdyz jestem
              zbyt wyksztalcona i za ladna (kiepski powod zwolnienia ale i takie sie
              zdarzaja) teraz nie pracuje i stad pomysl na by znowu przysiasc i pokuc troche
              do egzaminow tym bardziej ze dziecko od sierpnia idzie do przedszkola takze
              bede miala czas na nauke i przygotowania
              • fiordilligi Re: witam 15.06.05, 23:03
                No i dobrze, na cóż ci ten UM? Szkoda się marnować wśród panienek z okienek.
                Trzeba naprzód . To forum ma właśnie wspierać takie inicjatywy.
                Mnie się marzy własna firma , na począteczku mała ale zawsze wyrabiająca się ze
                zleceniami klientów ze średniego sektora usług , czemu nie.
                Pewnie mi powiecie, że bujam w obłokach, ale co zrobić. Taka już jestem.
                • rudzikowa Re: witam 16.06.05, 11:57
                  eeeeeeeee wlasna firma dobra rzecz a jeszcze w wybranym zawodzie to juz w ogole
                  super a pomarzyc dobra rzecz bo czasami marzenia sie spelniaja wiekszosc moich
                  np juz sie spelnila :) a do pozostalych mam chyba za malo wiary we wlasne sily
                  ale jak tak czytam co piszecie to jakos taki bunt we mnie narasta a dlaczego
                  nie przeciez probowac warto. chyba sie zaczelam uzalac nad soba ze 2 lata i
                  dziecko i w ogole juz sie nie nadaje bo dluga przerwa a przeciez jak bylam na
                  studiach to zaczynalam od zera a teraz podstawy juz mam dyplom w kieszeni i
                  wiedze nie wazne czy z uszczerbkiem z tytulu zapomnienia pewnych rzeczy latwiej
                  mi bedzie to nadrobic niz uczyc sie od poczatku :) dzieki dziewczyny
    • fargo10 Re: jeju,nie ma nas tu??? 16.06.05, 21:46
      To i ja stanę w szergu. Jestem prawnikiem, mam 27 lat, męża też prawnika i
      synka prawie 4 letniego. Jak się urodził i w szpitalu musiałam podać wszystkie
      dane o rodzicach i podałam nasze zawody to na naszego maluszka cały personel
      mówił mecenas. Tak mój Kubuś został mianowany MECENASEM. I oby tak faktycznie
      było. Ale najważniejsze żeby był dobrym człowiekiem. Pozdrawiam Was serdecznie
      z okolic Poznania.
    • majalabeille Re: jeju,nie ma nas tu??? 17.06.05, 13:04
      No to i ja sie wpisze... Mam 24 lata jestem prawnikiem, pracuje w Sądzie
      Rejonowym w Dąbrowie Górniczej (obecnie na urlopie po macierzynskim)
      • fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 17.06.05, 14:50
        Witam cię serdecznie
        Mieszkamy pewnie blisko siebie, wiesz? :-)))
    • alex_koz Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.06, 19:56
      podnosze watek. przedstawmy sie ciag dalszy;))
    • fiksia77 Re: jeju,nie ma nas tu??? 09.06.06, 07:17
      witam wszytkich, ja tez tu jestem - Karolina 29 lat i w grudniu będę bronić
      drugiego mgr , tym razem nasze szanowne prawo :) pozdrawiam.
      • tennesee Re: jeju,nie ma nas tu??? 09.06.06, 09:51
        Teraz moja kolej: 25 lat, obrona planowana na koniec października, Poznań, UAM.
        • dorota5320 Re: jeju,nie ma nas tu??? 09.06.06, 11:09
          no to i ja się wpiszę :) Mam 24 lata, dwa tygodnie temu obroniłam pracę a teraz
          przymierzam się do egzaminu na aplikację radcowską (w rzeszowskiej OIRP).
          • anekra Re: jeju,nie ma nas tu??? 10.06.06, 16:44
            Zatem ja też się przedstawię :-) Miesiąc temu obroniłam mgr, a teraz kuję do
            egzaminu na doradcę podatkowego. Mam 24 lata.
            • lavenderia Re: jeju,nie ma nas tu??? 14.06.06, 23:37
              I ja jestem. Pochlania mnie włsanie kpk, a raczej to ja ten kodeks pochlaniam:D.
              Studentka, rok 3, UAM;)
              • fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 15.06.06, 09:53
                Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających forum. Życzę powodzenia w
                nauce!!! :-)
                • pom Re: jeju,nie ma nas tu??? 16.06.06, 11:33
                  Jeszcze ja się przedstawię.:)
                  Mam 35 lat, jestem radcą prawnym, kończę urlop macierzyński i jeszcze trochę
                  posiedze w domu, choć i tak pracuję jak mały dżentalmen mi daje popracować.
                  Specjalizuje się w podatkach, ale nieruchomości to moja miłość i zamierzam po
                  powrocie do pracy nim się właśnie zajmować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka