awia6 19.06.05, 22:43 To super sprawa, jesli jest sie dostatecznie dojrzalym do tego wyzwania! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:47 za kogo? za mamin syneczkow ktorymi trzeba sie zajmowac? Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:48 Wybor nalezy do ciebie.Moj maz nie jest maminsynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:51 jeszcze może się nim okazać Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:51 A jak dlugo juz jestescie po slubie? Nie ma zadnych kryzysow, wszystko cacy? Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:53 Przecież ona nie napisała, że macie wychodzić raz i na całe życie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:54 no jak ne raz no to co innego:)))) a w Polsce to 95 procent facetow to mamin synki. fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:54 Zdradzic sie na forum ze sie jest szczeslmiwym i wszystko gra= oddac sie w rece hien, gotowych cie zdeptac z zazdrosci i pokazac ci ze wszystko pzred toba, jeszce bedziesz nieszzcesliwa. Nie ma kryzysow! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:56 a co sie tak przejmujesz opinią innych, czyżby jednak hieny mogły potencjalnie mieć rację? Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 do teleranekk 19.06.05, 22:57 widzisz tak sie sklada ze moj maz nie ejst Polakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: do teleranekk 19.06.05, 22:59 gratuluje ci :))) pewnie mamusia go odciela wczesnie od pepowiny i jest normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:58 Przecież nikt Ci nie życzy,abyś byla nieszczęśliwa,Chłop mamisynek to nie jest takie wielkie nieszczęście,są gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:22 > Nie ma kryzysow! to na pewno sie pojawia... :-) pozdro! a jak sie juz pojawia dawaj je na forum, to Ci pomozemy!!! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:55 speer napisał: Nie ma zadnych kryzysow, wszystko cacy? > A co to, malzenstwo ma byc gwarancja na pozbycie sie kryzysow? Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:57 znam kila malzenstw ktore wlasnie sie rozwodza, ale jedno to szczegolny przypadek. jakby jescze pol roku temy zapytac ta kobiete czy teraz sie bedzie rozwodzic to by w zyciu tak nie sadzila. po 10 latach malzenstwa caluski i wyznawanie uczuc przy ludziach do momentu kiedy jednego pieknego dnia maz sie obudzil i powiedzial ze jej nie kocha. spadlo to na nia jak grom z nieba bo podobno sie nigdy nie klocili.a przy 1 klotni po 10 latach zdecydowali o rozwodzie.w cuda nie wierze od tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:02 A nie znasz zadnego malzenstwa, ktore sie nie rozwiodlo i ktore , tak jak sobie przysiegalo ptrzed oltarzem, szanuje sie i kocha , nawet po latach? Bo ja znam wiele.No ale z waszym podejsciem do sprawy, jnie dziwie sie ze wam nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 22:58 Ja o opinie nie prosilam, bo ich nie potzrebuje.Tak sobie napisalam watek nowy zeby jeszce raz sie ponabijac z takich zazdrosnic jak wy! Zycze wam takich mezow jak moj. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:01 To nie zazdrośc tylko przestroga(mój jest wspaniały) Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:03 Jak twoj jest wspanialy, to po cholere wciskasz komus twoje przestrogi? Lepiej je sobie napisza na karteczce i pwoies nad lozkiem, a nuz sie przydadza??? Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:07 no widzisz dziewczynko właśnie dla tego ze mogą się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:17 wierzę Ci że jesteś szczęśliwa, ale musisz pamiętać że on ma na pewno też wady, które stopniowo będziesz odkrywala i będziesz musiała z nimi życ, a to czasami jest trudne Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:25 Jestem mężatką z 10-letnim stażem. Uważam,że małżeństwo jest ok jesli ludzie potrafią i chcą się dogadywać, jesli nauczeni są liczenia się z drugą osobą. Moje takie jest ale patrząc na małżeństwa znajomych widzę różne rzeczy i wiem,że nie zawsze jest różowo choć nie zawsze też czarno lub szaro. Twoja rada jest radą młodej szczęsliwej mężatki i możemy ci jedynie życzyć aby tak było zawsze :))) i nie zwrać uwagi na infantylność i naiwność tej rady:) Tak samo mogę wszytkim poradzić by na wczasy jechali na miesiąc do Australi (najlepiej w grudniu) bo jest tam cudownie, lub ewentualnie do Meksyku :))) Najlepiej jeżdzić Oplem Tigrą - naprawdę jest fajna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:31 Oj to my jesteśmy starsi stażem 11- lat mineło, nie licząc narzeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: kobiety wychodzcie za maz! 20.06.05, 18:18 ja sobie wypraszam zyczenia mi meza nie Polaka, pewnie sie zabujalas w jakims arabusie, czekac tylko jak ci dzieci odbierze i sie po slumsach bedziszz blakac. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: kobiety wychodzcie za maz! 20.06.05, 18:20 mozesz mi powiedziec czego mam ci zazdroscic ? jestes szczesliwa w malzenstwie - zakladam ze krotko jestes po slubie, wiec pogadamy za lat 10-15 -to ok, fajnie ze ci sie ulozylo, ale czemu od razu uwazasz, ze jak ktos ma inne zdanie to ci zazdrosci?A o zaletach malzesntwa moze wypowiedz sie za czas jakis jak cala euforia minie. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 20.06.05, 20:11 najwyrazniej nie jest tak cacy jak przychodzi i mowi o tym na forum, ale to ze polki sie z arabusami puszczaja to jest wiadome. a oni to tak tak kochaja dokad haremie nie zamkna. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:08 ja nie znam szczesliwych malzenstw. ahh chyba ze rodzice mojego znajomego, ktorzy niby po 30 latach sa szczesliwi. mamusia mieszka w warszawie tatus 100km od warszawy widuja sie raz na miesiac nawet w tym samym lozku nie spia. ale prztlumacz to ziomkowi ze oni sie nie kochaja. w jego oczach sa idealni. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinab1 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:12 A co ty mozesz wiedziec czy oni sie kochaja czy nie.Moze ty po prostu masz pecha.Ja jestem tez szczesliwa mezatka,s zanujemy sie, kochamy i wiem ze tak bedzie zawsze.A widze ze tu wzystkie babki sa nastawione negatywnie.Dajcie ludziom cieszyc sie z ich szczescia, jestescie naprawde potworne z tym waszym dolowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:12 My jesteśmy szczęśliwi po 11-tu latach, widujemy się codziennie i w tym samym łóżku śpimy Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:16 nigdy nie wdzialm bardzije kochajacych sie ludzi niz moi znajomi. jak ich poznalam to milo bylo patrzec. przykro ze sie tak zra teraz ale to oni zawalili moj piekny swiat szczesliwych malzenstw. mowisz ze 11 lat?uwazaj zeby sie rano nie obudzil i ni powiedzial ze sie wyprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:20 Jeśli tak się stanie to powiem z żalem-dla tych 11tu lat warto bylo żyć Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:22 wiesz jak sie tak stalo to moja koleznka powiedziala: "kurw@ dlaczego ja tego 10 lat temu nie wiedzialam, 10 lat do tylu jestem" Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:24 a ja na pewno tak nie powiem -mam cudowne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:10 awi najwyrazniej nspaisalas to z jakiegos powodu tylko nie napisalas dlaczego malzenstwo jest takie super i wszyscy sie maja zenic. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:16 Nie wszystkie musza wychodzic za maz. Ja przyjelam oswiadczyny poniewaz kocham mojego meza, poniewaz chce z nim tworzyc rodzine, z nim i dziecmi, poniewaz przyjecie jego oswiadczyn bylo dla mnie pokazaniem mu mojej milosci, zaufania i szacunku i poniewaz pasujemy do siebie jak dwie polowki jablka. I choc wokol kraza problemy i nas tez nie omijaja, ja jestem zawsze przy nim a on przy mnie i latwiej jest je zniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 19.06.05, 23:24 nie jestem mezatka dlaczego: 1.obecny facet to mamin synek.lepszych kandydatow nie ma bo tylkor aczej takich spotykam 2.jak widze jak sie malzenstwa dokladnie 3 na ten dzien wokol mnie sypia to przykro zabym tak samo skonczyla. dwa z nich to tak zwane idealne malzenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: do teleranekk 19.06.05, 23:25 no ale ukrywasz ile lat po slubie? Dwa miesiace??? Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: do teleranekk 19.06.05, 23:28 dlaczego to takie wazne? Jesli tak bardzo cie to interesuje, to moge ci powiedziec ze od kilku dobrych lat, nie rozstalismy sie nawet na jeden dzien.Nie potrafimy. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: do teleranekk 19.06.05, 23:29 kolezanka z idealnego malzenstwa teez ma cudowna coreczke. ale tylko tyle jej zostalo. oczywisice tatus kiedys spedzal z coreczka ukochna kazde popoludnie. teraz jak zagospodaruje godzinke w tygodniu to jest bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: do teleranekk 19.06.05, 23:31 Jestes bardzo negatywnie nastawiona do zycia.Na pewno ci to nie pomoze w znalezieniu kogos wartosciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: do teleranekk 19.06.05, 23:34 ja negatywnie? dam ci telefon do kolezani od "idealnego malzenstwa" dopiero ci cos powie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: do teleranekk 19.06.05, 23:35 tylko tyle jej zostało, ty chyba nie wiesz co mówisz!nie wiesz co to znaczy miec dziecko, dla mnie to wszystko, największy skarb. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: do teleranekk 19.06.05, 23:37 "tyle jej zostalo" znacyz sie moze zle sie wyrazilam. nie chcialam aby to zabrzmialo w zlsy sposob. ale z malzenstwa to zostalo fajne dziecko. wiec jezeli faceci sa potrzebni zeby zrobic dziecko to po co slub?teraz nie mialby na glowie rozwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: do teleranekk 19.06.05, 23:41 nie można opierać się na tych złych wzorcach sa małżeństwa szczęśliwe i nieszczęsliwe i zawsze tak bedzie, a może Tobie się uda zbudować szczęscie? warto podjąć to ryzyko, tylko trzeba wiedzieć że się na prawdę kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: do teleranekk 19.06.05, 23:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=25413084 tej tez sie wspolczucie nalezy chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: do teleranekk 19.06.05, 23:42 Przyatczasz same smutne rzeczy i tragiczne.Ale znalazloby sie wiele watkow, mowiacych o szczesciu i spelnieniu. Troche optymizmu.Ja tez kiedys bylam jak ty, wiesz? Ale juzmi na szczescie minelo, dzieki NIEMU! Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: do teleranekk 19.06.05, 23:44 tak moze smutne ale prawdziwe na forum o mlodych mezatach tez mozna sobie poczytac. o tych szczesliwych malzenstwach to niestety tylkow necie czytam wiec nie wiem czy to jest prawdziwe czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: do teleranekk 19.06.05, 23:46 Ale jak ktos ci mowi ze jest ok, ze jest szczesliwy, to nie chcesz wierzyc, widzisz ludzi kochajacych sie, weszysz hipokryzje.Oj, cos z toba nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: do teleranekk 19.06.05, 23:48 wierze ludziom ktorych widze, ale jak napisalam wokol mnie takich nie ma. a w internecie czytam tylko te wszystkie pikne opisy i nie wime czy wierzyc bo przeciez nie znam ani ciebie ani innych. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: do teleranekk 19.06.05, 23:51 No wiesz, na forum nikt nikogo nie zna, bo to nie o to chodzi.Jesli chcesz mnie blizej poznac, chetnie pogadam z toba na gg lub msn, jesli masz ochote, daj znac! Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: do teleranekk 19.06.05, 23:53 mozmey kiedys pogadac. sadze ze rozmowa stala sie jedno stronna wiec trzeba sie dac komus innemu wypowiedziec. jutro wroce i zobaczymy co inne kobitki powiedza:)pa! Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: kobiety wychodzcie za maz! 20.06.05, 11:23 kurcze ani widu ani slychu na ten odzew jak to zadna nie chce za maz wychodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Po co? 20.06.05, 11:45 Jedynie dla dzieci, aby uregulować prawnie te sprawy. Aby, dzieci czuły się bezpiecznie i też, aby nie musiały tłumaczyć przed innymi dziećmi, że ich mamusia i tatuś nie mają ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Jeszcze tylko z prawdziwej miłości,ale tą nie tak 20.06.05, 11:55 łatwo i nie tak szybko spotyka się. Niektórzy nawet nigdy, albo przeoczyli ją. Odpowiedz Link Zgłoś
mimimimi1 Re: kobiety wychodzcie za maz! 20.06.05, 12:17 Wyszlam za maz dla tych samych powodow co ty.Kocham, szanuje, planuje... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: kobiety wychodzcie za maz! 20.06.05, 13:47 powiedziala co wiedziala, moze poczekamy az bedziesz miec jakies wieksze doswiadczenie w tej materii niz 2 tyg po slubie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinab1 do iberia 20.06.05, 21:18 Wiesz, mozna byc tydzien po slubie i miec doswiadczenie bo sie zylo ze swoim facetem od kilku lub kilkunastu lat. Jestem tez szzcesliwa mezatka i popieram haslo: "wychodzcie za maz" , oczywiscie za odpowiednich facetow. Odpowiedz Link Zgłoś
juliet22 Awia6, popieram! :) 20.06.05, 15:09 Ja też jestem bardzo szczęśliwa w małżeństwie. (I gotowa odpierać wszelkie ataki defetystów i tych, którym się po prostu nie układa ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Awia6, popieram! :) 20.06.05, 15:27 Hmm. Ja myślę, że tu nie ma co odpierać ataków czy wzywać na ubitą ziemię :) Nawet nie ma co przekonywać, że ktoś się myli, a ja mam rację, albo że ty też masz rację, ale to moja racja jest jedynie słuszna... To zbyt prywatna sprawa. Jednym się układa, drugim nie. Jedni są szczęśliwi, inni nie bardzo. Są tu takie, które nie chcą - czy to obecnie, jak ja, czy zupełnie w ogóle - wychodzić za mąż i takie, dla których to bardzo ważna rzecz. A niektóre ogromnie chcą, a nie mogą. Wobec tego moim skromnym zdaniem roztrząsanie, co jest lepsze, nie ma w tym temacie szczególnego sensu. To zależy od zbyt wielu spraw i jest materią raczej delikatną. I jak ktoś przede mną słusznie napisał - równie dobrze można doradzać wszystkim wakacje, dajmy na to, na Malediwach. Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: Awia6, popieram! :) 20.06.05, 16:03 a jak mozna chciec wyjsc za maz a nie moc???? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Awia6, popieram! :) 20.06.05, 16:05 O mamo... Alboć to mało takich, którym się marzy i wzdychają w poduszkę? Moja osobista przyjaciółka bardzo chce zaślubić swego wybranka. Tylko że wybranek najpierw się rozwieść musi, ot co. Bywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: kobiety wychodzcie za maz! 20.06.05, 16:11 awia6 napisała: > To super sprawa, jesli jest sie dostatecznie dojrzalym do tego wyzwania! PO CO??? Odpowiedz Link Zgłoś
teleranekk Re: A po co?????? 20.06.05, 20:09 bodobno nowoczesni faceci wola wolne zwiazki Odpowiedz Link Zgłoś