janedoe Re: jeju,nie ma nas tu??? 06.06.05, 18:43 hey, jestem jestem zglaszam sie, mam 25, no dobra za miesiac 26 lat i jestem prawnikiem :) ciekawe czy ktos sie pojawi jeszcze, pozdr serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 06.06.05, 19:09 Witam To super, ze jesteś! W takim razie czekamy na kolejne rekinki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
janedoe Re: jeju,nie ma nas tu??? 06.06.05, 19:14 "Dlaczego rekiny nie zjadają prawników? - Solidarność zawodowa. " :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 07.06.05, 11:57 Witam Jak fajnie, może się powolutku skompletujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
84magda Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 11:40 czy to forum jest tylko dla prawników? a jak ktoś dopiero zamierza zostać?:) pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 15:56 Witam jesli masz ugruntowany zamiar zostać prawnikiem to już nim w połowie jestes :-) pozdrawiam i zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza30 Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 12:49 Cześć, witam, mam 29 lat, też jestem prawnikiem. Niestety bez aplikacji, a jak z tym u Was??? Teraz czekam na wieści z naszego sejmiku, ale cudów raczej nie oczekuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza30 Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 12:57 A jeszcze opowiem Wam kawaL Rzecz dzieje się w piekle, gdzie trafił bardzo mądry inżynier. Przebudowal co sie dało, udoskonalił, tak że diabełkom żyło się bardzo dobrze. Dowiedział się o tym Pan Bóg, więc dzwoni do diabła i mówi: Przyslij mi natychmiast inzyniera. Diabel na to: he, he, akurat. Pan Bóg: Przyslij mi natychmiast inżyniera, bo jak nie to cię pozwe do sądu. Na to diabeł: he, he, akurat, a ciekawe skąd weźmiesz prawników? Pozdrowionka, wracam do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewti1 Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 13:34 witam, zgłaszam się:) jestem na aplikacji radcowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 16:04 Witam Super! A można wiedzieć w którym okręgu? Odpowiedz Link Zgłoś
ewti1 Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 19:26 Łódź, ale większość rzeczy łączy mnie z W-wą. A Ty Fiordilligi na jakiej i gdzie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.05, 20:53 Na sądowej, ale zdaję w ministerstwie we wrześniu - bo miałam wpadkę i urodziłam synka i nie mogłam zdawać w swoim okręgu. Boję się jak cholera, teraz ślęczę nad czynami niedozwolonymi i ugruntowuję rozbieżne orzecznictwo SN w tej materii. A w ogóle jestem po UW-ie oczywiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewti1 Re: jeju,nie ma nas tu??? 11.06.05, 16:33 a w którym okręgu miałaś zdawać? owocnej nauki:) coś mało nas tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 12.06.05, 10:15 No mało niestety. Teraz wszędzie jakieś egzaminy, wszyscy stukają. Miałam zdawać w apelacji katowickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pom Re: jeju,nie ma nas tu??? 16.06.06, 11:29 Hej Ewti, jestem po radcowskiej i mieszkam w łodzi. ale aplikacje kończyłam w innym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzikowa witam 13.06.05, 22:47 ja co prawda niepelny prawnik niestety bo tylko mgr prawa i dalej niestety nie poszlam z wielu powodow a teraz to juz chyba za pozno bo to juz 2 lata po obronie i wiedza nie ta chociaz bardzo mnie korci mimo wszystko sprobowac bo w sumie zawsze warto i tu moja prosba do was niestety nie mam kontaktu ze znajomymi ze studiow a i z prawnikami w rodzinie posucha straszna mozecie mi przyblizyc jak to z tymi egzaminami wyglada albo podac jakies pouczajace linki bo wypadlam z tematu totalnie a coraz bardziej mnie ciagnie by wrocic na droge prawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewti1 Re: witam 15.06.05, 08:38 Lexis Nexis wydał w tym roku książkę dot różnych aplikacji. A jaka aplikacja Ciebie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: witam 15.06.05, 11:20 Hej Najpierw musisz sprecyzowac, jaką aplikację chcesz robić. Potem po prostu zdajesz egzamin - wydaje mi się , że bez tego bedzie trudno :-) Jeśli chodzi o sądową zdajesz w wybranym okręgu, wiem że egzamin jest 29 czerwca. Test oraz ustny. Aplikacja trwa trzy lata i kończy się egzaminem. Pozdrawiam ps dwa lata po obronie to nie jest przecież żaden problem - zresztą nie każdy ma to szczęście że od razu po obronie ląduje na aplikacji. Sporo ludzi ma przerwy i radzą sobie. A ja bym chciała być adwokatem. Bardzo, bardzo bym chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzikowa Re: witam 15.06.05, 14:37 adwokat to moje marzenie ale wiadomo jak to jest dlatego ciagle czekam i czekam na dobre wiadomosci od naszych ukochanych politykow ale sadze ze jak tak bede tylko czekac to sie doczekam poznej starosci :) a nie jekiejkolwiek regulacji chyba sprobuje sedziowska albo prokuratorska hmmmmmm w sumie zawsze chcialam na adwokacka ech zycie przewrotne jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewti1 Re: witam 15.06.05, 16:52 też uważam że 2 lata po obronie to niewiele; zwłaszcza jeżeli w pracy masz kontakt z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzikowa Re: witam 15.06.05, 22:13 niestety w tym problem ze po skonczeniu studiow nie pracowalam - dziecko, a potem pracowalam w UM i mialam tam tylko doczynienia z ustawami glownie w zakresie zasilkow itd niestety stwierdzono ze nie moge tam pracowac gdyz jestem zbyt wyksztalcona i za ladna (kiepski powod zwolnienia ale i takie sie zdarzaja) teraz nie pracuje i stad pomysl na by znowu przysiasc i pokuc troche do egzaminow tym bardziej ze dziecko od sierpnia idzie do przedszkola takze bede miala czas na nauke i przygotowania Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: witam 15.06.05, 23:03 No i dobrze, na cóż ci ten UM? Szkoda się marnować wśród panienek z okienek. Trzeba naprzód . To forum ma właśnie wspierać takie inicjatywy. Mnie się marzy własna firma , na począteczku mała ale zawsze wyrabiająca się ze zleceniami klientów ze średniego sektora usług , czemu nie. Pewnie mi powiecie, że bujam w obłokach, ale co zrobić. Taka już jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzikowa Re: witam 16.06.05, 11:57 eeeeeeeee wlasna firma dobra rzecz a jeszcze w wybranym zawodzie to juz w ogole super a pomarzyc dobra rzecz bo czasami marzenia sie spelniaja wiekszosc moich np juz sie spelnila :) a do pozostalych mam chyba za malo wiary we wlasne sily ale jak tak czytam co piszecie to jakos taki bunt we mnie narasta a dlaczego nie przeciez probowac warto. chyba sie zaczelam uzalac nad soba ze 2 lata i dziecko i w ogole juz sie nie nadaje bo dluga przerwa a przeciez jak bylam na studiach to zaczynalam od zera a teraz podstawy juz mam dyplom w kieszeni i wiedze nie wazne czy z uszczerbkiem z tytulu zapomnienia pewnych rzeczy latwiej mi bedzie to nadrobic niz uczyc sie od poczatku :) dzieki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
fargo10 Re: jeju,nie ma nas tu??? 16.06.05, 21:46 To i ja stanę w szergu. Jestem prawnikiem, mam 27 lat, męża też prawnika i synka prawie 4 letniego. Jak się urodził i w szpitalu musiałam podać wszystkie dane o rodzicach i podałam nasze zawody to na naszego maluszka cały personel mówił mecenas. Tak mój Kubuś został mianowany MECENASEM. I oby tak faktycznie było. Ale najważniejsze żeby był dobrym człowiekiem. Pozdrawiam Was serdecznie z okolic Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
majalabeille Re: jeju,nie ma nas tu??? 17.06.05, 13:04 No to i ja sie wpisze... Mam 24 lata jestem prawnikiem, pracuje w Sądzie Rejonowym w Dąbrowie Górniczej (obecnie na urlopie po macierzynskim) Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 17.06.05, 14:50 Witam cię serdecznie Mieszkamy pewnie blisko siebie, wiesz? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: jeju,nie ma nas tu??? 08.06.06, 19:56 podnosze watek. przedstawmy sie ciag dalszy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fiksia77 Re: jeju,nie ma nas tu??? 09.06.06, 07:17 witam wszytkich, ja tez tu jestem - Karolina 29 lat i w grudniu będę bronić drugiego mgr , tym razem nasze szanowne prawo :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tennesee Re: jeju,nie ma nas tu??? 09.06.06, 09:51 Teraz moja kolej: 25 lat, obrona planowana na koniec października, Poznań, UAM. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota5320 Re: jeju,nie ma nas tu??? 09.06.06, 11:09 no to i ja się wpiszę :) Mam 24 lata, dwa tygodnie temu obroniłam pracę a teraz przymierzam się do egzaminu na aplikację radcowską (w rzeszowskiej OIRP). Odpowiedz Link Zgłoś
anekra Re: jeju,nie ma nas tu??? 10.06.06, 16:44 Zatem ja też się przedstawię :-) Miesiąc temu obroniłam mgr, a teraz kuję do egzaminu na doradcę podatkowego. Mam 24 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
lavenderia Re: jeju,nie ma nas tu??? 14.06.06, 23:37 I ja jestem. Pochlania mnie włsanie kpk, a raczej to ja ten kodeks pochlaniam:D. Studentka, rok 3, UAM;) Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: jeju,nie ma nas tu??? 15.06.06, 09:53 Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających forum. Życzę powodzenia w nauce!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pom Re: jeju,nie ma nas tu??? 16.06.06, 11:33 Jeszcze ja się przedstawię.:) Mam 35 lat, jestem radcą prawnym, kończę urlop macierzyński i jeszcze trochę posiedze w domu, choć i tak pracuję jak mały dżentalmen mi daje popracować. Specjalizuje się w podatkach, ale nieruchomości to moja miłość i zamierzam po powrocie do pracy nim się właśnie zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś